Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Δώσε άδειο φακελάκι

  1. #1

    Δώσε άδειο φακελάκι

    Μπράβο τους....

    Ειδικά αν πρόκειται όντως για συνδικαλιστές... Καιρό είχα να δω υγιή αντιμετώπιση σε θέματα διαφθοράς απο συντεχνίες...

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...09/2010_416346
    Παρελθόν πλέον τα «φακελάκια» στο νοσοκομείο Σπάρτης

    Tης Πεννυς Mπουλουτζα

    Εάν βρεθείτε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, θα εκπλαγείτε. Αλλωστε, πόσο συχνά σας προτρέπουν οι ίδιοι οι γιατροί να μη δώσετε φακελάκι; Αυτό ακριβώς κάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ Λακωνίας, που από τις αρχές Ιουλίου έχουν αναρτήσει αφίσες σε όλες τις κλινικές και στα τμήματα του Nοσοκομείου Σπάρτης με το σύνθημα «Εάν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο! Βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά. Μη συμμετέχεις».

    Και αναγράφεται ο αριθμός καταγγελίας 210 87709700 της ΕΛ. ΑΣ. Η πρωτοβουλία αυτή των γιατρών της Λακωνίας αγκαλιάστηκε από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα αυτές οι αφίσες θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. «Ε, αυτό κι αν είναι έκπληξη», θα πείτε. «Οχι και τόσο», θα σας απαντήσουν.

    Αυτοκάθαρση

    «Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει και υγιής μερίδα των νοσοκομειακών γιατρών, που δεν θέλει να μπει σε αυτού του είδους τη συναλλαγή», επισημαίνει στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας. «Και φυσικά, θέλουμε να προτρέψουμε τους πολίτες να πάψουν να χρηματίζουν γιατρούς». Πρόσφατες έρευνες έχουν καταδείξει ότι στην Ελλάδα, περισσότεροι από τρεις στους δέκα πολίτες που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες υγείας έδωσαν φακελάκι και όχι πάντα έπειτα από απαίτηση του γιατρού. Η απόφαση να υιοθετηθεί η αφίσα από την ΟΕΝΓΕ ήταν ομόφωνη και εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια «αυτοκάθαρσης» του κλάδου που ξεκίνησε με την πρόταση υποβολής «πόθεν έσχες» από τους γιατρούς του ΕΣΥ, η οποία τελικά θεσμοθετήθηκε.

    Ομόφωνη ήταν η απόφαση για τη δημιουργία από την αρχή, αυτής της αφίσας, από την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας. Οπως επισημαίνει στην «Κ» η πρόεδρος της Ενωσης κ. Χρύσα Ντοροβίτσα, «έχουμε κατ’ επανάληψιν ταχθεί κατά της διαφθοράς και της παραοικονομίας στον χώρο της Yγείας.

    Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα. Να περάσουμε στην πράξη. Πρέπει κι εμείς οι γιατροί να δούμε το φακελάκι σαν ένα υπαρκτό πρόβλημα. Μόνο εάν το αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο, μπορούμε να το κερδίσουμε». Για τα μέλη της Ενωσης ήταν κι ένα είδος «στοιχήματος» για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι πολίτες και οι συνάδελφοί τους. Πώς αντέδρασαν;

    «Οι πολίτες ήταν πολύ θετικοί με σχόλια του είδους “έχουν δίκιο οι γιατροί”. Ξέρετε, δυστυχώς, έχει περάσει στο ίδιο το DNA τον πολιτών το φακελάκι και συχνά το δίνουν ακόμα κι αν δεν τους ζητηθεί», σημειώνει η κ. Ντοροβίτσα. Και η πλειοψηφία των γιατρών τάχθηκε με το μέρος της Ενωσης. «Ελάχιστα ήταν τα αρνητικά σχόλια», σημειώνει. «Ακούστηκε π. χ. ότι “χαλάμε την εικόνα των γιατρών προς τα έξω”. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Πιστεύουμε ότι η εικόνα χαλάει από αυτούς που χρηματίζονται και όχι από εμάς που ζητάμε στον κόσμο να το καταγγείλει».

    Στην αρχή υπήρχαν ορισμένες «απώλειες», σημειώνει η ίδια, χαριτολογώντας. Κάποιες αφίσες σχισμένες. Αλλά αντικαταστάθηκαν. Σήμερα, τα μέλη της Ενωσης δεν βρίσκουν πλέον σκισμένες αφίσες.

  2. #2
    Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Εγγραφή
    01/05/2007
    Μηνύματα
    1.297

    Re: Δώσε άδειο φακελάκι


  3. #3
    Greg HondaYamahaκης Το avatar του/της moutoulos
    Εγγραφή
    14/05/2005
    Μηνύματα
    87
    Άντε να βλέπουμε και κάνα σωστό ...

    Μπράβο τους !!!
    Και να θυμάσαι ..., να προσέχεις .

  4. #4
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Εγγραφή
    05/01/2005
    Μηνύματα
    11.998
    αν γινει αυτο σε ολους τους κλαδους των επαγγελματων και σε ολες τις πολεις, θα γινουμε πολυ καλυτεροι σαν ανθρωποι.
    αυτοκαθαρση.
    αποφασιζουν αυτοι που πραττουν το σωστο να περιθωριοποιησουν τους ιδιους τους τους συναδελφους που πρατουν το λαθος. και ετσι καποια στιγμη, θελοντας και μη, ολοι θα γινουν σωστοι.

  5. #5
    πάλι καλά που κάπου κάπου διαβάζουμε και μία εξαίρεση στον κανόνα και αντλούμε ελπίδες ότι μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα

    ΜΠΡΑΒΟ τους

    μακάρι να μην αποδειχθούν φρούδες οι ελπίδες μας ακόμα μια φορά

  6. #6
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    21/10/2008
    Μηνύματα
    1.397
    Εάν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο! Βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά. Μη συμμετέχεις».

    Το προβλημα λυνεται μονο απο τη διοικηση κι οχι απο τους ασθενεις.
    Αλλωστε δε ζητανε φακελακι αλλα καθυστερουν το χειρουργειο η οτι αλλο και μολις παρουν λεφτα τοτε το κανουν.
    Και καταγγελια να κανεις δε βγαινει κατι.

  7. #7
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    21/10/2008
    Μηνύματα
    1.397
    Ωστοσο ειναι μια καλη κινηση!

  8. #8
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    02/04/2010
    Μηνύματα
    127
    Ο νομος Λακωνιας ειναι απο τους πρωτους (αν οχι ο πρωτος) σε ψυχασθενεις στις χωρες της Ε.Ε. Αν αυτος ειναι λογος να τρελεθουνε και οι γιατροι και να μη ζητουν φακελακια εεε τοτε.... ζητω η τρελα.
    Χωρις πλακα αν αυτο συμβαινη ειναι φωτεινο παραδειγμα για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    screw the limits
    FREE 2 RIDE
    roadbook holders

  9. #9
    Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Εγγραφή
    25/07/2008
    Μηνύματα
    4.098
    δεν ξερω ρε γαμωτο αλλα ....το ΑΔΕΙΟ και το ΦΑΚΕΛΑΚΙ στην ιδια προταση.... δε μου κολλανε...


    ειναι σα να γραφεις ΑΟΣΜΗ ....ΚΛΑΝΙΑ....



    Δε γινεται ...ΟΧΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ? ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΚΕΛΑΚΙ?


    ειναι οξυμωρο ( ή οξυπορδο??!_) :wacko:
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παρόμοια θέματα

  1. Απαντήσεις: 105
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2022, 19:29
  2. Ιστορίες για αγρίους (δώσε μία και εσύ, τσάμπα είναι)
    από zireous στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2006, 22:20
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2005, 23:42
  4. Άδειο chat
    από thewhiteowl στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/03/2005, 12:14
  5. Δωσε Καλημερεσ
    από monstermind στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2004, 11:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF