Όσο και να μας κακοφάνηκε στην αρχή το θέμα των αποδείξεων , τελικά ξεκίνησε το μέτρο. Έχουμε λοιπόν απο εδώ και πέρα το έργο να μαζέψουμε όσες αποδείξεις μπορούμε έτσι ώστε να μην έρθουν μετά και μας βάζουν να πληρώνουμε κερατιάτικα , τα όσα ήδη έχουμε πληρώσει σε άλλες υπηρεσίες και αγαθά.
Σήμερα λοιπόν έχοντας ήδη μαζέψει μερικές αποδείξεις απο κάποιους καφέδες και super market ήρθε η ώρα του βενζινάδικου. Και το λέω έτσι , διότι ΤΑΧΙ και βενζινάδικα ίσως είναι απο τις υπηρεσίες που όλοι μας πληρώναμε και σπάνια παίρναμε καμιά απόδειξη. Οπότε φτάνοντας στο πρατήριο και λέγοντας εκεί οτι θέλω 30 ευρώ βενζίνης , ήμουν προετοιμασμένος να ακούσω οτι "δεν έχουμε αποδείξεις" και φυσικά να πάρω τον οματιό μου και να φύγω. Μου λένε όμως να πάω μέσα και να πάρω την απόδειξη που θέλω. Δίνω αριθμ. πινακίδος, μου κόβουν την απόδειξη και φεύγω.
Και ρωτώ εγώ τώρα ώς γνήσιος και αδαής Έλληνας... μέχρι και σήμερα , οι αποδείξεις αυτές ήταν ανύπαρκτες για εμάς. Δηλαδή τα 10-20-30-50 ευρώ που έπαιρναν ανά πελάτη ουδέποτε κοβόντουσαν και ουδέποτε τα έλεγχαν κάποιες υπηρεσίες. Άρα ότι ήθελαν δήλωναν οι συγκεκριμένοι. Και φυσικά οι υπόλοιποι που έπαιρναν ενα μισθό/σύνταξη, είχαν κληθεί να καλύψουν τα οικονομικά/φορολογικά κενά που άφηναν οι επαγγελματίες που αποδείξεις δεν έκοβαν. Μήπως λέω... μήπως τελικά,... αυτό το μέτρο είναι κάτι καλό όσον αφορά το ποιός τελικά κερδίζει εις βάρος άλλων (μη δηλώνοντας πραγματικό εισόδημα; ).
Τώρα το που θα πάνε αυτά τα εισπραγμένα χρήματα κανείς δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία. Θα πήγαιναν στις τσέπες ημέτερων,... αν η Ε.Ε. δεν μας είχε χώσει ενα παλούκι ήδη στον πισινό και απαιτούσε να πληρωθεί εδώ και τώρα , με τα χρεωλύσια και τους τόκους που μας φόρεσαν εδώ και καιρό , για να κονομήσουν κάποιοι. Οπότε ενα βήμα σωστό είναι αυτό... το δεύτερο βήμα είναι να πιάσουν απο το αυτί επιχειρήσεις, μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομηχανίες, προμηθευτές και άλλα απανταχού λαμόγια και να τους ξετινάξουν.. θα γίνει... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ... αν ήταν να γίνει μέσα στις αποδείξεις θα είχαμε και τις ΔΕΚΟ .. και τα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών απο κινητά. Έστω τα πάγια που καλούμαστε να πληρώσουμε , αν θεωρήσουμε οτι οι μονάδες κατανάλωσης στις παραπάνω υπηρεσίες είναι κάτι που δεν μπορεί να σου πληρώνει το κράτος διά επιστροφή φόρου. Αλλά οχι... εκεί πειράζουμε δικές τους τσέπες. Πειράζουμε το δικό τους πορτοφόλι.
Ε ρε βούρδουλας που χρειάζεται εδώ μέσα... ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ είναι το σύνθημα...μόνο που μας έκρυψαν δύο λέξεις ακόμα... ΝΑ ξηλωθείτε όλοι ΣΑΣ!