Χθές καταπληκτική μέρα για βόλτα , αποφάσισα μια "γρήγορη" για Ανάβυσσο απο Αττική οδό.
Στον περιφερειακό δρόμο των Καλυβίων έπεσα στο καπάκι ενός φρεατίου, απο αυτά που βρίσκονται 10 εκατοστά κάτω απο το οδόστρωμα και δεν καλοφαίνονται αν (κακώς) είσαι ανυποψίαστος ή ακόμα χειρότερα αν .. ρεμβάζεις.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα γερό τράνταγμα (όχι και το χειρότερο που μου έχει συμβεί) , ένα μπαμ πίσω και είδα την μπαγκαζίερα μου να με προσπερνά απο αριστερά σέρνοντας και χωρις φλας...
Μιλάμε για κατάλληλα τοποθετημένη και κλειστή, στην κατάλληλη βάση-σχάρα που προβλέπεται, συμφωνα πάντα με τις οδηγίες της BMW.
H μπαγκαζιέρα είναι αυτή η μαύρη πλαστική (ναι αυτή η ακριβή) που φοράνε όλα τα street μοντέλα r1200r , f800st κα.
Εχει ξεχωριστό μηχανισμό ανοίγματος απο τον μηχανισμό που την απελευθερώνει απο την σχάρα που απαιτεί εξάλλου και το κλειδί.
Μετά το πρώτο σοκ δοξάζοντας και τους 12 θεούς που δεν είχα προκαλέσει ατύχημα, την περιμάζεψα , καταγρατζουνισμένη και με ένα μικρό σπάσιμο-ράγισμα και απλά την επανατοποθέτησα χρησιμοποιώντας το κλειδί (δεν γίνεται και διαφορετικά) στριβωντάς το στη θέση απελευθέρωσης της λαβής που ανασηκώνεται και επιτρέπει στα δυο πίσω άγκιστρα να μπουν στα κατάλληλα σημεία της σχάρας ώστε με το κατέβασμα , της λαβής, να ασφαλίσουν κόντρα στα δύο μπροστινά άγκιστρα που είναι σταθερά.
Η θέση αυτη του κλειδιού δεν μπορεί να παραμείνει γιατί με το κλείσιμο της λαβής επιστρέφει στην αρχική όρθια θέση και η μπαγκαζιέρα κλειδώνει πάνω στη σχάρα. Δηλ για να βγεί απο τη σχάρα απαιτούνται 2 κινήσεις , γύρισμα του κλειδιου σε ξεχωριστή μη παραμένουσα θέση και ταυτόχρονο σήκωμα της λαβής απελευθέρωσης των πίσω άγκιστρων.
Η ίδια κλειδαριά έχει δύο ακόμη θέσεις , όρθια που επιτρέπει στο καπάκι να ανοίξει (πιέζοντας τον αφαλό της κλειδαριάς που λειτουργεί σαν μπουτόν) ή οριζόντια που κρατα κλειδωμένο το καπάκι.
Ξαναγράφω πως οι δυο μηχανισμοί κλειδώματος μπαγκαζιέρας στη σχάρα και ανοίγματος-κλειδώματος του καπακιού είναι ανεξάρτητοι αν και μοιράζονται την ίδια κλειδαριά.
Για να απελευθερωθεί η μπαγκαζιέρα απο τη βαση της (τη σχάρα εν προκειμένω) πρέπει απαραιτητα και με το κλειδι να γυρίσει η κλειδαριά που θα επιτρέψει στη λαβή να σηκωθεί και να απελευθερώσει τα πίσω άγκιστρα κλπ κλπ....
Τώρα πως συνέβει αυτό και πόση εμπιστοσύνη πρέπει να έχω στο μέλλον......
Τα σχόλια δικά σας.
![]()
![]()