Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 41

Θέμα: η οικονομια σε ελευθερη πτωση?

η οικονομια σε ελευθερη πτωση?

τι συνεχεια λετε να υπαρχει........?

παντως ειναι απιστευτο το οτι δεν περνουν μετρα σωστα .......

επισης αρχηζω και βλεπω πως περναει και στης μηχανες σιγα σιγα.... !!!
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Re: η οικονομια σε ελευθερη πτωση?

Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
    τι συνεχεια λετε να υπαρχει........?

παντως ειναι απιστευτο το οτι δεν περνουν μετρα σωστα .......

επισης αρχηζω και βλεπω πως περναει και στης μηχανες σιγα σιγα.... !!!
    Ποια ειναι τα σωστα μετρα;

Να ενισχυθουν οι τραπεζες;

Οι μοτοσικλετες εγω πιστευω οτι θα ευνοηθουν με την εννοια του οτι πολυς κοσμος θα στραφει σε οικονομικα δικυκλα για τις μετακινησεις του και δεν αναφερομαι σε ανθρωπους που ειναι ενεργοι μοτοσικλετιστες.

Γενικοτερα τωρα, αμεσο αντικτυπο υπαρχει και θα συνεχισει να υπαρχει στη βαρια βιομηχανια...επειδη εδω εμεις δεν εχουμε τετοιο πραγμα, αλλα και επειδη η παραοικονομια ειναι ουσιαστικα ο κινητηριος μοχλος της αγορας, πιστευω οτι η κριση θα μας αγγιξει λιγο η στην χειροτερη θα ειμαστε απο τους τελευταιους που θα επηρεασει πολυ.

Τωρα μεταξυ μας...στα παπαρια μου αν δεν μπορουμε να παρουμε δανεια για να καταναλωσουμε μαλακιες, το ειχαμε ξεφτιλισει το θεμα ως λαος...ας αρκεστουμε σε αυτα που εχουμε (τα οποια ειναι ηδη πολλα) ας καθαρισει και η κορρεσμενη αγορα και μια χαρα θα ειμαστε.

Αλλαγη νοοτροπιας θελει, οχι πανικο

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Γιατι τρελαινεστε ρε....? τα βουνα ειναι αδεια... εχει χωρο για ολους....

και να πεις πως η Ελλαδα ειναι χωρα με ΥΠΕΡπληθυσμο.... :wacko:

ανεργοι....γεμισαμε ανεργους...και που θα παν αυτοι οι ανεργοι....(γαμω τους ευαγγεχατζηνικοπρετεντερηδες και τα βρωμο δελτια τους...)

σταματηστε να βλεπετε ειδησεις

εγω βλεπω τα τρεχοντα στον τζιμακο www.tzimakos.gr "ΟΙ ΔΥΣΕΙΣ"
    Accipere quam facere praestat injuriam

Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως ψώνιζε, εχθές το απόγευμα βρέθηκα στο mall και ζήτημα να ήταν καμιά εκατοστή άτομα μέσα.
    Το ΙΚΕΑ έβαλε διαφημίσεις στο χαζοκούτι, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
    Όταν μειώνεται ο τζίρος σε τέτοια θηρία φανταστείτε τι γίνεται στα συνοικιακά εμπορομάγαζα.
    Χιλιάδες επαγγελματικά ακίνητα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ξενοίκιαστα.
    Οι τράπεζες έκλεισαν ξαφνικά τις στόφιγγες χρηματοδότησης αφού πρώτα μας κακοέμαθαν για είκοσι συναπτά έτη στον εύκολο δανεισμό και τον υπερκαταναλωτισμό.
    Πιστεύω πως το τωρινό κλίμα θα κρατήσει καιρό, ίσως και χρόνια.
    Μήπως θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αγοράζουμε ότι πραγματικά χρειαζόμαστε, όπως κάναμε και πριν την εποχή των εύκολων δανεικών?

δεν ειναι ακρηβως ετσι

λοιπον.... κονσερβες πηρατε?

συμφωνω με το οτι η αγωρα ειναι κορεσμενη και δεν χρειαζεται αλλα μαγαζια ,πολυκαταστηματα,αμαξια , εφε κτλ........

η μηχανες μεγαλης αγωραστικης αξιας και πανω θα εχουν πρωτα το προβλημα,,,,δλδ των 5000 και πανω! (να ειστε σηγουροι γιαυτο) και σε λιγους μηνες αυτο θα πατησει και θα σπρωξει λογικα της τιμες ακομα πιο κατω ....!
    για να μαθει και ο κοσμος να μην το πεζει μαγκια , βρακει δεν εχει στον κωλο του και μου περνει το ktm (και μετα σου την λεει κιωλας):smilea:

παντως τα πραγματα πριν ενα χρονο τα ειχα προβλέψει ....καποτε ελεγα θα μπω στης 1200.....

λοιπον τα πραγματα ειναι ακομα πιο σκουρα γιατι η καμψη που διμιουργουναι με της χςρηγησεις και τα δανεια τους πρως τράπεζες θα ειναι χειρότερες.........με αποτέλεσμα να διμιουργουναι μια μακροχρόνια ύφεση αλλα και την ιδια άνοδο μετα!

Re: δεν ειναι ακρηβως ετσι

για να μαθει και ο κοσμος να μην το πεζει μαγκια , βρακει δεν εχει στον κωλο του και μου περνει το ktm (και μετα σου την λεει κιωλας):smilea:

giati RE?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΚΤΜ.jpg 
Προβολές:	432 
Μέγεθος:	11,7 KB 
ID:	157551

Re: Re: δεν ειναι ακρηβως ετσι

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    giati RE?
    ετσι ρε μου την σπαει να μου την λενε για το αφρικανακι μου που το εχω πληρωμενο απο την τσεπη μου και χωρις δανεισμό τύποι που δανείζονται 10000 για μηχανή......... τωρα να δω τι θα τα κάνουν!

με ξενα λεφτα μαγκες??? ουστ ρε.....(δεν αναφέρομαι μονο σε κατεμακιδες) αλλα .......

pou na deis sta aytokinita....Tzampa magia

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos

Re: δεν ειναι ακρηβως ετσι

λοιπον.... κονσερβες πηρατε?

συμφωνω με το οτι η αγωρα ειναι κορεσμενη και δεν χρειαζεται αλλα μαγαζια ,πολυκαταστηματα,αμαξια , εφε κτλ........

η μηχανες μεγαλης αγωραστικης αξιας και πανω θα εχουν πρωτα το προβλημα,,,,δλδ των 5000 και πανω! (να ειστε σηγουροι γιαυτο) και σε λιγους μηνες αυτο θα πατησει και θα σπρωξει λογικα της τιμες ακομα πιο κατω ....!

παντως τα πραγματα πριν ενα χρονο τα ειχα προβλέψει ....καποτε ελεγα θα μπω στης 1200.....

λοιπον τα πραγματα ειναι ακομα πιο σκουρα γιατι η καμψη που διμιουργουναι με της χςρηγησεις και τα δανεια τους πρως τράπεζες θα ειναι χειρότερες.........με αποτέλεσμα να διμιουργουναι μια μακροχρόνια ύφεση αλλα και την ιδια άνοδο μετα!
    Αυτοι που περιμενουν να πιασουν και να μπουν στα χαμηλοτερα συνηθως μενουν απ εξω.
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Re: Re: δεν ειναι ακρηβως ετσι

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Αυτοι που περιμενουν να πιασουν και να μπουν στα χαμηλοτερα συνηθως μενουν απ εξω.

οχι εγω φιλε μου....εχω προγραμα...!!!

χεχεχεχεχε

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos

Re: Re: Re: δεν ειναι ακρηβως ετσι

οχι εγω φιλε μου....εχω προγραμα...!!!

χεχεχεχεχε

Παντως ακομα δεν εχεις επιβεβαιωθει για τις 1.200 μοναδες και η δικια μου αποψη ειναι οτι δεν...
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Re: Re: Re: Re: δεν ειναι ακρηβως ετσι

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Παντως ακομα δεν εχεις επιβεβαιωθει για τις 1.200 μοναδες και η δικια μου αποψη ειναι οτι δεν...
    τι δεν? δεν θα παει 1200?

αν καταλαβα αυτο ........περημενε λιγο να δεις την εθνικη στα 5 ! και χωρις να εχει τελειώσει η κρίση!

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Δεν ξερω αν το εδειξε και στην Ελλαδα αλλα στην ΡΑΙ εδειξε στις ειδησεις Αμερικανους καπου στο Λος Αντζελες και μενουν σε σκηνες τυπου τσιγγανοι!
    Εχασαν σπιτια,δουλειες κλπ.

Σε σχεση με την "οικονομικη πτωση" δεν πιστευω οτι υπαρχει!
    Ειναι μια νεα φουσκα τεχνητα δημιουργημενη για αυτο που λεμε παγκοσμιοποιηση.
    Ειναι τα ΜΜΑποχαυνωσης που καταφερνουν και πλασαρουν φανταστικες καταστασεις για πραγματικοτητα που μετα απο λιγες μερες εχωντας τρελλανει τον κοσμο στην υπερβολη και παραπληροφορηση καταφερνουν το φανταστικο να το κανουν εν μερη πραγματικο.

Δεν ειμαι οικονομολογως αλλα με απλη λογικη ειναι ορισμενα πραγματα που δεν ταιριαζουν.

1,Εστω οτι δεν υπαρχουν λεφτα...για να μην υπαρχουν λεφτα στην αγορα σημαινει οτι καποιος τα μαζεψε...ποιος???
    Ακομα και οι μεγαλυτερες οικονομικες εταιριες στην Αμερικη πτωχευσαν που σημαινει οτι ΔΕΝ μαζεψαν αυτες τα χρηματα!

2,Οι επιχηρησεις που εκλεισαν ηταν για ηταν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ πολυ καιρο πριν..μπορει και να μην εκλειναν τωρα αλλα καποια στιγμη θα εκλειναν.
    Απλα τωρα που υποτιθεται οι τραπεζες εχουν "προβλημα" δεν δινουν τοσο ευκολα δανεια.
    Και ερωτω εγω τωρα....
    Αφου εχεις κανει τον κοσμο να πιστεψει οτι "απο αυριο" τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα,πως περιμενεις να κινησει την αγορα ο καταναλωτης αφου και αυτος με την σειρα του ειναι εργαζομενος σε μια απο αυτες τις επιχειρησεις
    Οποτε συμβαινει το οξυμορο...το μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου κραταει οτι λεφτα εχει στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ακινητα και δεν τα σπρωχνει στην αγορα...
    Μην σπροχνωντας αυτα τα λεφτα στην αγορα η αγορα αρχηζει να παιθενει και μαζι ο εργατης/καταθετης να μετατρεπεται σε ανεργο και φτψχο ενω την ιδια στιγμη η τραπεζα εχει τα λεφτα και καθονται στα ταμεια της και συγχρονως ΔΕΝ τα δανειζει..
    Το αποτελεσμα ειναι η στασιμοτητα στην αγορα και μετα απο λιγο το κλεισιμο εργοστασιων (γιατι αν δεν αγοραζει κανενας δεν εχουν παραγωγη),το κλεισιμο καταστηματων)για τον ιδιο λογω που κλεινουν τα εργοστασια),την απωληση υπαλληλων (αφου δεν δουλευουν τα εργοστασια,μαγαζια κλπ)

Αυτες οι καταστασεις εννοειται οτι χτυπανε ακομα και χωρες με φτηνο εργατικο οπως η Κινα η οποια στη πραγματικοτητα εχει πανω απο το 70% της παγκοσμιας παραγωγης σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!
    Αυτο ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ γιατι απλα θα σταματησει να παραγει και αρα να πουλαει αφου δεν θα υπαρχει αγοραστικη ικανοτητα!

Η πραγματικοτητα ποια ειναι...
    Στην ουσια αυτο το παραμυθι εχει ξεκινησει πριν 10 ισως και παραπανω χρονια,οταν επεσε το τοιχος και οι πολυεθνικες αποφασισαν οτι Ευρωπαιοι και Αμερικανοι εχουν χρημα,ειναι καταναλωτες πορωμενοι.....ετσι σκεφτηκαν το εξης..Οτι ειχαμε να πουλησουμε το πουλησαμε κορεστηκε η αγορα,δεν ανοιγομαστε στην Ασια να τους χωσουμε και αυτους στο "τριπακι"!?
    Ετσι και εγινε επιασαν μια αγορα των 3δις πληθυσμου,για να τους δωσουν λεφτα τραβηξαν και ΟΛΗ την παραγωγη απο τις χωρες τις Ευρωπης και Αμερικης και στο εν το μεταξι οι υπολοιποι Ερωπαιοι και Αμερικανοι αγοραζοντας προιοντα στην ουσια "μετεγγιζαν αιμα" στην νεα οικονομια της Ασιας.
    Το πραγμα στραβωσε ΟΤΑΝ αρχησαν σιγα σιγα μεσα στην δεκαετια να χανωνται δουλειες απο εμας της Δυσης και συγχρονως οι Ασιατες τα λεφτα που εβγαζαν και βγαζουν ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ετσι το χρημα εμεινε "εγκλοβισμενο¨" στην Ασια.
    Οι Ασιατες κανουν αυτο που εκαναν οι προπαπουδες μας..το χρημα κατω απο το στρωμα και δεν κανω πλακα,ειναι η νοοτροπια τους τετοια...δεν εχουν εθιστει ακομα στο σοπινγκ και τα λεφτα υπαρχουν αλλα καθονται.
    Οταν σκεφτει κανεις ποσα δις πληθυσμου ειναι θα καταλαβει τι συνεπαγεται κατι τετοιο.
    Αφου λοιπον το χρημα δεν γυρναει μετα απο τοσα χρονια μοιραιος καποια στιγμη στην Δυση θα ερθει και ο κομπος στο χτενι!
    Αυτο που γινεται τωρα δηλαδη...δεν υπαρχει παραγωγη και αρα ουτε καταναλωση.
    Το αποτελεσμα κατα την γνωμη μου θα ειναι

Η θα δουλευουμε καποιοι "σαν τους Κινεζους" για 700€ τον μηνα και ολοι οι υπολοιποι στην πεινα η θα καταλαβουν οι πολυεθνικες οτι το πειραμα απετυχε και θα ξαναγυρησουν βιομηχανικες μοναδες σε Ευρωπη και Αμερικη και θα κοψουν τις εισαγωγες.
    Κοινως τελος παγκοσμιοποιηση και ξανα χωρισμα αλλα αυτη την φορα σε Ασια και Δυση.

Κλεινωντας ...
    Το χρημα υπαρχει αρκει ο καθενας μας να το τραβηξει απο τον λογαριαμο του και να κανει αγορες ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ που σημαινει οτι γυρναει ΕΝΤΟΣ της "γειτονιας μας.
    Αυτο ξεκινησε να κανει και η Γαλλια με την Σιτροεν και Ρενο,γυρναει μοναδες στην Γαλλια...θα ακολουθησουν και αλλες χωρες...εμεις ΔΕΝ εχουμε να ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Παλαιό μέλος
    Γιατρέ μου, τι είναι αυτά που λες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    Δεν ξερω αν το εδειξε και στην Ελλαδα αλλα στην ΡΑΙ εδειξε στις ειδησεις Αμερικανους καπου στο Λος Αντζελες και μενουν σε σκηνες τυπου τσιγγανοι!
    Εχασαν σπιτια,δουλειες κλπ.

Σε σχεση με την "οικονομικη πτωση" δεν πιστευω οτι υπαρχει!
    Ειναι μια νεα φουσκα τεχνητα δημιουργημενη για αυτο που λεμε παγκοσμιοποιηση.
    Ειναι τα ΜΜΑποχαυνωσης που καταφερνουν και πλασαρουν φανταστικες καταστασεις για πραγματικοτητα που μετα απο λιγες μερες εχωντας τρελλανει τον κοσμο στην υπερβολη και παραπληροφορηση καταφερνουν το φανταστικο να το κανουν εν μερη πραγματικο.
    Πόσο λογική μοιάζει η άποψη ότι η κρίση είναι τεχνητή και την δημιουργούν τα ΜΜΕ, την ώρα που οι άστεγοι κάνουν διακοπές στα σκηνάκια;

Δεν ειμαι οικονομολογως αλλα με απλη λογικη ειναι ορισμενα πραγματα που δεν ταιριαζουν.

1,Εστω οτι δεν υπαρχουν λεφτα...για να μην υπαρχουν λεφτα στην αγορα σημαινει οτι καποιος τα μαζεψε...ποιος???
    Ακομα και οι μεγαλυτερες οικονομικες εταιριες στην Αμερικη πτωχευσαν που σημαινει οτι ΔΕΝ μαζεψαν αυτες τα χρηματα!
    Να μαζέψουν τι; Δεν είχαμε προλάβει να τα εκτυπώσουμε, "αέρας" ήταν. Τον επένδυσαν και περιμένουν τον κακομοίρη ανεγκέφαλο να δίνει τις δόσεις για να μαζέψουν το κεφάλαιο από τα subprime, κλπ, κλπ, κλπ.

2,Οι επιχηρησεις που εκλεισαν ηταν για ηταν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ πολυ καιρο πριν..μπορει και να μην εκλειναν τωρα αλλα καποια στιγμη θα εκλειναν.
    Απλα τωρα που υποτιθεται οι τραπεζες εχουν "προβλημα" δεν δινουν τοσο ευκολα δανεια.
    Η αφορμή για να κλείσει ο προβληματικός οργανισμός, δεν είναι η διαθεσιμότητα των τραπεζικών δανείων. Αντίθετα, κλείνοντας έναν ακόμη προβληματικό οργανισμό, επιδεινώνεις τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου.

Και ερωτω εγω τωρα....
    Αφου εχεις κανει τον κοσμο να πιστεψει οτι "απο αυριο" τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα,πως περιμενεις να κινησει την αγορα ο καταναλωτης αφου και αυτος με την σειρα του ειναι εργαζομενος σε μια απο αυτες τις επιχειρησεις
    Οποτε συμβαινει το οξυμορο...το μεγαλυτερο μερος του πλυθησμου κραταει οτι λεφτα εχει στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ακινητα και δεν τα σπρωχνει στην αγορα...
    Μην σπροχνωντας αυτα τα λεφτα στην αγορα η αγορα αρχηζει να παιθενει και μαζι ο εργατης/καταθετης να μετατρεπεται σε ανεργο και φτψχο ενω την ιδια στιγμη η τραπεζα εχει τα λεφτα και καθονται στα ταμεια της και συγχρονως ΔΕΝ τα δανειζει..
    Το αποτελεσμα ειναι η στασιμοτητα στην αγορα και μετα απο λιγο το κλεισιμο εργοστασιων (γιατι αν δεν αγοραζει κανενας δεν εχουν παραγωγη),το κλεισιμο καταστηματων)για τον ιδιο λογω που κλεινουν τα εργοστασια),την απωληση υπαλληλων (αφου δεν δουλευουν τα εργοστασια,μαγαζια κλπ)
    Με βασική αρχή ότι το αύριο έχει ρίσκο, εάν έχεις την τσέπη να κάνεις το βήμα, ο δρόμος είναι ανοικτός. Κίνδυνο θα αναλογιστεί ο εργαζόμενος, κίνδυνο θα αναλογιστεί και η επιχείρηση. Εάν η τράπεζα με το ζεστό χρήμα στην τσέπη της δεν μπορεί να παράγει επιπλέον χρήμα, τότε είναι προβληματική και πρέπει να κλείσει. Τα ίδια και για την επιχείρηση. Όταν έχεις την καραφεσωμένη επιχείρηση να σου διαμαρτύρεται για την μειωμένη αγοραστική κίνηση, αλλά και για τα σχεδόν 3? εργατόωρα που είναι αναγκασμένη να πληρώνει λόγω νομοθεσίας, για ποιο λόγο θα πρέπει να αναλογιστείς εσύ τις ευθύνες που φέρεις για την στασιμότητα, όταν το κοράκι από πάνω σου προσπαθεί να διαλύσει ακόμη και εκείνη την ελλειπή νομοθεσία που έχουμε;

Αυτες οι καταστασεις εννοειται οτι χτυπανε ακομα και χωρες με φτηνο εργατικο οπως η Κινα η οποια στη πραγματικοτητα εχει πανω απο το 70% της παγκοσμιας παραγωγης σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!
    Αυτο ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ γιατι απλα θα σταματησει να παραγει και αρα να πουλαει αφου δεν θα υπαρχει αγοραστικη ικανοτητα!
    Αυτό που χτυπάει τις παραγωγικές χώρες, είναι το φέσωμα των 924785268562387 χαμηλότοκων δόσεων που πληρώνει ο κακομοίρογλου. Βέβαια το ίδιο φέσωμα έχουν ρίξει και αυτές στους προμηθευτές τους, και ο κύκλος μεγαλώνει μέχρι να ξαναγυρίσει στην πηγή του κακού, φρέσκος_αέρας_κοπανιστός_και_ζωή_χαρισάμενην.

Από εκεί που είχαμε φανταστική ιδέα και την υλοποιούσαμε με ζεστό χρήμα έχοντας ως σκοπό την παραγωγή και άλλου ακόμη πιο ζεστού χρήματος, ξεπέσαμε στο άλλο άκρο. Μετά από 3 βαρελάκια μπύρες, κατεβάζουμε άλλη μία φανταστική ιδέα, που θα την χρηματοδοτήσει άλλη μία φανταστική τράπεζα η οποία θα πουλήσει το φανταστικό μας δανείο σε φανταστικούς επενδυτές, και θα έχουμε ένα φανταστικό μαγαζί γωνία για το οποίο οι φανταστικοί μας προμηθευτές δέχονται να δουλεύουν με φανταστικό αέρα και να παράγουν φανταστικό χρήμα. Μια χαρά ρίσκο δεν έχουμε και πάλι; Ζεστό χρήμα σε περίοδο παχουλών αγελάδων δεν θέλαμε; :wacko:

Η πραγματικοτητα ποια ειναι...
    Στην ουσια αυτο το παραμυθι εχει ξεκινησει πριν 10 ισως και παραπανω χρονια,οταν επεσε το τοιχος και οι πολυεθνικες αποφασισαν οτι Ευρωπαιοι και Αμερικανοι εχουν χρημα,ειναι καταναλωτες πορωμενοι.....ετσι σκεφτηκαν το εξης..Οτι ειχαμε να πουλησουμε το πουλησαμε κορεστηκε η αγορα,δεν ανοιγομαστε στην Ασια να τους χωσουμε και αυτους στο "τριπακι"!?
    Έφυγαν για τρίτες χώρες μόνο και μόνο για περιορισμό του κόστους. Σε καμία περίπτωση δεν μετέτρεψαν σε καταναλωτικό άβουλο μηχανάκι το κάθε κινεζάκι που δουλεύει με μικροκλάσμα εργατοώρας αναπτυγμένης χώρας. Τι περιμένεις να πουλήσουν σε αυτούς και ποιος θα τους δώσει δάνειο για να αγοράσουν Κ9;

Ετσι και εγινε επιασαν μια αγορα των 3δις πληθυσμου,για να τους δωσουν λεφτα τραβηξαν και ΟΛΗ την παραγωγη απο τις χωρες τις Ευρωπης και Αμερικης και στο εν το μεταξι οι υπολοιποι Ερωπαιοι και Αμερικανοι αγοραζοντας προιοντα στην ουσια "μετεγγιζαν αιμα" στην νεα οικονομια της Ασιας.
    Πρώτος βασικός κανόνας: Το χρήμα γεννάει χρήμα.
    Δεύτερος βασικός κανόνας: Αφού μπορείς να το κάνεις, γιατί να μην το παρακάνεις;

Το πραγμα στραβωσε ΟΤΑΝ αρχησαν σιγα σιγα μεσα στην δεκαετια να χανωνται δουλειες απο εμας της Δυσης και συγχρονως οι Ασιατες τα λεφτα που εβγαζαν και βγαζουν ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ετσι το χρημα εμεινε "εγκλοβισμενο¨" στην Ασια.
    Οι Ασιατες κανουν αυτο που εκαναν οι προπαπουδες μας..το χρημα κατω απο το στρωμα και δεν κανω πλακα,ειναι η νοοτροπια τους τετοια...δεν εχουν εθιστει ακομα στο σοπινγκ και τα λεφτα υπαρχουν αλλα καθονται.
    Οταν σκεφτει κανεις ποσα δις πληθυσμου ειναι θα καταλαβει τι συνεπαγεται κατι τετοιο.
    Αφου λοιπον το χρημα δεν γυρναει μετα απο τοσα χρονια μοιραιος καποια στιγμη στην Δυση θα ερθει και ο κομπος στο χτενι!
    Αυτο που γινεται τωρα δηλαδη...δεν υπαρχει παραγωγη και αρα ουτε καταναλωση.
    Το δίλημμα είναι απλό: προτιμάς να κοιμάσαι σε "χάρτινο" στρώμα και να σε παρακαλά ο χοντρέμπορας να αγοράσεις 2 κιλά φακές, ή να κοιμάσαι σε πούπουλα άγριας χήνας για τα οποία έχεις μόλις πάρει το καινούργιο σου 345893745στό δάνειο των 235982375982μικροδοσούλων;

Η αγορά δεν μπορεί να καταρεύσει για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει παραγωγή και κατανάλωση. Ο μπάρμπας στο χωρίο θα βοσκήσει τα κατσικάκια του, θα φυτέψει και κανά μπάφο για να σπουδάσει τα παιδιά (τα κορίτσΑ θα τα παντρέψει), και θα τα πουλήσει στον αδιάφορο αστό δημόσιο υπάλληλο που κάτι πρέπει να βάλει στο στόμα του πλην του φραπόγαλου. Το μόνο που θα γίνει είναι να σταθμιστεί η αγορά σε μικρότερο επίπεδο και αυτό μόνο για όσο οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια με την σέσουλα. Την συνέχεια όλοι την ξέρουν, άσε που βγαίνει και το Κ10 όπου να 'ναι. :hypnotize

Το αποτελεσμα κατα την γνωμη μου θα ειναι

Η θα δουλευουμε καποιοι "σαν τους Κινεζους" για 700€ τον μηνα και ολοι οι υπολοιποι στην πεινα η θα καταλαβουν οι πολυεθνικες οτι το πειραμα απετυχε και θα ξαναγυρησουν βιομηχανικες μοναδες σε Ευρωπη και Αμερικη και θα κοψουν τις εισαγωγες.
    Κοινως τελος παγκοσμιοποιηση και ξανα χωρισμα αλλα αυτη την φορα σε Ασια και Δυση.
    Προσφορά και ζήτηση. Τα εργοστάσια έφυγαν και δεν ξαναγυρίζουν γιατί γλυκάθηκε η γριά στο μέλι. Σε όποιον δεν φτάνουν τα μαρούλια, κινεί για άλλη γη, για άλλα μέρη, πουλάει την ψυχή του στον διάβολο, κάτι κάνει τέλος πάντων για να γεμίσει το εγώ του.

Κλεινωντας ...
    Το χρημα υπαρχει αρκει ο καθενας μας να το τραβηξει απο τον λογαριαμο του και να κανει αγορες ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ που σημαινει οτι γυρναει ΕΝΤΟΣ της "γειτονιας μας.
    Αυτο ξεκινησε να κανει και η Γαλλια με την Σιτροεν και Ρενο,γυρναει μοναδες στην Γαλλια...θα ακολουθησουν και αλλες χωρες...εμεις ΔΕΝ εχουμε να ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!
    Το μόνο που έμεινε στην γειτονιά, είναι η μόλυνση που άφησε ξοπίσω του ο πρώην παραγωγός που τώρα θέλει να τον στηρίξουμε γιατί είναι δικό μας παιδί και καλό γειτονόπουλο. Τι κάνει λοιπόν ο εν λόγω ευεργέτης; Μας πουλάει φύκια που φτιάχνει στην Βραζιλία και στην Κίνα. Μαύρο φίδι που μας έφαγε δηλαδή. Εμείς ως κλασσικοί ελληναράδες δεν έχουμε να φοβηθούμε το παραμικρό γιατί το μαύρο χρήμα που έχουμε μαζέψει κάτω από το στρώμα, μας εξασφαλίζει για αρκετό καιρό ακόμη φραπόγαλα.

για να μην μηλαμε

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 207
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2014, 18:57
  2. Ελευθερη πτωση....
    από motomamounas στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2012, 08:11
  3. Οικονομία, ενέργεια πετρέλαιο και σε τι μας επηρρεάζει.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2008, 09:48
  4. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.......
    από zoropatra στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 80
    Τελευταίο μήνυμα: 16/01/2007, 13:53
  5. Μετά από πτώση πάντα σε νοσοκομείο.
    από m1ke στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2006, 12:50

Κανόνες δημοσιεύσεων