Συναδελφοι ,
Μετα απο πολυ ψαξημο, κ μην θελοντας να τα σκασω για το PCIII + ρυθμιση (500ε)
κ αφου εχω βαλλει στην καλη μου τις LeoVince και το BMC air filter βρηκα την λυση για να
φτιαξετε
το μιγμα αερα / βενζινης το οποιο εχει φτωχινει με τις μετατροπες κ πιθανοτατα να ακουτε ενα
μπαμ-μπαμ στην εξατμιση ειδικα οταν κλεινετε το γκαζι απο ψηλες στροφες ...
Η christine μου (.. και καθε fazer) εχει προγραμμα μαμα που ρυθμιζει ποση βενζινη θελεις να προσθεσεις !
ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ...
Για να μπουμε μεσα στα menu εχουμε την μηχανη κλειστη με το διακοπτη στο OFF
1. Παταμε ταυτοχρονα το SELECT + RESET και τα κραταμε πατημενα
2. Γυρναμε το κλειδι στο ON συνεχιζοντας να παταμε τα κουμπια SELECT + RESET
3. Περιμενουμε 3 - 4 δευτερολεπτα μεχρι να μας δειξει στο κοντερ DIAG και αφηνουμε τα κουμπια SELECT + RESET
4. Παταμε το SELECT για να κανουμε μας δειξει το CO
5. Κραταμε πατημενα τα SELECT + RESET για να μας δειξει το C1
6. Κραταμε πατημενα τα SELECT + RESET για να μπουμε στο C1 που δειχνει εναν αριθμο που ειναι η μαμα ρυθμιση του μιγματος στους κυλινδρους 1ο + 4ο νομιζω (σε εμενα ηταν -2, σημειωστε το για να το εχετε το νουμερο σας)
7. Παταμε SELECT για να προσθεσουμε βενζινη , ενω RESET για να αφαιρεσουμε
8. Κραταμε πατημενα τα SELECT + RESET για να βγουμε απο το C1
9. Παταμε SELECT για να εμφανιστει το C2
10. Κραταμε πατημενα τα SELECT + RESET για να μπουμε στο C2 που δειχνει εναν αριθμο που ειναι η μαμα ρυθμιση του μιγματος στους κυλινδρους 2ο + 3ο νομιζω (σε εμενα ηταν 8, σημειωστε το για να το εχετε το νουμερο σας)
11. Επαναλαμβανουμε οτι και στι βημα 7 (προσθαφαιρεση βενζινης)
12. Κραταμε πατημενα τα SELECT + RESET για να βγουμε απο το C2
13. Κλεινουμε τον διακοπτη γυρνωντας το κλειδι στο OFF
ΥΣ1: Νομιζω οτι το C1(2ος και 3ος) και C2(1ος και 4ος) εχουν διαφορετικα νουμερα επειδη οι εσωτερικοι κυλινδροι θερμαινονται περισσοτερο αρα θελουν διαφορετικη ρυθμιση
ΥΣ2: Για το δικο μου, εψαξα χαρτες απο δυναμομετρα με τις ιδιες αλλαγες Leos+bmc και το ιδανικο ηταν να προσθεσω +20 μεχρι +24 και στα δυο C1 και C2
Με +20 η μηχανη πηρε τα πανω της, εφυγαν οι αρυθμιες απο το ρελαντι, επιταγχυνε ποιο γραμμικα και δυνατα , ενω στην επβραδυνση μειωθηκαν αισθητα τα μπαμ μπαμ στην εξατμιση αλλα υπηρχαν
Με αλλα +4 (δηλαδη +24 συνολικα) η μηχανη ειχε ακομα μεγαλυτερη βελτιωση και μπαμ μπαμ σχεδον εξαλειφθηκαν !!! Κρατησα αυτη την ρυθμιση γιατι ειμαι πολυ ευχαριστημενος
ΥΣ3: Αυτη η ρυθμιση ΔΕΝ αντικαθηστα το PCIII. Απλα ρυθμιζει το μιγμα ωστε η μηχανη να δουλευει σωστα . Επισης ΔΕΝ κλεινει την τρυπα στις μεσαιες (θα'θελες!) ... οποιος θελει να κλεισει την τρυπα και/ή να δει την μεγιστη αποδοση να παει να αγορασει PCIII ή κατι παρομοιο ...
ΥΣ4:Ελπιζω να βοηθησα , φωτος ακολουθουν απο τα menu
![]()