Καλημέρα παιδιά, είμαι καινούριος εδώ όπως και καινούργιος κάτοχος bmw f650gs του 05 μοντέλο. Καλή η μηχανή και προσεγμένη με 44000 πραγματικά χιλ, αλλά θέλει λάστιχα. Τώρα φοράει τα Τουρανς τα Μέτζελερ αλλά είναι πολύ φαγωμένα και τα φοβάμαι... Απ' ότι έχω δει εδώ αλλά και στα διάφορα άλλα φόρουμ, η επιλογή παίζεται μεταξύ των Μέτζελερ, των Μισελίν Ανακε, και των Ντάνλοπ tr 91. Εγώ μέχρι τώρα στα μηχανάκια μου (και μια bmw r 45 που είχα), Μέτζελερ έβαζα και ήμουν πάντα ευχαριστημένος, αλλά τώρα βλέπω και αυτές τις εναλλακτικές και έχω λίγο μπερδευτεί... Εκτός του γεγονότος ότι γενικά διαβάζω πολύ αντιφατικές εκτιμήσεις μέχρι του σημείου ο ένας να βγάζει το Χ λάστιχο καλό και ο άλλος προβληματικό, δεν ξέρω αν κυκλοφορούν ακόμα τα metzeler exp, τα Ανακε 2 κλπ, ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω στα νεχτ και και στα Ανακε 3, το tr 91 νομίζω κυκλοφορεί, δεν ξέρω κι' όλας... Όπως θα καταλάβατε και από τα λάστιχα που ανέφερα με ενδιαφέρει κυρίως ασφάλτινη χρήση (γενικά οδηγώ συντηρητικά και προσεκτικά, δεν ξύνω γόνατα και μαρσπιέδες (!), ούτε θα αναπτύξω τις τρελές ταχύτητες...), αλλά δεν θα με πείραζε να συμπεριφέρονται καλά και σε χωματόδρομους που είναι γεμάτη η Ελλάδα κυρίως στις διακοπές, αλλά και κακή φαγωμένη άσφαλτο που φαντάζομαι πως "πληγώνει" τα λάστιχα...
Βρίσκομαι δηλαδή στη επίμαχη κατηγορία του 90-10% ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Το να βάλω εντουράδικα λάστιχα δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση για χρήση σχεδόν όλο τον χρόνο στην πόλη και στα ταξίδια σε άσφαλτο και για κάνα μήνα σε πιο "άγνωστες" διαδρομές, γι' αυτό και ανέφερα αυτά τα τρία μοντέλα... Κάθε γνώμη δεκτή και ευχαριστώ εκ των προτέρων! (Σε άλλο ποστ, θα γράψω και την γενικότερη γνώμη μου για το f650gs και σίγουρα θα έχω πολλά να πω, ας το κυκλοφορήσω λίγο πρώτα...)