Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 96

Θέμα: Βασιλάκης (όχι ο καϊλας )

Βασιλάκης (όχι ο καϊλας )

Κοντά στην Λαυρεωτική έχω ένα οικόπεδο της μάνας μου που κάποτε ήθελα να το κάνω μόνιμη κατοικία… κάτι το ένα κάτι το άλλο χρόνος δεν βρέθηκε ποτέ, βαριόμουνα και του θανατά εδώ που τα λέμε, και το μόνο που έκανα ήταν να βάλω μια βάση με ένα τροχόσπιτο απάνω .. άφησα λοιπόν την βάση κούφια και εκεί καβάτζωσα τα παλιά μου μηχανάκια.

Επειδή εδέησαν και πριν λίγα χρόνια μου έβαλαν νερό (το ρεύμα θα μου το φέρουν κατά τις επόμενες εκλογές καταπώς το κόβω..) φύτεψα δεντράκια και ένα μικρό μποστάνι . Έχω φυτέψει 4 λεμονιές 2 βερικοκιές 2 συκιές (μην γελάσει κανείς τον έσκισα) 4 αμυγδαλιές , ένα κακομοίρη φοίνικα που μάλλον θα μου μείνει ζούμπακας και κάτι κρεμμύδια . Με τα ζαρζαβατικά πάντα είχα πρόβλημα , όλο κατσιασμένα μου μένουν . Πήγα σε ένα μαγαζί να πάρω νέους σπόρους και ο πωλητής έκανε κωλοτούμπες να πάρω κάτι που είχε σε προσφορά και θα γινόντουσαν λέει δυο μέτρα αλλά όταν είδα ότι έγραφαν “φάρμα Chernobil “ τη σακουλεύτηκα . Καλύτερα κατσιασμένα.

Εκεί που λέτε αράζω πολύ τα καλοκαίρια μου με γκαζάκια (χωρίς τις κουκούλες) και προμήθειες αν και φέτος θα την βγάλω πιο ανώδυνα γιατί έκοψα το τσιγάρο και χαίρομαι. Κάθε Σαββατοκύριακο εκεί πάω και σκαλίζω , ποτίζω φυτεύω κάνα βασιλικό και παιδεύομαι γενικώς. Όταν ο φίλος μου ο Γιώργος μου κολλάει για καμιά βόλτα και του λέω ‘δεν παίζει έχω μια δουλειά την Κυριακή’ εκεί αράζω. Παίρνω και κάνα καλό βιβλίο και είμαι άνετος.

Πέραν του καλοκαιριού όμως που η μέρα είναι μεγάλη, τον χειμώνα που έιναι ερημιά αγριέυεσαι ρε παιδάκι μου. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις κανένα γείτονα μην τυχόν και γίνει τίποτα και πάς καμιά φορά και βρεις κάνα κρατήρα αντί για το τροχόσπιτο. Και πάει στον αγύριστο και το τροχόσπιτο . Σαράβαλο είναι . Το ίδιο και τα μηχανάκια. Τα δεντράκια μη μου πειράξουνε.

Λίγο πιο κάτω ζει μια οικογένεια τόσο καλοζωισμένη και φροντισμένη από το κράτος, που όταν βλέπω πολιτικούς να μιλάνε για πρόνοια για κοινωνία και για ίσες ευκαιρίες , θέλω να τους ρίξω γονατιές στα δόντια μπας και το βουλώσουν . Οκτώ παιδιά (τόσα ήταν τελευταία φορά που μέτρησα) κάθε ηλικίας που μεγαλώνουν μόνα τους σε ένα σπίτι έτοιμο να πέσει . Ο πατέρας των παιδιών ο κύριος Γιάννης είναι οικοδόμος αλλά έκανε μπάι πας πριν λίγα χρόνια και του έδωσαν σύνταξη μειωμένη. Τρία χρόνια μετά την επέμβαση του έκοψαν την σύνταξη γιατί έγινε λέει καλά . Ναι τον διαβεβαίωσε ο υπουργός ο ίδιος. Αφού και αυτός (ο υπουργός) με 2 By-pass μια χαρά ανεβάζει τενεκέ τσιμέντο στον τέταρτο όροφο. Κάνει και γυμναστική .

Τέλος πάντων ο κύριος Γιάννης πάει και κάνει κάνα μεροκάματο αλλά δεν βγαίνει το ρημάδι εύκολα. Μια φορά έκανα να του δώσω λεφτά και πήγε να με φάει. Τον έχω λοιπόν με κλειδί και πηγαίνει και μου ποτίζει τα δεντράκια κάποιες μέρες και τον πληρώνω . Πολλές φορές το καλοκαίρι πάω επίτηδες αργά για να προλάβει να ποτίσει (αλλιώς τα αφήνει σε μένα και μετά δεν θέλει λεφτά) και όταν αργώ με βρίζει γιατί δεν προλαβαίνω να κάτσω να πιω κάνα τσίπουρο μαζί του. Ρίχνει και καμιά ματιά στο σπίτι μην μας φάνε τα σκυλιά.

Πρίν τέσσερα χρόνια πάω ένα απόγευμα Κυριακής , έκανε φοβερή ζέστη εκείνη την ημέρα. Βλέπω απέξω ένα παπί στην πιο άθλια κατάσταση που έχω δει στην ζωή μου.Φαινόταν ότι είναι Glx αλλά μέχρι εκεί. Έκανα το Σταυρό μου και μπήκα στο σπίτι. Βλέπω το Βασίλη , ένα γιο του κύριου Γιάννη. Είναι δεν είναι δεκάξι χρονών. Με καλωσόρισε ευγενικά, μπορεί και να ντράπηκε το καημένο.

-“Γεια σου ρε Βασιλάκη , τι κάνεις ; Όλα καλά; “
    -“Καλά κύριε Άκη. Ο πατέρας μου είναι λίγο κουρασμένος και ήρθα εγώ να ποτίσω. Είχε πάει για δουλειά σήμερα. “
    - “Καλά έκανε. Να του πείς περαστικά. Να σου πω , πότε πήρε παπί ο πατέρας σου ρε Βασίλη;”
    (Τα μάτια του άστραψαν. Μου θύμισαν παλιές εποχές..)
    - “Δικό μου είναι!! Έκανα μεροκάματα σε μια οικοδομή και το πήρα προχτές!! Ο μαγαζάτορας μου είπε ότι είναι ευκαιρία!! Δεν σας αρέσει; “

Το τελευταίο το είπε με ένα ύφος που αν του έλεγα ότι δεν μου αρέσει θα μου έκοβε την καλημέρα. Ο Βασίλης ήταν αλάνι αλλά με την καλή έννοια. Περπατημένο παιδί όχι κωλόπαιδο. Αλλά από μηχανάκια δεν σκάμπαζε. Έπαιξε ρόλο και η ηλικία με τον ενθουσιασμό και το φαγε το σαπάκι. Προσπάθησα να το πείσω να μην καβαλάει αλλά του κάκου. Σε τελική ειδικά εμένα για μηχανές δεν με έπαιρνε να δίνω συμβουλές...

Όταν τελειώσαμε τα ποτίσματα και τα σκαλίσματα , πήγα να δώ την “ευκαιρία” καλύτερα . Ήταν χειρότερα από ότι φανταζόμουν και όταν καβάλησα. Το ψαλίδι ήταν στραβό, αμορτισέρ δεν υπήρχε , σάπια και σκουριές παντού, βραχυκυκλωμένα ηλεκτρικά κολλημένα με μονωτική ταινία , λάδι έσταζε από κάτω. το μπροστινό νύχι σπασμένο μαζί με το ταμπούρο…

(Λίγες μέρες μετά πέρασα από το εν λόγω μαγαζί … και μιλήσαμε σοβαρά για την ευκαιρία που πούλησε ο “μαγαζάτορας” και για άλλα "επενδυτικά" έργα… ο Βασίλης το είχε πάρει 500 ευρώ … πήρα τα 400 πίσω και του τα έδωσα..)

Όταν καβαλάω ένα μηχανάκι το αφουγκράζομαι. Όχι με το βαρύ ύφος χιλίων καρδιναλίων που παίρνουν τα μαστόρια. Τα ακούω τα μηχανάκια. Μου λένε τις ιστορίες τους, τα παράπονά τους , τι ζητάνε. Κάθε ένα κάνει τον ήχο του. Με βλέπουν αυτοί που δεν με ξέρουν να κολλάω το αυτί μου πάνω στο ντεπόζιτο και να αφουγκράζομαι και με περνάνε για τρελό…

Σκεφτόμουν και άκουγα ..Ποιος έκανε τον Χριστό με αυτό το μηχανάκι και το ανάστησε από τον τάφο;; Κι όμως έπαιρνε μπροστά … Δεν ήθελε να πεθάνει… Μάλιστα…Ο Βασίλης κρεμόταν από τα χείλη μου…και τώρα τι κάνω;

- “Λοιπόν Βασιλάκη καλό φαίνεται αλλά θέλει ένα καλό σέρβις.. Βλέπεις που χάνει λάδι;; Θα μου υποσχεθείς να μην το κουνήσεις και εγώ θα σε βοηθήσω να το μαζέψεις και να του ρίξουμε και ένα βάψιμο να δεις τι όμορφο που θα γίνει...”

Μου το υποσχέθηκε και το κλειδώσαμε στην αποθήκη μου . Την είχαμε γλιτώσει για λίγο…. Γύρισα Αθήνα να φέρω τα καλά μου εργαλεία και την υπομονή μου… το καλοκαίρι ξεκινούσε πολύ νωρίς….

Όπως ξαναείπα , ο Βασιλάκης ήταν αλάνι. Ένας κυριλές αν τον πετύχαινε στο δρόμο θα τον πέρναγε για φάτσα έτσι ξερακιανός που ήταν. Ήταν αδύνατος, μικροκαμωμένος με σκούρα μαύρα μάτια και πεταχτά αυτιά. Σκέτος κούκλος ένα πράγμα που λέμε. Μιλούσε πολύ σιγανά , μέσα από τα δόντια του, που ήταν και αραιά σαν να ντρεπόταν ένα πράγμα. Σπάνια σε κοίταζε στα μάτια όταν σου μιλούσε. Μια φορά είχε έρθει ένας κολλητός για καφέ .Εκεί που καθόμασταν στον κήπο και εγώ καμάρωνα για το μποστάνι μου που τώρα δεν μου φαινόταν τόσος κατσιασμένο, μπήκε στο τροχόσπιτο ο Βασίλης να πάρει κάτι. Καπάκι ο φίλος μου πετάχτηκε να πάει τουαλέτα. Βασικά πήγε να τσεκάρει το κινητό και το πορτοφόλι του που τα είχε αφήσει μέσα. Το κατάλαβε και ο Βασίλης αλλά δεν μίλησε ο φουκαράς. Ούτε εγώ είπα τίποτα. Αφού είναι φυσικό . Είμαστε “Ευρωπαίοι” πλέον. Έτσι εύκολα παρεξηγούμε και κρίνουμε μούρες . Το παιδάκι αυτό όμως ήταν σπαθί όπως τα περισσότερα φτωχά παιδάκια της ηλικίας του αν τους δώσεις μια ευκαιρία…Εμένα δεν με φόβιζε ο χαρακτήρας του …

Αυτό που εμένα φόβιζε ήταν το τιμόνι…Δεκαέξι χρονών χωρίς δίπλωμα (το πήρε στο όνομα του αδερφού του που ήταν ενήλικος ) ήξερε από μηχανάκια όσα ήξερα εγώ για πλέξιμο και αυτό είχε φανεί από την επιλογή του. Το θέμα λοιπόν ήταν να προλάβω να του περάσω κάποια πράγματα καθημερινής “μοτοαμπελοφιλοσοφίας” πριν μάθει με τον άσχημο τρόπο…Ξέρετε όμως πόσο δύσκολο είναι να περάσεις σε ένα δεκαεξάχρονο πράγματα ; Αν πας με τον τσαμπουκά έχασες γιατί η άρνηση είναι έντονη στην ηλικία αυτή. Αν πας με το καλό πάλι έχασες γιατί θα βαρεθεί. Σε λεπτό πάγο πατούσα και το καλοκαίρι όπως σας είπα ερχόταν ζεστό…

Έφερα λίγες ημέρες μετά τα εργαλεία μου και είπα του Βασίλη να έρθει την επόμενη το πρωί.
    -“Βασίλη έλα κατά τις δέκα να ξεκινήσουμε , έτσι;”
    Κατά τις επτά το πρωί με ξύπνησε ο θόρυβος του νερού από το πότισμα. Ο Βασίλης απ’ έξω να ποτίζει Δεν πρέπει να είχε κοιμηθεί καθόλου από την αγωνία του. Σηκώθηκα και άναψα το μπρίκι να φτιάξω καφέ.... Άχ ρε νιάτα όμορφα που είστε…

-“Κύριε Άκη , όλα αυτά θα χρειαστούν για το δικό μου μηχανάκι ;!;! “
    Ο Βασίλης κοιτούσε τα εργαλεία .Ένα σκωροφαγωμένο αρχαίο οδηγό συντήρησης της Honda για όλη την σειρά των διάσημων πουλερικών που κατασκέυαζε. Δεν ήταν του Glx αλλά έκανε. Σε τελική δεν υπήρχε και κάτι καλύτερο. Δύο σειρές καστάνιες ψιλές και μισής ίντζας , καμινέτο , εξωλκέας για ρουλεμάν έξω και μέσα, γράσα, καθαριστικά, στουπιά , λάδια , ξύδια και αλάτι και πιπέρι , πολύγωνα κλειδιά , γερμανικά κλειδιά, γαλλικά κλειδιά και το κλειδί του παραδείσου για τον Βασίλη που είχε τρελαθεί από τη χαρά του που το μηχανάκι του επιτέλους θα ήταν έτοιμο μετά το σέρβις να τρέξει στους αγώνες…

-“Όλα αυτά τα εργαλεία και άλλα τόσα που θα φέρω από την Αθήνα. Αλλά το βασικό που χρειάζεται τώρα είναι υπομονή …. και ένα καλό τσιγάρο πριν ξεκινήσουμε…”

..... μετά την Καλοπούλα .....

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Gαμας αγορι μου!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Gαμας αγορι μου!
    όχι super duke όμως ....

(ευχαριστώ ρε Παναγιώτη ... )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Μονο να το συνεχισεις Ακη
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

...σε τρομαξα? Το avatar του/της mpou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    ...[/B]
    Που να σας παρει και να σας σηκωσει.
    Που να σας τον χουφτωνει η πιο καυλιαρα και να σας παραταει στη μεση λεγοντας "Συνεχισε μονος αγορακι"

Δεν διαβαζω αλλο (εκ του "δεν μεταδιδω αλλο")!

Να τελειωσετε τα δημιουργηματα σας, να τα τυπωσετε, να τα παρουμε στην (ερημικη) παραλια να τα διαβασουμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ.

Αι στο διακονο πια με τους μπουστηδες που μπλεξαμε.

Υ.Γ. Αφου το κειμενακι το εχεις ετοιμο και κανεις κοπι-πειστ (post delta-time), γιατι μας γ@μ@ς ασάλιωτους?

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αυτοι οι εμποροι οι μαγκες μου τη δινουν παααααααααααααρα πολυ στα νευρα. Και το 90 τοις εκατο την εχουμε πατησει απο αυτους στα πρωτα βηματα. Ενα παληκαρακι πριν μερικα χρονια του πηγανε στη μαντρα ενα παπι και παει να το βαλει μπροστα και αποκολληθηκε το μισο και το παιδι πεθανε. Πουλας ρε και τι πουλας;;; Αφου το ξερεις οτι το χρεπι που εχεις βαλει με 500 ευρω καποιο παιδι που δεν ξερει θα παει να το παρει. Κι αν το παιδι αυτο ηταν ο γιος σου; Αλλα να στα παπ//ρια σου. Φταινε κι οι γονεις. Αφου το βλεπεις εχει την καψα να παρει μηχανακι για τη μαγκια στην παρεα του, για τη Μαρια τη γκομενα συμμαθητρια. Πηγαινε μαζι του, να δουνε κι ενα μεγαλο ανθρωπο παρτε κατι καλο. Πηγαιντε και σ' ενα μηχανικο. Χαιρομαι που θα ισχυσει το ΚΤΕΟ κυκλοφορουν τοσες παγιδες, ισως κατι καλο να βγει.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Ρε Άκη....
    Είσαι από αυτούς που μέσα από το γραπτό τους, μας κάνουν να τα ζούμε...
    Να έρχονται οι εικόνες ατόφιες στο μυαλό μας...

Και να μην το συνεχίσεις,δεν δίνω μία..Συνέχισε μόνο να μας γεμίζεις εικόνες..
    Γιατί καλοί οι εκκεντροφόροι και τα πιστόνια, αλλά στις μέρες μας, "διψάμε"...

Συνεχα το ρε μπουστη μου...

είπες μετα την κα(υ)λοπούλα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
    Συνεχα το ρε μπουστη μου...

είπες μετα την κα(υ)λοπούλα...

Ναι αλλά δεν είπα πια Καλοπούλα ....

(το πολύ να γυρίσεις από τις διακοπές και να το βρεις τελειωμένο ... )

(θα το συνεχίσω ρε man ... απλά παίζει και λίγη δουλίτσα που κάνω ... ήρθε και η κυρά από τη Λούτσα και πιάσαμε το μπούρου μπούρου ... )

Have faith ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    ΡΕ ΠΣΤ ΑΚΗ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΡΕ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    ΡΕ ΠΣΤ ΑΚΗ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΡΕ!!!

Kαλά, καλά.....

From inside info....

..στο μεθεπόμενο επεισόδιο κάνουν σήμα του πιτσιρικά να σταματήσει σε μπλόκο επειδή το γκομενάκι του ΔΕΝ φοράει κράνος, ο πιτσιρικάς την κάνει, τον κυνηγάνε, τον πιάνουν, τον πάν αυτόφωρο αλλά επειδή είναι ΣΚ περιμένει στη στενή να έρθει Δευτέρα αλλά κάπου χάνονται τα χαρτιά του και περνάει καιρό στη φυλάκα ενώ οι γονείς του έχουν δηλώσει εξαφάνιση και έχει γίνει και εκπομπή στη Νικολούλη.....

Περιττό να αναφέρω ποιός βγάζει στο τέλος το φίδι από την τρύπα.....

Γενικά, πρόκειται για ένα επεισόδιο 'Εξπρές του μεσονυχτίου' (παίζει να υπάρχει και μπλέξιμο με ναρκωτικά που είχε ξεχάσει μέσα στις σαμπρέλλες ο έμπορος που του το πούλησε - έτσι κι αλλιώς ΟΛΟΙ έχουμε καταλάβει το ποιόν του)............

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Kαλά, καλά.....

From inside info....

..στο μεθεπόμενο επεισόδιο κάνουν σήμα του πιτσιρικά να σταματήσει σε μπλόκο επειδή το γκομενάκι του ΔΕΝ φοράει κράνος, ο πιτσιρικάς την κάνει, τον κυνηγάνε, τον πιάνουν, τον πάν αυτόφωρο αλλά επειδή είναι ΣΚ περιμένει στη στενή να έρθει Δευτέρα αλλά κάπου χάνονται τα χαρτιά του και περνάει καιρό στη φυλάκα ενώ οι γονείς του έχουν δηλώσει εξαφάνιση και έχει γίνει και εκπομπή στη Νικολούλη.....

Περιττό να αναφέρω ποιός βγάζει στο τέλος το φίδι από την τρύπα.....

τι λαλάκας που είσαι .... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

(να με πείς ποιον πλήρωσες απο μέσα να σου δώσει τις πληροφορίες .. )

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird

Γενικά, πρόκειται για ένα επεισόδιο 'Εξπρές του μεσονυχτίου' (παίζει να υπάρχει και μπλέξιμο με ναρκωτικά που είχε ξεχάσει μέσα στις σαμπρέλλες ο έμπορος που του το πούλησε - έτσι κι αλλιώς ΟΛΟΙ έχουμε καταλάβει το ποιόν του)............

Τη "ζαπρέ" καβατζωμένη σε Barum σαμπρέλες εντουράδικες από 4 mm και πάνω .... (τις κόκκινες που είναι οι καλές γιατί οι μαύρες "κλάνανε" )

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster

τι .......

Μία δραματική λεπτομέρεια του story, είναι ότι οι ΜΠΑΤΣΟΙ πάνε στην Νικολούλη γιατί αδυνατούν να βρούν την ταυτότητα του Βασιλάκη....

Και μετά, μία Παρασκευή αργά μετά από ένα extended ΔΣ, τυχαία....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

πληκρολόγιο ok?

You BETA believe...

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  2. Bruce Lee=Βασιλακης Καιλας του Honk Kong
    από Xrider στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2007, 13:11
  3. Ακυρωση Η ΟΧι ;;
    από jimbar στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2004, 13:04
  4. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2004, 19:23
  5. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ 4 ευρο ΣΟΥΒΛΑΚΙ !!!!!!!!!!!!!
    από dariosk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/11/2003, 17:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF