http://stoma-tou-lykou.blogspot.com/...b-bbc-wtf.html
Γενικά έχει ενα δίκιο με τους αυτοματισμούς που ουσιαστικά παραδίδουν τον έλεγχο οδήγησης του οχήματος στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου παρά στον οδηγό του.
Αλλά ο σκοπός της σκέψης αυτής δεν έχει να κάνει με εκείνους που θέλουν να ρισκάρουν απολαμβάνοντας αλλά για εκείνους που δεν γνωρίζουν και θέλουν να απολαύσουν χωρίς να ρισκάρουν.
Είναι ενας τρόπος να προσεγγίσουν ενα μερίδιο κόσμου που θα θέλει να οδηγήσει μηχανή αλλά χωρίς να "ξεβολευθεί".
Σε αυτό το μήκος κύματος , προπομπός είναι το ΜΡ3 που θέλει μόνο δίπλωμα αυτοκινήτου και για να το ρίξεις απο μπροστινό πρέπει να κάνεις την ίδια πατάτα που έκανε ο Bush Jr. με το Segway. Να το σβύσεις ενώ είσαι πάνω χωρίς να βάλεις το κλέιδωμα.
Τι θέλω να πώ με αυτό;... οτι είναι μια κίνηση πραγματικά για να πλησιάσει νέο "αίμα" τον χώρο του δίτροχου χωρίς να απασχολεί το μυαλό του με highside, lowside, drift power, και όλα αυτά.
Απλά να έχουν ενα βολικό και ικανό commuter που θα τους κερδίζει χρόνο αλλά δεν θα τους κάνει να έχουν και έξτρα άσπρες τρίχες στα μαλιά τους, επειδή δεν γνωρίζουν πως να πιάσουν αυτό τον διάολο απο τα κέρατα (τιμόνι-μπάρα) και να τον φέρουν εκεί που θέλουν.
Προτιμούν να έχουν μια σειρά απο γραμματόσουπες (ABS, CBS, EBS κτλ. )να αναλάβουν εκείνα αντι αυτών.
Μέχρι τουλάχιστον να ισχύσει το παλιό ανέκδοτο με το λογισμικό της Microsoft να υπερισχύει το αυτοκίνητο και να πρέπει να..
"Να ανοίξεις την πόρτα για να βγάλει φλάς, να βάλεις όπισθεν για να ανάψουν alarm, να ανοίξεις το ντουλαπάκι του συνοδηγού για να ζεστάνει το καλοριφέρ, να πατήσεις το μπροστινό φρένο στην μηχανή για να φρενάρει το πίσω.... και αν όλα αυτά δεν πιάσουν να κάνεις ενα reboot σβύνοντας το μοτέρ μπας και δουλέψει σωστά... αλλά ακόμα και αν δεν το κάνει μπορείς να καλέσεις τεχνικό αρκεί να μην κάνεις επανεκκίνηση πάνω σε στροφή"...
Καλή η τεχνολογία... είμαι ο πρώτος που το λέει, ενώ είμαι ήδη βουτηγμένος μέσα σε αυτήν... αλλά δεν θέλω να αντικαταστήσει εμένα.. .να με βοηθήσει θέλω.
Μην παμε πάντως μακριά... δές F1 που όλα τα υποβοηθήματα τα ξήλωσαν και πλέον θα είναι πιο "γυμνά" τα μονοθέσια στα χέρια των οδηγών τους. Πιό "αντρικό" άθλημα όπως θα έπρεπε να είναι.
Gandalf