Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Παρακαλώ, μια ερώτηση

Παρακαλώ, μια ερώτηση

και από την απάντηση θα δω αν θα συνεχίσω τη σκέψη μου γιατί τα έχω πάρει πολύ άσχημα!

Παρακαλώ να μου θυμήσετε πως υπολογίζουμε τον όγκο κυλίνδρου διατομής Φ1500 και μήκους 10 μέτρων.
    Αν αυτός ο κύλινδρος διατρέχεται πλήρως γεμισμένος με νερό επί 15 λεπτά πόσα κυβικά μέτρα νερό θα χύνονται από την έξοδό του.
    (έστω ο όλος ο κύλινδρος από γεμάτος αδειάζει σε 5 δεύτερα)
    Ευχαριστώ.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    V=πρ^2*υ.
    ρ=ακτινα της βασης
    υ=υψος του κυλινδρου

Μήπως εννοείς διάμετρο και όχι διατομή;
    safety doesn't happen by accident

Βασικα για εξηγησε λιγο αυτο το Φ1500?? Τι ειναι? Ειναι διαμετρος? Ειναι ακτινα??
    Επισης, σε ενδιαφερει η απορροη ανα δευτερολεπτο, η συνολικα ποσα κυβικα μετρα περασαν?
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    με το Φ μαλλον θελει να δηλωσει το ειδικο συμβολο της διατομης ,που μοιαζει με το γραμμα Φ...

Φ1500 είναι διάμετρος υποθέτω σε χιλιοστά
    άρα V=π*r^2*h=3,14*0.75^2*10=17,662m^3 ο όγκος
    αν γεμίζει σε 15 λεπτά η παροχή θα είναι 17,662/15=1,117m^3 / min
    αν αδειάζει σε 5 δεύτερα ο ρυθμός αντίστοιχα είναι 17,662/5=3,532m^3/sec ή 211,92m^3/min

http://www.youtube.com/watch?v=-IYCzbtYQBc&feature=related

Αρχικά δημιουργήθηκε από nightstalker
    αν αδειάζει σε 5 δεύτερα ο ρυθμός αντίστοιχα είναι 17,662/5=3,532m^3/sec ή 211,92m^3/min
    Oπότε κάθε 15 λεπτά (και με την προυπόθεση ότι θα γεμίζει με τον ίδιο ρυθμό που αδειάζει) θα χύνονται από το σωλήνα αυτόν 15Χ211,92=3178,8 κυβικά νερό.
    Σωστά;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Oπότε κάθε 15 λεπτά (και με την προυπόθεση ότι θα γεμίζει με τον ίδιο ρυθμό που αδειάζει) θα χύνονται από το σωλήνα αυτόν 15Χ211,92=3178,8 κυβικά νερό.
    Σωστά;

Ναι!!
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Ωραία (τι ωραία...σκ@τά! τέλος πάντων...)

Μιλούσα με ένα γνωστό φίλου που είχε κατέβει Χανιά της προάλες και δουλεύει σαν υπεύθυνος παραγωγής σε μια διάσημη ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης νερού. Η εταιρεία έχει τρελές πωλήσεις και (όπως είναι γνωστό σε όλους) η τιμή του νερού στο μπουκάλι είναι υπερπολλαπλάσια αυτού της βρύσης. Κοινώς απίστευτα χρήματα με χαμηλό κόστος πρώτης ύλης. Αλλά αυτά λίγο πολύ τα γνωρίζουμε όλοι...
    Αυτό το οποίο δεν εγνώριζα είναι τι ποσότητα αυτού του αγαθού σπαταλιέται καθημερινά...
    Κάθε πρωί και πριν αρχίσει η παραγωγή της εμφιάλωσης, οι κρουνοί της παροχής νερού (διατομής σαν αυτή που περιγράψαμε αρχικά στο thread) στο εργοστάσιο ανοίγουν για κάνα 10-15άλεπτο για να "καθαρίσει"...
    Στο διάστημα αυτό μερικά χιλιάδες κυβικά νερού πάνε στα αζήτητα. Κάθε μέρα.
    Και αυτό συμβαίνει για 6 ημέρες την εβδομάδα, 52 βδομάδες το χρόνο...

Τη στιγμή που λέμε ότι νερό δεν έχουμε και κάντε όλοι οικονομία!
    Τη στιγμή που τα 15-17 κυβικά που καταναλώνω εγώ σα σπίτι το δίμηνο/τρίμηνο τα θεωρώ μέγα σπατάλη και το καλοκαίρι βάζω τούβλα και σακούλες μέσα στο καζανάκι και χρησιμοποιώ το ξέπλυμα των πιάτων για πότισμα!

Θα μου πεις...τι ψάχνεις τώρα ρε φίλε, τους ελέγχει κανείς; Και αν τους έλεγχε, ποιός θα έλεγχε με τη σειρά του τους ελεγκτές;

Συγνώμη πρωινιάτικα για το κουίζ γεωμετρίας αλλά κάπου ήθελα να το πω μη σκάσω!
    Ευχαριστώ όλους που απάντησαν.

οι γραμμές παραγωγής εμφιάλωσης στο σύνολο τους (δλδ, απο την αρχική εισροή του νερού στην εγκατάσταση, στα πρώτα φίλτρα της διαδικασίας) μέχρι και το στάδιο της τελικής εμφιάλωσης είναι εξαιρετικά ευάλλωτες σε βιολογικούς και χημικούς κινδύνους, τόσο που η καθημερινή διαδικασία καθαρισμού τους είναι υποχρεωτική.

Αυτό για μια εταιρεία που θέλει να διασφαλίσει ότι το εμφιαλωμένο νερό που θα πιεί ο καταναλωτής δεν θα έχει μικροβιακό φορτίο άνω των επιτρεπόμενων ορίων ή υπολείματα χημικών (χημικά προερχόμενα απο τη παραγωγική διαδικασία, όχι τυχόν χημικά που μπορεί να προυπάρχουν απο τη πηγή, αυτά ελέγχονται αλλιώς).

Σκεφτείτε, ότι ακόμα και μετά απο αυτή τη διαδικασία καθαρισμού, και εφόσον το νερό έχει ελεγχθεί και για το μικροβιακό/χημικό του φορτίο απο την πηγή, και πάλι εντοπίζονται περιπτώσεις όπου μια παρτίδα μπορεί να θεωρηθεί μη αποδεκτή και να απορριφθεί εξολοκλήρου.

Τώρα, το πόσο ακριβώς νερό θα δαπανηθεί για να θεωρηθεί ότι το κύκλωμα της γραμμής εμφιάλωσης έχει καθαρισθεί επαρκώς, δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Επομένως, ή σταματάτε να πίνετε εμφιαλωμένο ή συνεχίζετε και το κάνετε γαργάρα... δυστυχώς.

Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1
    Μπράβο ρε παιδιά, αγχώθηκα ότι έρχονται Πανελλήνιες στο φόρουμ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Ωραία (τι ωραία...σκ@τά! τέλος πάντων...)

...... (όπως είναι γνωστό σε όλους) η τιμή του νερού στο μπουκάλι είναι υπερπολλαπλάσια αυτού της βρύσης. ......
    περίπου 500-600 φορές επάνω, δεν το λες απλά υπερπολλαπλάσια.....

Παρόμοια θέματα

1. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ???????
    από johnie στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2006, 17:27
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2005, 12:34
  3. Αλλη Μια Ερωτηση
    από AFRO1969 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2004, 14:33
  4. Μια Ερωτηση Απο Εναν Απληροφορητο