Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: Πεθάνετε ελεύθερα!

  1. #1

    Πεθάνετε ελεύθερα!

    από εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα"
    “Νοσεί” το Νοσοκομείο Xανίων
    13.03.2010

    “Νοσεί” το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων αφού απο αύριο, Κυριακή, μένει χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς, γενικούς χειρουργούς και νευροχειρουργούς. Οπως αποφάσισαν χθες οι γιατροί που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, χειρουργικά και νευροχειρουργικά περιστατικά δεν θα αντιμετωπίζονται στο Νοσοκομείο Χανίων, γι’ αυτό όσοι έχουν πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης!
    Μάλιστα από την Δευτέρα προοδευτικά και άλλες κλινικές του νοσοκομείου θα βγαίνουν εκτός εφημερίας με αποτέλεσμα πολλές ανθρώπινες ζωές να διατρέχουν κίνδυνο. Επιπλέον, οι γιατροί του Νοσοκομείου προχωρούν από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου σε επίσχεση εργασίας. Κατά τη γενική τους συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφάσισαν ειδικότερα: πλήρη αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα τακτικά χειρουργεία και την διενέργεια εξετάσεων, επ’ αόριστον και μέχρι την καταβολή στο ακέραιο των οφειλομένων από εφημερίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ενημερώνουν τους πολίτες να μην προσέρχονται στο Νοσοκομείο Χανίων για προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργεία.
    Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων:
    "1. Η γενική συνέλευση των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων απεφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 16/3/2010 (πλήρης αποχή από τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία και διενέργεια εξετάσεων) επ’ αόριστον και μέχρι την καταβολή στο ακέραιο των οφειλομένων από εφημερίες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στο Νοσοκομείο Χανίων για προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργεία.
    2. Και σημαντικότερο:
    Λόγω παντελούς αδιαφορίας της Ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της Ελληνικής κυβέρνησης από αύριο Κυριακή 13/3/2010 δεν εφημερεύουν Γενικοί Χειρουργοί και Νευροχειρουργοί στο νοσοκομείο Χανίων.
    Ενημερώνονται το ΕΚΑΒ, οι πολίτες, καθώς και οι πολιτικές αρχές του Νομού ότι Χειρουργικά και Νευροχειρουργικά περιστατικά δεν θα αντιμετωπίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και θα πρέπει να κατευθύνονται και να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης. Το λόγο οι πολίτες των Χανίων θα πρέπει να τον ζητήσουν από τους τοπικούς Βουλευτάς και από την Ελληνική Κυβέρνηση".
    Επίσης επισημαίνεται ότι: "Οι γιατροί αυτοί έχουν πραγματοποιήσει μέχρι και σήμερα τις 4 εφημερίες τους για το μήνα Μάρτιο όπως ο νόμος ορίζει και προειδοποιούν ότι όποιος επιχειρήσει να τους υποχρεώσει να πραγματοποιήσουν παράνομα εφημερίες θα μηνυθεί για παράβαση καθήκοντος και εξαναγκασμό σε παράνομες πράξεις. Από την Δευτέρα προοδευτικά και άλλες κλινικές του νοσοκομείου θα βγαίνουν εκτός εφημερίας για τον ίδιο λόγο, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν ανθρώπινες ζωές".


    Να πει κανείς ότι έχουν άδικο οι άνθρωποι; Απλήρωτοι επί μήνες, με -δεν ξέρω και εγώ πια- πόσες εφημερίες το μήνα (σπίτια έχουν αλλά ποτέ δεν τα βλέπουν) καλούνται να είναι πάντα σε πλήρη ψυχοσωματική διαύγεια για να σώσουν ζωές. Γίνεται;
    Εμείς οι μη προνομιούχοι τι θα απογίνουμε, είναι το θέμα, αν...(τοκ τοκ τοκ)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

  2. #2
    Και εις άλλα με υγεία..


  3. #3

  4. #4
    Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εγγραφή
    26/10/2002
    Μηνύματα
    3.563
    χαλαρωστε και περιμενετε μεχρι να μην εχουν μισθα για κανα δυο χρονια οποταν καποια στιγμη θα καλυτερεψουν τα πραματα ... καινουργιες αντιληψεις ...

    μεχρι τοτε ασπιρινες και φασκομηλακι ...

  5. #5
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Λεωνίδας
    Εγγραφή
    11/11/2005
    Μηνύματα
    3.747
    :a53: :a53:

    τι γίνεται ρε

  6. #6
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Εγγραφή
    01/04/2009
    Μηνύματα
    767
    Eukolo .............. το κρατος δεν εδινε λεφτα σε γιατρους .......... αλλα τους αφηνε να περνουν ελευτερα φακελακια , να κανουν τα νοσοκομεια μαγαζια τους κ να μην δηλωνουν τιποτα εφορια .......... Τωρα που τους περνει πισω τα παρανονα ........ αυτοι ζητανε τα νομιμα ........ Βεβαια καπου εκει μεσα θα υπαρχει κ μια εξαιρεση , που σιγα σιγα το διεφθαρμενο συστημα θα την εξαληψει κ αυτη με τις υγειες σας ............. Ελατε στους ιδιωτες τωρα που ειναι οι ιδιοι οι δημοσιοι........ Δε θα πονεσετε .......... πολυ .........
    love will save the planet,hate is a good start.

  7. #7
    Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εγγραφή
    26/10/2002
    Μηνύματα
    3.563
    Δε νομιζω να ισχυει αυτο που λες. το θεωρω απαραδεκτο το θεωρημα οτι ολοι παιρνουν "μιζα" σε οποιαδηποτε αναλυση.
    για να γινει επισχεση εργασιας δε σημαινει αμεσα και αυτα που εγραψες.
    δε νομιζω οτι τωρα ολοι θα τρεχουν σε ιδιωτικες κλινικες που στο κατω κατω αλα ευρωπα δεν εχει καμμια σημασια για την υποχρεωτικη ασφαλιστικη καλυψη.

  8. #8
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    Εγγραφή
    21/09/2008
    Μηνύματα
    527
    δεν μιλαμε για επισχεση εργασιας σε αυτην την περιπτωση.μιλαμε για εφαρμογη της κοινοτικης οδηγιας που θαπρεπε να ισχυει εδω και καιρο,τουλαχιστον ενα χρονο τωρα θυμαμαι.αυτο γινεται βεβαια για την προασπιση των δικαιωματων των γιατρων.σε ολες τις ευρωπαικες χωρες,μετα απο εφημερια παιρνεις ρεπο.εδω συνεχιζουμε,εκει στη δουλεια να κλεισεις 36ωρο...δεν ειναι τυχαιο βεβαια οτι τα περισσοτερα ιατρικα λαθη γινονται μετα απο εφημερια.

    εδω μιλαμε για εφαρμογη του "μεχρι 4 εφημεριες τον μηνα",διοτι τις οποιες παραπανω δεν θα τις πληρωνεσαι.φυσικα,αν γινει κατι τετοιο δεν θα καλυπτονται καθημερινα τα επειγοντα καθως απλουστατα δεν επαρκει το προσωπικο.η ολη ιστορια προυποθετε για να λειτουργησει ομαλα το συστημα την προσληψη τουλαχιστον 2.000 ιατρων πανελλαδικα.αυτο δεν εγινε,αλλα η οδηγια παραμενει

  9. #9
    Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εγγραφή
    26/10/2002
    Μηνύματα
    3.563
    γι' αυτο και για πολλα αλλα αντε μαθε στο λυκο γραμματα.
    το μονο που σωζει ακομα το τοπο ειναι οτι εχουμε μικρη διαρκεια μεταπολιτευσης σε σχεση με αλλα κρατη.

  10. #10
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    Εγγραφή
    21/09/2008
    Μηνύματα
    527
    να προσθεσω οτι αυτο δεν αφορα μονο τα νοσοκομεια(αθηνας -θεσσαλονικης-περιφερειας) αλλα και τα κεντρα υγειας,οποτε μιλαμε και για το πρωτοβαθμιο συστημα υγειας.

    ουτε μπορει να μου πει καποιος οτι θα δεχοταν να κανει εφημερια εις γνωση του οτι δεν θα την πληρωθει

  11. #11
    Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εγγραφή
    26/10/2002
    Μηνύματα
    3.563
    αυτο γινεται σε κατασταση εκτακτου αναγκης ω μη γενοιτω !!!!
    εννοω εθελοντικη εφημερια.

    αλλα αντε παλι θα αναρωτιομαστε τι προτεραιοτητες εχουμε σαν κοινωνια,ποιες ξεχασαμε, ποιες χασαμε, ποιες θελαμε, ποιες αποχτησαμε !

  12. #12
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    Εγγραφή
    21/09/2008
    Μηνύματα
    527
    εθελοντικη εφημερια φιλε?δηλαδη εσυ θα δεχοσουν να εφημερευες πιθανοτατα μονος σου χωρις επιμελητες,να αντιμετωπισεις το η τα οποιο/αδηποτε περιστατικο/α οσο σοβαρο και αν ηταν και να φερεις βεβαια και ολη την ευθυνη εθελοντικα??

    αναφερεσαι μαλλον στο "προσωπικο ασφαλειας" που μπαινει για παραδειγμα σε επισχεση εργασιας

  13. #13
    Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εγγραφή
    26/10/2002
    Μηνύματα
    3.563
    αλλο εννοουσα με εθελοντικη εφημερια ...

  14. #14
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    Εγγραφή
    21/09/2008
    Μηνύματα
    527
    ?συγνωμη,θες να εξηγησεις?δεν σε πιανω...

  15. #15
    Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Εγγραφή
    26/10/2002
    Μηνύματα
    3.563
    Απ' οτι καταλαβα εκ των παραπανω οι ανθρωποι δε πληρωνονται, μερικοι παιρνουν κατι εξτρα "φιλοδωρηματα", στα νοσοκομεια θα γινεται ο χαμος με ανυπαρκτους υπαλληλους και προσωπικο και οτι αλλο επεται.

    εχει σκεφτει ο καθενας σοβαρα οτι κατι αλλαξε και καιρος ειναι να μαθουμε να ζουμε με αυτα που εχουμε;

    Αν μειναν 2 νοσοκομεια η κανενα, καιρος δεν ειναι να δημιουργηθουν υποδομες για κατι καλυτερο;

    δλδ αν μια κοινωνια δεν εχει δυνατοτητες να περιθαλψει τους αδυνατους
    νομιζεις οτι ειναι ανθρωπινη;

    Αυτο που τελικα και συμφωνω ειναι οτι αν δεν πληρωνουν το υπαρκτο προσωπικο ποιος θα παει να δουλεψει εθελοντικα ;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF