Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 26

Θέμα: Scooter ή μικρό On/Off??

Νέο μέλος

Scooter ή μικρό On/Off??

Χαίρετε... Είμαι σχετικά νέο μέλος στο forum..
    Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέας μηχανής, καθότι ένα σκουτεράκι που οδηγούσα μέχρι πριν λίγο, ψόφησε (καιρός του ήταν).
    Έχω το μικρό δίπλωμα, και είμαι σε αυτό το καυτό δίλημμα.. Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα, αλλά δεν μπορώ να καταλήξω. (Βασικός σκοπός απόκτησης -> κίνηση στην πόλη, και ει δυνατόν καμιά εκδρομούλα παραέξω, μέχρι Χαλκίδα/Λειβαδιά και αντίστοιχης απόστασης προορισμούς)

Το scooter (μιλάω 99% για ένα SH150) είναι πιο άνετο στην οδήγηση (δεν ξέρω με συμπλέκτη ακόμα ) και με μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, οπότε για την πόλη είναι καλύτερο.

Ένα 200-250άκι XR ή XT ή κάτι παρόμοιο, είναι μέσα στοα όριά μου για το δίπλωμα, είναι μια χαρά (απ'ότι ακούω και βλέπω) για την πόλη, (χωρίς βέβαια τους χώρους του scooter) αλλά έχει και το θετικό ότι μπορώ να κάνω κανένα μικρό ταξιδάκι, μέχρι Λειβαδιά π..χ (ή δε μπορώ??? - εδώ χρειάζομαι βοήθεια)...

Επίσης, τα λεφτά που σκοπεύω να χαλάσω είναι μέχρι 3000, άντε 3500 για καινούριο SH. Στα μεταχειρισμένα on/off που κοιτάω εδώ κι ένα μήνα τώρα περίπου, θα μου φτάσουν μάλλον και λιγότερα χρήματα, αλλά δεν παίζει συχνά (πολύ σπάνια θα έλεγα) κάτι που να ανταποκρίνεται σ'αυτά που ζητάω, γιατί θα ήθελα να είναι και σχετικά πρόσφατο με σχετικά λίγα χλμ... Συν το ότι θα πρέπει να μάθω και να το οδηγάω Και ο καιρός περνάει και ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ και όσο δε βρίσκω κάτι να οδηγήσω ΣΑΛΤΑΡΩ

Επειδή είστε πολλοί εδώ μέσα (οι πειρσσότεροι μάλλον) πολύ πιο έμπειροι, και όλο και κάτι θα έχετε να μου πείτε παραπάνω, όλο και κάτι θα σκεφτείτε που δεν έχω σκεφτεί εγώ, είπα να ρωτήσω, να μαζέψω γνώμες Όλες σεβαστές, βεβαίως !! (αρκεί να είναι εμπεριστατωμένες )

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    το SH ειναι ενα πολυ ωραιο σκουτερακι με ικανοποιητικους χωρους αλλα σε αυτα τα λεφτα βρισκεις ενα ακομα καλυτερο το beverly με μεγαλυτερο κυβισμο και ιπποδυναμη που σου επιτρεπει να πας ανετα (θεση οδηγησης σελα κλπ) σε αποστασεις εκτος πολεως που περιγραφεις αλλα και μεσα στην πολη.

Τωρα αν θες να μπεις στο κοσμο της μοτοσυκλετας ενα ενδουρακι οπως τα λες ειναι ταμαμ για να μαθεις συμπλεκτη να καβαλας πεζοδρομια να μην την ακους σε λακουβες (φυσικα ολα αυτα ειναι κλασμενα αναρτησeiς μπροστina elathria klp μιας που μιλας για μεταχοιρο και θα υπολογιζεις κανα 500-1000 να τα μαζεψεις)φυσικα μπορεις να βγεις εξω με αυτα αλλα αργα η γρηγορα θα ανεβεις κατηγορια

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    το SH ειναι ενα πολυ ωραιο σκουτερακι με ικανοποιητικους χωρους αλλα σε αυτα τα λεφτα βρισκεις ενα ακομα καλυτερο το beverly με μεγαλυτερο κυβισμο και ιπποδυναμη που σου επιτρεπει να πας ανετα (θεση οδηγησης σελα κλπ) σε αποστασεις εκτος πολεως που περιγραφεις αλλα και μεσα στην πολη.
    Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση Αν τελικά καταλήξω στο scooter, είσαι σίγουρος ότι το Beverly είναι στα ίδια λεφτά με το SH?? (Προφανώς εννοείς το 250, κι όχι το 125, το οποίο απ' ότι βλέπω εγώ έχει γύρω στα 4400, ενώ το SH είναι στα 3400)....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    κοίτα ... δεν ξέρω τι δίπλωμα έχεις... αλλιώς σου έχω παληκάρι που πουλάει μεταχειρισμένο ΧΤ600 με μπλέ άσπρο κοστούμι του 02 ή 03 αν θυμάμαι καλά που είναι του κουτιού (λίγα χλμ και καλοσυντηρημένο) στα 3500?.

Στην θέση σου πάντως δεν θα έπαιρνα scooter, απο την στιγμή που θες να κάνεις και βόλτες εκτός άστυ. Κατι σε enduro μέχρι τα 35kw είναι οτι πρέπει για αυτό που θες και είμαι σίγουρος οτι δεν θα κοστίζει και πολύ παραπάνω απο αυτά που θες να δώσεις.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Νέο μέλος
    To μικρό δίπλωμα έχω (για 1 χρόνο ακόμα), αλλά ούτως ή άλλως για μεγαλύτερο δεν είμαι... Από scooter να πάω σε τόσο μεγαλύτερο με τη μία, δε νιώθω ότι το'χω...

Κατά τ'άλλα, ναι, συμφωνώ, γι'αυτό το ψάχνω τόσο καιρό, αλλιώς θα είχα πάρει κατευθείαν το scooter.. Αλλά κάτι ακόμα που με απασχολεί είναι το κατά πόσον είναι άνετο ένα μικρό on/off για τέτοιες αποστάσεις και για τον επιβάτη αλλά και για τον συνεπιβάτη! (έχω ακούσει διάφορα περί καταπόνησης των πισινών μερών, γι'αυτό )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harvester
    παρε ενα μεταχειρισμενο 400αρι σκουτερ και τελος.
    με 3500 αγοραζεις σχεδον ολοκαινουριο

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από bill.k
    Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση Αν τελικά καταλήξω στο scooter, είσαι σίγουρος ότι το Beverly είναι στα ίδια λεφτά με το SH?? (Προφανώς εννοείς το 250, κι όχι το 125, το οποίο απ' ότι βλέπω εγώ έχει γύρω στα 4400, ενώ το SH είναι στα 3400)....
    δεν ειμαι σιγουρος σιγουρΗ ειμαι λολ
    δε μιλαω μονο για καινουργια αλλα και για μεταχοιρισμενο θα σε βολεψει πολυ περισσοτερο απο το 150 ειδικα σε εκτος πολεως διαδρομες

το θεμα του συνεπιβατη που εθεσες πιο κατω ειναι τελειως διαφορετικο φυσικα και ειναι πιο ανετοι στα σκουτερ απο τα εντουρακια αλλα το θεμα δεν ειναι ο συνεπιβατης αλλα εσυ

εσυ τι θες

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    δεν ειμαι σιγουρος σιγουρΗ ειμαι λολ
    Έπρεπε να το είχα καταλάβει από τη ροζ αλεπού D

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες, θα το σκεφτώ λίίίίγο ακόμα.. Λίγο, γιατί έρχεται το καλοκαίρι

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    CBF 250 και καθάρισες. Είναι αυτό ακριβώς που ζητάς. Και με μια givi simply που μάλλον ο προκάτοχος θα την έχει ούτως ή άλλως είσαι κομπλέ
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    CBF 250 και καθάρισες. Είναι αυτό ακριβώς που ζητάς. Και με μια givi simply που μάλλον ο προκάτοχος θα την έχει ούτως ή άλλως είσαι κομπλέ
    Δλδ με το CBF δε θα έχω πρόβλημα στην καθημερινή κίνηση?? Και τι είναι η givi simply???

Δλδ με το CBF δε θα έχω πρόβλημα στην καθημερινή κίνηση?? Και τι είναι η givi simply???
    Είναι ένα κουτάκι που στερεώνεται πίσω στη σχάρα της μοτοσικλέτας, για να βάζεις κράνος, γάντια ή ότι άλλο θες.
    ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ.

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Πρώτα απ' όλα μιλάμε για συμπλεκτάτο μηχανάκι αλλά δεν πρόκειται να σε δυσκολέψει καθόλου, δε σκορτσάρει καθόλου ακόμη κι αν βάλεις πολύ μεγαλύτερη σχέση κατά λάθος. Στην κίνηση μπορείς να ελιχθείς, αναπτύσσει κάποια χιλιόμετρα, σαν μηχανάκ είναι άνετο και ευκολοδήγητο. Μπορεί να κάνει όχι απλά μικρό ταξίδι αλλά και μεγαλύτερο αρκεί εσύ να μπορείς αν κι ίσως να χρειαστεί κάποιο μασκάκι (ή παρμπριζάκι) για ταξίδι λόγω του αέρα.
    Η givi στην οποία αναφέρομαι εν προκειμένω (γιατί η givi βγάζει κι άλλα είδη) είναι μπαγκαζιέρα. Η μπαγκαζιέρα ανάλογα με τα lt της μπορεί να χωρέσει αρκετά πράγματα από ψώνια μέχρι 1-2 κράνη.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	honda cbf250 04.jpg 
Προβολές:	349 
Μέγεθος:	31,4 KB 
ID:	161688
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Πρώτα απ' όλα μιλάμε για συμπλεκτάτο μηχανάκι αλλά δεν πρόκειται να σε δυσκολέψει καθόλου, δε σκορτσάρει καθόλου ακόμη κι αν βάλεις πολύ μεγαλύτερη σχέση κατά λάθος. Στην κίνηση μπορείς να ελιχθείς, αναπτύσσει κάποια χιλιόμετρα, σαν μηχανάκ είναι άνετο και ευκολοδήγητο. Μπορεί να κάνει όχι απλά μικρό ταξίδι αλλά και μεγαλύτερο αρκεί εσύ να μπορείς αν κι ίσως να χρειαστεί κάποιο μασκάκι (ή παρμπριζάκι) για ταξίδι λόγω του αέρα.
    Η givi στην οποία αναφέρομαι εν προκειμένω (γιατί η givi βγάζει κι άλλα είδη) είναι μπαγκαζιέρα. Η μπαγκαζιέρα ανάλογα με τα lt της μπορεί να χωρέσει αρκετά πράγματα από ψώνια μέχρι 1-2 κράνη.
    Ευχαριστώ πολύ!! Η πλάκα είναι ότι η συγκεκριμένη μηχανή, από εμφάνιση, είναι από τις αγαπημένες μου! Τώρα με έβαλες σρ τρίλημμα
    Και ναι, τώρα θυμήθηκα τι είναι η GIVI, και οπωσδήποτε μια μπαγκαζιέρα είναι απαραίτητη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Ευχαριστώ πολύ!! Η πλάκα είναι ότι η συγκεκριμένη μηχανή, από εμφάνιση, είναι από τις αγαπημένες μου! Τώρα με έβαλες σρ τρίλημμα
    Και ναι, τώρα θυμήθηκα τι είναι η GIVI, και οπωσδήποτε μια μπαγκαζιέρα είναι απαραίτητη
    + 1 ψηφος κι απο μενα για το CBFακι ...

Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Και για να σε πάω από τρίλημμα σε δίλημμα, μια και είμαι κάτοχος SH150, μην το πάρεις αν θέλεις να κάνεις εκδρομούλες της τάξης των 100 - 150 χλμ.
    Θα σε πάει αλλά θα βαρεθείς τη ζωή σου. Για μένα είναι Super αλλά καθαρά εργαλείο πόλης.

Ο συμπλέκτης μη σε φοβίζει, ίσα ίσα που σε βοηθάει να έχεις τον έλεγχο καλύτερα στη μηχανή. Θα χρειαστείς 2-3 ώρες να τον συνηθίσεις.

CBF κι από μένα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τελικά αυτό το on-off μπαινει χώμα?
    από PQC στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2005, 07:36
  2. Μεγα On-off..........!!!!
    από niko13g στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2004, 11:10
  3. ola etoima gia on off ekdromi