Να ρωτήσω κι εγώ 2-3 πραματάκια για το Hayabusa πρωτης γενιάς και ειδικά των πρώτων 2-3 ετών...
1. Πόσο άνετο είναι σε ταξίδι? Για την απάντηση λάβετε υπόψη ότι έχω περάσει από GSXR600(Κ4) (εντάξει, κινέζικο μαρτύριο, lol) και τώρα από Aprilia Caponord. Καλό το Caponord αλλά έχω φτάσει να έχω χτίσει μπροστά ολόκληρο τοίχο (aftermarket ζελατίνα + laminar lip) για να μην με ενοχλεί ο αέρας. Από ότι έχω καταλάβει με την όρθια θέση οδήγησης είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις καλή προστασία λόγω στροβιλισμών. Για παράδειγμα με το GSXR o αέρας με ενοχλούσε πολύ λιγότερο σε σχέση με το μαμίσιο Caponord! Επίσης, με το Caponord κάνεις ταξιδάκι αλλά και πάλι όταν φτάνεις στον προορισμό (μετά από 400-500χλμ), και εσύ αλλά και ο συνεπιβάτης είσαι κάμποσο πιασμένος. Με το Hayabusa τι παίζεται? Τι λέει η εμπειρία ταξιδιού? Έχω την υποψία ότι θα έχω πολύ καλύτερη ροή αέρα για μένα αλλά δεν ξέρω τι γίνεται για τον πίσω... Πιστεύω η σκυφτή θέση οδήγησης είναι καλύτερη αν βέβαια τα πόδια και τα χέρια δεν είναι σε τρελές γωνίες... Επίσης γενικά πόσο κουράζεσαι μετά από 400-500χλμ? Πολύ? Λίγο? Καθόλου?
2. Τριπλέτα μπαίνει? Κόστος μέχρι κανά χιλιαρικάκι να υποθέσω?
3. Για μοντέλα 2000-01-02 υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω? Εκτός από τα συνήθη εννοώ...
4. Κάνει τελικά το μηχανάκι για τουρισμό 2 ατόμων ή καλύτερα κανά XX? (άλλο σε αυτή την κατηγορία όπως kawa και bmw ΔΕΝ παίζει για μένα!)
Τώρα δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα αλλά η γενική ιδέα είναι ότι καλό, χρυσό, άγιο το Caponord αλλά βαρετό ρε παιδάκι μου στο ταξίδι........ Πιάνεις και 200 με τον κινητήρα χαλαρό αλλά σε πεθαίνει ο αέρας οπότε δεν τα κρατάς και πέφτεις σε καμιά 130-140. Οπότε σκεφτόμουν ότι το Busa θα είναι καλύτερο για ταξιδάκι με μέσες ταχύτητες 170-180 άντε και 200 καμιά φορά.... Ε?
![]()