Σκέφτομαι να αγοράσω Ax-1 ή ΝΧ Dominator 650. Μάλλον τη δεύτερη θα επιλέξω για να ταξιδεύω πιο άνετα. Τη θέλω και για χώμα (όχι extreme καταστάσεις), αλλά και για δρόμο. Θα ήθελα την άποψή σας, ειδικά όσων έχουν οδηγήσει dominator 650.
Σκέφτομαι να αγοράσω Ax-1 ή ΝΧ Dominator 650. Μάλλον τη δεύτερη θα επιλέξω για να ταξιδεύω πιο άνετα. Τη θέλω και για χώμα (όχι extreme καταστάσεις), αλλά και για δρόμο. Θα ήθελα την άποψή σας, ειδικά όσων έχουν οδηγήσει dominator 650.
Αν έκανες αναζήτηση ίσως βοηθιόσουν περισσότερο
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128362
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=95110
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=85909
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
εφ οσον το δικαιολογει το διπλωμα και ητσεπη σου
πανε στο μεγαλο ΝΧ650
λοιπον το ειχα κατι φεγγαρια-υπηρεσιακο
το μοτερ αθραυστο-βασιζεται στο XR 650L
φρενα εχει αρκετα καλα,αν βερεις μοντελο απ τα τελευταια εχουν brembo-τετοιο ειχα
η σελη ανετη σχετικα αλλα χρηζει βελτιωσης
εκανα και κατι χαζες εντουραδες και πηγε το σκυλι-μαλλον το πηγα
οι εξατμισεις απαραδεκτες
βαριες και αχαρες,αν το παρεις και μπορεσεις αντικατεστησε τες
αν εχεις σκοπο ταξιδακια σε εθνικη θα σε κουρασει ο αερας
ζελατινα*ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ*-ειχα βαλει εγω στο υπηρεσιακο,givi απ οτι θυμαμαι και ηταν και φτηνη
φορτμα σηκωνει,οπως και δικαβαλο
αλλα ταχυτητα ταξιδιου θα εχεις 130-140 οριακα,απο εκει και πανω οι κραδασμοι θα σε λιωσουν-τελικη 165+
απλο στην συντηρηση με πληθωρα και φτηνα αντ/κα
κλασικο honda φωτα,φλας,διακοπτες,καθρεφτες,ολα ιδια και ολα γνωριμα φιλικα και αθραυστα-btw το ΤΑ 700 εχει ακριβως τα ιδια τοσα χρονια μετα
στα κοκκινα τσιμπαει λαδακι
σουζες κανει
παντιλικια κανει
δεν θυμαμαι κατι αλλο
αντε και η ωρα η καλη![]()
τι ταξίδια ρε αδερφέ με το τρακτερ... Είχα ΑΧ-1 τρία χρόνια! Είχα πάει παντού δε λέω... αλλά αν θες ταξίδια ξεκούραστα πάρε κάτι άλλο... πχ BMW GS 650.. τα βρίσκεις τσάμπα.. θα περάσει χωματόδρομο και θα σε πάει παντού... Κάποιος από εδώ μέσα έχει κάνει όλη την ευρώπη με funduro που είναι και παλιότερο..
Γενικά οδήγησε όσα περισσότερα μηχανάκια μπορείς και μετά αποφάσισε. Βρες Ντομι και καντο βόλτα... όχι στο τετράγωνο..
Οτι πάρεις πάντα όρθιος!![]()
εγω εχω δομινατορ του 94 (650) όταν ηταν να το παρω ειμουν αναμεσα σε αυτο κ το funduro τελικα κατεληξα στο nx γιατι το bmw ξεφευγε αρκετα σε συντηρηση (ειχα ρωτησει σε 2 συνερργεια )
-το μηχανακι σε λιγο θα ειναι 20 χρονων, με προβλεπομενη συντηρηση δεν φανερωνει σε καμμια περιπτωση την ηλικια του
-εχω αλλο ενα για ανταλακτικα και δεν εχω χρησιμοποιησει τιποτα (φυσικα δεν μιλαω για αναλωσιμα)
-παει παντου
-βολικο μεσα στην πολη
-νορμαλ καταναλωση (5/100 μικτη χρηση)
- σερβις προηγουμενης βδομαδας: βαλβιδες, καθαρισμα καρμπυρατερ, μπουζι, λαδια κόστος 79€
στα μείον:
-μετα τα 120 ο αέρας σε σκοτώνει χωρίς ζελατινα
-αν το θες για γκαζια δεν λεει κι θα σου τσιμπάει σίγουρα λάδι αν το σκίζεις (εγώ το πάω πολύ συντηριτικα με 15/50 δεν καίει σταγόνα)
η γνωμη μου ειναι πως αν το προσεχεις ειναι ενα πραγματικα αθραυστο εργαλείο που θα σε πάει ξένοιαστα παντού (όχι όμως με μεγάλες ταχύτητες αν σε ενδιαφέρει αυτό)
σκέψου ότι μπορεί με πολύ λίγα λεφτά ακόμα να πάρει fmx
Αν δεν έχεις κόλλημα ντε και καλά με Χόντα, δες και τα KLE 500 και 250, είναι ό,τι καλύτερο για φθηνή και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ λύση σε μεσαίο και μικρό on/off, αντίστοιχα! Δικύλινδρα και υδρόψυκτα, ειδικά στο 250 απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ανταγωνισμός! Και πλέον τα βρίσκεις σε τιμή παπιού, αν έχεις λίγη υπομονή...
![]()
...το νου σου!!
Αν θες να ταξιδεύεις κάπως άνετα, πας σε transalp ή σε 650 GS. Πηγαίνουν και λίγο χώμα.
Το dominator είναι ένα XR 650 με φερινγκ. Πάει σχεδόν σαν εντούρο στο χώμα, αλλά για ταξίδι θα σου σπάσει τα κάκαλα.
Για το ΑΧ-1 δεν συζητάω καν. Πέρασε η εποχή του. Μόνο αν θες να κάνεις restoration πας σε τέτοια μηχανή. Δεν την παίρνεις για καθημερινό όχημα.
στο domie που ειχα,ειχα προσθεσει ψηλη ζελατινα,κλειστες χουφτες
βαλιτσα,και για ταχυτητες 120-130 μια χαρα ταξιδακια κανει,χωρις να τσιμπαει λαδακι,και χωρις να κατεβαινεις α-κωλος απο τους κραδασμους
και στο χωμα πολυ ποιο ευκινητο,κατσικι μπροστα στο ΤΑ
Όπως τα λέει ο shooter συν δυο πραγματάκια ακόμα:
Αν είναι από τα τελευταία ιταλικά (έβγαιναν μόνο σε κόκκινο και μαύρο), οι αναρτήσεις είναι σφικτές και το μηχανάκι πολύ διασκεδαστικό , παρά την έλλειψη ίππων. Στρίβει παντού με τέρμα γκάζι.
Πριν ψωνίσεις , βάλτο μπρός και άστο να δουλέψει κανά δεκάλεπτο, έστω και σταματημένο. Αν το μοτέρ σβήνει μόλις έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας....μακριά. Ένα πρόβλημα που είχαν τα περισσότερα από τα τελευταία και δε λύνεται με τίποτα.
Μαυρο ειχα χιχι
Αναρτησεις showa
Και φρενα brembo
(Φτιαγμενη)σελα και βουρ στον πατσα-καλη του ωρα οπου βρισκεται τωρα...
Αξιόπιστο & απλό στην συντήρηση. Εφόσον σε ενδιαφέρει η χωμάτινη πλευρά είναι πολύ καλή επιλογή (το Dominator), εάν σε ενδιαφέρει περισσότερο η άσφαλτος, το TA το θεωρώ ορθότερη επιλογή. Το πρόβλημα με τα σβησίματα λύθηκε μετά απο εναν καθαρισμό & ρυθμιση του καρμπυρατέρ (ρελαντί 1500 στροφές). Αρκέτοι βέβαια για να λύσουν το πρόβλημα είτε ρύθμισαν απλός το μείγμα καυσίμου ή άλλαξαν τα ζιγκλέρ.