Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: ανοξειδωτο ατσαλι - τιτανιο

Πλαστικά μόνο στα enduro. Το avatar του/της giannis113

ανοξειδωτο ατσαλι - τιτανιο

πως θα καταλαβω αν μια εξατμιση ειναι ανοξειδωτο ατσαλι ή τιτανιο?

α?
    Dt 50, super cub 90, crypton 115, yz 125, shiver 750, hornet 600, wrf 426, sv 650, nx 650

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    το ατσαλι ειναι γυαλιστερο .το Titanium ειναι ματ και "γκριζαρει" στις περισσοτερες εταιρειες.
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    μαγνητης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    επισης το τιτανιο δεν σηκωνει μεγαλη θερμοκρασια πολυ γρηγορα...
    το ατσαλι με το που παρει μπροστα το μηχανακι σε 30'' καιει το τελικο...

ευχαριστω παιδια θα το κοιταξω το πρωι που θα βαλω μπρος (για ενος φιλου προκειται)
    Dt 50, super cub 90, crypton 115, yz 125, shiver 750, hornet 600, wrf 426, sv 650, nx 650

Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    επισης το τιτανιο δεν σηκωνει μεγαλη θερμοκρασια πολυ γρηγορα...
    το ατσαλι με το που παρει μπροστα το μηχανακι σε 30'' καιει το τελικο...

βασικα τα τελικα ειναι καρμπον, απλα εχουμε φαει φλασια γιατι δε το εγραφε πουθενα ξεκαθαρα οτι ειναι τιτανιου το υπολοιπο. χταποδι κλπ

μονο σε ενα σωληναρι που ειχε μαζι με κατι σαν κολα το εγραφε
    θα το κοιταξω και θα δουμε

Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
    μαγνητης
    Δηλαδή;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
    Δηλαδή;
    παίρνεις ένα μαγνητάκι, το βάζεις πάνω στην εξάτμιση και αν κολλήσει, ειναι ατσάλι, αν όχι είναι τιτάνιο, απλά πράγματα. ο μαγνήτης έλκεται από το ατσάλι ενώ το τιτάνιο (και το αλουμίνιο βεβαίως) όχι
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    παίρνεις ένα μαγνητάκι, το βάζεις πάνω στην εξάτμιση και αν κολλήσει, ειναι ατσάλι, αν όχι είναι τιτάνιο, απλά πράγματα. ο μαγνήτης έλκεται από το ατσάλι ενώ το τιτάνιο (και το αλουμίνιο βεβαίως) όχι
    Εχεις κολλήσει ποτέ μαγνήτη σε ανοξείδωτο ατσάλι?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

θα μπλεξουμε εδω το βλεπω...

οι ωστενιτικοι ανοξειδωτοι χαλυβες δεν μαγνητιζονται...οι φερριτικοι-μαρτενσιτικοι μαγνητιζονται...

πρακτικα,οι πιο πολλες ανοξειδωτες εξατμισεις που εχω τσεκαρει εγω ΔΕΝ μαγνητιζονται η στην καλυτερη,με πολυ ισχυρο μαγνητη,μαγνητιζονται ελαχιστα και μονο στα σημεια κολλησεων που αλλαζει λιγο το υλικο...

η βασικη διαφορα ειναι το βαρος,μια και το τιτανιο ειναι κατα πολυ ελαφρυτερο...
    frankly my dear, i dont give a damn...

ναι απλα δεν εχουμε και τα δυο ειδη να συγκρινουμε, ετσι και αλλιως μπηκαν πανω στη μηχανη,

τιτανιου ειναι απλα λογω πολυ χαμηλης τιμης (καινουργιες απο ελλαδα) ειπαμε μηπως και ειναι ανοξειδοτο ατσαλι (οπως εγραφε οταν ψαχναμε) αλλα οκ τιτανιου ειναι κατα 98 % :rotflmao:

το σωληναρι (κατι σαν φλαντζκολα να το πω; ) εγραφε πανω acrapovic και στο χαρτη με τις οδηγιες titanioym :o

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

οι ωστενιτικοι ανοξειδωτοι χαλυβες δεν μαγνητιζονται...οι φερριτικοι-μαρτενσιτικοι μαγνητιζονται...

πρακτικα,οι πιο πολλες ανοξειδωτες εξατμισεις που εχω τσεκαρει εγω ΔΕΝ μαγνητιζονται η στην καλυτερη,με πολυ ισχυρο μαγνητη,μαγνητιζονται ελαχιστα και μονο στα σημεια κολλησεων που αλλαζει λιγο το υλικο...

η βασικη διαφορα ειναι το βαρος,μια και το τιτανιο ειναι κατα πολυ ελαφρυτερο...
    Σωστός

Δεν μιλάμε για απλό ατσάλι, αλλά για ανοξείδωτο...
    Υπάρχει μαγνητικό και μη μαγνητικό ανάλογα της σύστασης.
    Συνήθως το κράμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των εξατμίσεων ΔΕΝ μαγνητίζεται.
    Άρα ο τρόπος για να τα ξεχωρίσεις είναι βάρος-χρώμα-ήχος όταν το χτυπήσεις με μεταλλικό αντικείμενο.

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

Αυτο που λεει ο απουπανου...

Το αν ειναι μαγνητικο το ανοξειδωτο, παιζει ρολο η ποσοτητα σιδηρου στο κράμα του (βαθμος, νικελιο, χρωμιο κλπ) και συνηθως χαρακτηριζεται ως β' ποιότητας.... ακριβως γιατι οξειδώνεται πιο γρήγορα...

Το ανοξείδωτο εκτός απο το βάρος, συνηθως κιτρινίζει και αργεί πολύ να κάνει το φάσμα του τιτανιου στην υψηλη θερμοκρασια (μπλεμωβιασμα).... πολλες εξατμισεις εχουν ανοξειδωτο στα ευαισθητα μερη ή στα περιπλοκα (λαιμους κλπ) και ο λόγος ειναι η αντοχη του σε σχεση με το παναλαφρο τιτανιο οπως και το κοστος του.....

Το τιτανιο εχει την ιδιότητα να αποβάλει την θερμοκρασια πιο γρηγορα σε σχεση με το ανοξείδωτο... γι αυτο και συνηθως ζεματανε οι ανοξειδωτες πιο πολυ
    Ban 'em all

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
    πολλες εξατμισεις εχουν ανοξειδωτο στα ευαισθητα μερη ή στα περιπλοκα (λαιμους κλπ) και ο λόγος ειναι η αντοχη του σε σχεση με το παναλαφρο τιτανιο οπως και το κοστος του.....

Μπορεί να είναι και συνδυασμός στα ευαίσθητα μέρη όπως στους λαιμούς. Η acrapovic πχ όταν έβγαλε στην παραγωγή τις EVO6 που ήταν full titanium, είχε θεματάκια καθώς έκαναν κρακ στο σημείο που ακούμπαγαν στις εξαγωγές.
    Τις αντικατέστησε (και όσες είχαν πουληθεί) με άλλες από ανοξείδωτο ατσάλι στις εξαγωγές και τιτάνιο το υπόλοιπο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    με εναν μαγνητη νεοδυμιου που εβαλα στην εξατμιση, καταλαβα οτι δεχεται δυναμη στο χερι (με αλλα λογια δεν κολλαει οπως θα κολλαγε σε ενα κομματι μαλακου σιδηρου, αλλα στο χερι καταλαβαινεις οτι δεχεται δυναμη).
    Δοκιμασα και σε ενα κουμπωμα απο ρολοι που ειναι ανοξειδωτο και παλι νιωθεις μια δυναμη.
    Τελος στα γυαλια μου που εχουν σκελετο απο τιτανιο, δεν εγινε τιποτα.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ανοξείδωτο ατσάλι ή αλουμίνιο;
    από McGyver στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 29/11/2011, 08:45
  2. ΑΤΣΑΛΙ - ΣΙΔΕΡΟ
    από maintenance στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2005, 21:46
  3. Τιτανιο Και Πολυεστερασ
    από toyota στο forum Off topic