Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Να το πάρω, τόσο παλιό ?

Unhappy Να το πάρω, τόσο παλιό ?

Καλησπέρα σε όλους. Μου καρφώθηκε και εμένα να πάρω ένα μοτόρι, 35άρης, χωρίς ιδαίτερη προηγούμενη εμπειρία απο μοτοσυκλέτες, πέρασα λοιπόν τις εξετάσεις άδειας προ διμήνου και τώρα είμαι μπροστά στην απόφαση.

Μου είπαν φίλοι που ασχολούνται να πάρω ενα 250άρι, CBF κατα προτίμηση, έλα μου ντε που εγώ μόνο απ' τα on-off συγκινούμαι! (καλό είναι και το CBFάκι βέβαια αλλα θα ήθελα και κάτι να το κρατήσω ρε παιδί μου , ή να το φορτώσω να πάω κι ένα ταξιδάκι).

Σε επίσκεψη μου λοιπόν σήμερα σε μαγαζί το μόνο που βρήκα είναι ένα KLE500, του '99, 40.000 χλμ με 2700 ευρώπουλα. Δε λέω μου αρέσουν τα KLE και διάβασα αρκετά πράγματα με το search σήμερα (τίμιο μηχανάκι, καλό στο off αν χρειαστεί, δε σπάει, σχετικά μικρό βάρος, ευκολοσυντήρητο, ευκολοδήγητο-βασικό αυτό για εμένα με το 1.73 μου και τα 60 κιλά μου).

Η ερώτηση μου όμως είναι , να το πάρω ?
    Εσείς θα πέρνατε ένα μοτόρι 9ετίας σχεδόν ?

Τα χλμ μάλλον είναι πραγματικά, αν και φαίνονται λίγα, μένω σε μικρό νησί, οπότε λογικά φαίνονται.

Στα φράγκα που παίζω και δεν μπορώ να πάω παραπάνω , ε να πάρω και τον εξοπλισμό που πρέπει, και τα transalp γύρω στο τόσο παλιά είναι με αυτά τα χρήματα.
    Το μοτόρι θα το κρατήσω αρκετά , γιατί αφενός δένομαι και αφετέρου δε μπορώ να αλλάζω μηχανή κάθε 2 χρόνια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Το KLE είναι μια χαρά μηχανή, σκυλί. Αν έχει συντηρηθεί σωστά τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
    Γιατί δε κοιτάς όμως καλύτερα από κάποιον ιδιώτη? Τα μαγαζιά όπως & να το κάνεις πάνε να βγάλουν κάποιο κέρδος, συν του ότι πολλά λένε πολλά φούμαρα.
    Αν δεις & εδώ μέσα στις αγγελίες θα βρεις αρκετά με τα κριτήρια που ζητάς.
    Καλωσήρθες!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αν η τιμη πεσει κατω απο τα 2000 και σου αρεσει χτυπα το.

Τα λεφτα ειναι εξωφρενικα πολλα για τη συγκεκριμενη μηχανη

Εφοσον και αναφερες το ΤΑ, αν βρεις 600αρι του 99 (διπλο δισκοφρενο μπροστα) με κανα 2500αρι σε κατασταση που σε ικανοποει χτυπα εκεινο

Παρα πολυ νεο μελος Το avatar του/της GreenBill
    Aφου μενεις σε μικρο νησι και δε θα διανυεις μεγαλες αποστασεις-εντος του νησιου τουλαχιστον- γιατι δεν κοιτας και κανενα μονοκυλινδρο.ΧΤ 600,KLR 650,Freewind,Pegaso η DR 650.Ισως σου ταιριαζουν πιο πολυ,γιατι ειναι και ελαφρυτερα απο τα δικυλινδρα.
    Visit http://baskervillle.myminicity.com/
    Visit http://baskervillle.myminicity.com/ind
    Visit http://baskervillle.myminicity.com/tra

αν σου έκανε κλικ το ΚΛΕ πάρτο αν όχι και συμβιβάζεσε απλως τότε και εγω θα σου πρότεινα ΧΤ 600΄ή KLR650

οτι

οτι και να παρησ θα γουσταρησ ! και καποια στιγμη θα το αλαξεισ ......αρα παρε κανενα με 2000 χιλιαρικα για να το δωσεισ ανετα !

αρκη να ειναι καλο και συντηρησει σωστη....τη εχει αλαξη κτλ.....μην σου φτασει 3000 και μετα λεσ οπα τι κανουμε τωρα
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Από ιδιώτη και μόνο τέτοιας ηλικίας μηχανές.. Κοιτά και το transalp 600 του 99 όπως ειπε και κάποιος φίλος παραπάνω.

ΒΑΣΙΚΑ

αμα εχεισ την δυνατοτητα για λιγα ακομα χρηματα και εχει και χωμα το νησι παρε ενα africa να γουσταρησ .........θα σου βγει κανενα 1000 ευρο πιο πανω αλλα θα γουσταρησ !

λιγο δυσκολο για το υψοσ σου μονο αυτο με ανησυχει γιατι ειναι βαρυ το αναθεματισμενο ,,,,αλλα αμα το μαθεισ θα ειναι παιχνιδακι μετα! υπολογησε να σου πεσει και σε καμια πλατια γεματη κοσμο!

χεχεχεχεχεχεχχεχεχεχ :rotflmao:

αλλα εισαι cool......... απλα τουσ αφνιδιαζεισ με το να μην κηταξεισ αν επαθε ζιμια......... σκυλι λεμε!
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις απαντήσεις και την ενθάρρυνση!!

Λοιπόν update ενημέρωση, πήγα και το είδα...λυμένο - ξεκοιλιασμένο βέβαια - ούτε σέλα, σε συνεργείο που το έχει για service.
    Γαϊδούρι μου φαίνεται. (καλά μονο 180 κιλά είναι?)
    26.000 χλμ έχει το μοτόρι τελικά , όχι 40.000 (το είχε ναυτικός και το κυκλοφορούσε ελάχιστα), καλό μου φάνηκε , σε 2-3 μέρες μου είπε αν θέλω να το οδηγήσω είναι μάυρο με bagster και τα έχει όλα μαμα.
    Ο πωλητής (το παιδί φαίνεται καλό και συζητήσιμο) μου είπε οτι θα το πάρω τζι-τζί και έτοιμο για τα επόμενα 4-5000 χλμ. Το μοτόρι έχει να κινηθεί κανα χρόνο.
    Μόνο κάποιες σκουριές έχει κάτω απο τα όργανα, στο τιμόνι και εξάτμιση (λογικό είμαι Σύρο και όλα τα μηχανοκίνητα υποφέρουν σε αυτό το θέμα). Όσα μπορούσα να δώ από κινητήρα φαινόντουσαν σχετικά καθαρά και περιποιημένα. Επίσης λάστιχα καλά - όχι φθαρμένα)

Μου την αφήνει απολύτως cash 2400 (γμτ ακριβή είναι...απο την άλλη παίρνω έτοιμο μοτόρι χωρίς να τρεχω για service και φαίνεται και ο πωλητής παιδί με υπομονή που θα το πρίξω για κάποιο διάστημα με ερωτήσεις)
    Για όλα τα παιδιά που μου πρότειναν μοτο , ευχαριστώ πολύ και εγώ θα ήθελα να βρώ ΤΑ 600 αλλά η αγορά εδώ είναι περιορισμένη, πρέπει να έχεις υπομονή- δεν έχω... . Όσο για την Αφρικάνα γουστάρω, με το σωματότυπο που έχω θα με πηγαίνει βόλτα (όπου θέλει..) και όχι εγώ αυτή.
    Με το που θα την έχει στο μαγαζί σκέφτομαι να πάω με ένα φίλο μοτοσυκλετιστή να τη κάνουμε καμμια βόλτα να μου πεί.

Μένει μόνο να πειστεί ο οικιακός Αλγοσκούφης - σύζυγος.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από swork21
    Επίσης λάστιχα καλά - όχι φθαρμένα)
    Πολυ πιθανο να ειναι ξεραμενα ομως

Δες την ημερομηνια κατασκευης των ελαστικων που γραφει στα πλαγια για να εισαι οκ.

Βεβαια αν καθοταν ενα χρονο τα λαστιχα τα ξεσκισε.

Οσο για το ναυτικος

Βεβαια θα μπορουσε να ηταν και γιατρος ή ακομα και δικηγορος (οι μηχανικοι εξαιρουνται ειναι μεγαλοι χιλιομετροφαγοι :rotflmao: )

Εφοσον γουσταρεις το ΤΑ, μπες στη ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ κλεισε κανα 2-3 ραντεβου και κανε μια κατεβασια Αθηνα να το παρεις (με λιγοτερα χρηματα) και κατεβασε τη στο νησι εσυ

Αρχικά δημιουργήθηκε από swork21

26.000 χλμ έχει το μοτόρι τελικά , όχι 40.000 (το είχε ναυτικός και το κυκλοφορούσε ελάχιστα),
    Καλά δεν αλλάζουν παραμύθι??? όποτε μόνο και μόνο που το είχε ναυτικός βάλε άλλα 60.000χλμ..

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Επειδη ειπες εισαι 1.73 παρε ενα χαμηλο μηχανακι να πατας καλα κατω, μης πεσει κατω σταματημενος σε καμια ανηφορα, κατηφορα που θα χει λιγο κλιση, η λιγο νερο κατω. Μιας και ειπες για το cbf 250, ειναι πολυ ελαφρυ 140 kg, και πατας πολυ καλα κατω. Ειναι φανταστικα ευκολοδιγιτο.

τα χρηματα για το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι παρα πολλα.
    βρες κανενα αλλο πιο φρεσκο,γιατι δεν κοιτας και για κανενα xt600.
    κατα την γνωμη μου να επιμεινεις σε on off αφου τετοιο θελεις.

Μωρέ για CBF πρωτοξεκίνησα κι εγώ (μου το πρότεινε φίλος χρόνια μοτοσυκλετιστής) - μόνο λάδια λέει και το έχεις αν θες μια ζωή), ωράιο μηχανάκι και φαίνεται να μου πάει κιόλας. Θυμάμαι με τη CB της σχολής, ενώ δεν είχα ξαναοδηγήσει συμπλέκτη, μετά το 1ο χλμ αισθάνθηκα τόσο άνετα πάνω της, οπότε κάπου εκεί παίζει και το CBF φαντάζομαι-σε επίπεδο άνεσης - ίσως και καλύτερα λόγω βάρους.
    Πήραν τα μυαλά μου αέρα όμως με τη KLE - μου αρέσουν πολύ τα οn-off.

Ρε παίδες μπάς και τα δικύλινδρα είναι πανάκριβα στη συντήρηση ? Νομίζω οτι ειναι φθηνότερα τα μονοκύλινδρα (και σε κατανάλωση).

Αν είναι έτσι να το δώ πιο hot το CBFάκι, νομίζω είχα δεί σε ένα άλλο μαγαζί εδώ, 3ετίας με πανω-κάτω τα ίδια φράγκα. (με χάλασε που είχε 2 χοντρές γρατζουνιές-ξυσίματα δεξιά μπροστά στο μάυρο πλαστικό, και στο τεπόζιτο - που μάλλον σημαίνει πτώση).

Τα ΧΤ μου φαινονται λίγο ψηλά για μένα, μου βγάζει ανασφάλεια αυτό.

Ρακόμελος Το avatar του/της bZrOo
    Επίσης φίλε μου αν λες ναυτικός ο ιδιοκτήτης τότε καλό είναι να προσέξεις και το ντεπόζιτο αν είναι σκουριασμένο ,γιατί για να αποθηκεύσεις μια μηχανή για μεγάλο διάστημα πρέπει να ξέρεις πως ώστε να μην έχει φθορές ,και το πιο συχνό πρόβλημα είναι να την αποθηκεύουν με άδειο το ρεζερβουάρ με αποτέλεσμα να σκουριάζει το ντεπόζιτο εσωτερικά.

Υ.Γ. χεχε είχαν γραφτεί και άλλα post μέχρι που έγραψα τα παραπάνω , αν δεν πας για το συγκεκριμένο KLE τότε απλά έχε το στα υπόψη για τους ναυτικούς
    I make good milkshake !!!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Cbr 600f
    από dankannn στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2008, 14:24
  2. Να Το Παρω;
    από maintenance στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 16/03/2005, 09:59
  3. Να το πάρω;