Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να εκφρασω μια απορια πανω σε επικαιρα θεματα και χωρις να γνωριζω αν εχει συζητηθει κατι αναλογο στο παρελθον δραττω της ευκαιριας να αναρωτηθουμε για καποια ζητηματα......
....και επειδη θελω να αναφερθω στην επικινδυνοτητα που μας περιβαλει καθημερινα ως δικυκλιστες , αλλα θα κανω μια διαφορετικη προσεγγιση απο την συνηθισμενη , τονιζω εξ'αρχης οτι συμφωνω με οποια αποψη περι υπερβολικων ταχυτητων σε δημοσιους δρομους συνεπαγεται με υψηλο κινδυνο και ανουσιο ρισκο.......χωρις ουτε για ενα λεπτο να ισχυριστω οτι τηρω τα ορια ταχυτητας και ειμαι καποιο υποδειγμα αμυντικου οδηγου , ουτε και γραφω για να την ''δω'' δασκαλος και να την πω σε κανεναν....thats not me......
Το αντιθετο μαλλον συμβαινει (τουλαχιστον την στιγμη που ξεπερναω κατα 2,4 φορες το ανωτατο οριο ταχυτητας-ναι ειναι μαλ@κια-το εχω σκεφτει 500 φορες)...και μαλιστα εχω πληρη επιγνωση του τι κανω (αλλα θα αναφερθω μετα σε αυτο)
....οκ....εχει τυχει και εχω παει οργανωμενες τουρισταδικες βολτες με μουαγιεν 120χαω σε εθνικη και 50-80χαω σε επαρχιακο δικτυο.....και για να πω την αληθεια ψιλοβαριομουνα , αλλα ηταν η παρεα το θεμα και οχι το ποσο πλαγιαζαμε και παλι καλα περασαμε δηλαδης...
Λοιπον αυτα προς το παρον με την προσωπικη μου θεση και προχωραω στο θεμα.
Ειπα οτι θελω να κανω μια διαφορετικη προσεγγιση , γιατι ειναι κατι που δεν το συζηταμε εμεις οι μηχανοβιοι συχνα, αλλα ειναι και κατι που συμβαινει και σκεφτηκα να μην το αφησουμε απ'εξω απο τις συζητησεις μας.....τουλαχιστον σε μια γενικη μορφη ...ετσι για το αρχειο.....
Ειχα γραψει το '95 στην αλληλογραφια περιοδικου μοτοσυκλετας για την ''κυρα βασουλα'' που πηγαινει τερμα αριστερα στην εθνικη με 70χαω και σαν δεν φτανει αυτο αμα βαρεθει το προγραμμα του ''ορθοδοξια fm stereo'' και κανει πως σκυβει να αλλαξει σταθμο ...αλλαζει και κανα δυο λωριδες αθελα της πανω στην υπερμετρη προσπαθεια ευρεσης καλης εκκλησιαστικης μουσικης χωρις παρασιτα.....!!!.....τωρα το μηχανακι που ενδεχομενος ερχοταν να προσπερασει δεν το ειδε-δεν το ακουσε η κυρα βασω , παρα μονο μετα τις πανταδακτυλες υποδειξεις του αναβατη -αμα δεν γινει το κακο- .....γιατι αλλιως θα πρεπει να ακουσει τα κορναρισματα των υπολοιπων οδηγων που το ειδαν-και το ακουσαν να γινεται.....
Και μην κολαμε στην κυρα βασω...μπορει να ειναι ο τακης ο γαμπρος στο τιμονι και να μιλαει στο κινητο με την γκομενα Νο47893 και η συζητηση να εχει παρει φωτια και ενδεχομενως να παρουν και τα παπλωματα...και που μυαλο για οδηγηση....εχει παρει την κατιουσα το μυαλο-προς το παντελονι ....αλλα εκεινη η γ@μομοτο παλι ερχεται να περασει ανυποψιαστη για την ροζε-μπρονζε κουβεντα του τακη.....
...ηλιθιοι λογοι να μου πειτε.....και συμφωνω....και ομως συμβαινουν συχνα-πυκνα-καθημερινα , ισως με αλλη μορφη βεβαια (ελπιζω να αντιλαμβανεστε την αληγορια και το χιουμορ μου).
....και για να εκφρασω και την απορια μου , και για να κανω και την διαφορετικη προσεγγιση , και για να βρουμε την ευκαιρια να μιλησουμε για εμας......
...τι γινεται οταν αντι για την κυρα βασουλα και τον τακη τον γαμπρο ειναι καποιος απο εμας?
Δηλαδη θελω να πω νταξ.....τερμα αριστερα οσο προσεγγιζεις το χρυσαφι-ξεβαφι kadett μοντελο '75 και βγαλε δεν περιμενεις να πηγαινει και με 300...δεν θα πας να κολησεις απο πισω του σαν βλαξ!
....οταν ομως διακρινεις απο μακρια την επιθετικη σιλουετα ενος CBR1100XX SUPER BLACKBIRD τι ακριβως παιζει?
...περναει απο το μυαλο σου οτι μπορει να κινειται τερμα αριστερα με 70χαω....???...και δεν ετυχε να κοψει γιατι αναψε η ρεζερβα , απλα ετσι παει - ετσι οδηγαει!....αυτο ξερει, αυτο εμπιστευεται!
(εχει συμβει αυτο-και συμβαινει ακομα αλλα επειδη δεν ειναι το μοναδικο παραδειγμα δεν αναφερομαι περεταιρω για λογους αποποιησης της εμπαθειας που θα μου αποδοθει ενδεχομενος....Απλα και σιωπηλα επειδη και αλλοι γνωριζουν για τι πραγμα μιλαω , the names have been changed to protect the guilty-so has the -present- motorcycle...)
Kαι ρωταω: ειναι λιγοτερο επικινδυνος ενας τετοιος αναβατης απο τον καγκουρα που τρεχει?
...οκ να τον καταδικασουμε τον καγκουρα απο το καγκουροφορουμ και απο την επιρροη των καγκουροναρκωτικων που του πασαρε η καγκουροπαρεα του.....ο αλλος που παει αργα-τα-ζα ειναι ο σωφρον?
...περα απο την πλακα που κανω (επιτηδες για να μην ειμαι μακαβριος ή προκλητικος) , σιγουρα ειναι λαθος να πηγαινουμε με την ταυτοτητα στο στομα , απλα εχω να καταθεσω (ειπα θα φτασω και σε αυτο) , οτι εχοντας βρεθει και σε αυτην την οχθη , ειχα παντα πληρη επιγνωση του τι εκανα , και δεν επηρεαστηκα ποτε απο κανεναν , ουτε και παρασυρθηκα απο μονοσελους δαιμονες στο πυρ το εξωτερο , και μετα να κατηγορω αλλους για τα χαλια μου.....ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω....
Ρωταω εσας αν οδηγουσα με 70 στην αριστερη λωριδα στην εθνικη θεωρει κανεις οτι δεν θετω εαυτον και εταιρους σε κινδυνο?
...μηπως θα ειμουνα ενας καταξιωμενος μοτοσυκλετιστης , κοινως αποδεκτος απο ολους και ενα ζωντανο μουσειο με τιτλο: ''και ομως ναι!εχω μια τοσο γρηγορη μοτο αλλα μπορω να κινηθω τοσο αργα προς παραδειγματισμο ολων!''
....μηπως θα ειχα το δικαιωμα σε καποιο φορουμ να ανοιγω thread για να κραζω τους καγκουρες....με το εξωφρενικο χαρακτηριστικο οτι οποιος κινειται με πανω απο 80 ειναι επικινδυνος???
...τελος παντων για να μην το πλατιαζω (αλλο) , ισως η λυση να βρισκεται καπου στην μεση...
..δακρυβρεχτα κειμενα και βαρυσημαντες ολο νοημα δηλωσεις και κατηγοριες καλο θα ηταν να αποφευγουμε και να αφησουμε τις αλλες καμηλες και να κοιταξουμε την καμπουρα μας.....
Παρακαλω πολυ οσοι επιθυμουν και θελουν να γραψουν κατι ειτε συμφωνουν , ειτε διαφωνουν να μην κατακερματισουν το κειμενο μου στα quotakia , θελω να πιστευω οτι βγαζει σαν συνολο ενα μικρο εστω νοημα για καποιους , ενα μεγαλυτερο για καποιους αλλους......
...αλλιως ας το αφησουμε να χαθει στα βαραθρα της ληθης των ποστ ανα τους αιωνες......αμην
ευχαριστω