Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 49

Θέμα: Πόσο βοηθάει....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

Πόσο βοηθάει....

Το έχουμε συζητήσει στο παρελθόν αλλά ώς συνήθως είναι ενα θέμα που δεν τελειώνει ποτέ.

Θεωρείτε οτι κάποιος είναι καλύτερος οδηγός μηχανής αν γνωρίζει και απο μηχανικά της μοτοσυκλέτας του ή οχι;

Μιλάμε για τον Μέσο Αναβάτη, όπου δεν έχει ομάδα απο πίσω με μετρητές και ηλεκτρονικά βοηθήματα, τηλεμετρίες κτλ. Τον μέσο Αναβάτη που θα πάρει μια μηχανή 600 κυβικών και θα βγεί στον δρόμο.

Ποιός θα ήταν πιο ικανός αν θέλετε...ο έχω γνώση της μηχανικής μιας μοτοσυκλέτας ή εκείνος που είναι απλός αναβάτης με βάρος κυρίως στο πως να οδηγεί την μηχανή του;

Προσωπική άποψη είναι πως αν γνωρίζεις το πως συμπεριφέρεται μηχανικά μια μοτοσυκλέτα συνήθως είσαι σε καλύτερη θέση να προσδιορίσεις το όριο της οδικής της συμπεριφοράς, άρα έχει και την καλύτερη δυνατότητα να εκμεταλλεύθει στο έπακρο αυτό που μπορεί απο την μηχανή του.

Θα έχει ενδιαφέρον φαντάζομαι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Άμα έχεις ταλέντο...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

και ναι και όχι ...

αν μιλάμε για γνώση μηχανολογίας και τεχνολογίας κινητήρα πχ, δλδ αν ξέρω να ρυθμίζω βαλβίδες, να αλλάζω λάδια φιλτρα, να τεντώνω αλυσίδα, τότε δεν είναι απαραίτητο ότι είμαι καλύτερος οδηγός. To να ξέρω όμως πως αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του ο κινητήρας και πως αυτό μπορει να με οδηγήσει ή να με γλυτώσει από ένα highside, τότε παίζει.

Άλλο παράδειγμα, το να ξέρω να σετάρω αποσβέσεις αναρτήσεων απο την πρακτική πλευρά (πιάσε το κατσαβίδι και γύρνα το ρυθμιστή), δεν συνεπάγεται ότι γίνομαι ταχύτερος αναβάτης.

Αν μιλάμε όμως για συμπεριφορά μηχανής και το πως αυτή εξηγήται απο τη φυσική τότε ναι, γίνομαι καλύτερος οδηγός αν ξέρω ότι πρέπει να έχω sag και τι είναι αυτό.

Επίσης, άλλο παράδειγμα, ο κανόνας του σταθερά ανοιγόμενου γκαζιού, το πως αυτός επηρεάζει τη κατανομή 60-40 (πίσω-μπρός) και του πως αυτό επηρεάζει θετικά την ευστάθεια και τη δυναμική της μοτό μέσα στη στροφή. Σε αυτό το κανόνα πατάει όλο το 1ο level του CSS ...

Ό,τι ξέρει κανείς καλό είναι.
    Αν τώρα γνωρίζει και 5-6 πράματα παραπάνω για κάτι από τη λειτουργία του οποίου εξαρτάται το αν θα ταξειδέψει προς τον προορισμό του ή προς την Αχερουσία Λίμνη...ε, αυτό είναι ακόμα καλύτερο.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Άμα έχεις ταλέντο...

συμφωνω

αλλα χρειαζοντε και οι γνωσεις σε ορισμενα πραγματα οσον αφορα τα τεχνικα

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Το να μπορεις να οδηγήσεις την μηχανή με ενδεχόμενες ζημιές απο πτώση είναι πολυ πιο χρήσιμο από το να μπορεις να αλλάξεις καδένα εκεντροφόρου...
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Kαι γιατί πρέπει να τον νοιάζει τον τελικό χρήστη τα μηχανολογικά της μοτοσυκλέτας του?
    Κάνεις ό,τι σου λέει ο μάστορας, ο,τι συμβουλή σου δώσει...
    "Ζέστανε τον κινητήρα πριν ξεκινήσεις, ξεκίνα με λίγες στροφές, σπρευ στην αλυσίδα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, τσέκαρε πιέσεις" κτλ.
    Υπάρχουν ανθρώποι που την αλυσίδα την λαδώνουν στον μάστορά τους. Καθόλου κακό!
    Άλλο να ξέρεις να την φροντίζεις και να ξέρεις το μανουάλι της και αλλο να ξέρεις να ρυθμίζεις βαλβίδες.
    Ο συνδυασμός βέβαια, προσωπικά, τον θαυμάζω!

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Kαι γιατί πρέπει να τον νοιάζει τον τελικό χρήστη τα μηχανολογικά της μοτοσυκλέτας του?
    Κάνεις ό,τι σου λέει ο μάστορας, ο,τι συμβουλή σου δώσει...
    "Ζέστανε τον κινητήρα πριν ξεκινήσεις, ξεκίνα με λίγες στροφές, σπρευ στην αλυσίδα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, τσέκαρε πιέσεις" κτλ.
    Υπάρχουν ανθρώποι που την αλυσίδα την λαδώνουν στον μάστορά τους. Καθόλου κακό!
    Άλλο να ξέρεις να την φροντίζεις και να ξέρεις το μανουάλι της και αλλο να ξέρεις να ρυθμίζεις βαλβίδες.
    Ο συνδυασμός βέβαια, προσωπικά, τον θαυμάζω!

ασχετο με το θεμα αλλα μολις σκευτηκα οτι δεν εχω μαστορα ΜΟΥ. Οσες φορες εχω παει συνεργειο και δεν πρεπει να ειναι και παρα πολλες εχω παει σε διαφορετικα καθε φορα. και κανεις μαστορας δε μου ειπε ποτε τι να κανω και τι οχι.Ποτε δεν καταλαβα τι παει να πει μαστορας ΜΟΥ.Παντα φοβαμαι οταν αφηνω την μηχανη συνεργειο δεν μπορω να το ξεπερασω με τιποτα αυτο.
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    ασχετο με το θεμα αλλα μολις σκευτηκα οτι δεν εχω μαστορα ΜΟΥ. Οσες φορες εχω παει συνεργειο και δεν πρεπει να ειναι και παρα πολλες εχω παει σε διαφορετικα καθε φορα. και κανεις μαστορας δε μου ειπε ποτε τι να κανω και τι οχι.Ποτε δεν καταλαβα τι παει να πει μαστορας ΜΟΥ.Παντα φοβαμαι οταν αφηνω την μηχανη συνεργειο δεν μπορω να το ξεπερασω με τιποτα αυτο.
    οκ! πάρε αλενόβιδες, ροπόκλειδα, κατσαβίδια και άρχισε το λύσιμο...

ΥΓ Γιατρό έχεις?

Άμα έχεις ταλέντο...
    ευχαριστώ καπετάνιο μου ....
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    "μου"??? να και οι οικειότητες..... :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    μα τι λέτε...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Άμα έχεις ταλέντο...
    Τι να το κανεις οταν....

Δεν μπορεις να καταλαβεις οταν μπισταει το μηχανακι σου σε καθε λογης σαμαρακι και πρπει να κοβεις στο μισο απο τους υπολοιπους για να συνεχισεις ορθιος....

Δεν μπορεις να καταλαβεις οταν στριβεις, και το μηχανακι σου αρνειτε να βγαλει την δυναμη του στον δρομο (χωρις ανα πασα στιγμη να βραθεις φαρδυς-πλατυς......)

Δεν μπορεις να καταλαβεις γαιτι το μηχανακι σου σερνετε στις χαμηλες στροφες, και δεν μαζευετε στις ψηλες και στην ουσια δεν ευχαριστιεσε τιποτα........

Με αυτες τις εννοιες παραπανω σιγουρα ο "μηχανικος " αναβατης εχει μεγαλο πλεονεκτημα... Γιατι μονο στον αναβατη της και τα γουστα του μιλαει η καθε μοτο....!

Τωρα μηχανικος με την εννοια μαζι με την λιπανση της αλυσιδας, να ριξω και ενα ρυθμισμα στις βαλβιδες, δεν νομιζω οτι εκτος απο την τσεπη του εχει περισσοτερα οφελη....

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    οσα περισοτερα ξερεις τοσο καλυτερα ειναι.η ζωη ειναι πολυπλοκη και το παραμικροο πραγμα που ξερεις παραπανω μπορει να σε βοηθησει λιγο η πολυ σε καποια φαση.θεωρω οτι καποιος που ξερει την μηχανη του κατανοει πως πρεπει να της συμπεριφερεται και ποτε να την παει στον μηχανικο(δεν ειναι αναγκη να κανει καποιος μονος του τα παντα αλλα πρεπει να ειναι σε θεση να ξερει ποτε θα χρειαστει τεντομα αυτη η αλυσιδα γιατι κανενας μαστορας δεν θα τον σταματισει στο φαναρι να του την τεντοσει).τωρα αν μπορει οταν προκειπτει κατι να το κανει μονος του δεν ειναι καλο μονο για την τσεπη του αλλα και για την μηχανη του.γνωστη η ιστορια με ολους τους μηχανικους...μην τα λεω τσαμπα ολοι ξερουμε οτι κανενας δεν νοιαζεται για την μηχανη μας οσο εμεις οι ιδιοι....και οποιος αναπαυεται στον "επαγγελματισμο" του μεσου ελληνα μηχανικου.....
    ....

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    σπιριτ +1000
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πόσο "βρώμικο" μυαλό έχετε;
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2004, 22:01
  2. ποσο μεγαλα
    από idi στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2004, 23:01
  3. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2004, 14:30