Σαββάτο απόγευμα και κατεβαίνω δικάβαλος για το πατρικό μου έξω από τη Κόρινθο. Στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών, τα αντίθετα διερχόμενα αυτοκίνητα μου παίζουν τα φώτα, "μπλόκο σκέφτομαι...στα @@ μου σκέφτομαι μετά...καθ΄όλα νόμιμος είμαι".
Μετά από κανά χιλιόμετρο διακρίνω το χαρακτηριστικό φλούο κιτρινοπράσινο γιλέκο μπροστά από λευκό αυτοκίνητο...το χέρι δείχνει εμένα και μου κάνει σήμα για δεξιά...μου υποδεικνύει να σταματήσω σε ένα σημείο, πλησιάζει και μου λέει:
"Καλησπέρα βάλτε τη μηχανή με προσοχή στην άκρη έχει γαρμπίλι..."
πρώτο σοκ!...εγώ ήδη έχω βγάλει κράνος και ψάχνω τα χαρτιά...έρχεται κοντά ο τροχαίος, πολύ φιλικός, του δίνω άδεια, δίπλωμα, μου λέει:
"εντάξει, αρκούν, βλέπω δεν φοράς μπότες φίλε μου (δεν φορούσα....) να ξέρεις ότι είναι απαραίτητες σε περίπτωση ατυχήματος μπορούν να σώσουν τα κάτω σου άκρα"
τι μου λέει τώρα αυτός; συνεχίζει:
"Και το γάντι σου είναι λεπτό, καλοκαιρινό, χρειάζεται καλό γάντι να αντέχει στη τριβή...η συνεπιβάτης σου φοράει πολύ καλύτερο γάντι απο εσένα"
εν τω μεταξύ έχει σταματήσει και μια κοπέλα με monster τη καλέι και αυτή κοντα και μας λέει:
"Ο δρόμος που πρόκειται να διανύσετε έιναι πολύ επικίνδυνος, τα αυτοκίνητα πετάγονται απο δεξιά και αριστέρα και δυστυχώς δεν προσέχουν της μοτοσικλέτες, αδιαφορούν. ΄Έχουν καταγραφεί πολλά ατυχήματα, να είστε ιδίαιτερα προσεκτικοί στα επόμενα χιλιόμετρα. Καλό δρόμο να έχετε, ευχαριστώ για τη προσοχή σας..."
επι της ουσίας δηλαδή, ο άνθρωπος μας σταμάτησε όχι για να μας κάνει ένα τυπικό έλεγχο που προφανώς θα τον είχα διατάξει ο διοικητής του, αλλά για να μας ενημερώσει για την επικινδυνότητα του δρόμου και να μου κάνει συστάσεις για τον εξοπλισμό μου...ότι δηλαδή θα όφειλε να κάνει η τροχαία...
τι να πω; μπράβο του χίλιες φορές!!!