Πρόσφατα μετακόμισα σε καινούρια γειτονιά στο Ηράκλειο. Ένας από τους λόγους ήταν ότι πριν έμενα κέντρο και δεν έβρισκα χώρο να βάζω τη μηχανή. Βγήκα λοιπόν προς τα έξω σε μια χαλαρή συνοικία με τα σπίτια να έχουν απόσταση πλευρικά κ όχι να είναι το ένα πάνω στο άλλο..Όμορφα λέω, θα το αφήνω το μηχανάκι μου από κάτω κ θα φέρω και το αμάξι από τα Χανιά για να το χρησιμοποιώ στο Χανιά-Ηράκλειο (δουλέυω στο Ηράκλειο). Τέλεια!
Δεν πέρασαν 2-3 μέρες κ ήρθε ο σπιτονοικοκύρης να με παρακαλέσει να μην βάζω το αμάξι κάτω απτην απέναντι πολυκατοικία (1 μέρα το έβαλα εκεί μόνο), γιατί λέει του παραπονέθηκε ο γείτονας και γιατί (όπως του είπε) είναι άγραφος νόμος της γειτονιάς να μην παρκάρουμε κάτω απτις ξένες πολυκατοικίες...Αν και δεν έκλεινα ουτε την είσοδο, ούτε το πάρκινγκ του(δεν έχει κιόλας) κ αφού σκέφτηκα τι μ@@κίες ακούω πρώι πρωί λέω οκ θα το βγάλω και έκτοτε το παρκάρω στον από πάνω δρόμο σε μια αλάνα. Δε βαριέσαι λέω , σιγά μη κάτσω να χαλαστώ..
Έλα όμως που χαλάστηκα τελικά.Σήμερα, γυρνάω σπίτι με τη μηχανή κ την βάζω κάτω απτη πολυκατοικία μου λίγο αριστερά στο ύψος της διπλανής(χωρίς πάλι να κλείνω τίποτα) γιατί στην δική μου είχε αυτοκίνητα κ για να μην κλείσω και την είσοδο μας. Δεν προλαβαίνω να κατέβω απτη μηχανή κ έχει βγεί στο μπαλκόνι του ο γείτονας με την γυναίκα του και οι 2 μαζί μου τα χώνουν (αφού πρώτα με ρώτησαν που μένω) . "εδώ βάζουν τα αυτοκίνητά τους οι ανθρώποι!!" μου λέει , με τον τόνο στο ωμέγα."Να την αφήνεις κάτω απτο σπίτι σου". . .Να πάς να δείς αν έρχομαι σκέφτηκα αλλά δεν είχα όρεξη για φασαρία οπότε την πάω πιο πέρα έξω από άλλη πολυκατοικία κ αναμένω πότε θα με διώξουν κ από εκεί αλλά και πότε θα εξαντληθεί η υπομονή μου.
Είναι αστείοι οι τύποι. Νοοτροπία χωριού σε πόλη σαν το Ηράκλειο που είναι πηγμένο σα την Αθήνα.. Είναι αδύνατον να παρκάρουμε ΟΛΟΙ κάτω απτα σπίτια μας εκτός κ αν χτίζουμε τα αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο κ βάζουμε κ τις μήχανες για κολώνες. Αλλά που να καταλάβει ο βλάκας που προφανώς νομίζει ότι με τα χρόνια αποκτά δικαιώματα ιδιοκτησίας στον -δημόσιο- δρόμο.
Στράτο είμαστε και εγώ είμαι το κωλόψαρο της υπόθεσης;
Τέλος πάντων.Σκέφτομαι τι μπορώ να κάνώ γιατί φαντάζομαι σύντομα θα έχω και άλλα τέτοια... Να ξαναμετακομίσω πάντως αποκλείεται!
Get a fu%@#ing life!