Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 26

Θέμα: πρεπει ολα να ειναι λογικα?

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI

πρεπει ολα να ειναι λογικα?

αν δε σου αρεσει η δουλεια σου αλλα δεν εχεις βρει αλλην και εχεις καποιες υποχρεωσεις (δανειο)
    την παρατας?η δεν ειναι λογικο?

αν δεν σου αρεσει το χρωμα στους τοιχους που μολις εβαψες
    το ξανα βαφεις στα καπακια?
    η δεν ειναι λογικο?

αν εχεις μια μηχανη που δεν κανει για την δουλεια που την θες,απλως σου αρεσει
    την κρατας?η το λογικο ειναι να την πουλησεις και να παρεις αυτο που εχεις αναγκη?

αν αγορασεις ενα σπιτι παλιο αλλα ομορφο ειναι παραλογο?μηπως πρεπει να παρεις το καινουργιο?το καλο?

οταν κανεις λογικα πραγματα εισαι ωριμος?και αν δεν εισαι?θελω να πω αν εισαι αυτο που εισαι οπως και να χαρακτηριζετε οσα ονοματα και να εχει απλως δε παει με την πεπατημενη με το

λογικο

πειραζει?

γιατι δε μπορω να κανω λογικα πραγματα?μηπως ο δρομος της λογικης ειναι δυσκολος και δεν εχω τα κοτσια?

η μηπως νιωθω οτι περνανε οι μερες και δεν κανω αυτο που θελω?

και οταν αυτο που θελω μου χτυπα τη πορτα και μου λεει ηρθε ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΟΥ ΤΟ και ας ειναι παραλογο

το εκμεταλευεσε?η γυρνας στα σιγουρα?

αν εχετε βρεθει σε τετοια θεση...τι κανατε?ετσι για να δω τωρα τελευταια εχω ακουσει διαφορα απο ανθρωπους που νομιζα οτι μονο εγω τα κανω αλλα οχι...ΔΕ μιλαμε μεταξυ μας ΔΕ λεμε τι κανουμε και νομιζουμε οτι ειμαστε ολοι μοναδες

εγω κανω αυτο και κανεις αλλος δε το κανει και δε το λεω γιατι θα φανει χαζο-τρελο

αλλα δεν ειναι ετσι τελικα

η μηπως δεν ειναι λογικα αυτα που σκευτομαι?

...

τελικα ειναι ανωριμοτιτα να μην μπαινεις στα στερεοτυπα?ειναι παραλογο?

την δευτερα να θες να πας σε ενα εστιατορειο ντυμενος καλα με το αμαξι
    την τριτη να κουμπωνεις την ταχυτητα στη μηχανη με το κρανος τιγκα στα μυγακια που δεν καθαρισες απο την κυριακη και να σταματας καπου και να κοιτας και να νιωθεις
    την τεταρτη να μην θες να σηκωθεις απο το κρεβατι γιατι ετσι
    την πεμπτη να κανεις ονειρα για σπιτι για οικογενεια
    και την παρασκευη να μιζεριαζεις γιατι σε εχουν βαλει στο καλουπι με τα λεφτα...δε μπορεις να ονειρευεσε
    δεν εχεις λεφτα
    το σαββατο να θες να κανεις τα δαιμονια σου ολα περα ...αι σιχτιρι δε σκευτομαι τπτ
    την κυριακη μετα την βολτα .... να λες οτι σπαταλας ασκοπα το καιρο σου με σκεψεις ανουσιες οταν υπαρχουν τοσα προβληματα τριγυρω

και παντα να στροβιλιζει στο μυαλο σου απο πισω

ενα αερικο
    <<χεστα ολα και κανε οτι θες ποσο νομιζεις ρε οτι θα μπορεις?>>
    και το δυδιμακι του
    <<εχεις ολα τα καλα του κοσμου μην τα σπαταλας σε αυθορμιτες κινησεις κανε το σωστο
    κανε το

λογικο>>

και τωρα που γραφω σκευτομαι μπας και γραφω μαλακιες

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της MG
    H λογικη από ατομο σε ατομο διαφερει.....πολυ

γι'αυτο κι εσυ κανε αυτο που φαινεται τουλαχιστον σε σενα λογικο και μην εχεις τυψεις για τιποτα.....

If you think adventure is dangerous, try routine, it's lethal....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ!!!

λογικη λενε αυτο που βολευει το πολυ κοσμο κ συνηθως ισχυει για τους ......αλλους!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Re: πρεπει ολα να ειναι λογικα?

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    αν...

λογικο

πειραζει?

...

Bασικα να πουμε οτι δε ψαχνουμε λογους για να αιτιολογουμε την μαλακια μας ,νωθροτητα μας ή φοβια ή ανασφαλια μας.

Ο Σολωμος ο Διονησιος ελεγε: "Με λογισμο και με ονειρο"

Η λογικη δεν αρκει για τα παντα θελει και οραμα και ονειρο και στοχο. Το καινουργιο ειναι παντα απατητο μονοπατι κι αφου ειναι αγνωστο η λογικη μπορει να μας στηριζει,οχι να ειναι ο θεος μας.

Ο Ντοστογιεφσκυ κι ο Καζαντζακης ελεγαν το ιδιο: "2 +2 =4 συνηθως ,μα καμια φορα ,σπανια 2+2=5 κι αυτο ειναι φανταστικο.

Και μη με παρεξηγατε που αναφερω ατομα που διαβασα,οτι το παιζω παντογνωστης. Απλα αναφερω που το ακουσα
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Το να κανεις το λογικο μπορει να ειναι ωριμο αλλα καταπιεζοντας το εγω σου ειναι η υπερμετρη ανωριμοτητα γιατι θα σου βγει μπροστα σου και θα ξεσπασεις τελικα πιθανοτατα τη στιγμη που δεν πρεπει.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Ευούλα εγώ θα πω κάτι άλλο. Σε θέματα όπως βάψιμο τοίχων αγορά οχήματος και δη μοτοσικλέτας κλπ η λογική δεν πάει ακριβώς περίπατο αλλά μπορεί εύκολα να μπει σε δεύτερη μοίρα.
    Εκεί όμως Εύη μου που η ανάγκη συναντά την επιβίωση τότε η λογική είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη! Και εξηγώ την άποψη μου.
    Αν γουστάρεις τρελά το ZZR το 1400 και οι άλλοι σου λένε μα είναι έτσι είναι αλλιώς είναι εκείνο είναι το άλλο αλλά εσύ το γουστάρεις απίστυετα... πάρτο! Τέλος. Το ίδιο για κάθε μοτοσικλέτα.
    Αν εσύ θες να βάψεις το σπίτι σου φυστικί με ροζ μπάμιες στους τοίχους κάντο. Κι ας λένε οι άλλοι ότι θέλουν.
    Όταν όμως έχεις ας πούμε δύο πιστωτικές φορτωμένες και ένα δάνειο συν τα τρέχοντα έξοδα το να παρατήσεις τη δουλειά σου δίχως να έχεις βρει κάποια άλλη ίσως να είναι και "αυτοκτονία". Στη δική μου δουλειά το έχουμε ως ρητό. Δεν φεύγεις αν δεν βρεις πρώτα κάτι άλλο. Εκτός αν θες να υποχρεώνεσαι σε φίλους γνωστούς συγγενείς και γκόμενους ρε παιδιά ένα πενηντάρικο γιατί έχω να πάρω ένα δώρω please 40 ευρώ για να βάλω βενζίνη και να πάω στο δέλεαρ κλπ. Εγώ το τελευταίο το θεωρώ προσωπικά ξεφτίλα. Επομένως ναι δεν θα παράταγα τη δουλειά πριν βρω κάποια άλλη εκτός αν ήμουν αρκετά πονηροέξυπνος ώστε να προκαλούσα την απόλυση μου για να τσιμπήσω αποζημίωση.
    Πάντως σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα είναι ένα:
    Το μάρμαρο το πληρώνεις στο τέλος μόνο εσύ! Και κυρίως το πληρώνεις μέσα σου.
    Τέρμα οι χαρές τα κεφάλια μέσα!

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Ζούμε την φαντασίωση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε νομίζοντας πως είναι η πραγματικότητα!!!!

Λογικό υπάρχει με βάση την κοινή λογική!
    Το θέμα είναι αν μπορείς να ζήσεις με την λογική των άλλων ή προτιμάς την δική σου!

Λογικό άρα είναι ό,τι θεωρείς εσύ πως σε γεμίζει ανα πάσα στιγμή!!!!

....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αν δε σ' αρεσει η δουλεια σου, σε πνιγει κλπ ακομη κι αν εχεις ενα αξιοσεβαστο μισθο, χωριζεις τα πραγματα σε δυο κατηγοριες. Πρωτον μπορεις πρακτικα να ζησεις με λιγοτερα απ' οσα εχειςν συνηθισει να βγαζεις; Ερωτημα που βασιζεται στη λογικη αλλα ωραιοποιωντας καταστασεις μπορει να παραμυθιασεις τον εαυτο σου. Και δευτερον, τι ειναι αυτο που σε χαλαει στη δουλεια σου, ειναι ολη η φυση της, ειναι οι ανθρωποι με τους οποιους συναναστρεφεσαι; Λογικη και συναισθημα σε ισες δοσεις αλλιως δεν παλευεται το ερωτημα αυτο. Δε νομιζω οτι φευγεις μια κι εξω. Η λογικη λεει πως αν κατι δε σ' αρεσει προτιμας να το αλλαξεις εκ του ασφαλους. Ψαχνεις για κατι αλλο και μεχρι να το βρεις μενεις στη δουλεια σου.

Με τον ορο ''σπιτι'' δεν εχω πειστει για το αν εννοεις το σπιτι η το σπιτικο. Δηλαδη τους τοιχους, η τις σχεσεις με καποιο συντροφο. Στην πρωτη περιπτωση, ναι μεν θα κοιταξεις τις αντικειμενικες αλλα αυτο που θα παρεις πρεπει να σ' αρεσει κιολας, γιατι θα ζησεις μεσα σ' αυτο. Το καλυτερο ειναι να βρεις αυτο που ικανοποιει και τις δυο καταστασεις χωρις να περιοριστεις στο αν ειναι καινουργιο η παλιο. Σκεφτεσαι τι σ' αρεσει σε ενα σπιτι; Ειναι καποια πραγματα χαρακτηριστικα που δεν αλλαζουν οπως η θεα κι ο περιγυρος [οσο μπορεις να τον εκτιμησεις απο την απεξω] και καποια αλλα που αν σ' αρεσει ο αερας του σπιτιου αν ειναι και λιγο παλιο και οικονομικοτερο τ' αλλαζεις σιγα σιγα, οπως η κουζινα, η το μπανιο, η και η γενικη διαμορφωση.

Αν εννοεεις τη σχεση με καποιον ανθρωπο, η λογικη μπορει μονο να βαλει τη βαση, τα ορθα ερωτηματα. Τι δε σ' αρεσει στη συμπεριφορα του; Σου στεκεται η οχι; Η ουσια ειναι πως κατι δεν παει καλα η θες μια αλλαγη, η μια αναπαυλα; Μεγαλος ο κινδυνος το συναισθημα να σε τραβηξει σε αλλα μονοπατια, οπως μην ξεχναμε και η απομυθοποιηση που φερνει η τριβη σε μια σχεση μαζι με το φοβο οτι η αναζητηση μας για κατι σοβαρο, οδηγει σε σοβαροτερη σχεση απ' οσο ειχαμε στο μυαλο μα κι απ' οσο μπορουμε ν' αντεξουμε.

Μηχανη...
    Δε θα επρεπε να εχω το fazer. Ολη την ημερα και ολες μου τις δραστηριοτητες τις κανω με το xmax. Ακομη και τις βολτες. Ειναι ασυμφορο, παραλογο κι αχρειαστο. ΑΛΛΑ εδω τελειωνει η λογικη. Ο συμπλεκτης, το ρεπριζ, η αισθηση ειναι αυτο που καπου καπου εχω αναγκη. Καθαρα συναισθημα. Συν τα ταξιδια κλπ να και μια εκλογικευση που σε σοβαροτερα θεματα μπορει να ειναι επιζημια.

Χρωμα τοιχων...
    Θες να βαψεις ολο το σπιτι μωβ. Η λογικη λεει πρωτον πως το χρωμα αυτο σε μεγαλες επιφανειες με την παροδο του χρονου γινεται κουραστικο. Δευτερον, λερωνει δυσκολοτερα. Τριτον οικονομικα θα σου κοστισει περισοτερο απο το λευκο. Τεταρτον, οικονομικα θα σου κοστισει λιγοτερο απο διχρωμιες κλπ. Πεμπτον, οταν θα θελησεις να το αλλαξεις σε κατι πιο ανοιχτο, απαιτει πιο πολυ κοπο. Το συναισθημα λεει πως ειναι το αγαπημενο σου χρωμα και δε θα το βαρεθεις ποτε κλπ κλπ. Μια ασφαλης οδος λεει πως βρισκεις το αγαπημενο σου σημειο στο σπιτι, η το αγαπημενο σου δωματιο και το βαφεις η ολο το δωματιο η ενα τοιχο και γινεται η γωνιτσα σου. Και οπου συντομα ανακαλυπτεις μεσω του πειραματος σου αν μπορεις να αντεξεις αυτο το χρωμα σε ολο το σπιτι. Ενα αλλο επιχειρημα ειναι πως αν το σπιτι χρειαζεται φρεσκαρισμα, θα ειναι δυσκολο, κουραστικο κλπ να φερνεις δυο φορες μπογιατζη η να μπαινεις προσωπικα δυο φορες στη διαδικασια του βαψιματος. Αυτο ομως ειναι εκλογικευση και συνηθως οι εκλογικευσεις ειναι επισφαλεις.

Γενικα, η μεταφραση του λογικου επιχειρηματος ειναι η εκφραση των μειονεκτηματων και η μεταφραση του συναισθηματος ειναι η εκφραση του προτερηματος καθε αποφασης. Φαινοτυπικα μπορει να ισχυει. Αλλα δεν αποτελει κανονα. Κατι που θα μπορουσε να εκλιφθει ως κανονας ειναι πως η λογικη θα εκφρασει ολα αυτα τα πρεπει που καθοριζουν την ατομικη μας ασφαλεια, ειτε ειναι η ασφαλεια της τσεπης μας, ειτε οτιδηποτε αλλο.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

words, words, words......
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI

η μηπως νιωθω οτι περνανε οι μερες και δεν κανω αυτο που θελω?

και οταν αυτο που θελω μου χτυπα τη πορτα και μου λεει ηρθε ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΟΥ ΤΟ και ας ειναι παραλογο
    1. Για μένα προσωπικά, δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από το να περνάνε οι μέρες άσκοπα και να μην κάνω αυτό που θέλω, ή να μην προετοιμάζομαι/δουλεύω προκειμένου να μπορέσω στο άμεσο μέλλον να κάνω αυτό που θέλω. Όλα τα πράγματα χρειάζονται υγεία, χρόνο, χρήμα. Την υγεία δεν μπορείς να την αγοράσεις, τον χρόνο όμως μπορείς και τα χρήματα μπορείς να τα αποκτήσεις δουλεύοντας.

2. Όταν αυτό που θέλεις σου χτυπήσει την πόρτα, τότε σαφώς και θα πρότεινα να το εκμεταλευτείς, αρκεί να μπορέσεις να ανταποκριθείς στο κόστος που αυτό συνεπάγεται. Αν δλδ, αυτό που θέλεις είναι μια μηχανή που κοστίζει 15000 ευρώ, και εσύ έχεις βγάζεις 700 ευρώ, τότε δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς. Ούτε είναι λύση να βάλεις 72 δόσεις και να μην μπορείς να το χαρείς επειδή δεν θα περισεύουν λεφτά ούτε για βενζίνες.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει η έννοια του παράλογου ή του λογικού. Για μένα σημασία έχει τί είναι αυτό που θέλω, και αν μπορώ να το έχω τώρα και να το έχω πλήρως. Εαν όχι, τότε θα κάνω κάθε απαιτούμενη κίνηση και θυσία προκειμένου να το αποκτήσω το συντομότερο δυνατό. Για μένα αυτό είναι το λογικό.

I've always thought
    that I would love to live by the sea
    To travel the world alone
    and live my life more simply
    I have no idea what's happened to that dream
    Cos there's really nothing left here to stop me

λογικο ειναι κατι που εχει λόγο
    "εχεις λογο που πέρνεις αυτήν την μηχανή?"
    "ετσι γουστάρω"
    "αρα εχεις λογο"

"δουλεύεις για να βγάλεις κάποια λεφτά, ετσι?
    Αν την κάνεις, δεν θα βγάλεις λεφτά. Ετσι?
    Την παλεύεις χωρις αρκετά λεφτά?
    Εχεις λογο να την κάνεις?"

"την βολεύω για λιγο με τα λίγα, και η δουλειά αυτή μου την δίνει!!"
    "εχεις λογο, αρα ειναι λογικο"

Η
    " δεν την παλεύω χωρις τα φράγκα ουτε για μια μέρα, αλλα η δουλειά αυτή μου την δίνει"
    "τοτε εχεις ΔΥΟ λόγους και θα παλέψεις για τον πιο απαραίτητο"

EVΙ
    λογικό ειναι το όνειρό σου
    λογικός ειναι ο δρόμος προς το όνειρό σου
    λογικό ειναι να ζεις το όνειρό σου

οπότε

οι "λογικοί" να παν να γ@μηθούν

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

οι "λογικοί" να παν να γ@μηθούν

και να αγοράσουν βεμβέ...προσθέτο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Evi ?
    ΝΑΙ...να το παρεις το αγόρι.
    Να παντρευτείς επιτελους να νοικοκυρευτείς.

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    ευχαριστω απαντες...
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παν μέτρον άριστον...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

οι "λογικοί" να παν να γ@μηθούν [/B]

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΟΣΑ ΛΙΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?
    από V-PAKETAS στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 03/07/2007, 20:07
  2. Πρέπει να είναι παράνομο το να μη φοράς κράνος ?
    από micmic στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 30/08/2005, 16:59
  3. πως πρεπει να ειναι μια μηχανη τουρισμου
    από xifias στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 12:14
  4. Μια βολτα μετα απο καιρο πρεπει να ειναι καλη
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •