Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: xt 500 '94 - Θόρυβος απο κιν/ρα

Νέο μέλος

xt 500 '94 - Θόρυβος απο κιν/ρα

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.Ενώ το μηχανάκι μου δουλεύει ρολόι μόλις το γυρίζω στο πλαινό στάντ κάτι ακούγεται να χτυπάει απο τον κινητήρα(σε όρθια θέση δουλεύει σωστά).Δοκίμασα να το γυρίσω απο τη δεξια μεριά και ο θόρυβος αυτός δεν υπάρχει.Κοινώς ακούγεται μόνο όταν το μηχανάκι γέρνει απο την αριστερή μερια.Επίσης μόλις κουμπώνω ταχύτητα ο θόρυβος σταματά.Χτυπάει δλδ μόνο στο νεκρό και μόνο όταν γέρνει απο την αριστερή μεριά.Έχει κανείς ιδέα που μπορεί να οφείλεται???

Παλαιό μέλος
    Λες για το XT Artesia ακριβώς το ίδιο 500 του 94 ειχα και εγώ!!!! , και μετάνιωσα που του πούλησα! αν και δεν είμαι μηχανικός, γρανάζι σαζμάν μου ακούγεται, αστο, μην το πειράξεις...μπορεί να πάει χρόνια έτσι,

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Λες για το XT Artesia ακριβώς το ίδιο 500 του 94 ειχα και εγώ!!!! , και μετάνιωσα που του πούλησα! αν και δεν είμαι μηχανικός, γρανάζι σαζμάν μου ακούγεται, αστο, μην το πειράξεις...μπορεί να πάει χρόνια έτσι,
    Mπορεί να παει αρκετό διάστημα αλλά κανείς δεν ξερει πόσο και η ζημιά στο τέλος θα ειναι πολύ μεγάλη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Comet Προβολή μηνύματος
    Παιδιά έχω ένα πρόβλημα.Ενώ το μηχανάκι μου δουλεύει ρολόι μόλις το γυρίζω στο πλαινό στάντ κάτι ακούγεται να χτυπάει απο τον κινητήρα(σε όρθια θέση δουλεύει σωστά).Δοκίμασα να το γυρίσω απο τη δεξια μεριά και ο θόρυβος αυτός δεν υπάρχει.Κοινώς ακούγεται μόνο όταν το μηχανάκι γέρνει απο την αριστερή μερια.Επίσης μόλις κουμπώνω ταχύτητα ο θόρυβος σταματά.Χτυπάει δλδ μόνο στο νεκρό και μόνο όταν γέρνει απο την αριστερή μεριά.Έχει κανείς ιδέα που μπορεί να οφείλεται???
    Αυτό που συμβαίνει είναι οτι 'συρταρώνει' καποιος απο τους άξονες του κιβωτίου. Το σωστό είναι να λυθεί και να μπούν οι καταλληλες ροδέλλες shim.
    Υπάρχει φόβος να μπλοκάρει απότομα το κιβώτιο οταν θα φύγει κομμάτι απο το αντιστοιχο γρανάζι που ζορίζεται.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Νέο μέλος
    Δλδ λείπει ροδέλλα (αποστάτης) απο το σασμάν???Πρέπει δλδ να κατέβει κιν/ρας και να λειθεί...Επίσης ερώτηση,το σασμάν απο το 600 με του 500 είναι τα ίδια???Σας ευχαριστώ πολύ παίδες για τη βοήθεια!!

Παλαιό μέλος
    Ναι, το σαζμαν είναι ακριβώς ίδια, και ο κινητήρας δηλαδή, η διαφορά είναι ότι το 500 εχει μικρότερη διαδρομή εμβόλου, δεν αλλάζει τίποτα άλλο. ναι, αν είναι σαζμαν ο κινητήρας κατεβαινει, είναι σοβαρή εργασία, που πρέπει να γίνει οχι από τον μπαρμπα Μητσο.....

Νέο μέλος
    Τελικά διαφέρει ελάχιστα το μήκος του άξονα απο το 500 στο 600 στο σαζμαν (στο 600 είναι ελάχιστα πιο μακρύς...)...μεγάλη σπαζολεφαλιά....
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Μανολης67 Προβολή μηνύματος
    Ναι, το σαζμαν είναι ακριβώς ίδια, και ο κινητήρας δηλαδή, η διαφορά είναι ότι το 500 εχει μικρότερη διαδρομή εμβόλου, δεν αλλάζει τίποτα άλλο. ναι, αν είναι σαζμαν ο κινητήρας κατεβαινει, είναι σοβαρή εργασία, που πρέπει να γίνει οχι από τον μπαρμπα Μητσο.....

Παρόμοια θέματα

1. Θόρυβος από το μπροστινό του v-strom 650 (5 threads in one)
    από makaronachis στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 262
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2007, 15:45
  2. Xt 500 se 600
    από katsavidi2005 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2006, 21:30
  3. Yamaha Xt 500
    από toyota στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2005, 08:35
  4. διαφορα μεταξυ xt 500 και xt 600
    από katsavidi2005 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2005, 00:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ