Άν έχει κάποιος να διαθέσει γύρω στα 400 ? τι θα προτείνατε?
Γενικότερα να κινηθώ σε αυτές τις δύο μάρκες ή μπορώ με αυτά τα χρήματα να πάρω κάτι καλύτερο σε άλλη μάρκα?
Γενικότερα να κινηθώ σε αυτές τις δύο μάρκες ή μπορώ με αυτά τα χρήματα να πάρω κάτι καλύτερο σε άλλη μάρκα?
Φορεσε τα και τα δυο να δεις ποιο ταιριαζει καλυτερα πανω στο κεφαλι σου γιατι ειναι εντελως διαφορετικα το εσωτερικο τους και δεν καθονται σωστα σε ολα τα κεφαλια. Και τα δυο σαν μαρκες ειναι πολλη καλα.
Σιγουρα προκειται για τις 2 κορυφαιες εταιριες στα κρανη!
Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πλειοψηφια των οδηγων αγωνων φοραει κρανος απο τις 2 αυτες εταιριες!
Απο εκει και εκει και οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω, ειναι τι σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι γι' αυτο δοκιμασε και τα 2 πριν αποφασισεις!![]()
money cant buy me love !!!
Μην κολλάς σε μάρκες.Ο Rossi που φοράει AGV ή ο μάστερ του πεσίματος Randy de Puniet με το Shark δεν κάνουν τη δουλειά τους;Αρχικά δημιουργήθηκε από fisichella1980
Δοκίμασε αυτό που σου κάθεται καλύτερα στο κεφάλι.0
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πλειοψηφια των οδηγων αγωνων φοραει κρανος απο τις 2 αυτες εταιριες!
Δεν τα φορανε επειδη ειναι τα καλυτερα αλλα επειδη αυτα τους χορηγουν...
Ολες οι εταιριες εχουν αξιολογα κρανη που κατ'εμενα παρεχουν μια χαρα ασφαλεια...
Ισως,να υπαρχουν μερικες διαφορες σε ποιοτητα εσωτερικου,θορυβου κλπ...
Αλλα κρανη με 200-250Ε και ανω παρεχουν αριστη προστασια...
Τωρα, αν σκασεις με 200χλμ πανω σε τοιχο δεν νομιζω να σε σωσει κατι...(μακρυα απο εμας βεβαια).
![]()
Πολύ σωστό.Αρχικά δημιουργήθηκε από tyxeros
Φορεσε τα και τα δυο να δεις ποιο ταιριαζει καλυτερα πανω στο κεφαλι σου γιατι ειναι εντελως διαφορετικα το εσωτερικο τους και δεν καθονται σωστα σε ολα τα κεφαλια. Και τα δυο σαν μαρκες ειναι πολλη καλα.
αν και λιγο καθυστερημενα...
σε καταστημα στην καλλιροης ζητωντας ενα shoei (τιμη 500 με την "εκπτωση" 450) η κοπελια(οντως πωλητρια με @ρχιδι@:smilea: ) μονο που δεν με πλακωσε οταν της το ζητησα...
υπηρξε ενας διαλογος μηπως ειναι υπερβολικη με το να μου λεει οτι δεν συγκρινετε με τα arai![]()
:a24: :a24:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
για να μην μακρυγορω μου εξηγησε οτι τα arai εχουν 3πλη επιστρωση,ενο τα shoei μΟνη στο κελυφος...με το αντιτιμο των 100γιουρο παραπανω....με επεισε και το τσιμπησα
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι καταστημα εχει ΜΟΝΟ με αυτες τις εταιριες(σε κρανοι),τι θα κερδιζε να ΘΑΨΕΙ την shoei???τα εβγαζε η @ουτσα και η βουρτσα.......
θα μου πειτε βεβαια οτι ειναι τα εκατο ευρο,αλλα δεν μπορει να μειωνει ετσι το προιον το οποιο παλι θα ειχε κερδος και δεν ηξερε αν τα καταφερνω να παρω το arai![]()
![]()
![]()
με 330 ? περνεις arai rx7 και εισαι μια χαρα, τωρα αν δεν σου αρεσουν τα σχεδια, τα shoei εχουν καλυτερα αλλα τα θεωρω ενα σκαλι κατω απο τα arai
απλα αφιερωσε μια μερα, πιασε ολη την καλληροης και οπου βλεπεις κρανος μπες και δοκιμασε το, ολα ομως, πιασε απο της πιο χαμιλες εως τα αραι, και τοτε θα δεις πιο καθεται καλυτερα στο κεφαλισου (τιπ: προτιμησε τα κορυφαια μοντελα καθε εταιρειας)
και κατι αλλο θεωριτηκα αφου ολα τα κρανη περνουν τις ιδιεσ προυποθεσεις ασφαλειας, σε καλυπτουν ολα εξισου (θεωρητικα παντα) οποτε ολα ιδια ειναι...
Έκανα μία βόλτα χθές στα μαγαζιά εδώ της Ξάνθης και δοκίμασα κάποια κράνη.
Στο πρώτο που μπήκα ο τύπος προσπαθούσε να με πείσει ότι ένα bell που μου έδειξε των 180 ? ήταν καλύτερο απο shoei arai και δέν χρειαζόταν να δώσω περισσότερα χρήματα για να πάρω καλό κράνος...
Συνεχίζοντας τη βόλτα δοκίμασα το XR-1000 της SHOEI και το CHASER νομίζω της ARAI.Το RX-7 δέν το είχε και μου κάθησε καλύτερα το SHOEI.Αυτός μου πρότεινε και κάποια X_LITE αλλά δέν μου κάθησαν καλά στο κεφάλι καθ' οτι και ποντιακό.
Βλέπω και κάτι SUOMI στο fc-moto που τα δείχνει αρκετά καλά.
Μπορώ να πώ ότι στην πρώτη βόλτα μου μπερδεύτικα περισσότερο...
Εγω φιλαρακι πηρα X-Lite γιατι μου εκατσε καλυτερα στο κεφαλι . Μια χαρα κρανος ειναι και στα λεφτα του σου δινουν και υποσιαγωνο και επιρυνιο . Ενω τουλαχιστον στα Shoei πρεπει να τα παρεις extra . Παρολαυτα δες τι θα κατσει στο κεφαλι σου καλυτερα . Εμενα ας πουμε Arai δεν καθεται καλα και με χτυπανε στο κεφαλι .
Εγώ που έχω πάρει 2 SHOEI (1 xspirit k 1 xr-1000) από εξωτερικό, είχε κ υποσιάγωνο κ επιρυνιο.Αρχικά δημιουργήθηκε από fotis3d
..σου δινουν και υποσιαγωνο και επιρυνιο . Ενω τουλαχιστον στα Shoei πρεπει να τα παρεις extra...
Καλά όλα αυτά που λέτε για να σας κάθετε στο κεφάλι αλλά αν το κράνος δεν το δοκιμάσεις σε διαδρομή για αρκετή ώρα δε μπορείς να καταλάβεις αν σου είναι καλό.
Είχα κάποτε ένας Uvex το οποίο μετά από 2 ώρες οδήγηση με πονούσε το αυτί μου!!!!
Επίσης μην κάνεις το λάθος κ απορίψεις τις αερογραφίες. Εγώ τα ερωτεύτικα τα SHOEI, έχουν απίστευτα σχέδια... ένας φίλος μου που πήρε το μαύρο το μετάνοιωσε...
Εκτός από την ασφάλεια ενός κράνους (την οποία την θεωρώ δεδομένη ότι την έχουν όλα) παίζουν ρόλο κ άλλα πράγματα:
το βάρος
η ζελατίνα (αν θολώνει θα χρειαστείς pin lock)
η συντήρηση του (αν βγαίνουν τα εσωτερικά για πλύσιμο ή αντικατάσταση)
ο θόρυβος (πολύ σημαντικό για μένα)
Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο SHOEI x-spirit είναι ότι έχει περισσότερο θόρυβο από ότι περίμενα. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ούτε ARAI ούτε το SHOEI XR-1000 το οποίο μαλλον είναι πιο αθόρυβο.
Επίσης το υποσιάγωνο ύστερα από περίπου 1.5 χρόνου έχει σκιστεί κ θέλει αντικατάσταση...
Επίσης μην τρώτε τον παπά από τους πωλητές. Ψάξτε στο ιντερνετ κ ζητήστε γνώμες μηχανόβιων είναι πιο αντικειμενικές...
Μου τρακάρανε το Z και με αναγκάσανε να αγοράσω V-Strom
Να το γυρίσουμε αλλιώς λίγο?Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
..............
το βάρος.....
.......
ο θόρυβος (πολύ σημαντικό για μένα)......
...............
Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο SHOEI x-spirit είναι ότι έχει περισσότερο θόρυβο από ότι περίμενα. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ούτε ARAI ούτε το SHOEI XR-1000 το οποίο μαλλον είναι πιο αθόρυβο.
Τα καλά κράνη έχουν μικρότερο βάρος, που σημαίνει μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδι και μεγαλύτερη ταχύτητα στην "περιστροφή" του κεφαλιού, απαραίτητο για να εντοπίζεις γρήγορα τους κινδύνους γύρο σου.
"Θόρηβος"---> Να το βαφτίσουμε ακουστική?Όσο ποιο εύκολα περνάνε οι "θόρυβοι" μέσα στο κράνος τόσο μεγαλύτερη η παθητική σου ασφάλεια και η επαφή σου με το περιβάλλον
Επίσης το κράνος που επιλέγουμε, πρέπει να είναι σφικτό στο κεφάλι μας για να μην "παίζει" όταν θα κουνάμε απότομα το κεφάλι μας
Αλήθεια, ξέρει κανένας που την έχουν την ημερομηνία παραγωγής τα κράνη αυτά αλλά και γενικά όλα τα κράνη. Κάποτε τα παλιά τα χρόνια, είχαν μια "στάμπα" πίσω και κάτω χαμηλά στο σβέρκο!
τα αραι την εχουν στο αριστερο λουρακι ραμενη κατο αποτο ιφασμα,
για τα αλλα δεν ξερω