Παρ' όλες τις φοβίες και υστερίες που με είχαν πιάσει, και παρ' όλο που γ@μηθήκατε να γράφετε για στούκια και αντίο έδω μέσα τις τελευταίες μέρες, την ξανα έκανα. Απέκτησα ένα Zephyr 750 του '97.
Το μηχανάκι ήταν απωθυμένο. Το είχα πρωτοκαβαλήσει το 94-95, αλλά τότε προτίμησα scooter για τους γνωστούς (μαλακισμένους) λόγους. Το Breva πουλήθηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε και είχα πει ότι ποτέ πιά στον δρόμο. Βουνό μόνο. Ευτυχώς δεν άντεξα.
Πήγα το είδα και το άκουσα την περασμένη βδομάδα, κανονίσαμε μέσω μαγαζιού, και σήμερα το παρέλαβα. Για άλλη μια φορά δεν καβάλησα πριν αγοράσω. Είναι κάτι που πάντα κάνω. Ασυνείδητα ίσως, αλλά πάντα. Οταν είσαι αποφασισμένος για κάτι, τι να δοκιμάσεις? Να απομυθοποιήσεις και να ξενερώσεις? Το θες - το παίρνεις - τέλος. Αν είναι λάθος μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Σαν τις γυναίκες....
Το μηχανάκι ήταν βρώμικο, πολύ βρώμικο, όταν το πρωτοείδα. Ετσι ήταν και σήμερα. Ανάμεσα στα καραγυαλισμένα υπερτούμπανα της έκθεσης. Από νωρίς με είχε πιάσει και μια φοβία - τι πας να κάνεις πάλι. Πολύ πίεση στην ζωή μου αυτήν την περίοδο. Πάρα πολύ. Ο τύπος μου δίνει άδεια, απόδειξη, κλειδιά και χαιρετιόμαστε.
Κλειδί στον διακόπτη, μίζα, πρώτη, πρώτα μέτρα στην Μιχαλακοπούλου..... ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ & ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΒΛΑΚΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ. Ούτε δέκα γάρα δεν σου δίνουν τέτοια αίσθηση.....
Κηφισίας. Αρχίζουν οι παρατηρήσεις. Πιρούνι ούζο, πάμε για επισκευή. Βάση στροφόμετρου σκόρπια, αλλαγή. Μπροστινό φρένο ανύπαρκτο, πάμε για φουλ ανακατασκευή. Ενα ψιλοτρίξιμο από δεξιά, σπασμένη βάση στην ουρά. και το συναισθημα συνεχιζει: ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ-ΛΥΤΡΩΣΗ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΒΛΑΚΕΊΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ.
Επίσκεψη στον θείο (αυτόν που μου χάριζε το R1150) και ξήλωμα bagster, σχάρας και βαλίτσας. Γενική λύπανση παντού. (Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν τσακωμένος με τα λιπαντικά) και αποκάλυψη μερικών ακόμα "θεμάτων" όπως λεβιές ταχυτήτων ούζο, έλλειψη εργαλείων, κάποιων ψιόσπασιμάτων στα χρώμια των οργάνων κλπ.
Μετά από 1-2 ώρες πάλι στον δρόμο. Πάλι η ίδια αίσθηση. Και τα (αλλαγμένα) μπουριά να βγάζουν ήχους δεκαετίας 80.
Χρειαζόμουν 2 νέους έρωτες, για να συνέλθω και να επανέλθω. Ο ένας βρέθηκε. Και το soundtrack του επίσης
Καλά μας χιλιόμετρα τρελά αγόρια και κορίτσια![]()
![]()
![]()