Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Δυνατοί πλάγιοι άνεμοι στην Εγνατία

Δυνατοί πλάγιοι άνεμοι στην Εγνατία

Έχετε υπ' όψιν όσοι ταξιδέψετε στη Θράκη ότι στην Εγνατία ανάμεσα Ξάνθη-Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο ύψος του Ίασμου επικρατούν συνήθως ιδιαίτερα ισχυροι πλάγιοι άνεμοι για περίπου 10km.
    Συνήθως γίνονται έγκαιρα αντιληπτοί αφού επιρρεάζουν την ευστάθεια της μοτοσυκλέτας, προχθές όμως μου έτυχε να μην μπορώ να την κρατήσω στη λωρίδα μου με τίποτα, ακόμη και με πολύ λιγότερα από 100km/h

Επειδή ανεμοθώρακες ή κάτι που να περιορίζει το φαινόμενο δεν έχουν βάλει τόσα χρόνια, ούτε βλέπω να βάζουν, προσέχετε πολύ στο κομμάτι αυτό.
    Για το πού θα μπουν τα διόδια πάντως έχουν προβλέψει τα πάντα...
    Fun Is Not A Straight Line

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Και ούτε πρόκειται να βάλουν. Αυτά τα πλαστικά στις άκρες των δρόμων σε ορισμένα σημεία είναι ηχοπετάσματα, άσχετα αν μερικές φορές βοηθάνε και για τον αέρα...

Αμαν πια κατευθείαν να τους κατηγορήσετε όλους. Οι ανθρωποι έχουν προβλέψει και έχουν τοποθετήσει πινακίδες που προειδοποιούν για τους πλάγιους άνεμους...
    I would rather make history than read about it.

Σφίξιμο τα πόδια στο ντεπόζιτο,ελαφριά λαβή στο τιμόνι και σταθερό αν όχι ελαφρώς ανοικτό το γκάζι.
    μπάρον says :
    "Japan rullezzzz re και ας το περνάω μίνιο και μουράβια κάθε 2 βδομάδες :rotflmao: "
    -
    _Holder of Honoured Blockage Degree delivers lessons on invisibility_

Ο Καγκουρογαμόσαυρος

Παιδιά στα τόσα χρόνια που υπάρχει αυτός ο δρόμος και τον χρησιμοποιώ μια τον χαίρομαι και μια τον λυπάμαι.
    Στην Καβάλα τα ηχοπετάσματα στις γέφυρες κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά για τον αέρα ενώ το κομμάτι όσο ήταν καινούριο τουλάχιστον ήταν 2ος αγαπημένος προορισμός μετά την πίστα!
    Προς Γιάννενα μεριά τα κομμάτια που δώσαν τελευταία έχουν κι αυτά κάτι ανωμαλίες περίεργες.
    GOLIS έσφιξα πόδια δόντια, έπεσα τάπα αλλά τέτοιος αέρας δεν παλευόταν με καμία Παναγία φίλε! Στην ευθεία πλαγιασμένος ήμουν και ήταν εντελώς ασύμμετρη η φορά του ανέμου. Σταματούσα όποτε έβλεπα αυτοκίνητο στον καθρέπτη γιατί δεν ήξερα πού θα με πετάξει! Μιλάμε για τσίρκο.
    Δεν έχω φοβηθεί ούτε ταρίφα στη ζωή μου κι έκλ@σα μέντες πρώτη φορά εκείνη τη μέρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis
    Παιδιά στα τόσα χρόνια που υπάρχει αυτός ο δρόμος και τον χρησιμοποιώ μια τον χαίρομαι και μια τον λυπάμαι.
    Στην Καβάλα τα ηχοπετάσματα στις γέφυρες κάνουν πολύ περισσότερη δουλειά για τον αέρα ενώ το κομμάτι όσο ήταν καινούριο τουλάχιστον ήταν 2ος αγαπημένος προορισμός μετά την πίστα!
    Προς Γιάννενα μεριά τα κομμάτια που δώσαν τελευταία έχουν κι αυτά κάτι ανωμαλίες περίεργες.
    GOLIS έσφιξα πόδια δόντια, έπεσα τάπα αλλά τέτοιος αέρας δεν παλευόταν με καμία Παναγία φίλε! Στην ευθεία πλαγιασμένος ήμουν και ήταν εντελώς ασύμμετρη η φορά του ανέμου. Σταματούσα όποτε έβλεπα αυτοκίνητο στον καθρέπτη γιατί δεν ήξερα πού θα με πετάξει! Μιλάμε για τσίρκο.
    Δεν έχω φοβηθεί ούτε ταρίφα στη ζωή μου κι έκλ@σα μέντες πρώτη φορά εκείνη τη μέρα...
    Αγαπητέ σίγουρα το φαινόμενο μπορεί να εξελιχθεί πολύ επικίνδυνα αν δεν προσέξεις, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις και με το αμάξι και με τη μηχανή πρέπει να έχεις μια σχέση κάτω για να έχεις δύναμη στο γκάζι ώστε να αντιπαρέρχεσαι τις ριπές και να μην φεύγεις πολύ από την πορεία σου.

Με την μηχανή θέλει να μην σφίγγεις το τιμόνι διότι εντείνεις το φαινόμενο. Σφιχτά ο κορμός με τα πόδια στη μηχανή (σαν ένα κομμάτι) και τα χέρια χαλαρά και να έχεις γκάζι ώστε να αυξομειώνεις.

Εγώ πέρασα από εκεί με το Fazer την Πέμπτη το πρωί και μετά από Πόρτο Λάγος το απόγευμα…είχε μπόλικο αέρα αλλά ήταν ανεκτά.

Με τι μηχανή πέρασες από εκεί?

Επίσης στην Εγνατία πάνω από την Καβάλα όταν φυσάει είναι εξίσου δύσκολα.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre

Εγώ πέρασα από εκεί με το Fazer την Πέμπτη το πρωί και μετά από Πόρτο Λάγος το απόγευμα…είχε μπόλικο αέρα αλλά ήταν ανεκτά.

Με τι μηχανή πέρασες από εκεί?
    Τετάρτη πρωί γύρω στις 7 με το vfr800 άδειος.
    Λόγο δουλειάς τον χρησιμοποιώ συνέχεια αυτό το δρόμο αλλά τέτοιο πράμα ούτε το χειμώνα δεν είδα. Θυμάμαι παλιότερα κανα 2 φορές που είχαν κλείσει την είσοδο της Εγνατίας από Ξάνθη γιατί λόγο αέρα είχαν ντελαπάρει νταλίκες.
    Βρήκαν τη λύση...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis
    Τετάρτη πρωί γύρω στις 7 με το vfr800 άδειος.
    Λόγο δουλειάς τον χρησιμοποιώ συνέχεια αυτό το δρόμο αλλά τέτοιο πράμα ούτε το χειμώνα δεν είδα. Θυμάμαι παλιότερα κανα 2 φορές που είχαν κλείσει την είσοδο της Εγνατίας από Ξάνθη γιατί λόγο αέρα είχαν ντελαπάρει νταλίκες.
    Βρήκαν τη λύση...
    Μάλιστα, όπως και να το κάνουμε οι πλάγιοι άνεμοι είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Κι εγώ προσέχω πάρα πολύ, διότι έχω ακούσει πολλά και τον ξέρω τον δρόμο, αλλά έτσι όπως τον έκαναν...σαν τα μούτρα τους αν δεν ταξιδεύεις με 150-160χ.α.ω. να έχεις γκαζάκι να μη σε παει όπου θέλει...δουλειά δεν γίνεται. Ντάξει καίς κάτι παραπάνω...αλλά είναι για καλό.

Το μόνο που μένει είναι να μπούν στα βουνά ανεμογενήτριες, πολλές και μεγάλες όμως, ώστε να μετατρέπουν σε ρεύμα τον αέρα και να φτάνει εξασθενημένος στο σημείο της Εγνατίας.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Αθόρυβο μέλος Το avatar του/της ledz
    Εγω εχω παρατηρησει οτι βοηθαει και να λειτουργει στο πανω μισο του ο κινητηρας (δηλαδη με μια ή και δυο σχεσεις κατω αναλογα).

Ακομα θυμαμαι το πρωτο Αθηνα - Πατρα που εκανα χειμωνα με το CBFακι μου και ο ανεμος με αλλαξε κανονικοτατα λοριδα! Μετα απ'αυτο αρχισα να ψαχνομαι... :smilea:
    Silence in the studio!

Παρόμοια θέματα

1. Οι μοτοσυκλετιστές να προσέχουν πολύ στην Εγνατία οδό
    από menos στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 15/10/2010, 23:21
  2. βενζινάδικα στην εγνατία??
    από faraway στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2010, 07:21
  3. Ατυχημα στην Εγνατια..
    από 675heat στο forum Στραβά κι ανάποδα