Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Βοήθεια για κράνος?

Βοήθεια για κράνος?

Μόλις αγόρασα ένα innova και ήρθε η ώρα να αγοράσω και το απαραίτητο για την ασφαλειά μου κράνος. Επειδή όμως δεν ξέρω καθόλου τι πρέπει να προσέξω κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. ψάχνω για ένα full-face κράνος μέχρι 250 ευρώ. Αν κάποιος γνωρίζει......

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    1oν και κυριότερο: ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΚΑΤΑ ECE22-05!!!! ειναι η ισχύουσα προδιαγραφή ασφάλειας με βάση την οποία κατασκευάζονται τα κράνη για την ΕΕ αγορά. 9δες το αυτοκόλλητο που υπάρχει στο εξωτερικό μέρος)

από εκεί και πέρα ΠΟΛΥ σημαντικό είναι η ΕΦΑΡΜΟΓΗ του κράνους στο κεφάλι σου. πρέπει να σφιχτό αλλά οχι να σου προκαλεί πόνο. θα φορέσεις τα διάφορα κράνη για αρκετή ώρα να δεις αν θα σου προκαλέσει δυσφορία ή πόνο (θελει μερικά λεπτά να εμφανιστεί η δυσφορία από ένα στενό κράνος για αυτό μην τα βαλεις/βγαλεις πιστεύοντας οτι το δοκίμασες).

αφού το έχεις στο κεφάλι σου και το δέσεις καλά, θα δοκιμάσεις να το περιστρέψεις οριζόντια (δεξιά αριστερά) και κατά τον κάθετο άξονα (πάνω κάτω δηλ.) .ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΠΕΡΙΣΟΕΤΕΡΟ ΑΠΟ 1-2 ΕΚΑΤΟΣΤΑ! αλλιώς είναι μεγάλο για το κρανίο σου.

αυτά για το θέμα ασφαλείας. έχε υπόψη σου οτι μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις αρκετές μάρκες και καταστήματα γιατί τα μεγέθη δεν ειναι τα ιδια σε όλους τους κατασκευαστές (πχ το L του ενός να είναι το M του άλλου..)

μετά από τα παραπάνω, να προτιμήσεις ενα κράνος με αφαιρούμενη επένδυση για το καθαρίζεις ευκολότερα και με κούμπωμα διπλού κρίκου (double D ring) αν και για συνχά βγαλε/βαλε το clip ειναι βολικότερο.

υγ:συνειδητά δεν σου συστήνω συγκεκριμένη μαρκα ή μοντέλο διότι απλούστατα αυτο που εμενα μου κάνει μπορεί να μην εφαρμόζει σωστά σε σένα ( εγω πχ. εχω βολευτεί απίστευτα με τα Shark ενω δεν μου κάνουν καθόλου τα Arai που θεωρούνται ποιοτικά πολύ ανώτερα...)
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

ευχαριστώ για την απάντηση div400. Αλλά αν μπορείς προτεινέ μου μερικα γιατί δεν ξέρω καθόλου τι παίζει απο άποψη τιμής-ασφάλειας. Πχ ένας φίλος μου πρότεινε το AGV stealth σε περίπου αυτή τη τιμή. Γνωρίζεις αν είναι καλό?

you will hate my music Το avatar του/της arhs
    επίσης, μπορεί να πει κάποιος τι παίζει με τα "φθηνά" κράνη (<130?)? κάνουμε συμβιβασμό στην ποιότητα ή έχει μόνο σχέση με τη συχνότητα αλλαγής όπως μου είπαν?
    αν τελικά δεν τίθεται θέμα ποιότητας, αν μπορέι κάποιος ας αναφέρει μερικές μάρκες καθώς ήδη έχω πελαγώσει!

θενξ ενιγουεϊ

Αρχικά δημιουργήθηκε από darko athens
    ευχαριστώ για την απάντηση div400. Αλλά αν μπορείς προτεινέ μου μερικα γιατί δεν ξέρω καθόλου τι παίζει απο άποψη τιμής-ασφάλειας. Πχ ένας φίλος μου πρότεινε το AGV stealth σε περίπου αυτή τη τιμή. Γνωρίζεις αν είναι καλό?

αν και (το έχω πει πολλες φορες και θα το ξανα πω) η τιμή δεν έχει αμεση σχεση με την αφάλεια, θα σου ελεγα ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΕΙΣ με το κράνος αν μπορεις να δώσεις και τα διπλά και τρίδιπλα απο αυτο που υπολογίζεις ΔΩΣΤΑ!!!

για τα agv δεν γνωρίζω τιποτα πέρα απο το ότι ειναι ένας σεβαστός κατασκευαστής και πολλοί που έχουν agv ειναι μάλλον ικανοποιημένοι...
    προσωπικά εγω μπορώ να σου συστήσω τα shark που βγάζουν πολύ καλά κράνη (απο ποιοτική αποψης) για την τιμή τους.
    πολύ περισσότερο θα σου συνιστούσα να κάνεις μια γυρα στα μαγαζία να δεις τα κράνη απο κοντά ο ίδιος και να τα δοκιμάσεις. μόνο έτσι θα βρεις κράνος στα μέτρα σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    ριξε μια πρωτη ματια στο fc-moto στις προσφορες των κρανων.

δες πχ αυτα
    http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...rma-Black-0001

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...4311-2463959-3

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...4311-2157475-1

θα μου πεις ισως δεν σ'αρεσουν τα γραφικα αλλα το δευτερο και τριτο (ειδικα το τριτο) ειναι κρανη τα οποια αν δεν ηταν σε προσφορα θελουν πολλα λεφτα.ειναι τα καλυτερα της shark και suomy αντιστοιχα.

ψαξε στις προσφορες εχει αρκετα.

και αυτα που τα ειδα μετα

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...-RSX-Hook-0001

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...ouch-Mark-0001

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Είναι όπως στα λέει ο Div!! Το κεφάλι μας πάνω απ' όλα. Ψάξε μέσα στον εξοπλισμό τα thread που έχουν γραφτεί για κράνη ώστε να πάρεις μια ιδέα. Μετά πήγαινε σε διάφορα μαγαζιά και δες ποιο αισθάνεσαι καλύτερα πάνω στο κεφάλι σου. Αν μπορείς να το αγοράσεις από το εξωτερικό θα γλυτώσεις χρήματα.

Agv αρκετά καλή εταιρεία! Επίσης το καλό είναι κάτι υποκειμενικό

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Εχω δει τα θεματα που αφορουν για την αγορα κρανους στο forum αλλα τα πιο πολλα αναφερονται σε αγορες κρανους που κανουν περισσοτερα ή και πολυ περισσοτερα απο αυτα που μπορω να διαθεσω γι'αυτο και εκανα ξεχωριστο topic. Ευχαριστω παντως για την απαντηση

η δικιά μου εμπειρία απο shark πάντως, δεν είναι και η καλύτερη ....μιλάω πάντα για ποιότητα κατασκευής και όχι για ασφάλεια .... παρατηρήσαμε αδικαιολόγητη φθορά σε μαξιλαράκια, λουρί, αεραγωγούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ...
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

πήρα πέρισυ ένα caberg full face με περίπου 190 ευρώ. Κινούμαι με ταχύτητες που θα κινείσαι και εσύ, επομένως δεν έχω άποψη για αεροδυναμική και θόρυβο, αλλά δεν σε νοιάζει κι όλας!
    Εάν εγώ έπαιρνα τώρα κράνος θα ήθελα τα εξής: (το δικό μου τα έχει αλλά όταν το πηρα δεν ήξερα ότι θα τα ξαναζητήσω)

- εσωτερική φιμέ ζελατίνα (απίστευτη ευκολία)
    - πλήρως αφαιρούμενο και πλενόμενο εσωτερικό (όχι μόνο τα μάγουλα)
    - υποσιαγώνιο για το χειμώνα (άλλο κράνος στο κρύο)

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    η δικιά μου εμπειρία απο shark πάντως, δεν είναι και η καλύτερη ....μιλάω πάντα για ποιότητα κατασκευής και όχι για ασφάλεια .... παρατηρήσαμε αδικαιολόγητη φθορά σε μαξιλαράκια, λουρί, αεραγωγούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ...
    κοιτα να δεις, πανω που αρχισα να τα γλυκοκοιταω.
    ποιο ειχες και ειχε τετοια προβληματα;
    οταν λες συντομα, στο χρονο πανω με καθημερινη χρηση σε δουλειες ή μιλας για βολτες;;

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από darko athens
    Εχω δει τα θεματα που αφορουν για την αγορα κρανους στο forum αλλα τα πιο πολλα αναφερονται σε αγορες κρανους που κανουν περισσοτερα ή και πολυ περισσοτερα απο αυτα που μπορω να διαθεσω γι'αυτο και εκανα ξεχωριστο topic. Ευχαριστω παντως για την απαντηση
    1. Μέσα από τα θρνετ θα διαβάσεις τις διάφορες απόψεις μελών για κράνη(μάρκες κλπ). Κοίτα η shoei πχ είναι πάρα πολύ καλή από κει και πέρα οι διαφορές που βλέπεις ανάμεσα στα μοντέλα της είναι: αν βγαίνει η επένδυση, αν έχει 1 αεραγωγό και όχι 10, αν έχει γραφικά κλπ κλπ στη ποιότητα απ όσο θυμάμαι είναι ίδια! (Ας μς διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) Άρα αν βρεις το απλό το shoei ξέρεις από την αρχή ότι είναι καλό, το θέμα είναι αν εσύ το αισθάνεσαι καλά. Μπορεί να έχεις να διαθέσεις και 500-60-700? να πας να δοκιμάσεις το Αrai που είναι απ τα κορυφαία και εσένα να σε πιέζει, να σε κουράζει να να να να.....

2.Εδώ θα δεις οδηγίες για να πάρεις το σωστό κράνος για το δικό σου κεφάλι.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
    κοιτα να δεις, πανω που αρχισα να τα γλυκοκοιταω.
    ποιο ειχες και ειχε τετοια προβληματα;
    οταν λες συντομα, στο χρονο πανω με καθημερινη χρηση σε δουλειες ή μιλας για βολτες;;
    αν και δεν ξέρω για την περίπτωση του pap...γενικά η ποιότητα κατασκευής/υλικών είναι μάλλον υποδεέστερη των shoei/arai ειδικά στα ''φθηνά'' τους μοντέλα (s500/s800 αξία 150-180?). ενα απο τα πρώτα έχω και εγω για την καθημερινή χρήση. τα μάγουλα έκατσαν σχετικά γρήγορα (τουλχ. ετσι μου φάνηκε) και πλέον μετά απο 2 χρόνια καθημερινής χρήσης παρατηρείται έντονος αποχρωματισμός της επένδυσης γύρο απο το άνοιγμα της ζελατίνας προφανώς λόγο του ηλίου. επίσης εχει κιτρινίσει η βαφή του κελύφους. βέβαια εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο αλλά κάποιος άλλος...?

απο την αλλη το RSX (αξίας 350?) που έχω για τα ταξιδια/βολτες δεν εχει πάθει τίποτα απολύτως (πέρα από ξεφλούδισμα της βαφής σε 2 σημεία απο πτώση οπότε δεν μπορώ να το καταλογίσω κατά του κράνους.. η επένδυση είναι ακόμα ''αφράτη'' και καθαρή (βοηθάει και ο συχνός καθαρισμός) και γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος απο αυτό το κράνος. το μόνο του αρνητικό ειναι ότι το αφρώδες και το ύφασμα της επένδυσης επεκτείνεται έως το κάτω μέρος του οπότε σε έντονη βροχή βρέχεται και ρουφάει νερό ...
    εν κατά κλείδι (πςςςςς) θεωρώ οτι η shark έχει έναν πολύ καλό δείκτη value for money!

@div400: λογικο ειναι τα φθηνα της shark να μην συγκρινονται με ακριβα κρανη αλλων εταιρειων.
    Μου αρκει οτι RSX ειναι ενταξει ποιοτικα που παιζει με τα φθηνα-μεσαια.
    Ωραιος.

Παρόμοια θέματα

1. Βοήθεια για Κράνος - Μεγάλο μέγεθος
    από Thanoss στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2011, 23:05
  2. Βοηθεια για κρανος..
    από KIMONAS στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2010, 19:06
  3. Βοήθεια για κράνος
    από arkan1102 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη