Αν καποιος συμφορουμιτης ασχολειται με ηλεκτρονικα και δεν του ειναι κοπος, θα ηθελα να τον ρωτησω ορισμενα πραγματακια για μοτερ, ροοστατες κτλ
Τα λεμε μεσω π.μ. για να μην ξεμπο*ρδελεψουμε τελειως τo forum.
Ευχαριστω εκ των προτερων![]()
Αν καποιος συμφορουμιτης ασχολειται με ηλεκτρονικα και δεν του ειναι κοπος, θα ηθελα να τον ρωτησω ορισμενα πραγματακια για μοτερ, ροοστατες κτλ
Τα λεμε μεσω π.μ. για να μην ξεμπο*ρδελεψουμε τελειως τo forum.
Ευχαριστω εκ των προτερων![]()
αν και δεν σε χωνεύω...![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
hymador και oldman μη κανετε καμμια μλκια να τα πειτε με π.μ!
![]()
Φερνω ποπ κορν...
:wacko:
![]()
![]()
![]()
ειναι μεγαλα τα ρευματα ,δεν ειναι ειδικοτητα μου...![]()
Κάτσε να μπει ο Στεργιος με την αμπεροτσιμπίδα του ...Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
ειναι μεγαλα τα ρευματα ,δεν ειναι ειδικοτητα μου...![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
αναμένω με αγωνία ακόμα ένα επικό θρεντ...![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Ακουσα κάτι για ρεύματα;Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κάτσε να μπει ο Στεργιος με την αμπεροτσιμπίδα του ...![]()
:rotflmao:![]()
Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...
Αντε παμε να δουμε:
Το λοιπον αυτο που θελω να φτιαξω ειναι κατι τετοιο: http://www.youtube.com/watch?v=qI_Jm...eature=related
ΟΚ, οχι ιδιο με αυτο, αλλα παρομοιο σε φιλοσοφια. Ουσιαστικα προκειται για μια πλατφορμα ολισθησης η οποια συγκρατει φωτογραφικη μηχανη και τη μετακινει σε οτι αποσταση της ορισεις σε μοναδα χρονου... δηλαδη ηχητικα ειναι "κλικ---γρρρ---κλικ---γρρρ---κλικ---γρρρ---κοκ" οπου κλικ = οριζομενο απο τη καμερα, γρρρ = αποσταση οριζομενη απο εμενα, οπως απο εμενα οριζεται και ο χρονος μεταξυ κλικ και γρρρ... Σημαντικο ειναι δε το οτι σε καθε κλικ η πλατφορμα ολισθησης θα πρπει να ειναι ακινητη...επλπιζω να καταλαβατε...αν οχι δειτε εδω απο το 13:22 και μετα: http://www.youtube.com/watch?v=L6hOm...eature=related
Αυτο το συστημα ειναι πολυ σοφιστικε βεβαια και εχει και αναλογη τιμη...![]()
Για να μη σας πρηζω, αυτο που χρειαζομαι ειναι ενα μοτερ, με ροοστατη για να του ρυθμιζω τις στροφες και ενα ειδος ιντερβαλομετρου, που θα καθοριζει καθε ποτε θα γυρναει το μοτερ, π.χ. ανα 4 δευτερολεπτα για 2 δευτερολεπτα επαναλλαμβανοντας αυτο το pattern πολλες φορες.
Το μοτερ δεν χρειαζεται να ειναι πολυ δυνατο, η μαζα που θα πρεπει να κινησει δεν θα ειναι μεγαλη. Τροφοδοσια απο μπαταρια γιατι θα χρησιμοποιηθει οξω...
Παρών! (πριν κλειδώσει)
Βασικά πράγματα ...
1. Να προγραμματίζεις 8085/8086 ξέρεις ; Αν όχι παράτα το !!!
Εκτός και αν υπάρχει το σύστημα έτοιμο και το αγοράζεις όπως το αυτόματο πότισμα .
Μετά θες ιμάντες κύλισης μπορεί και κάποιο σερβομηχανισμό , ράγες οδήγησης και μερικά ακόμα τσάνταλα μάνταλα . Η ροή που απαιτείς είναι σταθερή (με σταθερή/μεταβλητή ταχύτητα ή με διακοπές πάλι με σταθερή/μεταβλητή ταχύτητα) ;
Να το φτιάξω δεν ξέρω αλλά έχω δει πολλά παρόμοια . Πάντως για το κομμάτι που θα σου κάνει κλικ / κλακ και ότι ακόμα χρειάζεσαι ρυθμιζόμενο από εσένα όποτε το γουστάρεις , απαιτείται προγραμματισμός 8085/8086 . Έχω δει να γίνεται και με plc αλλά και πάλι θα πρέπει να το καστομάρεις μόνος σου γιατί για να στο φτιάξει μηχανικός θα σου πάρει όσα χρειάζεσαι για να αγοράσεις ένα κινέζικο έτοιμο . . . Αυτά
Respect mah authoritah!!!!
Για την κατασκευη της πλατοφορμας και τα σιδερικα ειμαι οκ. Αυτο που θελω να ξερω ειναι αν υπαρχει διαθεσιμο κατι σαν αυτο που λες για το αυτοματα ποτισμα αλλα να ανοιγει και να κλεινει ηλεκτρονικο κυκλωμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από andgeo
Βασικά πράγματα ...
1. Να προγραμματίζεις 8085/8086 ξέρεις ; Αν όχι παράτα το !!!
Εκτός και αν υπάρχει το σύστημα έτοιμο και το αγοράζεις όπως το αυτόματο πότισμα .
Μετά θες ιμάντες κύλισης μπορεί και κάποιο σερβομηχανισμό , ράγες οδήγησης και μερικά ακόμα τσάνταλα μάνταλα . Η ροή που απαιτείς είναι σταθερή (με σταθερή/μεταβλητή ταχύτητα ή με διακοπές πάλι με σταθερή/μεταβλητή ταχύτητα) ;
Να το φτιάξω δεν ξέρω αλλά έχω δει πολλά παρόμοια . Πάντως για το κομμάτι που θα σου κάνει κλικ / κλακ και ότι ακόμα χρειάζεσαι ρυθμιζόμενο από εσένα όποτε το γουστάρεις , απαιτείται προγραμματισμός 8085/8086 . Έχω δει να γίνεται και με plc αλλά και πάλι θα πρέπει να το καστομάρεις μόνος σου γιατί για να στο φτιάξει μηχανικός θα σου πάρει όσα χρειάζεσαι για να αγοράσεις ένα κινέζικο έτοιμο . . . Αυτά
Βασικα αυτο που θες ειναι ενας μικρος προγραμματιζομενος ελεγκτης.
Μπορεις να βρεις ενα τετοιο στο εμποριο,ακομα και σε μαγαζια ηλεκτρονικου εξοπλισμου οχι ιδιαιτερα ψαγμενα.
ΘΑ σου προτεινα καποιο απο τα Zelio της Telemecanique ή το Logo της Siemens.
Μη σου φαινονται βουνο,ειναι απλουστευμενα για να μπορει να τα προγραμματιζει καποιος που
σκαμπαζει τα γενικα ηλεκτρολογιας και προγραμματισμου,εσυ μου ακουγεσαι τετοιος.
Παλιοτερα ειχα ασχοληθει επαγγελματικα με πωλησεις-υποστηριξη τετοιου hardware αλλα τι να το κανεις,δεν υπαρχει πλεον βιομηχανια και δεν πληρωνεται ο προγραμματισμος του,οπότε...
Με ελαχιστο κοστος (τοτε ειχε περιπου 150 ευρω) παιρνεις ενα σωρο χρονικα,ψηφιακες και αναλογικες εξοδους (αν θυμαμαι καλα μεχρι 3-4 Α) και πολλες εισοδους.
Ψαξτο λιγο στο νετ,ειναι ευκολα προγραμματιζομενα ακομα και με software Η/Υ.
Αν σου ακουγεται καλη ιδεα μπορω να ψαξω καποια αρχεια μου να σε βοηθησω (κυριως στο Zelio)
Καλη αρχη....
Edit: Ειμαι θεσσαλονικη,δε ξερω αν αυτο βοηθαει...
Παοκ να ΄σαι και να μη φοβασαι
Ξέρω ότι θπάρχει mitsubishi/siemens plc , Πήγαινε στον Πειραιά στην UTECO έχουν βιομηχανικούς αυτοματισμούς και μεγάλη έκθεση από τέτοια , να σου δείξουν . Νομίζω με ένα μησουσβήσει 30άρι θα είσαι οκ , , έχει εκεί προσωπικό που ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει να το προγραμματίσεις , κινέζικα επίσης υπάρχουν πολλά αλλά κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και δεν μπορώ να σε κατευθύνω . Ξεκίνα από εκεί και τα ξαναλέμε . Πάντως αν έχεις φτιάξει τον σερβομηχανισμό το υπόλοιπο δεν θα είναι δύσκολο να το φτιάξεις .
όπως το είπε ο φίλος logo έχω δουλέψει κάποτε και είναι αυτό ακριβώς που σου λέω κι εγώ , εκεί θα βρεις σίγουρα !!!!