Αγαπητοί συμφορουμίτες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα που με απασχολεί και να μου δόσετε και τα φώτα σας, όσοι μπορείτε. Η ιστορία που θα αφηγηθώ παρακάτω, όπως θα καταλάβατε και από τον τίτλο του θέματος έχει να κάνει με βενζίνη.
Όλα λοιπόν ξεκίνησαν το Σάββατο που μας πέρασε, όταν έπρεπε να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και να έρθω στην Κέρκυρα όπου κάνω το μεταπτυχιακό μου. Πριν ξεκινήσω, αποφασίζω να γεμίσω το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου με βενζίνη από ένα πρατήριο στην Καλαμαριά. Αφού λοιπόν γέμισα το ρεζερβουάρ με βενζίνη και το αυτοκίνητο με πράγματα, ξεκιναμε με έναν συμφοιτητή μου το ταξίδι. Στη διαδρομή παρατηρώ ότι το αμάξι δεν τραβάει με άναση, αλλά δεν έδοσα και πολύ σημασία, καθώς υπέθεσα ότι θα φταίει ότι παραήταν φορτωμένο. Στα μισά περίπου της διαδρομής και αφού έχω περάσει το Μέτσοβο, παρατηρώ ότι το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασία. Εκεί άρχισα να ψιλιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφασίζω να κάνω μία στάση για να ξεκουράσω το αυτοκίνητο και να πέσει η θερμοκρασία του κινητήρα. Με το που σταματάω παρατηρώ ατμούς να βγαίνουν από το καπό της μηχανής και από κάτω να τρέχουν νερά. Το αυτοκίνητο είχε ανεβάσει τόση θερμοκρασία, ώστε πέταξε τα νερά του ψυγείου για να μην σκάσει. Σε αυτό το σημείο πλέον βεβαιώθηκα ότι σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Αφού γέμισα ξανά το ψυγείο με αντιψυκτικό (το είχα ελέγξει και πριν ξεκινήσω από θεσσαλονίκη) συνέχισα το ταξίδι με μεγάλο άγχος μην ανεβάσει πάλι θερμοκρασία. Τελικά έφτασα στην Ηγουμενίτσα χωρίς κανένα πρόβλημα.
Το θέμα μου είναι ότι από το Σάββατο μέχρι σήμερα που το αυτοκίνητο έχει ακόμα την ίδια βενζίνη παρουσιάζει ένα πρόβλημα. Αρκετα συχνά εκεί που οδηγάω το αμάξι "κλωτσάει". Συμπεριφέρεται σαν να "πνίγεται". Συνδυάζοντας όλα αυτά τα περιστατικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βενζίνη που μου έβαλε ο τύπος στην Καλαμαριά ήταν μάπα. Βέβαια, για να είμαι 100% σίγουρος περιμένω να αδειάσει το ρεζερβουάρ, ώστε να βάλω βενζίνη από ένα βενζινάδικο εδώ και να δω την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Και εδώ έρχεται η στιγμή που χρειάζομαι τα φώτα σας. Ξέρει κανείς πού μπορώ να κάνω καταγγελία ώστε να πάει κάποια αρμόδια υπηρεσία και να ελέγξει τα καύσιμα του συγκεκριμένου πρατηρίου; Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα αυτό. Αλλά ούτε στο site της νομαρχίας Θεσσαλόνικης ούτε στο site του υπουργείου ανάπτυξης βρήκα κάποιο τρόπο επικοινωνίας με την υπηρεσία εμπορίου και το Κλιμάκιο Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμων αντίστοιχα. Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει περίπτωση να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα του ελέγχου, σε περίπτωση που αυτός γίνει.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητάω συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
Υ.Γ.: Ξέρω ότι το forum είναι για μοτοσυκλέτες και όχι για αυτοκίνητα, αλλά το θέμα είναι η βενζίνη που θεωρώ ότι έχει να κάνει και με μοτοσυκλέτες.
Υ.Γ.2: Δεν ήξερα αν θα έπρεπε να το βάλω εδώ ή στα Στραβά και Ανάποδα, οπότε ας αποφασίσουν οι mods εάν πρέπει να μετακινηθεί.