Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 13 από 13

Θέμα: Αλυσιδογραναζα απο τώρα??

Αλυσιδογραναζα απο τώρα??

Καλημέρα παιδια!Η ερώτηση ισως αναφέρεται σε συγκεκριμένη κατηγορία μηχανής αφού ισως διαφέρει ο χρόνος αλλαγής της αλυσίδας. Εχω το hornet και μεθαύριο θα το πάω για το service των 22000km. Την αλυσίδα την πρόσεχα αλλα όχι τοσο όσο θα έπρεπε. Απο χτες μου έχει χαλαρώσει πολύ και μη μπορώντας να ανοίξω το μπουλόνι από τον άξονα το πήγα στο συνεργείο να το δει. Το παιδι εκει δεν είχε χρόνο και μου λέει "κράτησε το ετσι μέχρι την πέμπτη. Μαλλον όμως θα χρειαστει αλλαγή και τα αλυσιδογράναζα". Επειδη είναι το μεγάλο service ακι θα βάλω ένα σωρό καλούδια πάνω θα μου φύγουν πολλά λεφτά. Να αλλάξω και αυτα?Η είναι λίγα τα χιλιόμετρα μου???

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Re: Αλυσιδογραναζα απο τώρα??

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis_hornet
    Απο χτες μου έχει χαλαρώσει πολύ
    Σε μια μέρα χαλάρωσε....

Αν έχουν τερματίσει οι τεντωτήρες (και όχι μόνο) θέλει άλλαγμα.....
    Και δεν θες να μάθεις τι θα συμβαίνει όταν κόβεται αλυσίδα εν κινήσει.....

όχι ότι κόβεται σταματημένος δηλαδή αλλά τεσπά...
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Τα χλμ για αλλαγή αλυσίδας φυσιολογικά μου φαινονται. Δεν ξερω για γρανάζια αλλα αυτά πάνε πακετο συνήθως
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Τα χλμ για αλλαγή αλυσίδας φυσιολογικά μου φαινονται. Δεν ξερω για γρανάζια αλλα αυτά πάνε πακετο συνήθως
    Mετά από 22000 χλμ αν απαιτείται αλλαγή αλυσίδας τότε αντικαθιστούμε παραιτήτως και τα γρανάζια θα έλεγα εγώ !

Καταλαβα...
    Extra money!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από giannis_hornet
    Καταλαβα...
    Extra money!!!
    Δεν πάει έτσι ακριβώς, εξάλλου ο ίδιος δήλωσες ότι δεν την πρόσεχες όσο θα έπρεπε.

Κι απ'την άλλη μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε, απ'τη στιγμή που εμείς δεν την έχουμε δει κάνουμε απλώς υποθετικές εκτιμήσεις. Έχε υπόψη σου όμως ότι μια καινούργια αλυσίδα που θα πατήσει πάνω σε γρανάζια 22000 χιλιομέτρων θα καταστραφεί πολύ σύντομα.. και θα θέλεις καινούργιο σετάκι από την αρχή μετά.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα, 22000 χιλιόμετρα δεν είναι λίγα αν το μηχανάκι έχει σκιστεί στις γκαζιές και στα απότομα ανοίγματα, δε λέω ότι του έκανες τέτοια χρήση, άλλη μια εκδοχή λέω.

κοιτα τα χλμ ειναι λιγα, κανονικα η αλυσιδα αντεχει 30.000χλμ βεβαια αμα την προσεχεις και την συντηρεις,απο τα λεγομενα σου πας για αλυσιδογραναζα.
    παντος σου προτινω κατι να τα παρεις εσυ και να τα δωσεις στον μαστορα σου να τα βαλει πιο φτηνα θα σου ερθει,γιατι ως συνηθως χρεωνουν παραπανω οι αντιπροσωπιες .
    για να καταλαβεις ποση διαφορα ο μαστορας θα σε χρεωσει για αλυσιδογραναζα και εργασια 240ευρο και καλα θα σου πει 200 ευρω κανουν τα πραματα και 40 ευρω θα σου παρω εργασια και αμα πας να τα παρεις εσυ θα σου πανε με καλη αλυσιδα x-ring2 λεμε τωρα γυρω στα 170 ευρω!το πολυ δεν ειναι διαφορα μεγαλη?
    σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.

Κάτι ψιλολεπτομέρειες να θυμίσω για να συμπληρώσω στο όχι μόνο του Anty12...

Άν είσαι λιγάκι κανίβαλος αναβάτης (άν δεν είσαι κάντο για να είσαι σίγουρος), τσεκάρεις την αλυσίδα σε διάφορα σημεία -γυρνώντας το τροχό. Έτσι βλέπεις και για τυχόν δοντάκια που έχουν πάρει και σιγουρεύεσαι για την απόσταση πηρουνιού-αλυσίδας που λέει στο μάνιουαλ.

Το μάνιουαλ συνήθως προτείνει να μετρήσεις την αλυσίδα οριζόντια, και ανάλογα με το πόσα cm την αλλάζεις, και φυσικά αλλάζεις και μαζί τα γρανάζια.

Παλιότερα είχα περιγράψει διεξοδικά στο ίδιο υποφόρουμ μπας βοηθήσω πως αγόρασα τη δικιά μου αλυσίδα από ebay πολύ φτηνότερα από ότι χρεώνουν οι λεχρίτες στην Ελλάδα...

Πολύ νωρίς μου φαίνεται.
    Το Hornet μου μοντ. 2000, πουλήθηκε πέρσι με 40.000 χλμ και τα αλυσογράναζα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν χρειάστηκε ποτέ τέντωμα η αλυσίδα.
    Η οδήγησή μου δεν είχε σούζες, αλλά πολλά κολίδια γρήγορες βόλτες και τελικιάσματα.
    Η συντήρηση σχολαστική με λάδι κινητήρα και οδοντόβουρτσα.

Βεβαιώσου ότι τα'φτυσε πριν πληρώσεις.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Πολύ νωρίς μου φαίνεται.
    Το Hornet μου μοντ. 2000, πουλήθηκε πέρσι με 40.000 χλμ και τα αλυσογράναζα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν χρειάστηκε ποτέ τέντωμα η αλυσίδα.
    Η οδήγησή μου δεν είχε σούζες, αλλά πολλά κολίδια γρήγορες βόλτες και τελικιάσματα.
    Η συντήρηση σχολαστική με λάδι κινητήρα και οδοντόβουρτσα.

Βεβαιώσου ότι τα'φτυσε πριν πληρώσεις.

ρε φιλε ειχες 40.000χλμ και δεν χρειαστεικε ουτε τεντωμα η αλυσιδα?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της snow

ego autes tis meres ...alazo alisogranaza sto r6 mou!

42000klm..proti allagi..!
    malon 8a balo ta mama yamaha ..mias kai den exoun a3iosimioti diafora...giro sta 50euro
    to problima einai oti epsa3a sto net ,na bro alisogranaza kai apo oti blepo den einai idias piotitas

emena foraei apo mama 532 alisidia ....kai auti pou exei sto ebay einai 520.....
    to 532 min sas fenetai periergo to grafei kai sto manual

tora......den tsigouneuomai ta 50eura giati alisogranaza bazoume mia sto toso....

grasaki stin alisida sixna!!!!!!!!kai 8a kratisei!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

ρε φιλε ειχες 40.000χλμ και δεν χρειαστεικε ουτε τεντωμα η αλυσιδα?
    Πράγματι, με καλή συντήρηση, αντέχει πολύυυυυυ.

Κι αν σου πω ότι τα μπροστινά τακάκια ήταν από το εργοστάσιο, 7 ετών , μισοφαγωμένα και άντεχαν άλλα 30.000 χλμ , τι θα πεις;

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Πράγματι, με καλή συντήρηση, αντέχει πολύυυυυυ.

Κι αν σου πω ότι τα μπροστινά τακάκια ήταν από το εργοστάσιο, 7 ετών , μισοφαγωμένα και άντεχαν άλλα 30.000 χλμ , τι θα πεις;

τι να πω ρπμ απο τι σκατα υλικα τα φτιαχνει η χοντα?
    εξωγηινα?

ειδικα με αυτο που ειπες...

πολλά κολίδια γρήγορες βόλτες και τελικιάσματα.

απορω και πως τα τακακια αντεξαν τοσο αλλα και με την αντοχη της αλυσιδας...

Παρόμοια θέματα

1. Ciao, σε καμιά ωρίτσα από τώρα
    από npat στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/07/2008, 13:18
  2. Ciao σε μια ωρα απο τωρα (να εχετε και περιθωριο)
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2008, 22:54
  3. Σε μια ωριτσα περιπου απο τωρα....
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2007, 09:33
  4. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΦΕΣ;;;;
    από kalgeorge στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2005, 21:15
  5. Η καλημέρα μετράει από τώρα????