Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: αγνο γαλα?

  1. #1

    αγνο γαλα?

    ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ
    ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!


    Κατερίνα Μουντή
    Υπουργείο Αγροτικής
    Ανάπτυξης & Τροφίμων
    Διοικητικός Τομέας
    Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών
    Διεύθυνση Πληροφορικής
    Τμήμα ΙΙΙ
    Τηλ.: 210 2125332
    FAX: 210 2019611



    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!
    ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.
    Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!

    ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

    ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ)ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

    ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΕ!

    Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών > εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών > Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
    H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την
    επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!
    Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.
    Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για την παραγωγή του τελικού προϊόντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
    Στη σελίδα 154 της εισήγησης, αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι
    εταιρείες.
    Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη ουσία αφλατοξίνη Μ1. Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου γάλακτος.
    Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!
    Σχολιάζοντας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».
    Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.
    «Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές, όταν έχουν
    μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκος.
    «Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο. Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη, π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει, εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, λόγω της αυξημένης υγρασίας.
    Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών
    έχουν ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου
    γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.

    Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή
    του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε
    υπαρκτό!
    Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε
    χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι
    «εσφαλμένη εντύπωση ότι το ''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο''
    γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για
    την υγεία των καταναλωτών (λ.χ. δηλητηριάσεις κ..ά.)».
    Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής
    Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα:
    Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των
    εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;
    Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;
    Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και
    καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;
    Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;
    Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες
    αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;
    Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης
    πρόσμειξης με εισαγόμενο γάλα, το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία,
    Σκόπια), δεδομένου ότι οι έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές
    γραμμές επαρκείς, ενώ και τα επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;

    Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος; Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει
    κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει; Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων», στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;
    Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για
    μολυσμένο γάλα για να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε» από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε, λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν
    διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.
    Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχές επικρίθηκαν για καθυστερημένες, σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού,
    ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
    Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες
    μυκοτοξίνες στον κόσμο.
    Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση
    σε ευαίσθητα πειραματόζωα και οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους. Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.
    Μάλιστα, η αφλατοξίνη Μ1 δεν καταστρέφεται ούτε με τη θερμική επεξεργασία του φρέσκου
    γάλακτος.

    TA ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ –
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Ή
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

  2. #2
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Συγχαρητήρια ΓΙΑΓΙΑ για το Threadακι και για τις ανυσηχίες που έχεις περί της ασφάλειας των τροφίμων.

    Κι επειδή ενδιαφέρεσε, διάβασε και τούτο :

    Η ύπαρξη των μυκοτοξινών (αφλατοξίνες - ωχρατοξίνες) ξεκινούν από το ΧΩΡΑΦΙ και όχι από την Μεταποίηση. Ας δούμε τον δρόμο τους :

    Όλοι γνωρίζουμε πως τα παλαιά γεωργικά φάρμακα μπορεί, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, ΕΜΜΕΣΑ και ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ να συμμετέιχαν σε καρκινογεννέσεις. Οι επίσημες έρευνες λένε πως ΜΠΟΡΕΙ, γιατί ενώ είχαν υψηλό τοξικολογικό προφίλ, είχαν πολύ καλό προφίλ υπολειμμάτων.

    Τα γεωργικά φάρμακα, τα τελευταία 5 χρόνια αποτελούν τις καλύτερα προσδιορισμένες χημικές ουσίες (αποσύρθηκαν όλες οι παλαιές) που υπάρχουν στον πλανήτη. (τοξικολογικά προφίλ, οικοτοξικολογικά προφίλ). Φαντάσου πως από 200.000 χημικές ουσίες που αναπτύσσονται στο εργαστήριο από τα RND τμήματα, πλέον 1 ή 2 θα εγκριθούν για κυκλοφορία, μια και η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει πως θα πρέπει με έξυπνο τρόπο να σκοτώνει τα παθογόνα, χωρίς όμως πχ καμία επίδραση στο γεωσκώληκα και τις πασχαλίτσες). Δύσκολο πολύ αλλά όχι αδύνατο.

    Διάβασε σχετικό Link

    Οι μυκοτοξίνες (γνωστές ως ωχρατοξίνες, αφλατοξίνες κλπ) είναι ΦΥΣΙΚΕΣ ουσίες που παράγονται από τους μύκητες που βρίσκονται πάνω στα τρόφιμα και είναι ΑΜΜΕΣΑ (και όχι έμμεσα όπως τα γεωργικά χημικά) συνδεδεμένες με τον ΚΑΡΚΙΝΟ.

    Ας πάρουμε ένα απλό παράδειμα. Έστω πως έχουμε ένα Γεωργικό προϊόν, πχ στάρι. Αν στο στάρι δεν έχει γίνει κανένας ψεκασμός για μυκητολογικές ασθένειες (με φυτοφάρμακο) στο χωράφι, τότε μύκητες διαφόρων γενών που έχουν αναπτυχθεί κατά την διάρκεια της καλλιέργειας πάνω στους καρπούς (να μην τους αναλύουμε) θα παραμείνουν πάνω στο στάρ ακόμα και μετά τη συγκομιδή.

    Στη συνέχεια το στάρι (μετασυλλεκτικά δηλαδή) θα συγκομισθεί και θα αποθηκευτεί σε ξηροθερμικές συνθήκες. Οι ήδη εγκατεστημένοι μύκητες, επειδή θα βρεθούν σε συνθήκες Stress (απώλεια υγρασίας) θα παράξουν ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΕΣ που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ για τον ανθρώπινο οργανισμό.

    Για τον λόγο αυτό, ορισμένα από τα προϊόντα Βιολογικής προέλευσης, ενώ έχουν ως κύριο στόχο να μας προστατεύσουν από τα Γεωργικά Χημικά, εντούτης όλοι οι επιστήμονες του χώρου γνωρίζουμε πως μπορεί να είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΥΚΟΤΟΞΙΝΕΣ από τα συμβατικά, καθαρά επειδή δεν γίνεται κανένα ψεκασμός στο χωράφι ώστε να ελεγχθούν αυτοί οι μύκητες.

    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.

    Επομένως η ασφάλεια τροφίμων, δεν παίρνει τίτλους (έλα πάρε το οικολογικό και τέτοιες παπαριές), αλλά θέλει προσέγγιση από όλες τις πλευρές.

    Τώρα. Για να ανιχνεύσεις τις μυκοτοξίνες, επειδή είναι σε ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (parts per billion ή ppb κι εντούτης προκαλούν με ΑΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ - φαντάσου πόσο τοξικές φυσικές χημικές ουσίες είναι), χρειάζονται υγρές χρωματογραφίες Υπέρμικρου όγκου. Πρόκειται για μηχανήματα τεράστειου κόστους, με ακόμα μεγαλύτερο την ανάπτυξη της μεθόδου ανίχνευσης. Οι μεγάλες βιομηχανίες μπορούν να τα έχουν. Οι μικρές ??? Εδώ μπαίνει λοιπόν το κράτος.

    Προϊόντα τα οποία είναι επικίνδυνα για μυκοτοξίνες :

    - Γάλα (πολύ σπάνιο κι όμως όπως είπες αληθινό)
    - ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ (πόσες φορές έχουμε ακούσει για απόσυρση φυστικιών)
    - ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    - δυστηχώς ακόμα και το ψωμί
    - Μήλα - αχλάδια (αφλατοξίνη πατουλίνη).

    Να ένα απλό παράδειγμα για προστασία: Πάρε για παράδειγμα το αχλάδι. Αν βλέπεις μαύρα στίγματα με άσπρη εξάνθιση, έστω και σε μια πλεύρα του αχλαδιού, θα πρέπει να το πετάς ΟΛΟΚΛΗΡΟ, δεδομένου πως οι μύκητες του γένους Stemphylium κλπ παράγουν την πατουλίνη που διαχέεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον καρπό. Αυτό είναι μια πρόσφατη έρευνα του ΜΠΕΝΑΚΕΙΟΥ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ (μπράβο τους).

    Ενημερωθείτε λοιπόν, προστατεύστε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας όσο καλύτερα μπορείτε. Ζητάτε πάντα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ τρόφιμα της Γεωργικής Παραγωγής, κατά GlobalGap ή Agro 2.1-2.2, με αναλύσεις υπολειμμάτων και ΠΑΝΤΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΑ προς τα πίσω. Να MHN εμπιστεύεσται αγροτικά προϊόντα που δεν τηρούν την νομοθεσία και δεν αναγράφουν τα εξής σε εμφανές σημείο:

    ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ:

    ΕΙΔΟΣ : ΦΡΑΟΥΛΑ
    ΠΟΙΚΙΛΙΑ : πχ CANTONGA
    ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ: ΕΛΛΑΔΑ
    ΠΕΡΙΟΧΗ: Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑ
    ΜΗΤΡΩΟ : GR000B κλπ κλπ κλπ
    LOT NUMBER: xxxx
    ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ : χχχχ (για πιστοποιημένα προϊόντα).

    Τα παραπάνω είναι απαραίτητα ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και την εφαρμόζουν ΜΟΝΟ ΣΤΑ SUPER MARKETs και πολύ σπάνια στις λαϊκές.

    Αυτό καλείται Ιχνηλασιμότητα. Αν σκάσει πρόβλημα στο τρόφιμο, τότε είναι ιχνηλάσιμο προς τα πίσω. Αν αγοράζεται από το χύμα, τότε ... τον πούλο. "Δεν σε ξέρω - δεν με ξέρεις".

    Προσέξτε τι τρώτε.

    Όσο για τις νοικοκυρούλες και τους νοικοκυρούληδες, που το μόνο που γνωρίζουν είναι να καταδικάζουν χωρίς καμία γνώση την γεωργική χημεία, στην προκειμένη περίπτωση αυτή, εκτός της αύξησης των τροφίμων και της προστασίας της φυτικής παραγωγής, μας προστατεύει από βέβαια καρκινογενείς ουσίες.

    Άλλωστε εμείς οι ίδιοι, ας κάνουμε μια προσεκτική βόλτα από την τουαλέτα μας. Θα διαπιστώσουμε τουλάχιστον 20 διαφορετικά χημικά, χωρίς καμία τοξικολογική ή οικοτοξικολοξική έρευνα για την υγεία μας (σαμπουάν, κρέμες μαλιών, καλλυντικά, καθαριστικά πιάτων κι ένα σωρό άπειρα), που φέρνουμε καθημερινά σε επαφή με το σώμα μας.

    Μη αρέσκεστε σε γενικολογίες. Το διαδύκτιο είναι γεμάτο από σοβαρές πληροφορίες για τα προβλήματα της ασφάλειας των τροφίμων, που ξεκινούν από το τί επιλέγουμε στο Super Market και τις λαϊκές καθώς και πως τα αποθηκεύουμε και μαγειρεύουμε. Δεν υπάρχουν κακά και κακά προϊόντα. Υπάρχουν κακοί και καλοί προμηθευτές που τα σέβονται.

    Ανασκοπώντας επομένως προσέχουμε :

    - Από πού αγοράζουμε (προμηθευτές)

    - Τα προϊόντα να είναι ιχνηλάσιμα και ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ κατά GlobalGap - Agro 2.1-2.2

    - Αγοράζουμε τα πάντα, αρκεί να φέρουν διακριτή σήμανση (ακόμα και τα εκτός εποχής. Α ντομάτα τα χριστούγεννα μου λέει η θεία ... έγινε με ορμόνες. Τον κακό της τον κλάρο γιατί είναι άσχετη. Τον χειμώνα πέστην δεν πετάει ούτε ο αλευρώδης ούτε και οι αφίδες, άρα στο θερμοκήπιο δεν υπάρχουν ψεκασμοί).

    - Αγοράζουμε με προσοχή τα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ και από προμηθευτές που γνωρίζουμε

    - Τα αποθηκεύουμε σωστά.

    Συγνώμη αν σας κούρασα.
    I had a dream ...

  3. #3
    Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της MG
    Εγγραφή
    19/01/2003
    Μηνύματα
    431
    Τι μου κανατε ρε...

    Επινα γαλα και διαβαζα το thread...... :a14:
    If you think adventure is dangerous, try routine, it's lethal....

  4. #4
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Πάρτε μερικά χρήσιμα Links



    1) Για να λέμε και τα καλά:Παράδειγμα ηλεκτρονικής ιχνηλασιμότητας από μια υποδειγματική ομάδα παραγωγών φράουλας με άπειρες εξαγωγές στην Αγγλία (Marks & Spencer) και Γερμανία

    2) World Regulations on Mycotoxins

    3) Ανώτατα επιτρεπόμενα όρια γεωργικών χημικών στα τρόφιμα - Νομοθεσία Ευρωπαϊκής Ένωσης

    4) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΦΕΤ ΜΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΣ

    5) Πάρτε και Μια ανάλυση υπολειμμάτων από έναν πολύ καλό παραγωγό φράουλας. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια πλήρης ανάλυση ??? Μόλις 220 ευρώ. Αυτοί που αγοράζετε αγροτικά προϊόντα (αγρότες - λαϊκές κλπ) κάνουν αναλύσεις υπολειμμάτων ή μήπως τις φοβούνται ? Εδώ φαίνονται ακόμα και φάρμακα που μπήκαν έως και 2 μήνες πριν από τη συγκομιδή και αν υπάρχει κάποια δραστική, τότε αν είναι πάνω ή κάτω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια. Ο συγκεκριμμένος παραγωγός αξίζει συγχαρητήρια. Πάρτε ένα δείγμα για να δείτε πως είναι οι αναλύσεις.

    ΖΗΤΑΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ .-

    Εύχομαι να βοήθησα.
    I had a dream ...

  5. #5
    Συγχαρητήρια για το θρεντάκι.
    Να συμβάλλω στη συζήτηση λέγοντας πω στα παιδικά γάλατα (χάρτινη συσκευασία) υπάρχει σαν πρόσθετο και το ηλιέλαιο, το οποίο κατά τους ''ειδικούς'' των γαλακτοβιομηχανιών βοηθάει τα νήπια να κάνουν τα κακά τους.
    Δεν αναφέρω μάρκες, απλά την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ διαβάστε τι συστατικά περιέχουν αυτά τα γάλατα.
    Αν λάβουμε υπόψη μας και τον ντόρο που έγινε για τα ηλιέλαια, το θέμα του θρεντ και διάφορα άλλα που ''σκάνε'' κατά καιρούς, καταλαβαίνουμε πόσο ανυπεράσπιστοι είμαστε εμείς και κατά κύριο λόγο τα παιδιά μας...

  6. #6

    www.....

    πες μου σε παρακαλώ κατι που με ενδιαφέρει....

    με τα παιδακια τι πεζει? προβια και αρνησια?

    επισης το κρασι σε μαγαζια? χυμα η εμφιαλωμένο? κατι ακουσα πως το χυμα πολλες φωρες ειναι οτι χειροτρο?


    επισης αμα μπορείς να ποσταρεισ μια φοτο με το αχλάδι που ελεγες,,,,,,,να δουμε πως ειναι !

    ευχαριστώ!
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com








  7. #7

    Re: αγνο γαλα?

    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
    H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την
    επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιρείες από τα κρατικά εργαστήρια ελέγχου, ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους δικούς τους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!
    Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής από όλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.


    Και αντι να τους αλλαξουν τα φωτα,μην πω τιποτα πιο βαρυ,καλουν σε μποικοταζ και βλακειες τους πολιτες για τις τιμες....Ποιους πολιτες δηλαδη,τους καταναλωτες.....Αυτο ειμαστε για τις κυβερνησεις μας και οχι πολιτες..


  8. #8

    Re: Re: αγνο γαλα?

    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Και αντι να τους αλλαξουν τα φωτα,μην πω τιποτα πιο βαρυ,καλουν σε μποικοταζ και βλακειες τους πολιτες για τις τιμες....Ποιους πολιτες δηλαδη,τους καταναλωτες.....Αυτο ειμαστε για τις κυβερνησεις μας και οχι πολιτες..




    Μπουκοτάζ μιας ημέρας, μιλάμε για το συντομότερο ανέκδοτο, άσε που την επόμενη θα αγοράσουν τριπλάσια ποσότητα.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

  9. #9
    κυραΚουλα στο εκανα γουλι Το avatar του/της SpineshankD
    Εγγραφή
    29/08/2007
    Μηνύματα
    125
    αφαλατοξινες,μυοτοξινες,καυσαερια,ακτινοβολια,χμμμ για να σκεφτω, απο τι θα πεθανω αραγε......??

  10. #10
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Πάρτε και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, την έκθεση ΠΟΕΣΕ του 2007, για τους ελέγχους στα τρόφιμα και τις ζωοτροφές. Θα καταλάβετε πως δεν είναι εύκολα τα πράγματα.


    ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΣΕ 2007

    Πάρτε κι ένα νέο που αφορά Ιρλανδικά κρέατα με διοξίνες

    Όσο για τις φωτογραφίες με τα αχλάδια, θα τις σκανάρω και θα τις στείλω ή θα ψάξω να βρω τις δικές μου που έχω από τέτοια προβλήματα.
    I had a dream ...

  11. #11
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Προσβολή απο μύκητα Penicillium expansum

    Η μυκοτοξίνη πατουλίνη ΕΠΕΤΑΙ της εμφάνισης των συμπτωμάτων του μύκητα, δηλαδή αν το δείς ΚΑΠΟΥ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ το στιγματάκι αυτό, από ένα ή πολλά, τότε ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΟΛΟ και ΟΧΙ ΚΟΒΩ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ.

    Το ίδιο αν δεις τα ίδια συμπτώματα και σε μήλα, κολοκύθια, ροδάκινα, νεκταρίνια κλπ.


    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	im006106.jpg 
Προβολές:	608 
Μέγεθος:	85,6 KB 
ID:	154818
    I had a dream ...

  12. #12
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Προσβολή από τον μύκητα Stemplylium vesicarium.

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ... SOS SOS SOS

    Η εμφάνιση της μυκοτοξίνης πατουλίνης ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΣ.

    Δηλαδή, μπορεί το αχλάδι ή μήλο ή οποιοδήποτε φρούτο να έχει προσβληθεί από τον μύκητα, να μην έχει φανεί ακόμα το μαύρο στίγμα και η πατουλίνη να είναι ήδη σε όλο το αχλάδι.

    Ο κίνδυνος εδώ είναι πως δεν έχουμε κάποια οπτική προειδοποίηση.

    Φυσικά αν δούμε αυτές τις μαύρες κηλίδες κάπου, απλά κι εδώ πετάμε ολόκληρο τον καρπό.


    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

    1) ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΑ ΦΡΟΥΤΑ
    2) ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
    3) ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΦΡΟΥΤΙΕΡΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΠΕΤΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ.

    Αυτά.


    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	im006110.jpg 
Προβολές:	599 
Μέγεθος:	90,6 KB 
ID:	154819
    I had a dream ...

  13. #13
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Τρομάξατε ???

    Όλοι έχουμε φάει φρούτα με τέτοια συμπτώματα αλλά που να το ξέραμε ???

    Εδώ ακόμα και η επιστήμη δεν γνώριζε τα προβλήματα των μυκοτοξινών πριν από κανα 5άρι χρόνια.

    Φανταστείτε τι έχουμε φάει όλοι μας κι εμείς και τα παιδιά μας.

    Τουλάχιστον χαίρομαι για ένα πράγμα. Πως σε κάποια θεματάκια προχωράμε. Στεναχωριέμαι που αυτή η γνώση δεν είναι έυρύτερη και σε κάθε σπίτι.

    Μας παραμύθιαζαν για τα γεωργικά φάρμακα, τα ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ όπως λένε όλοι οι πανάσχετοι. Βγαίνει ο Γιατρός στην τηλεόραση, που δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του φυτό, ενώ μπορεί και να έχει να πατήσει χώμα καμια 10αριά χρόνια και μιλάει για την πρωτογενή παραγωγή. Χωρίς να γνωρίζει.

    Πείτε μου εσείς. Αν τα παραπάνω αχλάδια ήταν ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ, χωρίς ψεκασμούς με τα "δηλητήρια" που λένε οι κύριοι, τι πιθανότητα εκδήλωσης πατουλίνης θα είχαν σχετικά με τα συμβατικά ?????????

    Επομένως :

    - Σωστή διαλογή, σωστοί προμηθευτές, πιστοποιημένα προϊόντα, με ταμπελάκι που περιέχει τις πληροφορίες που σας έδειξα παραπάνω (είδος, ποικιλία, χώρα, μητρώα, lot κλπ).

    - Σωστή χρήση των χημικών, με απόλυτη τήρηση του PHI (Post Harvest Interval), δηλαδή ημέρες αναμονής από εφαρμογή έως συγκομιδή

    - Όχι αφορισμούς. Μην είστε πρόβατα. Η γνώση είναι ελεύθερη. Διαβάστε. Αφορά την υγεία σας. 1 / 4-5 από εμάς θα νοσήσει από τον καρκίνο (πρόσφατη στατιστική έρευνα) Ας το μειώσουμε. Στο χέρι μας είναι με σωστή διατροφή (πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά σωστά διαλεγμένα και συντηρημένα) καθώς και άθληση (ποιος μιλάει τώρα για το τελευταίο. Ο κύριος μπύρας, παϊδάκιας, κοψιδάκιας :rotflmao: )
    I had a dream ...

  14. #14
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Αυτό που σας έγραψα παραπάνω, για του λόγου το αληθές, διαβάστε το και μόνοι σας:


    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	im006109.jpg 
Προβολές:	578 
Μέγεθος:	82,8 KB 
ID:	154820
    I had a dream ...

  15. #15
    I had a dream ... Το avatar του/της WWW
    Εγγραφή
    23/08/2004
    Μηνύματα
    447
    Και αν είστε στραβοί να δείτε το Penicillium απο έξω, να πως φαίνεται από μέσα :


    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	im006107.jpg 
Προβολές:	575 
Μέγεθος:	88,7 KB 
ID:	154821
    I had a dream ...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Μποϋκοτάζ στο γάλα
    από arisk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 91
    Τελευταίο μήνυμα: 11/06/2009, 18:35
  2. Γάλα...κι άλλα!
    από XTakias στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2008, 21:57
  3. το μποϋκοταζ στο γαλα συνεχιζεται...
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2008, 13:21
  4. Μήπως είμαι η μύγα μες το γάλα;;
    από loufas στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2006, 01:18
  5. αγνό παρθένο μαλλί
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2004, 10:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF