Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 25

Θέμα: Τρακάρισμα: τι κάνουνε τώρα;

Νέο μέλος

Unhappy Τρακάρισμα: τι κάνουνε τώρα;

Να διηγηθώ τι μου συνέβη σήμερα: Λοιπόν πρωί πρώι στην παλιά Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, επιστρέφοντας προς Αθηνα και στο ύψος της Κινέτας τράκαρα με ένα Όπελ μιας γιαγιάς η οποία έκοψε στο ρεύμα μου για να μπει σε κάθετο, χωρις να με δει ή καν να ακούσει κόρνα. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑ γι'αυτήν!(στην ερώτησή μου 'καλά, δε με είδες, την κόρνα που σου βαράω από 200 μέτρα δεν την άκουσες;' "εεε, είχα και κλειστά τα παράθυρα..." Ευτυχώς είχα λίγα χλμ αλλιώς θα έψαχνα χερια πόδια τώρα.

Ειδοποιήθηκε 166 και τροχαία και στο τέταρτο πάνω ήρθαν και οι 2 μαζί! Ο τροχαίος το μόνο που ήθελε να μάθει απο μένα είναι για την κατεύθυνση που είχα. Ούτε είδε τη μηχανή, ούτε έδωσα καμιά κατάθεση. Καπάκι έφυγα με το ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο Κορίνθου για εξετάσεις οι οποίες ευτυχώς βγήκαν καθαρές.Με το που βγαίνω απτο Νοσοσκομείο, όπως μου είχε πει και ο τροχαίος, πήρα αμέσως τον Αξ.υπηρεσίας στο Τμήμα Μεγάρων να του πω ότι είμαι οκ και αυτός το μόνο που μου είπε είναι να περάσω αύριο απο εκεί να πάρω την αναφορά ζημιών ή κάτι τέτοιο και ότι μετά θα τα βρουν οι ασφαλιστικές.

Και ρωτάω εγώ μιας και είναι η πρώτη φορά που εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο: το ότι παρουσία μου δεν έγινε καμιά αποτίμηση της ζημιάς, δεν με ρώτησε καν ο τροχαίος κάτι(από μονος μου άρχισα να του λέω τι σύνέβη και μου, λέει:οκ, εγώ στην αναφορα μονο την κατεύθυνσή σου θα γράψω) μήπως είναι μειον μου; Μήπως θα βγω και κερατάς και δαρμένος; Αύριο τι να πρέπει να κάνω στο Τμήμα; Από κει και πέρα θα συννενοηθώ με την ασφαλιστική μου ή με της γιαγιάς;
    Έχω πελαγώσει ρε παιδιά, Please help!!
    Mostly harmless...

Παλαιό μέλος
    Δεν είναι μείον σου. Θα κάνεις κατάθεση στην Τροχαία την επόμενη, όπως θα κάνει και η γιαγιά. Στην συνέχεια θα τα βρουν οι ασφαλιστικές (αν υπάρχουν), αλλιώς δικαστήριο.

κατάθεση δίδεται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος (τραυματισμος).
    Ο μπάτσος μαλλον πάει να το περάσει στις απλές συγκρούσεις γιατί όπως λέει κι ο Bipod οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές.
    Προτείνω πριν εμφανιστείς στο Μέγαρα να κάνεις ένα τηλέφωνο στη γιαγιά να δεις αν θα κάνει θετική δήλωση και μετά να κινηθείς ανάλογα.
    Στείλε πμ για παραπάνω λεπτομερειες.

Αν η γιαγιά παραδεχτεί ότι αυτή έφταιγε και σου κάνει δήλωση΄, τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
    οι ζημιές θα καταγραφούν από εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής, που θα δει την μηχανή στο συνεργείο.
    αν όχι τότε αλλάζουν τα πράγματα. αρνητική δήλωση στην ασφαλιστική κατευθείαν, και ζητάς από τους μπάτσους να γράψουν αναφορά που θα λέει ακριβώς πως έγινε το τρακάρισμα.(κατευθύνσεις-ποιος σε ποια λωρίδα κ.λ.π.)
    αυτά.

Νέο μέλος
    στο νοσοκομείο ένας παρατρεχάμενος που του είπα την ιστορία είπε ότι αφού στο ατυχημα είμαι από δεξιά με φουλ προτεραιότητα συν και το ότι ήρθε και το 166, κινούνται κάποιες αυτόματες διαδικασίες και ισχύει αυτεπάγγελτη μήνυση στη γιαγιά. Δεν έδωσα βάση βέβαια, αλλά μπας και ισχύει κάτι τέτοιο; Γιατί τηλέφωνο της γιαγιάς μέσα στην ταραχη μου δεν πηρα για να τη ρωτήσω για δηλώσεις και τέτοια, οπότε ότι στοιχεία μου δώσουν στο Τμήμα...
    Mostly harmless...

από VFR800 σε Κ1200S... Το avatar του/της theodosisv
    η αστυνομια καταγραφει τις διευθυνσεις _ κατευθυνσεις των οχηματων μονο. δε βγαζει πορισμα. επισης καταγραφει πληρη στοιχεια και ολα αυτα ειναι γραμμενα στο αντιγραφο του συμβαντος που θα σου δωσουν. αυτεπαγγελτη μηνυση δε γινεται. αν η γιαγια δεν κανει δηλωση πας δικαστικως...

καλη τυχη.
    Τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο, καλύτερα από το να μην έρθουν ποτέ...

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από theodosisv
    αν η γιαγια δεν κανει δηλωση πας δικαστικως...

Κατάλαβα...αρχίζει ο Γολγοθάς!
    Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Θα δούμε από αύριο λοιπόν
    Mostly harmless...

Νέο μέλος
    Ρε παιδιά μισό γιατί τα ξανασκέφτομαι και πάω να τρελαθώ. Δηλαδή ενδέχεται και να τη σκαπουλάρει η γιαγιά; Δε θα πάρει θέση η Τροχαία, ένα κι ένα κάνουν δύο, εσύ πάς από Εθνική, η άλλη στριβει και σε κλείνει, η μηχανή είναι από δεξιά, τέλος - σε πληρώνει; Υπάρχει πιθανότητα να μην κάνει θετική δήλωση αυτη, αλλά να πει ότι έφταιγε η μηχανή ή συνυπαιτιότητα ή κάτι τέτοιο;;Αφού στην αναφορά της Τροχαίας έστω θα φαίνεται η κατέυθυνση των οχημάτων, υπάρχει σενάριο να τα γυρίσει αυτή ή η ασφαλιστική της; Που θα στηρίξει κάτι τέτοιο;
    Mostly harmless...

Η τροχαία το μόνο που κάνει, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι να καταγράψει ποιες ήταν οι συνθήκες όταν συνέβει το ατύχημα, δηλαδή ο κύριος μηχανόβιος είχε κατεύθυνση από εκεί προς τα εκεί πάνω στον κεντρικό δρόμο, και η σούπερ γιαγιά από εκεί προς τα εκεί και ότι έστριψε π.χ. αριστερά στον κεντρικό ανατρέπωντάς σε.

Στην ουσία θα βεβαιώσει το ένα και ένα κάνουν δύο το οποίο θα υπάρχει και σε γραπτή βερσιόν!

Εκείνη μπορεί να πει ότι θέλει, απλά αν κάνει αρνητική δήλωση και πει ότι δεν έφταιγα, δεν πα να λες ότι θες, εγώ πέρασα δύο πολέμους και και και, θα πάτε στα δικαστήρια και θα βρεις το δίκιο σου, απλά θα καθυστερήσεις λίγο.. Δυστυχώς... πράγμα που εννοείται ότι δεν θέλουμε!!!

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ant0ine

Εκείνη μπορεί να πει ότι θέλει, απλά αν κάνει αρνητική δήλωση και πει ότι δεν έφταιγα, δεν πα να λες ότι θες, εγώ πέρασα δύο πολέμους και και και, θα πάτε στα δικαστήρια και θα βρεις το δίκιο σου, απλά θα καθυστερήσεις λίγο.. Δυστυχώς... πράγμα που εννοείται ότι δεν θέλουμε!!!
    Μπράβο ρε γμτ, να βρω το δίκιο μου, τίποτα άλλο. Θενκς!
    Mostly harmless...

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Σήφης
    κατάθεση δίδεται μόνο σε περίπτωση ατυχήματος (τραυματισμος).
    κατάθεση δίνεται πάντα είτε υπάρχει τραυματισμός είτε όχι.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Bipod
    κινούνται κάποιες αυτόματες διαδικασίες και ισχύει αυτεπάγγελτη μήνυση στη γιαγιά.
    αυτεπάγγελτα πάει μόνο όταν ο οδηγός έχει επαγγελματικό δίπλωμα.
    αν έχει ερασιτεχνικό θα πρέπει όταν σε ρωτήσει ο τροχαίος αν επιθυμείς την ποινική της δίωξη να πεις ναι, αλλιώς η υπόθεση πάει (ως προς το ποινικό της σκέλος) στο αρχείο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    κατάθεση δίνεται πάντα είτε υπάρχει τραυματισμός είτε όχι.
    Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τραυματισμός δε δίνεις κατάθεση. Μόνο σε περίπτωση που πρόκειται να συνταχθεί δικογραφία πας στην τροχαία και περιγράφεις το ατύχημα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    αυτεπάγγελτα πάει μόνο όταν ο οδηγός έχει επαγγελματικό δίπλωμα.
    αν έχει ερασιτεχνικό θα πρέπει όταν σε ρωτήσει ο τροχαίος αν επιθυμείς την ποινική της δίωξη να πεις ναι, αλλιώς η υπόθεση πάει (ως προς το ποινικό της σκέλος) στο αρχείο.
    sergio νομίζω ότι όταν υπάρχει τραυματίας γίνετε αυτεπάγγελτα μήνυση

Νέο μέλος
    Εντέλει αυτό που έγινε πάντως είναι ότι στο "Δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών" που μου δώσαν απο την τροχαία Μεγάρων, αναγράφονται μόνο τα στοιχεία των δυό οδηγών, οι κατευθύνσεις των οχημάτων και : "το Α όχημα(η γιαγιά) εισήλθε στο ρεύμα πορείας του Β οχήματος με σκοπό να στρίψει αριστερά στην οδό Αγίου Σουτσουβρούτσου". Αυτά. Ούτε καν αναφορά στο ότι ήρθε ασθενοφόρο και με πήρε! Τι αυτεπάγγελτα και πίπς μου έλεγε ο άλλος...

Όπως και να έχει στην ασφαλιστική μου είπαν ότι ειμαι 1000% καλυμένος, η γιαγια με πήρε σήμερα και μου είπε ότι θα κάνει θετική δήλωση" εεε, αφού είχες προτεραιότητα παιδί μου..." και "30 χρόνια στρίβω εδώ πέρα, πρώτη φορά μου συμβαίνει!" και περιμένω να ανοιξει ο Πανδης να το παω να έρθει κι ο πραγματογνώμονας.
    Πάλι καλά να λέμε δηλαδή
    Mostly harmless...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Με τράκαραν. Τι Γίνεται τώρα
    από aaa``` στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 11/02/2007, 22:24
  2. ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ.....
    από quintezz στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2006, 08:09