Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Βοήθεια με μπουφάν.....

Βοήθεια με μπουφάν.....

Καλησπέρα σε όλους...

Έχω αρχίσει και ψάχνω για αγορα χειμερινού μπουφάν...και έχω πελαγώσει.

Αν δεν μας ενδιαφέρει το κόστος αγοράς αλλά μόνο η ποιότητα τι θα διαλέγατε;;

Σε τι υπερτερεί η μειονεκτεί ένα δερμάτινο;;; τι είναι το d-dry ....κλπ??

Η χρήση θα είναι κατά κύριο λόγο αττική οδό και πόλη αλλά θα φάει και ταξιδάκια (βασικά τα χιλιόμετρα κάθε μέρα που κάνω είναι σαν ένα μικρό ταξίδι)

Για πείτε μου γνώμες και τι έχετε να προτείνετε από μάρκα και μοντέλο βάση της δικής σας εμπειρίας!!

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Για το κρυο προτιμησε μπουφαν με κορντουρα, μεμβρανη goretex (100% αδιαβροχη, 100% αναπνεουσα) και φυσικα επενδυση και προστασιες. Το δερμα παρεχει καλυτερη ασφαλεια αλλα λιγοτερη προστασια απο το κρυο και ειναι και ακριβοτερο συνηθως...
    Η γνωμη ειναι να μην τσιγκουνευτεις αν μπορεις, και να παρεις κατι καλο που θα το κρατησεις χρονια και δεν θα χρειαστεις να το αλλαξεις...
    Σχετικα με μαρκα απλα θα πω οτι ειμαι daineseακιας και δεν αλλαζω γνωμη ευκολα...ειναι ακριβα σιγουρα, αλλα ειναι ποιοτικα, καλοραμενα και αξιοπιστα με αποτελεσμα να τα φορας χρονια χωρις να χρειαζεται να τα αλλαξεις επειδη χαλασε ή περασε η μοδα τους ή επαψαν να σε καλυπτουν οι προδιαγραφες τους...
    Η μεμβρανη D-Dry ειναι και αυτη μεμβρανη αδιαβροχοποιησης 100% (καρατσεκαρισμενο απο μενα αφου τετοια εχει το dainese μου) αλλα δεν ειναι 100% αναπνεουσα οπως το goretex (η dainse λεει οτι ειναι 50%). παντως και καλοκαιρινα ταξιδια με το μπουφαν αυτο μια χαρα κανω και μια χαρα φαινεται να "αναπνεει"...
    καλες αγορες
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

τα τελευταία 2 χρόνια φοράω καθημερινά ένα dainese gator. πολύ όμορφο, πολύ πρακτικό, κορυφαία εφαρμογή, πολλά τα λεφτα, αλλά χαλάλι ...
    το έχω δοκιμάσει στην εθνική με ταχύτητες 300+ και το ένιωθα πάνω μου σαν δερμάτινο!
    πριν απο 3 εβδομάδες έκανα διαδρομή 820 χιλιομέτρων με γυμνή μοτοσυκλέτα (gsx1400) και πάλι αποδείχθηκε ότι έχει κορυφαία εφαρμογή
    το σάββατο που μας πέρασε το κατέστρεψα τελικά, μετά απο αρκετές τούμπες στα βουνά της θεσσαλονίκης ..... το μπουφάν συμπεριφέρθηκε άψογα και έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω! την ίδια μέρα ο Παπασταύρου μου έστειλε τον αντικαταστάτη του για να επιστρέψω αθήνα. το καινούργιο μοντέλο λέγεται Nector, και είναι απλά απο άλλο πλανήτη! έχει αρκετές βελτιώσεις στα σημεία, με προσθήκες δέρματος, ή ελαστικού υφάσματος εδω και εκεί, για ακόμα καλύτερη εφαρμογή, προστατευτικά στους ώμους ίδια με των δερμάτινων, προστατευτική πλάτη και προστασία αυχένα (neck). Η λιανική του είναι στα ?850, ( αλλά πάντα παίζει έκπτωση), ποσό που ακούγεται εξωφρενικό για μπουφάν, αν δεν θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα, καλύτερα μην το δοκιμάσεις καθόλου, γιατί δύσκολά θα κάνεις πίσω ...

υπάρχουν αν δεν κάνω λάθος ακόμα μερικά gator σε αρκετά χαμηλότερη τιμή
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Καμία άλλη γνώμη;;;

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le
    Και τα Revit ειναι πολυ καλα μπουφαν!!!

ριξε μια ματια

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    ριξε μια ματια και στα clover.εχω ενα talon wp cordura μεσατο απο 2002 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.δεν βαζει νερα(ταξιδι πολλων χλμ με πολυ βροχη)μονο το velcro σε ενα σημειο μπροστα στο φερμουαρ εχει χαλασει.παντως αν επιλεξεις cordura (γνωμη μου) να παρεις 3/4 γιατι στα μεσατα η μεση ειναι πιο εκτεθειμενη απο το κρυο

Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
    Και τα Revit ειναι πολυ καλα μπουφαν!!!

ριξε μια ματια
    από fc-moto είχα πάρει το κράνος μου....x-spirit shoei

διάβασα ότι η spidi έχει μπουφάν με αερόσακο....και ότι αλλάζοντας την φιάλη μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Ξέρει κανείς τίποτα;;;

Life Less Serious Το avatar του/της IPL
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos76
    ριξε μια ματια και στα clover.εχω ενα talon wp cordura μεσατο απο 2002 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.δεν βαζει νερα(ταξιδι πολλων χλμ με πολυ βροχη)μονο το velcro σε ενα σημειο μπροστα στο φερμουαρ εχει χαλασει.παντως αν επιλεξεις cordura (γνωμη μου) να παρεις 3/4 γιατι στα μεσατα η μεση ειναι πιο εκτεθειμενη απο το κρυο
    +1

Έχω Clover Kentucky wp και είμαι ευχαριστημένος. Νομίζω πως είναι υποτιμημένα τα Clover.
    “If you always put limits on everything you do, physical or anything else, it will spread into your work and into your life. There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you must go beyond them.” - Bruce Lee

Life Less Serious Το avatar του/της IPL
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    Η λιανική του είναι στα ?850, ( αλλά πάντα παίζει έκπτωση), ποσό που ακούγεται εξωφρενικό για μπουφάν, αν δεν θέλεις να δώσεις πολλά χρήματα, καλύτερα μην το δοκιμάσεις καθόλου, γιατί δύσκολά θα κάνεις πίσω ...
    Το βρήκα τυχαία 530 ευρώ εδώ χωρίς μεταφορικά.

http://www.bikestop.co.uk/review/pro...7/category/42/

Απλά FYI
    “If you always put limits on everything you do, physical or anything else, it will spread into your work and into your life. There are no limits. There are only plateaus, and you must not stay there, you must go beyond them.” - Bruce Lee

Racefit Growler...τελος!!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap

το σάββατο που μας πέρασε το κατέστρεψα τελικά, μετά απο αρκετές τούμπες στα βουνά της θεσσαλονίκης .....
    σορυ για το σπαμ αλλα θες να το εξηγησεις αυτο?
    ειμαι πολυ περιεργος να μαθω την απαντηση........

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kyko
    σορυ για το σπαμ αλλα θες να το εξηγησεις αυτο?
    ειμαι πολυ περιεργος να μαθω την απαντηση........
    Αφου λεει στα βουνα......................

Πηγε για εντουραδα μαλλον αλλα δεν ειχε θωρακα Fox να βαλει.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από IPL
    Το βρήκα τυχαία 530 ευρώ εδώ χωρίς μεταφορικά.

http://www.bikestop.co.uk/review/pro...7/category/42/

Απλά FYI
    πολυ καλο το μαγαζακι παντως για dainese. τωρα για το nector εχω καποιες ενστασεις στις χρωματικες επιλογες, αλλα μαλλον ειναι για να εισαι πιο ευδιακριτος

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimkin
    πολυ καλο το μαγαζακι παντως για dainese. τωρα για το nector εχω καποιες ενστασεις στις χρωματικες επιλογες, αλλα μαλλον ειναι για να εισαι πιο ευδιακριτος

ε τι δεν θα βγαίνει σε άλλο χρώμα;;;;

pap δηλαδή προτιμάς αυτό από ένα δερμάτινο dainese??

για τα μπουφαν της spidi με τον αερόσακο γνωρίζουμε τίποτα;;;

sorry αν σας έχω ζαλίσει με ερωτήσεις..

ένα ένα και με τη σειρά .....

το ατύχημα έγινε στο δρόμο, ήμουν μόνος μου, είχα καινούργια λάστιχα, καλή άσφαλτο, τελείως άγνωστη διαδρομή με ελλιπέστατη σήμανση στο σημείο, πήρα πολύ θάρρος, η στροφή κατέληγε σε διασταύρωση με ΣΤΟΠ, μπλόκαρα το μπροστινό 2 φορές, πανικοβλήθηκα, δεν με επαιρνε να ρισκάρω άλλο και το πέταξα πριν πλησιάσω σε μπαριέρες, νησίδες και λοιπές αηδίες ..... μπορεί αν δεν το ριχνα εκεί να γλίτωνα τις τούμπες, μπορεί και να είχα χτυπήσει πολύ χειρότερα, δεν θα το μάθουμε ποτέ και αφού δε χτύπησα σοβαρά, καλύτερα που έγινε έτσι!

κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα, το μπουφάν έκανε τη δουλειά του πολύ καλά, το τζιν όχι και τόσο, τα γάντια δε βοήθησαν καθόλου ( μάλλον φταίει ότι τα είχα αφήσει στην αθήνα), μέχρι και εφετζίδικα ημίμποτα της dainese έκαναν δουλειά!!!

για spidi και αερόσακο δε έχω ακούσει κάτι, νομίζω ότι όπου να ναι θα δούμε σε παραγωγη κάτι αξιόλογο με αερόσακο απο dainese μεριά ....

την κορντούρα αυτη την προτιμάω απο ένα δερμάτινο μόνο και μόνο επειδή βολεύει σε περισσότερες περιστάσεις, απο άποψη ασφάλειας δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο απο δερμάτινο μπουφάν. αναλόγως την ποιότητα και την εφαρμογή, αντέχει πολύ περισσότερα μέτρα σε τριβή, και κρατάει πιο ''δεμένο'' το σώμα μας.
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

στο site www.mrbike.gr υπάρχει το άρθρο αυτό.

διαθέτει στην αγορά jackets με αερόσακους εδώ και 10 χρόνια.....

τότε επειδή κάνω πολλά χιλιόμετρα αττική και εθνική και με χιλιόμετρα 150+ πάω για δερμάτινο...

μάρκα κατέληξα dainese

τώρα ψάχνω μοντελάκι και site να το φέρω

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF