Και ενώ έπλενα το μηχανάκι, άρχισα να σκέφτομαι τους πρόσφατους «προβληματισμούς μας»…
[Να πω ότι αυτό είναι μια διαδικασία πολυτελείας για μένα, μιας κ έχω αλλά να με απασχολούν σοβαρά αυτό το διάστημα ..αλλά σκάω]
Να πω ότι δεν μου αρέσει να εκφράζω γνώμη για πράγματα –θέματα- άτομα, όταν δεν υπάρχει και η αντίστοιχη πλευρά να πει τη γνώμη της, να υπάρχει διάλογος, κ ειδικά όταν το θέμα μου είναι άγνωστο κ «έξω από το χορό κανείς, πολλά τραγούδια λέει».
Ας ερωτηθούν λοιπόν παιδάκια (>10 ετων ) κ φίλοι «χαρούμενοι» τι σκέφτονται έπ’ αυτών των θεμάτων, γιατί κάτι μου λέει πως κ ανάμεσα τους, θα υπάρχουν άτομα με αντίθετη γνώμη, αλλά ποιος τους #@)% αυτούς ..ως συνήθως…
Επίσης, καλά ο κάθε Μ,Ζ,..,Ω πλούσιος που πάει κ υιοθετεί από όπου γουστάρει, αλλά γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο, εξίσου εύκολα, κ για όλους τους υπόλοιπους φυσικά άτεκνους ανθρώπους ;
Κ γιατί να θεωρούμε τυχερό το κάθε τέτοιο παιδάκι κ να μην αναρωτιόμαστε «μα το ρώτησε κανείς;»..
Πολύ θα ήθελα να πάει κάποιος, μετά από χρόνια, να τα ρωτήσει τι θα είχαν επιλέξει, γιατί κάποια από αυτά έχουν οικογένειες από κει που τα παίρνουν…
Αλλά σιγά μη δεν έχουν ως τότε διαβρωθεί ως χαρακτήρες από τη χλιδή…
Είναι μια ακόμη μόδα τύπου, «αχ! ναι χα!χα!χα!, θα πάρω κ εγώ μια Φιλιπινεζα να με υπηρετεί, όπως την πλούσια γειτόνισσά μου, να βοηθήσω κ εγώ κάπως..».. λολ! όπως τότε που σφάξανε ολόκληρη την οικογένεια κ μετά τους κόπηκε το γέλιο …
Λες και ο άλλος άμα του πετάς το ξεροκόμματο κ σε ανέχεται, οφείλει κ να σε ξεσκονίζει για πάντα … !λολ!
Να πω κ κάτι άλλα;
Γιατί δε ξεσηκώνεται κανείς να σπάσει στο ξύλο τον κάθε «υπεύθυνο», τάχα μου, ή καλύτερα να κάψει τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τα σκατά που έχουν δημιουργήσει κ τον πόνο κ την καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε όλους τους πληγέντες του σεισμού της Πάρνηθας – των πυροπαθών κ σεισμοπαθών της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Χαλκιδικής –μη μακρηγορώ, σε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ και σε όσους προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν …;;
Και αν αυτό είναι πολύ σκληρό ροκ εν ρολ για κάποιους..
Γιατί δε ξεσηκωνόμαστε ποτέ ρε γμτ ΟΛΟΙ, να τα αφήσουμε όλα σύξυλα, να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη ή να αναγκάσουμε να τους βοηθήσουν;
Γιατί;;;;
Γιατί όταν Τότε που έβγαλαν τα αρχαία σαν μάθημα από το σχολείο δεν επαναστάτησε κανείς;
Μετά μας φταίνε τα Σκόπια; Τα σχολεία κ οι δάσκαλοι; Ο Μπιλλ; Τα παιδιά ; που πλέον σε ξέρουν τη τύφλα τους, ούτε καν να παίζουν, παρά μόνο να τραβάνε σκληρές σκηνές μεγάλων στα κινητά, ή να σκοτώνονται μεταξύ τους για πλάκα;
Εμείς, θυμάμαι, για πλάκα είχαμε το να παίζουμε στις γειτονιές και τις αλάνες ένα σωρό παιχνίδια ή/κ ψευτοφάπες, όχι να &^$#$% μεταξύ μας κ να σκοτωνόμαστε….
Αλλά θα μου πεις που να τα αφήσει κανείς σήμερα έξω.. θα τα βρει ο που ψάχνει να πουλήσει πρέζα, ή ανθρώπινα όργανα ή ….
Γιατί όταν βγαίνουν τα γεροντάκια πορεία για τις 3 κ ξύστρα που παίρνουν κ που εμείς όντας γέροντες κ Αν θα τα παίρνουμε αυτά, κανείς δε προβληματίζεται;
Γιατί όταν ψηφίσθηκε το ασφαλιστικό δεν έγινε της πουτάνας όπως τότε που κέρδισε η Εθνική;
Μετά να κάνουμε κ παιδιά εμείς οι γυναίκες, για να μη ψοφήσει ηλικιακά η Ελλάδα; Με τους άντρες υποταγμένους/ ευνουχισμένους κ αυτούς στο μισθό της πείνας, να μη βγαίνει άκρη;
Να βλέπω νέους όπως πολύ γνωστοί /γνωστές μου να ντρέπονται άμα χάνουν τη δουλειά τους κ να βγάζουν στο σφυρί ότι έχουν κ δεν έχουν να μπορέσουν να τα φέρουν βόλτα με τα δάνεια κ την ακρίβεια ή ακόμα χειρότερα να δουλεύουν αλλά για τη τράπεζα μόνο, ίσα –ίσα μη μπουν φυλακή;
Και από την άλλη να βλέπω τον κάθε #$%$^ εκεί πάνω να σφυρίζει αδιάφορα το σκοπό της διαφθοράς , χαρωπά τα δυο χεράκια…;
Να πάμε όλοι εξωτερικό;….τι;
-Που κ αυτοί θα το φάνε στο τέλος το αγγούρι, δε γίνεται, πόσο ακόμα;
Ή το κάθε %$^$& παππά, αρχιεπίσκοπο κτλ. που καταδικάζει τον κάθε φτωχό που κλέβει εκκλησία για να ζήσει, ενώ ο ίδιος την ίδια στιγμή με θαυματουργό τρόπο κλέβει εκατομμύρια από το παγκάρι που κάθε γριούλα με στέρηση βάζει ;
Για να μη πω για τα πιο ροζ δικά τους θέματα…
Α! ….και τρέχτε,……. χτίζουν εκκλησία πιο πέρα κ δεν έχουν !!!
οι αθεόφοβοι..!!!
Ή καλύτερα….. να κάνουμε παιδιά – σκλάβους του αύριο, μιας κ που το σήμερα τους το ξεπουλήσαμε, οι «βολεμένοι» κατά φαντασίαν σύγχρονοι εμείς, κ αφού βέβαια έχουν ήδη κάνει το καλύτερο φιάσκο για το περιβάλλον και το πλανήτη ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι από μας;
Τι να κοιτάξω;
Τον άνθρωπο μου, που πεθαίνει από την αρρώστια ή τον γιατρό του ΕΣΥ, που τον πεθαίνει κάθε μέρα το σύστημα με τις πενταροδεκάρες που του δίνει, για να σώζει ζωές και να δουλεύει, ευρωπαίος γαρ, με τριτοκοσμικές συνθήκες; Και που όταν, κ το τονίζω, αναγκαστικά δίνεις(«ζητάει») φακελάκι τον τρέχεις στα παράθυρα κ τον απαξιώνεις τελείως;
Σιγά μην ασχοληθεί σοβαρά μετά… όχι;
Το μόνο σίγουρο πλέον ότι ο πλανήτης δεν σηκώνει άλλο τσαμπουκά και ότι ο κόσμος παντού πεινάει ή θα αρχίσει να πεινάει πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε. Όπως Αμερική …. Κ ας μην το λένε….
Κατά τα άλλα κουβέντα για το πάπλωμα να γίνεται να περνάει η ώρα μας, αν θα το ένα κ το άλλο όταν μας έχουν ήδη *&%^ από παντού κ εμείς με το TV κ το PC αγκαλιά, να ξεσπάμε εκεί, να μας ταΐζουν ότι θέλουν, όπως κ όποτε θέλουν.
Να φταίει ότι οι αρχαίοι μας, σαν και εμάς φιλοσοφούσαν, ΑΛΛΑ και τη ζωή τους όλη τη ζούσαν βάσει αυτής, και άμα λάχει και πόλεμο έκαναν ;;;Ε;
- .. σαν πολύ ηρεμία δεν έχει πέσει;
-Λες ;
Ps
Στα γρήγορα: Οδικό δίκτυο, κοινωνική πρόνοια, …. ασφάλεια, Δημοκρατία, φαΐ…
υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν κ για πόσο; Ποιος θα μου πει ;;;
* (ο μοναχός του alximistis - Σοφία ο παππούς... κάτι είπε πάντως) *
Επίσης, την νέα πίπα στο ταχυδρομείο που πληρώνεις στο μηχάνημα κ σου κρατάει κάτι ?λεπτά στρογγυλοποίησης, τάχα μου για δωρεά, το έχετε δει; Τσου;
Αλήθεια τόσα φράγκα μας παίρνουν/δίνουμε/δώσαμε σε αυτά- που σκατά πάνε/ειναι;;;
~ΜΠΑΜ!~