Αλήθεια τους θυμάται κανείς?
6/8/2010 και ώρα 12:00 οι γνωστοί αγανακτισμένοι ξαναμαζεύτηκαν στο Σύνταγμα και πραγματοποίησαν πορεία προς το Γκάζι, διαμέσου Μοναστηρακίου και Ψυρρή. Αυτή το φορά είπα να αγανακτήσω και εγώ μαζί τους...!
Θα περιγράψω λίγο την πορεία και στο τέλος θα πω και τα συμπεράσματά μου. Κατ αρχάς σίγουρα το κίνημα σαν κίνημα έχει ατονήσει πάρα πολύ, τα άτομα αν και αρκετά ήταν πάρα πολύ λίγα. Η μπύρα έτρεχε άφθονη και μόλις το ρολόι σήμανε 12 και 3 λεπτά οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν ειρηνική πορεία προς τις περιοχές που ανέφερα πιο πάνω...
Πορεία ειρηνική ακόμη και όταν συναντούσαμε κλούβες των ματ, όπου οι περισσότεροι περνούσαν ατάραχοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που εξσφενδόνισαν κουτιά μπύρας (γεμάτα και άδεια) προς τα λεωφορεία και τους λιγοστούς Ματατζήδες που είχαν κρυφτεί σε μια γωνία. Κάπου πιο κάτω μια κάμερα τράπεζας έφαγε και μερικές ξόφαλτσες. (Εδώ να σχολιάσω ότι οι κινήσεις αυτές ήταν απαράδεκτες, πάντως μερικοί παρευρισκόμενοι της πορείας τους έκαναν παρατήρηση και στις δύο περιπτώσεις)
Ο κόσμος επίσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έδωσε και πολύ σημασία στο όλο σκηνικό της πορείας και απλά άφησε τον όχλο να περάσει ατάραχος.... Κάπου στο μεταξύ άρχισαν και οι... απώλειες αφού πολλοί προτίμησαν να γυρίσουν πίσω.
Παρατήρησα ότι το κίνημα δεν αποτελείται πλέον από κάθε λογής άτομα. Χωρίς να θέλω να θίξω τον κόσμο που ήταν εκεί ή να πολιτικοποίησω το θέμα, παρατήρησα ότι οι περισσότεροι είχαν μια σχεδόν κοινή ιδεολογία η οποία είναι διαφορετική από εκείνη που θυμάμαι στο κίνημα όταν ξεκίνησε. Θα έλεγα ότι το κίνημα ίσως να απέκτησε μια πολιτική χροιά. (Μακάρι να κάνω λάθος)
Πάντως οι αγανακτησμένοι δήλωσαν ότι σύντομα θα επιστρέψουν στις πλατείες... (Φαντάζομαι περισσότεροι από σήμερα)
ΥΓ(offtopic): Επιστρέφοντας με τα πόδια μέσω Ομόνοιας ένιωσα λες και έπαιζα στο πρώτο Max Payne... Αν θυμάμαι καλά το 2006 που είχα ξανακάνει την ίδια διαδρομή δεν ήταν τόσο χάλια....