Είχα για 4 χρόνια το Uvex Supersonic και τον Σεπτέμβρη το αντικατέστησα με το γνωστό και πολυφορεμένο XR-1000, μετά από τόσα καλά που έχω ακούσει για αυτό το κράνος.
Η γνώμη μου είναι ότι είναι ένα πολύ καλύτερο κράνος γενικά και ειδικότερα ξεχωρίζει στην ποιότητα κατασκευής, αλλά κυρίως στην εφαρμογή και στο πόσο πιο αθόρυβο είναι (ειδικά με το wisper kit).
Εκεί που έχω παράπονο είναι στην αντιθαμβωτική ζελατίνα.
Όλα τα uvex έχουν μια καταπληκτική ζελατίνα που είναι antifog χωρίς να θέλει άλλη εσωτερική ζελατίνα από μέσα ή επίστρωση με ειδικά υλικά κτλ. Απλά δεν σε απασχολεί το θέμα χειμώνα καλοκαίρι και δεν θολώνει ποτέ ακόμα και σε συνεχή βροχή. Μετά από 4 συναπτά χρόνια καθημερινής χρήσης άρχισε να μην έχει τόσο καλή απόδοση.
Με το XR-1000 θεωρούσα αρκετή βαβούρα το να βάζω την antifog εσωτερική ζελατίνα, αλλά λέω ΟΚ τουλάχιστον θα κάνω τη δουλειά μου. Είχα μάλιστα παλιότερα ένα NOLAN που είχε παρόμοιο σύστημα με pinlock και σε γενικές γραμμές δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Όμως με το shoei, παρόλο που έβαλα την εσωτερική ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες και με μεγάλη προσοχή, στην πρώτη μεγάλη βροχή θόλωσε! Φυσικά θόλωσα και εγώ μαζί!!![]()
![]()
Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με τη ζελατίνα ανοικτή, μη τυχόν και χάσει την επαφή και γίνει μη στεγανή, ούτε την άνοιξα ποτέ ενώ έβρεχε για να μην μπει υγρασία.
Απογοητεύτηκα, γιατί νόμιζα ότι ένα τέτοιο κράνος θα είχε καλύτερη απόδοση.
Την έβγαλα ξανά και τη στέγνωσα και θέλω να δω τι θα γίνει στη συνέχεια.