Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 65

Θέμα: Μεγάλοι Έλληνες

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Μεγάλοι Έλληνες

Με αφορμή τη πρωτοβουλία της τηλεόρασης ΣΚΑΙ, βάζω αυτό το thread, ώστε να "ψηφίσει" ο καθένας αυτό που πιστεύει.
    Εδώ μπορείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία του ΣΚΑΙ.

Οι δικές μου επιλογές ήταν :

- Καζαντζάκης Νίκος Στοιχεία
    - Καραθεωδορής Κωσταντίνος Μερικά στοιχεία
    - Πυθαγόρας Στοιχεία
    - Δερτούζος Μιχαήλ Στοιχεία
    - Γραμματικάκης Γιώργος Στοιχεία

Για να δούμε λοιπόν...

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    κολοκοτρωνης must
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Είχα ψηφίσει πριν λίγο καιρό. Η ιδέα είναι εξαιρετική. Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις μόνο πέντε σημαντικές προσωπικότητες Ελλήνων ανάμεσα στις τόσες που έχουν αναδειχθεί στο πέρασμα της μακρόχρονης ιστορίας μας.

Με την αίσθηση ότι έχω αφήσει απ έξω σημαντικότατους για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ανθρώπους, οι δικές μου επιλογές είναι:

Σωκράτης - Γιατί προήγαγε την σκέψη σε πρωτοφανή για την εποχή επίπεδα. Ακόμα και σήμερα θεωρείτε από τους θεμελιωτές του δυτικού πολιτισμού. (του πολιτισμού, όχι του δυτικού τρόπου ζωής...)

Περικλής - Γιατί κατάφερε να μετουσιώσει την έννοια της δημοκρατίας στην πραγματικότητα, θέτοντας τα πρότυπα της σωστής διακυβέρνησης.

Ελευθέριος Βενιζέλος - Δημιούργησε την νέα Ελλάδα. Αν και το έργο του έχει αμφισβητηθεί από πολλούς, η προσωπική μου άποψη είναι πως χωρίς τον Βενιζέλο η χώρα μας θα ήταν εντελώς διαφορετική (προς το χειρότερο)

Κωνσταντίνος Καβάφης - Ποιητής και φιλόσοφος, πεφωτισμένος και κολασμένος ταυτόχρονα. Ένας πολυσχιδής άνθρωπος του οποίου τα ποιήματα αποτελούν το εγχειρίδιο οδηγιών της ζωής.

Οδυσσέας Ελύτης - Επαναπροσδιόρισε τον Ελληνισμό στην σύγχρονη εποχή και κατάφερε να συμπυκνώσει μέσα σε λίγους στίχους όλο το μεγαλείο της ιστορίας αυτού του τόπου.

Δε μπορω να σκεφτω 5 ονοματα στην καμια.Κατι δε μου κολαει με αυτη την καμπανια.
    Βασικα μου φαινεται εργο ανοητων...
    (Οπως και το "πολιτιστικο γεγονος Θανατος" που παιζεται τωρα τελευταια με διαλεξεις παραστασεις κλπ κλπ σε ολη την αθηνα.Ασχετο).

Ερωτηση:
    Ποιος ειναι καλητερος ο Πυθαγορας ή ο Καραισκακης; Το μηλο ή η καρεκλα;

Πρεπει να επεκταθω;

Τι ειπαμε οτι ειναι "ελληνας";

Τι ειναι σημαντικοτερο η Τεχνη ,ο πατριωτισμος ή η επιστημη;

Αυτο που ειναι σημαντικοτερο,ειναι επειδη επεδρασε στη ζωη μας ή επειδη απλα γραφτηκε στη συνειδηση μας;

Νομιζω πως βλογανε τα γενια τους στην καμπουρα αλλονων.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Δε μπορω να σκεφτω 5 ονοματα στην καμια.Κατι δε μου κολαει με αυτη την καμπανια.
    (Οπως και το "πολιτιστικο γεγονος Θανατος" που παιζεται τωρα τελευταια με διαλεξεις παραστασεις κλπ κλπ σε ολη την αθηνα.Ασχετο).

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Αυτο που ειναι σημαντικοτερο,ειναι επειδη επεδρασε στη ζωη μας ή επειδη απλα γραφτηκε στη συνειδηση μας;

Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα ποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Δε το βλέπουμε από αυτή τη σκοπιά. Τουλάχιστον εγώ. Ζητάω τη προσωπική σου άποψη. Διαλέγοντας πέντε ανθρώπους δε σημαίνει ότι αμέσως όλοι οι άλλοι πάνε στο καλάθι των αχρήστων.
    Όλοι θεωρούμε κάποιους "κορυφαίους", "καλύτερους", "καταξιωμένους". Αυτούς λοιπόν αναφέρουμε & αφού είμαστε όλοι διαφορετικοί, είναι λογικό ο καθένας να πιστεύει άλλους.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Εγω το βρισκω εξαιρετικο σε μια εποχη προαγει και προβαλλει λαμογια, σκυλαδες, αδερφες στυλιστριες, αταλαντους ηθοποιους και μοντελα ως προτυπα, να μπει λιγο στην διαδικασια ο κοσμος να σκεφτει καποιες πραγματικα σημαντικες προσωπικοτητες αυτου του τοπου.

Δεν νομιζω οτι ειχε προθεση να μας βαλει κανεις σε διλληματα. Αλλα οπως εγραψα και πιο πανω ειναι παραγματικα δυσκολο να επιλεξεις πεντε....ακομα και εκατον δεκαπεντε να σου ελεγε να συμπληρωσεις, ποια θα ηταν η καταταξη;

Θα με ενδιεφερε να μαθω ποια ειναι η σειρα με την οποια ιεραρχουν οι συγχρονοι Ελληνες τα πεδια στα οποια μεγαλουργησαν οι εξεχουσες πρωσοπικοτητες αυτου του τοπου φιλε stavrogin...αυτο ακριβως που ρωτας και εσυ...επιστημη; , φιλοσοφια; , πολιτικη;, καλλιτεχνια;, πατριωτισμος; ...και ποιας χρονικης περιοδου; της νεωτερης ή της αρχαιας κλασσικης;

Αν μη τι αλλο, τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ ενδιαφεροντα.

el hymador +1ooooooooooooooooooo

Μεταφορές παντός είδους Το avatar του/της transporter

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα

Στη διαφήμιση μας λένε "ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ"
    Στο Site μας λένε "ΨΗΦΙΣΤΕ"
    Πουθενά δεν προτείνεται καποια λίστα απο την οποια θα επιλεξουμε η ψηφισουμε.
    Ο καθενας έχει να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 5 ονόματα.

Ισως αν το έβαζαν κατα ιστορική χρονική περίοδο να μπορουσε να βγει άκρη
    Ετσι που ειναι τωρα, λιγο αχταρμας θα ειναι το αποτέλεσμα
    Senri no ko mo ippo yori hajimaru

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Για να σοβαρευτω κι εγω θα συμφωνησω απολυτα με τον χυμαδορ.Ειδικα σε τετοιους καιρους της τηλεαποχαυνωσης μαλλον θα εχουν ενδιαφερον τα αποτελεσματα.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Απο την αρχή;

- Σωκράτης.

- Πλάτωνας/Όμηρος (αν μου επιτρέπεται μια διπλή επιλογή εδώ)

- Κολοκοτρώνης

- Καποδίστριας... ο μόνος που έκανε έργο στην μετα-Τουρκίας κατοχή του Ελλαδικού χώρου.

- ?????---- Ελληνικός λαός απο την εποχή του 1900 μέχρι και τον πόλεμο του 1940-5 ---???? κάθε απλός πολίτης και μια προσωπικότητα ήρωα που ναι μεν τον εκμεταλλεύθηκαν πολλοί αλλά κατάφερε με την σειρά του να κάνει μια χώρα να λάμπει σε αυτή την πορεία μέσα απο κακουχίες και δεινά, όπως οι Βαλκανικοί, Η Μικρασιατική Καταστροφή, Ο Πόλεμος με τον άξονα των Ναζί.

Ακόμα και σήμερα , οι νεο-Έλληνες κατάφεραν μέσα στο 2004 μέσα απο εθελοντισμό να κάνουν την υδρόγειο να αποδεχτεί το οτι κάτω απο πίεση και οργάνωση με τα καλά και τα κακά μας , σαν κάθε λαός άλλωστε, να φέρουμε εις πέρας καταστάσεις όπως της Ολυμπιάδας που χώρες πιο μεγάλες δεν τα κατάφεραν...

Λαμόγια και τύρρανοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Εκείνο που μας χαρακτηρίζει όμως είναι πως στο τέλος... εκεί που λέμε τελική γραμμή , σαν μονάδες πολιτών έχουμε την ανεξάρτητη σκέψη και βούληση ...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.

Αυτό είναι η αρχή που μας έκανε απο τους αρχαίους χρόνους να δημιουργήσουμε αλλά ταυτόχρονα να καταστραφούμε , αφού το προσωπικό συμφέρον πάντα είχε την πρώτη θέση απο το συνολικό.

Αυτό υπάρχει ακόμα... απο τον τελευταίο παππού στο ανωχώρι στα σύνορα που θα σκεφτεί σαν μονάδα και θα διαπρέψει επιβιώνοντας , αλλά συνάμα θα τον κάνει και αποδιοπομπαίο τράγο καθώς δεν θα σκεφτεί τους γύρω του.

Είμαστε περιέργα πλάσματα εμείς οι Έλληνες... κάτι σαν τους Γαλάτες του χωριού στο Αστερίξ και Οβελίξ... παίζουμε μάπες μεταξύ μας... σκοτωνόμαστε σε καυγάδες... αλλά ρε φίλε... μόλις ενωθούμε, είναι σαν να πίνουμε το μαγικό ζωμό και να υποχρεώνουμε τους άλλους να αποδεχτούν κάποια πράγματα.

Το ερώτημα που θέτει ο ΣΚΑΙ , νομίζω είναι καλό , αλλά φοβάμαι οτι λόγω έλλειψη παιδειας, θα δούμε τραγελαφικά αποτελέσματα. Μακάρι να διαψευσθώ.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Να βάλουμε και καμιά γυναίκα το σκεφτήκαμε? η το αφήσαμε για τις φεμινίστριες και μόνο?

Δύσκολο για γυναίκα που να έκανε κάτι σημαντικό ... σε μια άκρως πατριαρχική κοινωνία των Ελλήνων.

Μοναδική που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Μελίνα Μερκούρη , κυρίως επειδή είναι πιο σύγχρονη αλλά και γιατί έδειξε Ελληνική ψυχή , σε ενα σημερινό κόσμο που φοβάται και να το δηλώσει , μήπως χαρακτηριστεί Εθνικιστής.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator

Ερωτηση:

Πρεπει να επεκταθω;

Μπράβο ρε Κώστα! Έδωσες τη μόνη λογική απάντηση σε τέτοιου είδους βλαχο-αμερικάνικους "διαγωνισμούς".

Πάρτε το χαμπάρι! Τα περισσότερα πράγματα στο κόσμο ΔΕΝ είναι μονοδιάστατα (ούτε μπορούν να γίνουν): Δεν υπάρχει ούτε "ο καλύτερος" ούτε "ο σημαντικότερος". Είναι σαν να ρωτάς "πιο είναι πιο χρωματιστό? Το μπλέ ή το κόκκινο?". Κάθε άνθρωπος έχει έναν "αντίκτυπο" στον κόσμο (ο οποίος δεν είναι ποτέ μόνο θετικός και ποτέ μόνο αρνητικός). Η προσφορά του είναι αυτή που είναι. Το να ποσοτικοποιήσει κανείς αυτές τις προσφορές και να τις βάλει σε έναν άξονα (για να μπορέσει να πει ποιος είναι "σημαντικότερος") πέρα από αστείο είναι χρήσιμο μόνο σε κάτι αμερικανάκια που το μυαλό τους δουλεύει αποκλειστικά με "τοπ-τεν" και "δε γουορλντς μοστ φειμους" και άλλες τέτοιες μπούρδες.

npat... πέρα απο την μονοδιάστατη όπως σωστά λες απεικόνιση, έχεις όμως και μια ιδέα του τι έχει στο μυαλό του ο καθείς σαν ιστορία της χώρας.

Πάμε ενα στοίχημα οτι θα δούμε ονόματα όπως Χριστόδουλος, Γ.Παπανδρέου , Καραμανλής , κτλ... που δεν θα αγγίζουν καθόλου το σύνολο της ιστορίας μας;

Ενα καλό quiz είναι για μένα, για να δώ τι σκέφτονται οι νεο-Έλληνες και πόσο γνώστες της ιστορίας τους είναι... έστω και αν πρέπει να συγκρίνουν μήλο με καρέκλα.

Gandalf

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Για άλλη μια φορά (με εξαίρεση τον MikeG) επικεντρωνόμαστε στην αρχαιότητα, είτε όπως την ενοούμε εδώ (Αριστοτέλης) είτε όπως την ενοούν παραέξω (Κολοκοτρώνης).

Αλλά φυσικά οι έλληνες που έζησαν και διέπρεψαν στα εξωτερικά, πάντα δηλώνοντας ότι είναι έλληνες, δεν ακούστηκαν ποτέ εδώ, μιάς και χάλαγαν την μόστρα των εδώ τεράτων ιδιοφυιας και προσφοράς. (Δερτούζος, Νεγκρεπόντε, Νανόπουλος)

Δεν είδα ούτε καν Ελύτη και, γιατί όχι, Κάλλας πουθενά. Ούτε καν Χατζηδάκη. Ο ένας με Νόμπελ ο άλλος με Οσκαρ και η Κάλλας ίσως η πίο αναγνωρισμένη και αναγνωρίσιμη διεθνώς προσωπικότητα που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα.

Οσο για το quiz που λέει ο μάγος, δυστυχώς μόνο τα κλάματα προβλέπω να βάζουμε βλέποντας τι θα ψηφίσουν οι πατριώτες μας.

Και φυσικά να μην ξεχάσουμε να βάλουμε και την Γιάννα.

Ξεκολλάτε λέμεεεεεεεεεεεεε

"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μεγαλοι Ελληνες
    από p@nos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2009, 23:36
  2. Μεγάλοι Έλληνες...
    από AVATOS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2009, 20:23
  3. Μεγάλοι Ελληνες και άλλοι Μεγάλοι
    από super_toto στο forum Off topic