Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 18

Θέμα: αντοχη κρανους / αντικατασταση

αντοχη κρανους / αντικατασταση

εν ταχει,

ειχα ατυχημα,ο αλλος παραδεχτηκε την ευθυνη του,καναμε φιλικη,η παγιδα ειναι οτι εχουμε την ιδια ασφαλεια και εχω ακουσει διαφορα για αυτη την περιπτωση....

το κρανος μου εχει ενα 3-4 μικρα σημαδια το ενα διπλα στο αλλο στο σημειο που χτυπησε αλλα ΔΕΝ εχει φυγει χρωμα γιατι δεν συρθηκε,μονο προσκρουση υπηρξε.νομιζω οτι αν τα τριψω με οινοπνευμα πχ θα φυγουν.
    παρολα αυτα τη δουλεια του την εκανε.
    το απογευμα εχω συναντηση με τον πραγματογνωμονα ο οποιος-φανταζομαι-θα εχει συμφερον να μου πει οτι δεν εχει κατι σοβαρο το κρανος που να δικαιολογει την αντικατασταση του.

εχει κανεις υποψιν του καποιο επισημο εγγραφο που να αναφερει οτι τα κρανη ειναι ΜΙΑΣ ''χρησεως''?ωστε να του το αντιπαραθεσω.
    θελω να πω,ολοι λιγο πολυ το εχουμε ακουσει αλλα ειναι κατοχυρομενο?

τελος,
    σε περιπτωση που δεν μου το αντικαταστησει,ειναι ασφαλες να συνεχισω να το χρησιμοποιω?
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Παλαιό μέλος Το avatar του/της trelf
    παρε το κρανος....και βαρα το δυνατα στο τσιμεντο,η καντου επιτηδες ενα τετοιο χτυπημα/συρσιμο που να επιφερει αποζημιωση...

ABS στην μηχανη σου.....ισον DUREX στο π***ι σου ! ! !

http://img5.imageshack.us/img5/9361/urlx.gif

θα επιδιώξεις αποζημίωση, όλοι οι κατασκευαστές το γράφουν στα βιβλιαράκια που συνοδεύουν τα κράνη με την αγορά τους: μετά απο χτύπημα, συνιστάται αντικατάσταση.

Ακόμα και αν δεν υπάρχει διάτρηση ή σπάσιμο στο κέλυφος ορατό με το μάτι, αυτό μπορεί να έχει πάθει αρκετή ζημία εσωτερικά ώστε να έχει χάσει τις ιδιότητες του να αποροφά αποτελεσματικά την ενέργεια της κρούσης... Θα το ξαναβάλεις? έτσι πες στον πραγματογνώμονα...

Ζήτα χαρτί απο τον αντιπρόσωπο του κράνους.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από trelf
    παρε το κρανος....και βαρα το δυνατα στο τσιμεντο,η καντου επιτηδες ενα τετοιο χτυπημα/συρσιμο που να επιφερει αποζημιωση...

Απλά ζήτα αντικατάσταση, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Μην κάνεις τίποτα άλλο γιατί θα έχεις θέμα, οι πραγματογνώμονες δεν είναι χθεσινοί...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Vamael
    Παράδειγμα, Nolan, http://www.nolan.it/documentazione.j...&p=N103&lng=en μπες εδώ και δες το user guide, λέει ξεκάθαρα ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα καλά θα κάνεις αλλάξεις κράνος.

ναι κατι αντιστοιχο εχει και η shoei αλλα μονο στο faq.

http://www.shoei-europe.com/uk/service/faq#d

στο manual δεν αναφερει τιποτα.να τυπωσω και να του παω το faq?
    θα στειλω μειλ στη shoei.

να κανω κουτσουκελα δεν το εχω,γιατι ετσι κ αλλιως με τον υπαλληλο της ασφαλιστικης που ηρθε το συζητησαμε οτι δεν εχει μεγαλα σημαδια παρολη την προσκρουση και αν θα μου το αντικαταστησουν αλλα μου ειπε ''τι να σου πω ρε φιλαρακι,ο πραγματογνωμονας θα στα πει αυτα αλλα νταξ' δεν το βλεπω κ να εχει τιποτα...''
    οποτε δεν μπορω να εμφανισω ενα λιωμενο κρανος απο το πουθενα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tools
    ναι κατι αντιστοιχο εχει και η shoei αλλα μονο στο faq.

http://www.shoei-europe.com/uk/service/faq#d

στο manual δεν αναφερει τιποτα.να τυπωσω και να του παω το faq?
    θα στειλω μειλ στη shoei.
    να το τυπώσεις εννοείται, και να απαιτήσεις αποζημίωση (όχι να ζητήσεις, να απαιτήσεις)

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Στα arai υπαρχει και διαδικασία επιθεώρησης, αν και δεν εχω ακουσει ποτέ να εχει γίνει στην Ελλάδα, μια και η αντιπροσωπεία είναι ΓΤΠΚ.

Εγω προσωπικά ενα Arai για να μην υπάρξει αμφιβολία το κοπάνησα καλά καλά κι εκανα και τεστ αντοχής μόνος μου σε πεζοδρόμιο, άσφαλτο, βιομηχανικό δάπεδο κλπ.
    Πονας οταν το κοπανάς αλλα δε βαριέσαι.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Εγω προσωπικά ενα Arai για να μην υπάρξει αμφιβολία το κοπάνησα καλά καλά κι εκανα και τεστ αντοχής μόνος μου σε πεζοδρόμιο, άσφαλτο, βιομηχανικό δάπεδο κλπ.
    Πονας οταν το κοπανάς αλλα δε βαριέσαι.
    α,εσυ εκανες το μεγαλο τεστ.
    εγω το μικρο,ισα σε ενα καπο το δοκιμασα αλλα δεν εχω παραπονο,ενα πονο -κ δυο- τον τσιμπησα.

Moderator
    α,εσυ εκανες το μεγαλο τεστ.
    εγω το μικρο,ισα σε ενα καπο το δοκιμασα αλλα δεν εχω παραπονο,ενα πονο -κ δυο- τον τσιμπησα.
    Δεν με κατάλαβες. Δυο μικρά σημάδια είχε απο την τούμπα, σαν και το δικό σου.
    Κατα την διάρκεια των παραπάνω τεστ δεν το φορούσα, απλά το εριξα μια φορά απο το μισό μέτρο να δω τι ηχο κάνει, μετα απο το 1 μέτρο, μετα το κοπάνησα με δύναμη στο πεζοδρόμιο, και μετα το εσουρα στην ασφαλτο.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Δεν με κατάλαβες. Δυο μικρά σημάδια είχε απο την τούμπα, σαν και το δικό σου.
    Κατα την διάρκεια των παραπάνω τεστ δεν το φορούσα, απλά το εριξα μια φορά απο το μισό μέτρο να δω τι ηχο κάνει, μετα απο το 1 μέτρο, μετα το κοπάνησα με δύναμη στο πεζοδρόμιο, και μετα το εσουρα στην ασφαλτο.
    α,sapila DIY testing!!!
    ναι,οντως δεν το ειχα καταλαβει!τελικα παιζει εσυ να πονεσες περισσοτερο απο εμενα!

Moderator
    α,sapila DIY testing!!!
    ναι,οντως δεν το ειχα καταλαβει!τελικα παιζει εσυ να πονεσες περισσοτερο απο εμενα!
    Οντως ακόμα και οταν το κοπανάς επίτηδες κατα κάποιο τρόπο πονάει.
    Χωρίς πλάκα, το κράνος θα πρέπει να αντικατασταθεί. Ακόμα και χωρίς καν σημάδι στο κέλυφος μπορεί να είναι άχρηστο.
    Θα πρεπει να απαιτήσεις να σου πληρώσουν το καινοριο σου κράνος.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    ελα ρε Θανο

ολα καλα;;;;

εχεις πμ
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Νέο μέλος
    Ειχα παθει ακριβως το ιδιο με εσενα αλλα ειχα χτυπειση σε ασφαλτο οχι σε καπο.το κρανος ειχε μονο δυο μικρα σημαδακια και ειχε φυγει η ζελατινα την οποια δεν βρηκα.Πριν μιλησω με τον πραγματογνομονα πηγα στον αντιπροσωπο που αγορασα το κρανος,της NOLAN συγκεκριμενα και του ανεφερα το γεγονος ο οποιος μου ειπε οτι το κρανος την δουλεια του την εκανε και να μην το ξαναφορεσω ας εχει μονο δυο σημαδακια η ζημια απο την κρουση ειναι εσωτερικη,αμα μου εφερνε καποια αντιρηση η ασφαλιστικη ν επικοινωνουσε μαζι του.το ανεφερα στον πραγματογνομονα ο οποιος δεν εφερε αντιρηση αλλα ειχα και την αποδειξη αγορας την οποια την προσκομησα μαζι και το κρανος οπως μου ζητησε η ασφαλιστηκη.πηρα τα χρηματα μεχρι τελευταιο ευρω
    CHRISRAMBO

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    ας ξεκινησουμε απο τα ασχετα με την αντικατασταση.μην χρησιμοποιεις οινοπνευμα στο κρανος γιατι ειναι διαλυτης και μπορει να κανει ζημια στο βερνικι του κρανους.περνα το μια αλοιφη finishing η βαλε σε ενα πανακι λιγο πετρελαιο και μετα πλυντο με ενα καθαρο vetex.
    το κρανος που εχει εμπλακει σε ατυχημα πρεπει να περαστει ελεγχο με μηχανημα ραδιοισοτοπων.μια συσκευη που ανιχνευει τις εσωτερικες ρωγμες στο υλικο που ειναι υπευθυνο για την αποροφηση των κραδασμων.σε δικη μου περιπτωση με κρανος nolan προωθηθηκε στα κεντρικα και ο αντιπροσωπος μου εδωσε αλλο.δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την ασφαλιστικη...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αντικατάσταση κράνους
    από sundance στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2010, 10:32
  2. Αντοχή κράνους
    από macdeath_s στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 30/06/2008, 12:44
  3. Αγορα κρανους.
    από anco στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη