Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 48

Θέμα: "Χτισιμο" νεου Pc

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

"Χτισιμο" νεου Pc

Πιστευω οτι μετα απο 10+ χρονια προσφορας του υπολογιστη μου ηρθε η ωρα να κανω μια αλλαγη...

Με υπηρετησε μια χαρα, αλλα πλεον εχει αρχισει να ρεταρει...

Τα specs του ειναι Pentium IV στα 1,90GHz με 512 ΜΒ RAM.

Η υπολογιστικη του δυναμη δεν με προβληματισε ποτε, αφου δεν δουλευω βαριες εφαρμογες και ουτε προκειται να δουλεψω στο μελλον.

Με λιγα λογια, δεν με ενδιαφερουν ισχυροτεροι επεξεργαστες και 25 πυρηνοι δισκοι, καρτες γραφικων 3D κτλ-κτλ, το μονο που θα κρατησω ειναι μια καρτα ηχου της EMU (ProteusX) και τιποτα αλλο. Αντε να ασχληθω με ελαφριας μορφης video editing.

Βαση αυτων των στοιχειων και καθοτι ειμαι παντελως ασχετος απο Hardware, τι προτεινετε και ποσο πιτευετε οτι θα ειναι το κοστος για ενα νεο απλο PC που θα καλυπτει τις -βασικες- απαιτησεις μου;

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    παρε οτι καλυτερο μπορεις για να το κρατησεις αλλα 10 χρονια!!αυτο το πσ που λες ηταν τελειο πριν 10 χρονια!!!

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    για video editing οπωσδήποτε θες μνήμη. Κάντο 2 gB και πουσάρησε λίγο τη CPU να πάει στο 2 - 2,1

Θα σε καλύπτει για άλλα 5 χρόνια!
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αν θελεις ενα βασικο μηχανημα για editing δεν χρειαζεται πλεον να εχει τρελα specs οπως παλιοτερα.

Μπορεις να παρεις οποιονδηποτε διπυρηνο προσεσορα,αλλωστε ειναι πλεον στανταρ.
    Οπωσδηποτε 2 γιγα μνημη,αλλωστε με λιγοτερα ουτε λειτουργικο δεν μπορεις να φορτωσεις πλεον.
    Το πιο σημαντικο ειναι ο σκληρος δισκος.
    Καλυτερα να χτυπησεις 2 μικρους σκληρους (320 γιγα) με ταχυτητα περοστροφης στις 7200 στροφες εκαστος για να αποθηκευεις το υλικο που θες να μονταρεις σε αυτον που δεν εχει μεσα το λειτουργικο.Βεβαια μπορεις να μονταρεις και απο εξωτερικο σκληρο usb αλλα δεν ειναι και πολυ σωστο.

Καρτα γραφικων παρε μια οποιαδηποτε φθηνη,αλλωστε το μονταζ δεν χρειαζεται καρτα γραφικων,αλλα φροντισε να εχει 2 DVI εξοδους η εστω μια DVI και μια αναλογικη για δευτερο μονιτορ.Αν εχει και hdmi ακομα καλυτερα.

Βασικα με οποιοδηποτε καινουργιο συστημα,ακομα και πολυ φθηνο μπορεις να κανερις μονταζ,οχι μονο σε dv αλλα και σε πιο βαρια hd formats.

SOS. Θες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μια μεγαλη οθονη τουλαχιστον 20-22 ιντσες.Εγω ετοιμαζω τωρα ενα συστημα με δυο 24αρες,αλλα το θελω για βαρια δουλεια βεβαια.Καλο θα ηταν αν εχεις και μια δευτερη οθονη να την κρατησεις σαν μονιτορ (video preview) και με την βασικη μεγαλη να εχεις το προγραμμα σου και την timeline απλωμενη για πιο ξεκουραστη εργασια.

Αν σκεφτεσαι να μονταρεις βιντεο απλα για το web οτι οθονη και να παρεις καλη θα ειναι.Aν προκειται βεβαια να στελνεις υλικο για dvd καλο θα ηταν να ειχες μια δευτερη CRT οθονη (ναι τις "παλιες") .Βεβαια ολα αυτα ειναι λεπτομερειες.

Οτι χρειαστεις, telefunken...
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Παρε μακιντος.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Καλημερα!

Με 400 ευρω για κουτι εισαι καρατουμπανος.Μολις βρω χρονο (σημερα) θα σου στειλω ενα configuration για το τι χρειαζεσαι.

Οθονη θες?

Ευχαριστω ολους οσους απαντησαν (δεν εκλεισε το θεμα ρε! συνεχιστε να απαντατε )

Κατι παω να καταλαβω

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Καλημερα!

Με 400 ευρω για κουτι εισαι καρατουμπανος.Μολις βρω χρονο (σημερα) θα σου στειλω ενα configuration για το τι χρειαζεσαι.

Οθονη θες?
    Για στειλε, ναι θελω και οθονη

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Παρε μακιντος.
    Πολυ εξειδικευμενα ρε συ

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Αν θελεις ενα βασικο μηχανημα για editing δεν χρειαζεται πλεον να εχει τρελα specs οπως παλιοτερα.

Μπορεις να παρεις οποιονδηποτε διπυρηνο προσεσορα,αλλωστε ειναι πλεον στανταρ.
    Οπωσδηποτε 2 γιγα μνημη,αλλωστε με λιγοτερα ουτε λειτουργικο δεν μπορεις να φορτωσεις πλεον.
    Το πιο σημαντικο ειναι ο σκληρος δισκος.
    Καλυτερα να χτυπησεις 2 μικρους σκληρους (320 γιγα) με ταχυτητα περοστροφης στις 7200 στροφες εκαστος για να αποθηκευεις το υλικο που θες να μονταρεις σε αυτον που δεν εχει μεσα το λειτουργικο.Βεβαια μπορεις να μονταρεις και απο εξωτερικο σκληρο usb αλλα δεν ειναι και πολυ σωστο.

Καρτα γραφικων παρε μια οποιαδηποτε φθηνη,αλλωστε το μονταζ δεν χρειαζεται καρτα γραφικων,αλλα φροντισε να εχει 2 DVI εξοδους η εστω μια DVI και μια αναλογικη για δευτερο μονιτορ.Αν εχει και hdmi ακομα καλυτερα.

Βασικα με οποιοδηποτε καινουργιο συστημα,ακομα και πολυ φθηνο μπορεις να κανερις μονταζ,οχι μονο σε dv αλλα και σε πιο βαρια hd formats.

SOS. Θες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μια μεγαλη οθονη τουλαχιστον 20-22 ιντσες.Εγω ετοιμαζω τωρα ενα συστημα με δυο 24αρες,αλλα το θελω για βαρια δουλεια βεβαια.Καλο θα ηταν αν εχεις και μια δευτερη οθονη να την κρατησεις σαν μονιτορ (video preview) και με την βασικη μεγαλη να εχεις το προγραμμα σου και την timeline απλωμενη για πιο ξεκουραστη εργασια.

Αν σκεφτεσαι να μονταρεις βιντεο απλα για το web οτι οθονη και να παρεις καλη θα ειναι.Aν προκειται βεβαια να στελνεις υλικο για dvd καλο θα ηταν να ειχες μια δευτερη CRT οθονη (ναι τις "παλιες") .Βεβαια ολα αυτα ειναι λεπτομερειες.

Οτι χρειαστεις, telefunken...
    εχω μια 15'' NEC πολυ καλη και θα την κρατησω ουτως η αλλως

Η καρτα γραφικων με αυτα τα specs ποσο κοστιζει περιπου;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    πηγαινε παρε εναν :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...egory=69977681

οπως τον βλεπεις και θα εισαι μια χαρα !! με την δυναμη του, τον σκληρο του τον καλο, την οθοναρα του ......

θα σερφαρεις , θα κανεις τις δουλειες σου, θα τρεχες τις εφαρμογες σου που δεν ειναι βαριες οπως θελες, και οταν παθενει ( αν παθενει κατι ) τους τον πας και στον φτιαχνουν !!

που να μπλεκεις τωρα με configuration ,και φτιαξε το ενα και το αλλο, και ολα τα σχετικα.....

αυτη ειναι η προταση μου.....

πουλας και τον παλιο σε καποιον φιλο σου ενα €100 και εισαι μια χαρα !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    εχω μια 15'' NEC πολυ καλη και θα την κρατησω ουτως η αλλως

Η καρτα γραφικων με αυτα τα specs ποσο κοστιζει περιπου;
    Απο την στιγμη που θα κρατησεις το 15αρι ολες οι καρτες ουτως η αλλως εχουν DVI εξοδο εδω και χρονια.Αναλογικη εξοδο (κλασσικο 9pin) λογικα θα εχει η αμα διαθετει 2 dvi παιρνεις και ενα ανταπτορακι (αμελητεο κοστος) και εισαι κυριος.

Ο κυριος ζεφυρος λογικα θα σε διαφωτισει καλυτερα.

PS. Την οθονη μην την τσιγκουνευτεις αμα ειναι να δουλευεις βιντεο συστηματικα.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Oτι να ναι μελος Το avatar του/της cheos13
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    πηγαινε παρε εναν :

οπως τον βλεπεις και θα εισαι μια χαρα !! με την δυναμη του, τον σκληρο του τον καλο, την οθοναρα του ......

θα σερφαρεις , θα κανεις τις δουλειες σου, θα τρεχες τις εφαρμογες σου που δεν ειναι βαριες οπως θελες, και οταν παθενει ( αν παθενει κατι ) τους τον πας και στον φτιαχνουν !!

που να μπλεκεις τωρα με configuration ,και φτιαξε το ενα και το αλλο, και ολα τα σχετικα.....

ειναι τρομερα λεφτα ρε φιλε για ενα pc που δεν τα αξιζει για κανενα λογο

για τη χρηση που το θελει φτιαχνει αξιοπρεπεστατο μηχανημα με 300€ ανετα......

πολυ καλυτερο απο τις μουφο ετοιμες συνθεσεις που εχουν τα καταστηματα!

προσφατα εφτιαξα συνθεση σε ξαδερφακι μου με 400€ .... κ θα εχει ενα pc για πολλα χρονια !!

λιγο ψαξιμο θελει φιλε el... αν θες οτιδηποτε εδω ειμαστε...
    Περασαμε Μπραλο ρε φιλος.....??

Angels on the sideline,
    Puzzled and amused.
    Why did Father give these humans free will?
    Now they're all confused.....

Voice of the soul

Νέο μέλος
    Απλό κουτί με σχετικά καλό τροφοδοτικό
    M/B: Κατά προτίμηση ASUS
    CPU: Intel E5200
    RAM: 4GB
    HDD: 500GB
    VGA: NVidia 8500GT 512MB
    DVDRW
    Monitor: LG W2234 (φτηνό, καλό και 22'')

Όλα αυτά σου βγαίνουν περίπου 500?. Μπορείς να κόψεις κι άλλο την τιμή αν θες αλλά άποψή μου κρατήσου σε αυτό το μοτίβο για τη δουλειά που το θες.
    Αν θες στείλε πμ με το τηλ σου να μιλήσουμε καθώς αυτή είναι η δουλειά μου και να σου εξηγήσω γιατί σου προτείνω αυτά.
    Suzuki GSF 650SA '08

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    πηγαινε παρε εναν :

530? για Celeron, onboard vga και 19'' οθόνη; Πολλά λεφτά... Άσε που για video editing θέλει επεξεργαστή... Ο celeron παραείναι λίγος.
    Suzuki GSF 650SA '08

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων