Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Δρομοι φωτια

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67

Δρομοι φωτια

Καπου στην εθνικη λιγο πριν χαραξει, μονοι ηχοι - γλυκες μελωδιες ο ανεμος και το γκαζι. Ξαπλωμενος πανω στη μηχανη, να με γλυφει το περιβαλλον, οι στροφες να με φερνουν σ' επαφη με το δρομο κι εκεινη την ωρα να σκεφτομαι οσα επρεπε να ειχα κανει, οχι ως σκεψεις, οχι ως πραξεις που δε γιναν, μα στην αλλη τους μορφη σαν ατερμονα συναισθηματα που αν ομως γινονταν στην ωρα τους το συναισθημα θα 'ταν λιγοστο, προσκαιρο, μα η θυμηση του ζωντανη, διαφορετικη απο το τωρα και το εγω μου πιο εξελιγμενο κι οι συνθηκες διαφορετικες. Λιγο μ' ενοχλει ο αερας που κουναει, σαν τους δικους μου που με σκουνταγαν τα πρωινα να ξυπνησω για να παω στο σχολειο.
    Αλλο κεφαλαιο αυτο, το Σχολειο. Ποσα λαθη, ποσα πισωγυρισματα, οσες κι οι φορες που ειπα ''αστο γι' αυριο''. Και τη νιωθω κατω απο τα ποδια μου ζωντανη, αληθινη, σα ν' αναπνεει, προσωποποιημενη. Η φιλη μου που της μιλω και μ' ακουει. Υστερα μου δινει αυτο που εχω αναγκη. Το γουργουρητο της, τη στριγγλια της, τη δυνατοτητα να με παει παντου. Κι οταν την καβαλαω, δεν ειμαι εγω, ειμαι καποιος αλλος. Ενα κακεκτυπο και μια μεταστοιχειωση του εγω και του ειναι μου ταυτοχρονα. Ολα αυτα που θελω βγαινουν αβιαστα, με τρεις λεξεις οχι περισσοτερες. Αυτα που θελω, αυτα που με στενοχωρουν. Μπορει οι λυσεις να μην ερχονται μαγικα, η να μην ερχονται καθολου, μα εσυ μικρη μου με τον εξαισιο ηχο σου εισαι ο μεταφραστης του εαυτου μου. Με κανεις και βγαζω οσα με πνιγουν, οσα με ζαλιζουν, ολα εκεινα που εχω αναγκη για να ειμαι ευτυχισμενος η απλα να ζω. Κι ειναι περιεργο. Τοσες σκεψεις, παμπολλα συναισθηματα, παλευκες συγκινησεις και διασπαρτα μνημονικα, μαζι και αλληλενδετα με την ευθυνη να μη σκοτωθω, να μην παρω κανεναν στο λαιμο μου.
    Μα γιατι μιλαγα, για το σχολειο; Για τον εαυτο μου; Για τη μηχανη μου; Δεν ξερω πια, εχεις σημασια αραγε; Α, ναι μιλουσα για τα λαθη, για τις αποφασεις που ανεβαλα και τωρα με τρωνε απο εσω προς τα εξω, για ολες εκεινες τις προφασεις που χρησιμοποιησα για να μην κανω οσα επρεπε, οσα ηθελα. Απο φοβο, απο αγωνια. Αστειο δεν ειναι; Απο φοβο μην και δεν κανω κατι, μη και δεν το ζησω, τελικα να μην το προχωρω καθολου. Να το αφηνω στα σκαρια του μυαλου μου, σα φανταστικο σεναριο, σαν προσχεδιο ημιτελους εργου.
    Ποσοι ανθρωποι περασαν απο τη ζωη μου. Αλλοι χαθηκαν στο φως και αλλους τους πηρε το σκοταδι. Τι να πρωτοθυμηθω, καρκινους, ανακοπη, ναρκωτικα, γκαζια. Ενας κυκεωνας απο λυπες, ενας κυκλος ανατροπων και χαμενων ευκαιριων να πω μια κουβεντα σ' ολους εκεινους που αγαπησα, που πονεσα. Κι ενας στιχος διαρκως με γυροφερνει απο 'να τραγουδι που πια δε θυμαμαι...''εχω χαθει μεσα σε δρομους που καινε''. Διαδρομες του μυαλου που πηρανε φωτια, σα να υπηρχε διαρκως κατω απο την εξατμιση μου μια κυλιδα βενζινης. Και ποιος της εριξε; Μαλλον εγω. Που ποτε δε μεριμνησα για τις κρυες νυχτες, για τις δυσκολες μερες. Των φρονημων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν. Εμενα κανενας δε με εμαθε να ειμαι φρονιμος. Ο εαυτος μου με μαθανε να ειμαι κι αυτο κανω και το κανω καλα, ισως υπερβολικα καλα, μα απο μεσα μου. Κι ερχεται μια στιγμη που αντιδρω και θελω ολοι να δουν ποιος ειμαι, οσα με καινε, ολα εκεινα που θελω να πω, να νιωσω, να βιωσω. Κι ο δρομος μπροστα μου ζωντανευει και με ρωτα για τη ζωη μου και δεν ξερω πια τι να του πω. Αδειασα. Αδειασα τη σκεψη μου, το συναισθημα μου, τα λαθη μου. Τον εκανα εξομολογητη μου. Αυταναγκη θα λεγανε καποιοι.
    Ποσες ατιμες στιγμες, τοσες αδικιες. Θελω να φωναξω, να κλαψω, να βρω καποιον να του κλαφτω ''γιατι ολα αυτα σε 'μενα; γιατι τωρα; γιατι αλλοι να τα εχουν ολα'' ; Κι υστερα βλεπω, μαθαινω, θυμαμαι εκεινους που δεν εχουν τιποτε, μητε ζωη, μητε αναμνησεις, μητε μελλον. Και ντρεπομαι. Μα μετα θυμαμαι το τοσο πλουσιο παρελθον και με πιανει το παραπονο κι ο στιχος με στοιχειωνει ξανα ...''σε δρομους που καινε''.
    Σταματω σ' ενα πλατωμα και το φως απο πανω μου γαλαζιο, αγουροξυπνημενο, θαρρω του ταραξα τον υπνο. Ησυχια απολυτη, αδιαμφισβητητη. Τα μεταλλα κανουν του δικους τους ηχους οσο κρυωνουν και σιγα σιγα η σκεψη μου καταλαγιαζει. Στριβω τσιγαρο, καπνιζω με το μυαλο μου κλειστο σε σκεψεις και την ψυχη μου χαλαρη κι υστερα παιρνω το δρομο του γυρισμου.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober

Re: Δρομοι φωτια

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Ποσες ατιμες στιγμες, τοσες αδικιες. Θελω να φωναξω, να κλαψω, να βρω καποιον να του κλαφτω ''γιατι ολα αυτα σε 'μενα; γιατι τωρα; γιατι αλλοι να τα εχουν ολα'' ; Κι υστερα βλεπω, μαθαινω, θυμαμαι εκεινους που δεν εχουν τιποτε, μητε ζωη, μητε αναμνησεις, μητε μελλον.
    Μεγαλη αλη8εια...

Υπομονη και τα καλυτερα ερχονται...
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Α ρε αδερφε τι κανεις τωρα..... :a47:

Για θυμησου καλα
    Μηπως εχεις χαθει μεσα σε δρομους που καινε
    Βαλε εσυ μια φωνη
    Κ αν δεν ειμαι εκει, Χαρη να μη με λενε......

Και ο Χαρης, ο Μανος, ο Γιαννης, ο Τζιμης να μην υπαρχουν πια, αλλα τους κουβαλαμε μεσα μας, και καποια ξημερωματα που παιρνουμε τους δρομους οταν το δωματιο στενευει, τοτε καβαλανε μαζι μας.... Σαν να ναι εκει και να μας μιλανε, οπως τοτε στα μπαρακια στο Παγκρατι και στην Καλλιθεα... Χαμογελα, παρτυ, ονειρα για ταξιδια..... Η Μηχανη -ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτη- δεν εχει μαρκα, κυβικα, αλογα... Ειναι απλα το αλλο μας μισο: πανω στη μηχανη ειμαι ΕΓΩ. Ολες τις αλλες στιγμες ειμαι "ο Νικος" που αφηνω να φανει....

Ο δρομος, η σιωπη, η Μηχανη, το να φευγεις..... Τα πιο πολυτιμα στη ζωη ειναι αυτα τελικα φιλαρακι....

:a47:
    Νίκος
    Open Horizons

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    Α ρε αδερφε τι κανεις τωρα..... :a47:

πανω στη μηχανη ειμαι ΕΓΩ. Ολες τις αλλες στιγμες ειμαι "ο Νικος" που αφηνω να φανει....

Ο δρομος, η σιωπη, η Μηχανη, το να φευγεις..... Τα πιο πολυτιμα στη ζωη ειναι αυτα τελικα φιλαρακι....

Ναι αυτη ειναι η ουσια. Οταν ειμαι πανω της ειμαι εγω. Δε χρειαζεται να δινω καν στον εαυτο μου περιττες εξηγησεις, απλα ξερω. Και βλεπω τα παντα. Κι ολοι εκεινοι κι ολα οσα με δυσαρεστουν, με κουραζουν, με φιμωνουν συναισθηματικα γιατι πρεπει να φερομαι καπως ειναι μακρινα πεφταστερια. Γι' αυτο η μηχανη δεν ειναι αυτοκινητο. Κι αυτες ειναι οι ωρες που καταλαβαινω κατ' ουσια ορους που μονο στην ποιηση ακους και που συνηθως δεν κατανοεις εν τω βαθει, ''σιγαλια'', ''αναμοχλεμα'', ''αφοσειωση'', ''απεραντοσυνη''. Ειναι οι ωρες που δε γυρευω ανθρωπια, που δεν ψαχνομαι τι ασχημο η ομορφο μπορει να μου συμβει. Ειναι οι ωρες που ο δρομος δεν εχει τελος, δεν εχει ορια και πλαισια βατα στο πλαι η εμπρος του. Ειναι οι ωρες που ο δρομος ειναι σχεδον σα ζωντανος. Κι εγω μπορω ν' ακουσω την ψυχη μου. Και ν' ακουσω φρασεις και τη χροια της φωνης, να δω με την ψυχη μου την εκφραση, το γελιο, τη λυπη απο αλλωτινες εποχες οσων δεν ειναι πια εδω. Και που κανενας δεν ειναι σε θεση να κατανοησει την απωλεια με τον τροπο που τη βιωνω. Αλλοι θα πινανε ενα ποτηρακι στη μνημη τους, εγω πινω ενα γυρο, ενα γυρο με τη μηχανη, με τον εαυτο μου. Μπορει να θυμηθω κατι που εκανα, κατι που μου κανανε και να νιωσω ποσο ανουσια ειναι καποια πραγματα και να νιωσω το μεγαλειο και το θριαμβο της ζωης. Απο τη μια λυπαμαι που λιγοι καταλαβαινουν τι ειναι η μηχανη, τι ειμαι εγω πανω στη μηχανη κι απο την αλλη χαιρομαι οσο εγωιστικο κι αν ακουγεται που καποιοι ποτε δε θα βρουν αυτη τη διεξοδο. Γιατι ειναι κοντοφθαλμοι, γιατι ειναι υλιστες, γιατι ειναι εγωιστες. Κι αν καποιος πει και 'μενα υλιστη που γλυκοκοιταω το καινουργιο fazer, η τη breva, η οποια αλλη η ουσια που δεν αλλαζει ειναι η μηχανη και οχι ποια μηχανη, αυτο ακριβως που ανεφερες. Θ' αλλαξει το ρεπριζ, το στιλ οδηγησης ισως αλλα η ουσια θα παραμεινει και οι δρομοι θα συνεχισουν να καινε.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

γεια σου ρε Road,εισαι ωραιος

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ωραίος ρε άντε ανέβα Ηπειρο γρήγορα

ήρθαν μέρες καλές... Το avatar του/της nimbus
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    [Ο δρομος, η σιωπη, η Μηχανη, το να φευγεις..... Τα πιο πολυτιμα στη ζωη ειναι αυτα τελικα φιλαρακι....

:a47: [/B]

αυτό τώρα το πιστεύεις Νίκο. ή σου ξέφυγε?

Ξέρεις κάτι?
    έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν πιό σημαντικά πράγματα από το να την φεύγεις!
    Όπως το να ξανα γυρνάς πάλι..
    Να αντιμετωπίζεις τα προβλήματά σου.
    Το να την φεύγεις, είναι για λίγο μόνο...
    Το θέμα είναι τι θα βρεις όταν θα επιστρέψεις...
    Και ποιους θα βρείς...
    Αν βρείς τον εαυτό σου, θα είναι υπέροχο!
    Αν δεν τον βρείς όμως, θα έχεις χαθεί...και τότε καμία μηχανή δεν σε σώζει...

...και...πιστεψέ με, εκεί έξω υπάρχει κάτι πιό πολύτιμο από το φευγιό...ψάξε βρες το
    ...you people...
    ..ready to smile...
    ...speak to the wind...
    ...open your wings...
    ...ready to fly...
    ...life is life out there...

nimbus

Αν και πάνω στην μηχανή αποφεύγω να σκέφτομαι, και προτιμώ απλά να την ακούω να δουλεύει για πάρτη μου...

Road67 ωραίος

Παρόμοια θέματα

1. παραλία - φωτιά - τραγούδι - σκηνή ..
    από jimbar στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2005, 09:39
  2. Λάδια.. φωτιά!
    από derd στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2004, 12:41
  3. Παραλία-Φωτιά-Κιθάρες-Παρέα Νο2
    από periklisk στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 104
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2004, 18:48
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2004, 00:44
  5. Αθηναικοί Δρόμοι!! (Παναγίίίία μου!!!!)
    από petridist στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2003, 12:12

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF