Καλησπέρα σε όλους, αυτό είναι το πρώτο μου post και γράφτηκα στο forum για να μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συνέβει σήμερα το απόγευμα. Στο δρόμο για να προλάβω το τελευταίο πλοίο (από Στύρα Εύβοιας για Αγ. Μαρίνα Αττικής) διαπιστώνω ότι με έχει πιάσει λάστιχο. Κατεβαίνω κάτω και βλέπω ότι είναι ο μπροστινός δεξιά τροχός (σωστά, δεν έχω μηχανή, οδηγώ αυτοκίνητο) ενώ αρχίζει και βραδιάζει (επαρχιακός δρόμος χωρίς φωτισμό). Πρώτη φορά με πιάνει λάστιχο και ψάχνοντας να βρω τα εργαλεία διαπιστώνω ότι δεν έχω γρύλο!! Η κοντινότερη πόλη στα 15 χιλιόμετρα και αρχίζουμε με τη φίλη μου να ζητάμε βοήθεια από τα διερχόμενα αυτοκίνητα ενώ το φως λιγοστεύει (και η ώρα για το τελευταίο πλοίο περνάει). Πέρασαν πάνω από 10 αμάξια, τα μέτραγα. Κανείς ρε παιδιά; Απογοήτευση και πίκρα. Ούτε που κόβουν ταχύτητα. Είμαστε στη μέση του πουθενά πάνω στο βουνό σε έναν έρημο δρόμο και βραδυάζει. Τα αμάξια περνάνε πολύ αραία και δε μας δίνει σημασία κανείς. Μέχρι που ένας ξαφνικά σταματάει. Πλησιάζω και εξηγώ το πρόβλημα στον οδήγό ζητώντας βοήθεια. Απάντηση: "Θέλετε να σας πάω στην Κάρυστο για να βρείτε βοήθεια (μιλάμε για τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα προς την αντίθετη από την κατεύθυνση που είχε κ ενώ πήγαινε σε δουλειά) ή μήπως να σας αφήσω τα δικά μου εργαλεία μαζί με το γρύλλο κλπ;" Καταϋποχρεωμένος από την απίστευτη στάση του φίλου οδηγού του ζητάω τα εργαλεία και το πώς μπορώ να τον ευχαριστήσω "Μου αρκεί να κάνετε και σεις το ίδιο σε παρόμοια περίπτωση" μου λέει και φεύγει για να πάει στη δουλειά που είχε αφήνοντας μας το σετ των εργαλείων του μαζί με γάντια παρακαλώ! Επιστρέφει, δεν είχα τελειώσει την αλλαγή του τροχού, με βοηθάει και με τα μπουλόνια, περιμένει μέχρι που αλλάχτηκε σωστά ο τροχός και δεν δέχτηκε σε αντάλλαγμα τίποτα όσο κι αν επιμείναμε. "Πάρε τουλάχιστον ένα χταπόδι" (είχαμε πάει για ψάρεμα) δεν το πήρε. Ήθελε η πράξη του να είναι χειρονομία χωρίς αντάλλαγμα, συνειδητά και το σέβομαι γιατί αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην προσφορά του. Τώρα θα μου πείτε, και γιατί το μοιράζεσαι αυτό το περιστατικό μαζί μας σε ΑΥΤΟ το forum; Γιατί φίλοι μου, ο Σταμάτης (αυτό είναι το όνομα του φίλου που μας βοήθησε) είναι μηχανόβιος (γράφει σε αυτό το forum) και ήταν ο μοναδικός που είχε το φιλότιμο και την ανθρωπιά να προσφέρει αυτή την τόσο πολύτιμη για τα δεδομένα της κατάστασης βοήθεια σε μας.
Είσαι ωραίος φίλε Σταμάτη και εμείς τυχεροί που βρέθηκες στο δρόμο μας. Εύχομαι να βρεις το καλό που μας έκανες, μπροστά σου. Όσο για τη συνέχεια, επιφυλλάσομαι για το ποτό που είπαμε στην Κάρυστο. Εγώ είμαι ντόπιος με καταγωγή από τα Χάνια. Θα ανταλλάξουμε τηλ. με ΠΜ για να τα πούμε με την πρώτη ευκαιρία.
Καλό σου βράδυ φίλε
Δημήτρης
Υ.Γ. Μόλις έφυγες συνειδητοποίησα ότι φορούσα ακόμα τα γάντια σου! Πρέπει να βρεθούμε οπωσδήποτε![]()