Εχω εναν προβληματισμο... Ειναι μια απο εκεινες τις μαυρες και μελαγχολικες σκεψεις, ξερετε, αυτες που συνηθιζουμε να χωνουμε βιαστικα σε μια γωνια στην ακρη του μυαλου μας και να λεμε "μην το σκεφτεσαι μλκ καθολου!"...
Συνηθως δεν τα σκαλιζω, αλλα μερικες φορες ερχονται καποια πραγματα να μου θυμισουν αυτο το παραπονο και αποριες... Πολλες αποριες....
Αφορμη σταθηκε ο αδερφος μου. Σημερα το μεσημερι ηρθε στο σπιτι με παρεα: Ενα κολλητο του φιλαρακο απο την Γαλλια που ηρθε μαζι με τη γυναικα του για 10 μερες διακοπων στα Ελληνικα νησακια!
Τα παιδια ειναι στην ηλικια μου (και αρκετων απο εμας υποθετω): γυρω στα 29-30.
Καθισα και τους χαζευα και επιασα να σκεφτομαι...
Τα παιδια ειναι παντρεμενα εδω και χρονια και εχουν ηδη 2 μικρα κουκλια παιδια. Εχουν δικο τους σπιτι στα περιχωρα του Παρισιου και ζουνε μια ομορφη, απλη, αλλα ανθρωπινη ζωη.
Και αναποφευκτα εκανα τη συγκριση... Με εμενα και πολλα παιδια γυρω μου, αγορια και κοριτσια.
Στην Γαλλια τα παιδια φευγουν απο το σπιτι τους οταν πανε στο πανεπιστημιο, το οποιο τελειωνουν στα 3 χρονια και ξεκινανε να δουλευουν αμεσως μετα -συνηθως με προοπτικες και καλα λεφτα (καλυτερα απο εδω παντως).
Οι προτεραιοτητες τους ειναι να παρουν ενα διαμερισμα για να μεινουν και βεβαια αποταμιευουν για να κανουν καλυτερη τη ζωη τους και να περνανε καλα με φιλους και τις σχεσεις τους.
Οπως επισης προτεραιοτητα ειναι να βρουν εναν συντροφο και να κανουν μια οικογενεια -ειτε κανουν γαμο ειτε οχι...
Σιγα σιγα ανεβαινουν και εργασιακα ειτε στην ιδια δουλεια, ειτε αλλαζοντας δουλεια προς κατι καλυτερο.
Ετσι τα χρονια περνανε, η οικογενεια μεγαλωνει και το διαμερισμα γινεται σπιτι στα περιχωρα, το ενα υπνοδωματιο γινεται 2 και 3, το Renault 5 η το Twingo γινεται Espace κοκ....
Εγω σε ολο αυτο βλεπω μια λογικη και ομορφη εξελιξη ενος ανθρωπου... Και ηταν ακριβως αυτο που εβλεπα σημερα μπροστα μου. Τα παιδια ειναι στην ηλικια μου και εχουν ηδη 2 παιδια, τα οποια αφησαν στην γιαγια και με τα λεφτα που ειχαν στην ακρη τον χειμωνα ηρθαν Ελλαδα για να κανουν διακοπες. *
* Σε καμια περιπτωση στο εξωτερικο δεν ειναι παραδεισενια τα πραγματα, απλα θελω να δωσω ενα παραδειγμα....