Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Ροπάτη και "ανεβαστική";

Παλαιό μέλος

Ροπάτη και "ανεβαστική";

Χαιρετώ όλους τους φίλους συμφορουμίτες...

Θα ήθελα μια βοήθεια σε επιλογή μοτο διότι είμαι λίγο εκτός κλίματος. Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Είμαι λίγο παππούς (45), 1.75 ύψος και νορμαλ κιλά. Την μηχανή την χρησιμοποιώ κυρίως μέσα σε επαρχιακή πόλη για κοντινές αποστάσεις. Σύνολο κάνω γύρω στα 1000κμ / χρόνο το πολύ! Βέβαια, όταν βρεθώ σε νησάκι νοικιάζω εκεί κάποιο εντουράκι οπότε στην πραγματικότητα κάνω +λίγα κμ ακόμα.

Μηχανή >125 οδηγώ από το 1981. Συνήθως 250 κυβικά.

Αυτή την στιγμή έχω μια kawasaki sherpa 250 από την οποία είμαι μεν ευχαριστημένος από αξιοπιστία και οικονομία, αλλά θα ήθελα:
    1) Περισσότερη ροπή
    2) Να μπορώ να κάνω καμια βόλτα χωρίς να πιαστεί ο απαυτός μου...
    3) Να μπορώ να πάρω τη γυναίκα μου μαζί χωρίς να ζορίζεται η μηχανή
    4) Να είναι υδρόψυκτη
    5) Να με "ανεβάζει" λίγο ψυχολογικά ρε αδερφέ! Νοίκιασα το καλοκαίρι μια D-TRACKER και μου άρεσε καλύτερα από την δική μου που σίγουρα δεν σε "φτιάχνει" στην βόλτα...

Προτιμώ καινούρια από μεταχειρισμένη φυσικά! Και να μην περάσω τα 650 κυβικά βέβαια!
    Μην μου πείτε να πάρω κανα παπί κλπ. Την μηχανή την βλέπω περισσότερο σαν διασκέδαση.

Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη!!!

@@ κι άλλο ένα @ Το avatar του/της Konti
    Welcome

Κατ αρχήν πόσα € διαθέτεις?
    ΤΕΛΟΣ

Παλαιό μέλος
    Τη δική μου και μέχρι 4-5000 ακόμα λέω...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    KLR650. Κινειται παραπανω απο ανετα σε επαρχιακο, δεν κολωνει στο χωμα, ειναι ανετο δικαβαλο αρκει να μην εχεις απαιτησεις μεγαλου ταξιδιου απ' αυτο, ειναι αρκετα οικονομικο και πολυ προσιτο καινουργιο σε τιμη.
    V strom 650. Αρκετα βαρυ μηχανακι. Στα στενα ορια της πολης θα κουρασει. Σε επαρχιακο δε θα δυσανασχετησει. Σε ταξιδι σε οποιεσδηποτε συνθηκες φορτωματος και δικαβαλο ειναι στο στοιχειο του.
    ΧΤ660. Σταθερη αξια. Αποδιδει καλα. Κινειται πολυ ανετα σε επαρχιακο και μεσα στην πολη. Προσιτο σε τιμη. Σε ταξιδι δικαβαλο μπορει να σε πονεσει ο απαυτος σου, αλλα δε θα κουραστει ευκολα και δεν εχει προβλημα δικαβαλο, χωρις ομως να ειναι και η αφροκρεμα της κατηγοριας του.
    XT Tenere. Ιδιος κινητηρας με το παραπανω, λιγο ανωτερο σε αντοχες και απ' οτι λενε αρκετοι ιδιοκτητες πολυ πιο ανετο σε ολα δικαβαλο.
    KLE500 - Transalp 700. Aνετοτατα μεσα στην πολη. Πολυ καλη συμπεριφορα σε επαρχιακο. Το ΤΑ700 υπερτερει στο χωμα. Οσον αφορα την τιμη τους ειναι υποκειμενικο νομιζω. Εγω πιστευω πως γι' αυτο που παιρνεις ειναι ακριβα.

Αναλογα και με τα λεφτα που διαθετεις εγω θα σου προτεινα να κοιταξεις μεταξυ Καβα και Σουτζουκι.

Παρεπιπτοντως, 45 χρονων δεν εισαι παππους. Καλως ηρθες στο moto.gr
    Ο,τι κι αν αποφασισεις πρεπει να πας για test ride.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και καλώς σας βρήκα!

Να προσθέσω στα δεδομένα ότι θα ήθελα να είναι και σχετικά ελαφριά.

Τα μοντέλα που προτείνετε βλέπω είναι κυρίως 650cc και ΟΝ-OFF. Λέτε να αποφύγω street και super-motard;

Επίσης λέτε να αποφύγω τα ευρωπαϊκά; (Είχα παλιά μια Gagiva δίχρονη και μου είχε βγει σκυλί!)

Είδα και σε διάφορα video το Yamaha WR250X και μου άρεσε (όπως και το WR250R) αλλά δεν ξέρω αν πάει καθόλου δικάβαλο και αν η σέλα του αντέχεται...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Θα σου πρότεινα ένα Honda cbf600.
    Τα motard & τα 250 που λες δεν έχουν άνετες σέλες, κυρίως για δικάβαλα.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Για τα χρήματα που λες, κοίτα για το BETA ALP 4 στα 350 κ.εκ., πιο δυνατό από το Sherpa, πολύ ευκολοδήγητο, αλλά από θέματα άνεσης περίπου στα ίδια. Αερόψυκτο βέβαια, αλλά δεν θα έπρεπε να σε προβληματίζει αυτό. (γύρω στα 5,5 χιλιάρικα αν θυμάμαι καλά)

Το XT660R είναι μια πολύ καλή επιλογή επίσης, σε τιμή που «παίζει» λίγο πιο πάνω από το budget σου. (6.000+), ενώ με τον ίδιο κινητήρα, αλλά διαφορετικό ύφος υπάρχει και το Aprilia Pegaso Strada στα ίδια περίπου λεφτά.

Αν δεν έχει πρόβλημα να αλλάξεις κατηγορία, τo Honda CBF500 και Kawasaki ER-6n είναι πολύ καλά στα γυμνά all-round street με το πρώτο να είναι πιο άνετο και το δεύτερο πιο παιχνιδιάρικο.
    (Αμφότερα στα 6+ κάτι ψιλά € )

Αυτό που είναι πολύ «ανεβαστικό» και ροπάτο, είναι το Yamaha MT03, αλλά πλέον μιλάμε για κοντά στα 7.000€ (6.800 αν δεν κάνω λάθος)

Υπάρχουν και τετρακύλινδρα, αλλά δεν νομίζω ότι για την χρήση που θες να κάνεις είναι τα κατάλληλα μηχανάκια….anyway, τσέκαρε το Suzuki Bandit 650 (καρα- ευκαιριάρα λίγο κάτω από τα 6.000 η απλή έκδοση και λίγο πάνω από τα 6.000 η έκδοση με ABS) και δες και τo Yamaha FZ6N (6.200 κάτι νομίζω…)

Αυτά.

Παλαιό μέλος
    Oι επιφυλάξεις μου για αυτές που προτείνατε:

Honda CBF500 : Δεν την βλέπω πλέον (μήπως δεν εισάγεται πιά, αντιπρόσωπος Ελλάδας...
    kawasaki ER-6n : Πιο ακριβή απ' όσο υπολόγιζα να δώσω (7000 με ABS)
    Yamaha MT03: "Περίεργη" θέση οδήγησης
    Yamaha FZ6N : 4κύλινδρη και με πρόβλημα "τρύπας" στην απόδοση...
    XT660R : Ιταλία κατασκευή, μάλλον βαρέθηκα να την βλέπω παντού...
    BETA ALp4 : Μην την παντρευτώ...
    Suzuki Bandit : Δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην πόλη μου και είναι και μάλλον βαριά. 4 κύλινδρη (προτιμώ δικύλινδρη). (Σαν εμφάνιση και στήσιμο μου αρέσει πάντως.)
    Honda cbf600: βαριά και 4κύλινδρη
    KLR650: Πολύ παλιό μοντέλο νομίζω, όχι και πολύ "ανεβαστικό"...
    XT Tenere : Πιό ογκώδης απ' ότι θέλω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    πάρε μεταχειρισμένο suzuki sv 650

Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
    Oι επιφυλάξεις μου για αυτές που προτείνατε:

Honda CBF500 : Δεν την βλέπω πλέον (μήπως δεν εισάγεται πιά, αντιπρόσωπος Ελλάδας...
    kawasaki ER-6n : Πιο ακριβή απ' όσο υπολόγιζα να δώσω (7000 με ABS)
    Yamaha MT03: "Περίεργη" θέση οδήγησης
    Yamaha FZ6N : 4κύλινδρη και με πρόβλημα "τρύπας" στην απόδοση...
    XT660R : Ιταλία κατασκευή, μάλλον βαρέθηκα να την βλέπω παντού...
    BETA ALp4 : Μην την παντρευτώ...
    Suzuki Bandit : Δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην πόλη μου και είναι και μάλλον βαριά. 4 κύλινδρη (προτιμώ δικύλινδρη). (Σαν εμφάνιση και στήσιμο μου αρέσει πάντως.)
    Honda cbf600: βαριά και 4κύλινδρη
    KLR650: Πολύ παλιό μοντέλο νομίζω, όχι και πολύ "ανεβαστικό"...
    XT Tenere : Πιό ογκώδης απ' ότι θέλω...
    "το ένα μου βρωμάει, το άλλο μου μυρίζει"

αν είναι να κάνεις 1.000χλμ το πολύ το χρόνο, κάτσε με το 250άρι να γλιτώσεις και το έξοδο

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
    "το ένα μου βρωμάει, το άλλο μου μυρίζει"

αν είναι να κάνεις 1.000χλμ το πολύ το χρόνο, κάτσε με το 250άρι να γλιτώσεις και το έξοδο
    το σκέφτηκα αλλά βαρέθηκα και θέλω να την αλλάξω. Δεν με εξυπηρετεί επίσης διότι θέλει 5' το πρωί για να φύγει αξιοπρεπώς (ζέσταμα). Αμ 1500 μέτρα μακριά πάω το πρωί, να περιμένω 5' να ζεσταθεί??
    Μάλλον χρειάζομαι υδρόψυκτη και με injection...

Θα κοίταγα και την WR250X (ή την R) αλλά είναι μάλλον ακριβή για 250. Το λέω διότι η D-TRACKER που νοίκιασα σε νησάκι μας άρεσε...

Αμ 1500 μέτρα μακριά πάω το πρωί
    πάρτο ποδαράτο, να φροντίσεις και την υγεία σου...

KTM ως το κοκκαλο Το avatar του/της OzZzZzY
    δες για κανα μοταρντ.. Για καθημερινες διαδρομες- βολτες και μικροταξιδακια θα σε βολεψουν.. Προτεινω ευρωπαϊκο (ΚΤΜ) ή drz 400 που ειναι πολυ αξιοπιστο, γρηγορο και φθηνο στη συντηρηση..
    Τα ΚΤΜ μπορει να σου προσφερουν περισσοτερα πραγματα απο ενα xt αλλα εχουν πιο συχνη και ακριβη συντηρηση.. Με 1000 χλμ ομως το χρονο δεν κινδυνευεις
    Πωλουνται ζαντες mx-enduro excel πορτοκαλι ανωδιομενο και μαυρο για ΚΤΜ (το λεω λογω χρωματος ) και super moto did (tubeless). Μαζι προεραιτικα δινονται κεντρα και ακτινες με ergal καψουλια. Πμ για πληροφοριες!

Παλαιό μέλος
    Αμ 1500 μέτρα μακριά πάω το πρωί, να περιμένω 5' να ζεσταθεί?
    Βρε συ, 1.5χλμ το κάνεις μπουσουλώντας μέσα στα 5 λεπτά που καις βενζίνες και ανεβάζεις τις τιμές!

Πάντως για 1.5χλμ δεν αξίζει να πληρώνεις ασφάλειες, συντήρηση, κλπ.

XT660R : Ιταλία κατασκευή
    Μόνο ο κινητήρας, το υπόλοιπο στην Γαλλία.

Παλαιό μέλος
    Βρε παιδιά ότι κάνω 1500 μέτρα το πρωί δεν σημαίνει πως ΜΟΝΟ αυτά θα κάνω την ημέρα...

Το απόγευμα γουστάρω βόλτα με μηχανή (και συχνά δικάβαλο) έτσι για να ξεμπουκώνω από τα καθημερινά!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων