Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Τηλεσκόπια.....

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12

Τηλεσκόπια.....

...μη γελάτε ρεμάλια...ότι γράφει ο τίτλος.....

Είναι για δώρο για τον πατέρα μου , γνωστός στην πιάτσα και ως "Κοπέρνικος".
    Για δώστε μερικές πληροφορίες για τύπους, τιμές, μάρκες , δυνατότητες για επίπεδο αρχαρίου, και γω θα κεράσω μπύρες....

Η αγορά μπορεί να γίνει και από εξωτερικό.

Το παραγωγικό σπαμ επιτρέπεται...... Θενκ γιου.....
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Ξερω οτι στο πλανηταριο, εδω στην Αθηνα πουλουσαν τηλεσκοπια. Γιατι δεν περνας μια βολτα απο το αντιστοιχο της Θεσσαλονικης? Σιγουρα αυτοι θα μπορεσουν να σε συμβουλεψουν καλυτερα. Οσο για τα πρωτα βηματα τσεκαρε

εδω και εδω

Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Το παραγωγικό σπαμ επιτρέπεται...... Θενκ γιου.....
    Παλιά είχα ένα για μπανιστήρι αλλά δεν θυμάμαι μάρκα, θα το έψαχνα στην αποθήκη να σου πω αλλά τώρα πια θα κυκλοφορούν άλλα στο εμπόριο με ακτίνες Χ, night vision κλπ κλπ, τι να την κάνεις την αρχαιολογία (τότε ένας αστράγαλος ήταν αρκετός) :rotflmao:

Ωραίο χόμπυ! (του πατέρα σου όχι το δικό μου )

Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
    Ξερω οτι στο πλανηταριο, εδω στην Αθηνα πουλουσαν τηλεσκοπια. Γιατι δεν περνας μια βολτα απο το αντιστοιχο της Θεσσαλονικης? Σιγουρα αυτοι θα μπορεσουν να σε συμβουλεψουν καλυτερα. Οσο για τα πρωτα βηματα τσεκαρε

εδω και εδω

Πολύ κατατοπιστικά link....Ευχαριστώ....

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Παλιά είχα ένα για μπανιστήρι αλλά δεν θυμάμαι μάρκα, θα το έψαχνα στην αποθήκη να σου πω αλλά τώρα πια θα κυκλοφορούν άλλα στο εμπόριο με ακτίνες Χ, night vision κλπ κλπ, τι να την κάνεις την αρχαιολογία (τότε ένας αστράγαλος ήταν αρκετός) :rotflmao:

Ωραίο χόμπυ! (του πατέρα σου όχι το δικό μου )

Το χει κόψει ο γέρος μου το μπανιστήρι (σ'αυτό τον πλανήτη) εδώ και χρόνια......πέρασε σε άλλο επίπεδο....διαπλανητικό....

Αυτός κέρασε εξάτμιση...εγώ λέω να κεράσω ένα καλό ματογυάλι...που λεν και στο χωριό μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
    Αυτός κέρασε εξάτμιση...εγώ λέω να κεράσω ένα καλό ματογυάλι...που λεν και στο χωριό μου...
    Είσαι ωραίος !

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Για διαβασε και λιγο εδω...http://www.astrovox.gr/

εχει πολυ πραμα για να σε κατατοπισει....

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Για διαβασε και λιγο εδω...http://www.astrovox.gr/

εχει πολυ πραμα για να σε κατατοπισει....

Θενκς Χυμαδόρ...πολύ πραμάτια όντως...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Τι μου θύμισες τώρα.

Πριν από 12 χρόνια είχα πορωθεί με την ερασιτεχνική αστρονομία. Είχα πάρει ένα μικρό τηλεσκόποιο 70mm μεταχειρισμένο 30 χιλ δρχ.
    Ειχα και ένα γαμάτο προγραμματάκι το cybersky (υπάρχει ακόμα). Μιλάμε για πολλές ώρες ψαχνοντας πλανήτες και άστερισμούς. Ο Κρόνος είναι μαγεία όταν τον πετύχεις πρώτη φορά.

Τα λινκ που πόσταρε ο φίλος παραπάνω είναι πολυ κατατοπιστικά. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι εφόσον καταλήξεις στην διάμετρο που θέλεις (πάρε όσο μεγαλύτερη αντέχεις), να δώσεις βάση στην ποιότητα κατασκευής. Κυκλοφορούν πολλά κινέζικα που ναι μεν είναι φθηνά αλλά στην πορεία θα αποδειχτούν ανεπαρκή.

Κοίτα το τριπόδι να είναι βαρύ. Πολύ βαρυ. Όταν στοχεύεις σε τόσο μακρυνά ουράνια σώματα, μια απειροελάχιστη μετατόπιση σε πετάει πολύ μακριά. Και επειδή η καλύτερη παρατήρηση γίνεται σε βουνά ο αέρας πάντα θα είναι πρόβλημα. Αρα το βαρυ τριπόδι θα σου εξασφαλήσει την σταθερότητα που χρειάζεσαι.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Είσαι ωραίος !

Προσεχε εσυ.:rotflmao: :rotflmao:
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
    Προσεχε εσυ.:rotflmao:
    Τώρα πια τα σταμάτησα τα μπανιστήρια...! :o

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akis_1
    Καποτε που εψαχνα να αγορασω εχει ενα μαγαζι διπλα στο μετρο σταση πανεπιστημιο στον πρωτο οροφο του μεγαρου εκει και εχει καλες μαρκες μου ειχαν πει φιλοι αν κοιταξεις δεξια απο την σταση φενεται...
    When the unnamed feeling
    It comes alive
    Then the unnamed feeling
    Takes me away

Αρχικά δημιουργήθηκε από akis_1
    Καποτε που εψαχνα να αγορασω εχει ενα μαγαζι διπλα στο μετρο σταση πανεπιστημιο στον πρωτο οροφο του μεγαρου εκει και εχει καλες μαρκες μου ειχαν πει φιλοι αν κοιταξεις δεξια απο την σταση φενεται...
    Θενκς αλλά μετρό ακόμα στα πανεπιστήμια ΔΕΝ........

είμαι σαΛΛονίκη

papoy Το avatar του/της Viking
    Εγώ αγόρασα απ'αυτόν

http://www.astronomy.gr/

έχει υποκατάστημα και στην Αθήνα.

-Βασικό είναι, εφόσον μιλάμε για αστρονομική παρατήρηση να προτιμήσεις ισημερινή στήριξη ώστε να ακολουθείς εύκολα τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων.

-Επίσης, να προσέξεις να έχει σχετικά μεγάλη εστιακή απόσταση (πάνω από 1000mm). Έτσι, θα μπορείς να πετύχεις μεγάλες μεγεθύνσεις οι οποίες όμως είναι άχρηστες αν δεν υπάρχει και μια σεβαστή...

-Διάμετρος! Όσο μεγαλύτερος είναι ο φακός ή κάτοπτρο που συγκεντρώνει την ακτινοβολία τόση μεγαλύτερη ευκρίνεια θα έχει το είδωλο.Με περίπου 100mm διάμετρο είσαι μια χαρά για ερασιτέχνης.

Αν βέβαια θέλεις ευκολία και hi-tech καταστάσεις θα κοιτάξεις τα ρομποτικά τηλεσκόπια που αφαίρουν μέρος της "μαγείας" αλλά κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα (και πολύ πιο ακριβά).

Προσωπικά, θα πρότεινα ένα κατοδιοπτρικό όπως το Celestron nexstar 4SE με εστιακή απόσταση 1325mm, διάμετρο 102mm λόγω του ότι θα διαθέτει και μοτέρ (πολύ χρήσιμο στην αστροφωτογραφία) και λόγω των μαζεμένων διαστάσεων που προσφέρει αυτός ο τύπος τηλεσκόπιου (κατοδιοπτρικό).Είναι ψιλοακριβό λόγω ηλεκτρονικού χειρισμού (αλταζιμουθιακής στήριξης), εσύ μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο με ισημερινή στήριξη και θα βγει πιο φτηνό από τα περίπου 600 με 650 ευρώ που ζητάει για αυτό αν θυμάμαι καλά!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    [makis mode on]

Μάκη το τραγουδάκι αφιερωμένο ρε ψυχή:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

[makis mode off]
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF