Ξεκινάω αυτή την κουβέντα γιατί με ενδιαφέρει άμεσα, και πιστεύω και αρεκτούς φίλους ακόμα.
Είμαι στη διαδικασία επιλογής για την αγορά καινούριας μοτοσυκλέτας και έχω καταλήξει να ψαχτώ ανάμεσα στα V-strom, Versys, Transalp από ON-off και Bandit 650 και Cbf 650 από street.
Ο λόγος που ψάχνομαι ανάμεσα σε δύο κατηγορίες μοτοσυκλετών είναι το ύψος. Είμαι 1.75, στο Vstrom που έχω ανέβει είμαι οριακά στο να πατήσω κάτω με ασφάλεια ενώ φαντάζομαι στο Versys και στο Transalp που έχουν λίγο ψηλότερη σέλα θα δυσκολευτώ πραγματικά και έτσι άρχισα να κοιτάω και τα street αφού με χώμα δεν μπλέκω.
Χθες όμως διάβασα την παρουσίαση του νέου Versys στο Moto και είδα ότι στα έξτρα που δίνει η Kawasaki προσφέρει και επιλογή άλλης σέλας που πάει τη θέση οδήγησης 50 χιλιοστά πιο χαμηλά και από 845 που είναι η μαμά πάει στα 795, στα επίπεδα μιας street δηλαδή κάτι που εμένα με βολεύει αφάνταστα καθώς το Versys και μου αρέσει αλλά και πιστεύω ότι μου ταιριάζει για τη δουλειά που το θέλω, δηλαδή πόλη συνεχώς, κοντινές βόλτες γύρω από την Αθήνα, και κάποιες φορές μόνος μέχρι Ορχομενό-Λιβαδειά.
Το ερώτημα όμως, το οποίο προκύπτει και από επίσημη συμβουλή της Bmw για το F650Gs όπου λένε να είναι τελευταία λύση η επιλογή του κιτ χαμηλώματος γιατί αλλάζει η συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.
Πόσο μπορεί να επηρεαστεί γενικά η γεωμετρία μιας μοτοσυκλέτας από μια τέτοια αλλαγή ? Και εντάξει στο bmw αλλάζουν και πράγματα στις αναρτήσεις ενώ στο Versys μόνο η σέλα. Απ' την άλλη σκέφτομαι ότι χαμηλώνοντας η θέση του αναβάτη χαμηλώνει και το κέντρο βάρους άρα θα είναι καλύτερα.
Τι ισχύει ? Ποια η γνώμη σας ?