Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 43

Θέμα: Πρώτη μηχανή

Νέο μέλος

Πρώτη μηχανή

Καλησπέρα παιδιά , είμαι νέος στο φόρουμ και με την ευκαιρία καλώς σας βρήκα !
    Δεν έχω πολλά να σας ζαλίσω η ερώτηση μου είναι απλή γιατί είμαι σχετικά κατασταλαγμένος (έχω καταλήξει σε 3 επιλογές).

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ούτε παπί, ούτε αυτόματο) . Σόρρυ για τα κεφαλαία αλλα ήθελα να το τονίσω οσο γίνεται περισσότερο..
    Τώρα βγάζω το δίπλωμα για μεγάλη μηχανή
    Ηλικία 24 , 1.90 ύψος . Χρήση περισσότερο για μέσα στην πόλη λιγότερο για ταξίδια.

Έχω απο τη μια το Kawasaki Versys 2008 ABS
    Απο την άλλη το Yamaha Fazer 2008 ABS (μάλλον το Fz6 που έχει και λιγότερα άλογα)
    Και στη μέση το Yamaha Diversion 2009 ABS
    Όπως καταλάβατε το ABS το θεωρώ σημαντικό μιας και είμαι άσχετος και φοβάμαι το μπλοκάρισμα σε φρενάρισμα.

Σαν ομορφιά το Versys χάνει είναι αλήθεια (μα τι φανάρι είναι αυτό αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για πρώτη μηχανή (χαμηλό κέντρο βάρους , 2κύλινδρη , δε σε τρομάζει το γκάζι όσο στις άλλες 2).
    Οι άλλες 2 Yamaha όμως είναι κούκλες . Κοινώς την Versys θα την παντρευόμουνα (είναι πιο σοβαρή και συνετή κοπέλα) αλλά θα την απατούσα άνετα με τις Yamaha (γιατί είναι γκομενάρες) :P

Και φτάνουμε στο ψητό: Τι προτείνεται ; Μπορώ να μάθω ευκολότερα μια απο τις 3 ; Να αποφύγω σίγουρα κάποια ;

Ευχαριστώ !

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Πάρε το γυμνό FZ6 σε μαύρο με ABS με τα 98 άλογα. Δέ θα έχεις πρόβλημα άν είσαι από τη φύση σου προσεκτικός και θα το καμαρώνεις κιόλας γιατί είναι κουκλί.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    To FZ6 είναι το γυμνό (χωρίς το μισό φαίρνιγκ δηλαδή) fazer. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ιπποδύναμη. Μάλλον έχεις μπερδευτεί μεταξύ FZ6 και FZ6 S2. Το fazer που αναφέρεις με τα λίγα άλογα αντικαταστάθηκε και εξελίχθηκε απ' το Diversion και το οποίο σου προτείνω να πάρεις μιας και δεν έχεις πρότερη εμπειρία. Ας θεωρηθώ κακός ή επαναλαμβανόμενος προτείνω πάντως να δεις και το CBF 600s που ναι μεν είναι παρωχημενό σχεδιαστικά, απ' την άλλη αποδίδει από πιο χαμηλά, δε σκορτσάρει και μπορεί να σε μάθει πολλά πράγματα.
    Όσον αφορά το Versys είναι πανάλαφρο, σχετικά εύκολο κι όσο μαθαίνεις τόσο περισσότερα ''νάζια'' θα σου κάνει, σε χώμα μην το βάλεις γιατί μόνο κατ' όνομα χαρακτηρίζεται on off, προσωπικά (εννοείται οτι αυτό είναι υποκειμενικό) το φανάρι του μ' αρέσει που βέβαια είναι λογικό εφ' όσον μ' αρέσει και το εκκεντρικό MS (απ' το οποίο δανείστηκε στοιχεία η Kawa), μόνο το παρμπριζάκι του δε μου αρέσει αλλά προσφέρει ικανοποιητική ανεμοκάλυψη έως ενός ορίου φυσικά.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Νέο μέλος
    CBF 600 δεν είναι λίγο δύσκολο να το κουμαντάρω για 1η μηχανή ;
    Το Versys δε σκόπευα να το βάλω χώμα έτσι και αλλιώς . Έχω ακούσει οτι είναι ένα ψηλό street και σίγουρα οχι on/off .
    Προτείνεις και το Diversion δλδ και το Versys .
    Τελικά με μπέρδεψες φίλε Road67. Ευχαριστώ παντως

ΥΓ. Παρεπιπτόντως θεωρώ οτι το CBF600 ABS ξεφεύγει λιγάκι στα λεφτά (τιμές καινούργιου πάντα).

Αν θεωρείς το CBF δύσκολο στο να το κουμαντάρεις (βάσει ποιών κριτηρίων; ) ξέχνα το fazer. Πού σε μπέρδεψα;
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................

Νέο μέλος
    Βάσει όγκου και βάρους (222 κιλά ενώ το fazer 191, νομίζω πλήρη υγρών και τα 2).
    Εννοούσα οτι με μπέρδεψες γιατί μου πρότεινες και CBF και Diversion και Versys .. Είπες καλά λόγια και για τα 3

Αλήθεια πώς γίνεται να μου λένε όλοι οτι το Versys είναι πανάλαφρο ενώ ζυγίζει 209 κιλά με το ABS ? Μήπως υπερβάλουν ;

Μανιβελάτο μέλος
    Συγνώμη που βγαίνω εντελώς εκτός αλλά αν δεν έχεις καμία απολύτως εμπειρία αυτά όλα είναι 2 much από πολλές απόψεις και δεν θα χαρείς στο έπακρο την συμβίωση μαζί τους. Εγώ στην θέση σου, αν δεν ήθελα κάποιο street 250 όπως το ninja 250 ή το VTR 250 θα κοίταζα κάποιο μεταχειρισμένο χτ600 ή γενικά κάποιο μονοκύλινδρο 600.
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
    Συγνώμη που βγαίνω εντελώς εκτός αλλά αν δεν έχεις καμία απολύτως εμπειρία αυτά όλα είναι 2 much από πολλές απόψεις και δεν θα χαρείς στο έπακρο την συμβίωση μαζί τους. Εγώ στην θέση σου, αν δεν ήθελα κάποιο street 250 όπως το ninja 250 ή το VTR 250 θα κοίταζα κάποιο μεταχειρισμένο χτ600 ή γενικά κάποιο μονοκύλινδρο 600.
    Ναι ... Ξεχασα να αναφέρω 2 λεπτομέρειες .
    Πρώτον ότι και να πάρω θα μπεί βαλίτσα πίσω λόγω δουλειάς . Φαντάζεσαι το νιντζακι με βαλιτσακί ;; :P
    Δεύτερον Enduro , SuperMotard , Scooters είναι τελείως έξω απο τα γούστα μου , το καθένα για άλλο λόγο

Όταν βλέπω Enduro θυμάμαι τον Ψάλτη , τον Γαρδέλη , τον Πετρόχειλο .. συφιλιάζομαι ειναι αλήθεια. Σε SuperMotard το μόνο αξιόλογο εμφανησιακά απο τα λίγα που είδα ήταν το XT660X αλλά μου πέρασε γρήγορα. Τώρα απο scooter ενα μου άρεσε παααααρα πολυ. T-Max 2009 ! Μετά είδα οτι κάνει 10.400 με ABS , και έκλεισα το site βρίζοντας τη σόι του γιαπωνέζου .

Σε οτι αφορά το VTR250 δε βρήκα κάτι προς πώληση με μια πρόχειρη αναζήτηση. Φοβάμαι να μη μου είναι μικρό γιατί είμαι και ψηλός αλλά θα το ψάξω καλύτερα αύριο. Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως !

Μανιβελάτο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από periman
    Ναι ... Ξεχασα να αναφέρω 2 λεπτομέρειες .
    Πρώτον ότι και να πάρω θα μπεί βαλίτσα πίσω λόγω δουλειάς . Φαντάζεσαι το νιντζακι με βαλιτσακί ;; :P
    Δεύτερον Enduro , SuperMotard , Scooters είναι τελείως έξω απο τα γούστα μου , το καθένα για άλλο λόγο

Όταν βλέπω Enduro θυμάμαι τον Ψάλτη , τον Γαρδέλη , τον Πετρόχειλο .. συφιλιάζομαι ειναι αλήθεια. Σε SuperMotard το μόνο αξιόλογο εμφανησιακά απο τα λίγα που είδα ήταν το XT660X αλλά μου πέρασε γρήγορα. Τώρα απο scooter ενα μου άρεσε παααααρα πολυ. T-Max 2009 ! Μετά είδα οτι κάνει 10.400 με ABS , και έκλεισα το site βρίζοντας τη σόι του γιαπωνέζου .

Σε οτι αφορά το VTR250 δε βρήκα κάτι προς πώληση με μια πρόχειρη αναζήτηση. Φοβάμαι να μη μου είναι μικρό γιατί είμαι και ψηλός αλλά θα το ψάξω καλύτερα αύριο. Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως !
    To VTR 250 αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα με τιμή λογικά γύρω στα 4500 καινούριο. Μεταχειρισμένο δεν θα βρεις Δυστηχώς δεν έχεις πολλές επιλογές σε street εφόσον θες βαλίτσα. Μένουν μόνο τα ybr 250 και cbf 250. Το cb400 super four είναι επίσης πολύ καλή επιλογή όμως είναι παλιό. Γενικά γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αποφύγεις μηχανάκια με 50+ άλογα και από 170-180 κιλά και πάνω. Ρίξε μια ματιά και σε κανένα KLE
    “Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.” - Rich Cook

Καλυτερα να παρεις μοτοσυκλετα με λιγοτερα κυβικα για πρωτη μηχανη.

*************** www.motodevils.gr ***************

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Θα σου προτεινα να δεις για μεταχειρισμενο σε οποιο και αν καταληξεις.

Μιας και εισαι απειρος οδηγος, ολο και καμια μαλακιουλα θα σου τυχει, ολο και καποιο σταντ δεν θα ανοιξει, ολο, ολο, ολο και κατι θα συμβει.

Ειναι κριμα και θα στεναχωρηθεις για τη κουκλα σου.

Ταπεινη μου γνωμη δες για καποιο μεταχειρω βερσυς.

Με το υψος σου δεν θα εχεις κανενα προβλημα χειρισμου

Αν εξετάζεις την πιθανότητα της μεταχειρισμένης μοτό μια καλή επιλογή είναι το CB500. Παρεμφερής νοοτροπία με το CBF αλλά περισσότερο βατό για τις μη εμπειρίες σου.
    Δεν τα έβγαλα όλα θετικά σχετικά με τα μηχανάκια απλώς ως μη οδηγός είναι δύσκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα.
    Για παράδειγμα το fazer δεν το χαρακτηρίζεις υψηλόστροφο (έχει σχέση με το που αποδίδει την ιπποδύναμη του) αλλά αποδίδει σχετικά ψηλά που σημαίνει οτι όσο πέφτουν οι στροφές τόσο πιο κούφιο γίνεται κι αυτό τον πρώτο καιρό μπορεί να ξενίσει ή ακόμη και να φοβίσει ένα πρωτόπειρο μιας και δημιουγεί μια πλαστή αίσθηση οτι μπορεί να σε ρίξει. Επιπλέον αυτή η ιδιαιτερότητα χαρακτηριστική πολλών τετρακύλινδρων δε βοηθάει για ενδοαστική μετακίνηση κουράζεται ο οδηγός και χολώνεται η μηχανή. Αυτός ήταν κι ο λόγος που είχα πάρει σα δεύτερο όχημα το Xmax για να μην κουράζω την μηχανή μου και για να μη βλαστημάω όταν έχω να διανύσω μικρές αποστάσεις. Kαι ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η διήθηση αποκλειόταν.
    Αναφέρθηκες στο Τmax. Ποιός σου είπε οτι τα δικά του 210 κιλά μπορείς να τα κάνεις καλά.
    Κάτι σημαντικότερο έχει να κάνει όχι με τα άλογα αλλά με τον όγκο της μηχανής και το πως την αισθάνεσαι κάτω απ' τα πόδια σου καθώς και το κέντρο βάρους. Γι' αυτό θεωρώ γενικά άτοπη κάθε συζήτηση αν δεν έχεις καβαλήσει τις μηχανές που σ' ενδιαφέρουν εν στάσει. Έπειτα καλό είναι να κάνεις κι ένα test ride.

Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos

Re: Πρώτη μηχανή

Αρχικά δημιουργήθηκε από periman
    Καλησπέρα παιδιά , είμαι νέος στο φόρουμ και με την ευκαιρία καλώς σας βρήκα !
    Δεν έχω πολλά να σας ζαλίσω η ερώτηση μου είναι απλή γιατί είμαι σχετικά κατασταλαγμένος (έχω καταλήξει σε 3 επιλογές).

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ούτε παπί, ούτε αυτόματο) . Σόρρυ για τα κεφαλαία αλλα ήθελα να το τονίσω οσο γίνεται περισσότερο..
    Τώρα βγάζω το δίπλωμα για μεγάλη μηχανή
    Ηλικία 24 , 1.90 ύψος . Χρήση περισσότερο για μέσα στην πόλη λιγότερο για ταξίδια.

Έχω απο τη μια το Kawasaki Versys 2008 ABS
    Απο την άλλη το Yamaha Fazer 2008 ABS (μάλλον το Fz6 που έχει και λιγότερα άλογα)
    Και στη μέση το Yamaha Diversion 2009 ABS
    Όπως καταλάβατε το ABS το θεωρώ σημαντικό μιας και είμαι άσχετος και φοβάμαι το μπλοκάρισμα σε φρενάρισμα.

Σαν ομορφιά το Versys χάνει είναι αλήθεια (μα τι φανάρι είναι αυτό αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για πρώτη μηχανή (χαμηλό κέντρο βάρους , 2κύλινδρη , δε σε τρομάζει το γκάζι όσο στις άλλες 2).
    Οι άλλες 2 Yamaha όμως είναι κούκλες . Κοινώς την Versys θα την παντρευόμουνα (είναι πιο σοβαρή και συνετή κοπέλα) αλλά θα την απατούσα άνετα με τις Yamaha (γιατί είναι γκομενάρες) :P

Και φτάνουμε στο ψητό: Τι προτείνεται ; Μπορώ να μάθω ευκολότερα μια απο τις 3 ; Να αποφύγω σίγουρα κάποια ;

Ευχαριστώ !
    Με βάση τα λεγόμενά σου, η εμπειρία σου σου σε μηχανή είναι ανύπαρκτη.
    Που σημαίνει ..., θα σου πρότεινα να πάρεις (μη γελάσεις ...), ένα scooter 250
    (πχ x-max., X8, X9, beverly), για αρχή, να το κρατήσεις 2,3,5,10 μήνες, να μπείς
    στο "πνεύμα" τον δυο τροχών και αν δείς οτι σου αρέσει και "τραβας", το πουλάς
    και πέρνεις ένα CBF600S ABS, που για πρώτο και όχι μόνο (με συμπλέκτη) μηχανάκι
    είναι μαμάτο !!!.

Τουλάχιστον αυτή είναι η γνώμη μου ...

Έχω ένα φίλο ..., ο οποίος έτσι πήγε να ξεκινήσει, κατευθείαν με μηχανή. Την πήρε
    έπεσε, φοβήθηκε, την πούλησε και μίσησε τις μηχανές ....
    Λάθος του, του τά'λεγα, δεν με άκουγε, και τώρα προσπαθώ να τον επαναφέρω
    στους δυο τροχούς, γιατί δεν φταίνε οι μηχανές, αλλά οι επιλογές μας ...

Ότι πάρεις ... ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΣ
    Να'σαι καλά !!!!

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Να προτεινω και εγω κατι (και σε μεταχειρισμενο αν θες);;
    Honda cb 400 Super four
    Ελαφρυ, ευκολοδηγητο, καταλληλο για την πολη και για ταξιδακια, παιρνει βαλιτσες (και του πανε κιολας), το χρησιμοποιουν και πολλες σχολες οδηγων (λογω καταλληλοτητας σε νεο οδηγο), και ναι, εγω προσωπικα το γουσταρω ταμαλα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	honda-cb400-super-four-05-1.jpg 
Προβολές:	756 
Μέγεθος:	36,3 KB 
ID:	161946

Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Honda cb 400 Super four
    Άσχετο ..., αυτό το θρυλικό βγαίνει καινούργιο ?.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 140
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2007, 08:29
  2. Πρώτη μηχανή Gs500 ερωτήσεις
    από filtatos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 10:58
  3. Πρώτη μηχανή...?Δίλλημα...
    από Horhito στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2006, 12:04
  4. πρώτη μηχανή..?
    από Ksames στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2006, 00:56
  5. Fazer 600 για πρώτη μηχανή?
    από the_passenger στο forum Yamaha Fazer