Ειρωνεία.. πηγαίνοντας σήμερα στο πατρικό μου την μηχανή από τον παλιό εθνικό.. για να την αφήσω ΜΗΝ συμβεί τίποτα τις τελευταίες 2-3 μέρες πριν το ταξίδι Γαλλία έπιασε το πρώτο ψιλόβροχο το οποίο μετέτρεψε αυτόματα τον δρόμο σε πίστα πατινάζ.. στο κακό όρος ήδη η κατάσταση ήταν απελπιστική.. με 30 και δεν παλευόταν, γλιστρούσε και ευθεία όταν πήγαινες..και εκεί που λέω ότι τελείωσε το κακό όρος και την γλίτωσα.. 1-2 χλμ από το σπίτι στην ευθεία φρενάρει μπροστά μία απότομα, δεν τσαρούχωσα.. ίσα που πρόλαβα να αγγίξω το μπροστινό.. δεν είχε καθόλου πρόσφυση ο μπροστά, διπλώνει το τιμόνι, σημαδεύω και ναι το οικόπεδο κατοχυρώθηκε στον Ανδρέα
.. δεν πρόλαβα και να καταλάβω και πολλά ούτε πως βρήκα κάτω.. το επόμενο δευτερόλεπτο αγχωνόμουν μην με πατήσει ο πίσω ή χτυπήσει την μηχανή το αμάξι στο άλλο ρεύμα και πονούσαν τα γόνατα μου.. ευτυχώς δεν χτύπησα ιδιαίτερα εκτός από τα γόνατα που μάλλον θα πονάνε για 3-4 μέρες και τον αστράγαλο που σκίστηκε λίγο. Ευτυχώς φορούσα όπως πάντα χειμωνιάτικο μπουφάν ακόμα και το καλοκαίρι, γάντια, κράνος, τζιν. Τα γάντια άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο βγάζοντας τα λεφτά τους, το τζιν σκίστηκε (φαντάζομαι τώρα τα γόνατα αυτών που κυκλοφορούν σορτσάκι..
) και τα παπούτσια ευτυχώς ήταν κάτι ανθεκτικά nike ψηλά, για μπάσκετ και γδάρθηκαν ολίγον και αυτά.. (φαντάζομαι και αυτούς με τις σαγιονάρες
). Σταμάτησαν δυο τρεις άνθρωποι και με βοήθησαν να σηκώσω την μηχανή και για καλή μου τύχη ένα παλικάρι.. τσιγγάνος και με εξέπληξε ευχάριστα επέμενε να την φορτώσουμε στο αγροτικό και με βοήθησε να την πάω σπίτι.. ακατάδεκτος δυστηχώς.. όσο και αν επέμενα να έρθει σπίτι να τον κεράσουμε κάτι τίποτα αυτός.. Να είναι καλά το παιδί. Φυσικά εκτός από τους ανθρώπους υπήρχαν και τα ζώα που κόρναραν γιατί βλέπεις έκλεινα κεντρικό δρόμο..
Το ybr ευτυχώς δεν έχει ζημιές που θα του αφήσουν κάποιο κουσούρι. Με μία πρόχειρη ματιά, έσπασαν τα όργανα (η βάση) και έχουν μετατοπιστεί, το παταράκι είναι τελειωμένο (που μάλλον μαζί με μένα απέτρεψαν την μηχανή να βρει κάτω στο ντεπόζιτο ή κάπου αλλού), το πίσω παταράκι και η βάση του παίζουν λίγο, το λεβιέ των ταχυτήτων και ελπίζω να μην έχει στραβώσει και το τιμόνι. Το μπροστινό μου φαίνεται οκ, καλάμια όλα, ευθεία πάει η μηχανή, και δεν φαίνεται να έχουν χτυπήσει κάπου. Θα δείξει η αυτοψία στην Yamaha.
Ηθικό δίδαγμα 1 - Στην πρώτη βροχή δεν βγάζεις την μηχανή
Ηθικό δίδαγμα 2 - Πάντα μα πάντα μα πάντα μα πάντα full εξοπλισμό χειμώνα καλοκαίρι.
Ηθικό δίδαγμα 3 - Η επόμενη μηχανή θα είναι σίγουρα enduro..![]()
ΥΓ ξέρω ότι σας ζάλισα.. απλά ήταν η πρώτη μου αγορά οικοπέδου και έπαθα ένα μικρό σοκ, αν και το φανταζόμουν πολύ χειρότερο![]()