Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 41

Θέμα: δεν κρατάει το λάδι πάνω στην αλυσίδα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gianhs8

δεν κρατάει το λάδι πάνω στην αλυσίδα

εδώ και κάμποσο καιρό όσο λάδι και αν της βάζω δεν το κρατάει με τίποτα και εκτος από ότι μου τα κάνει όλα κόλο μένει και στεγνή, σήμερα παραδείγματος χάριν πήγα μια βόλτα καμια 100 χλμ γυρνάω την ψεκάζω με το spray την αφήνω για 5 ώρες πάω άλλη μια βόλτα για 40 χιλιόμετρα γυρνάω πάλι stgnh, να της βάλω κάτι σαν βάση υπάρχει τέτοιο πράγμα?

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: δεν κρατάει το λάδι πάνω στην αλυσίδα

Αρχικά δημιουργήθηκε από gianhs8
    εδώ και κάμποσο καιρό όσο λάδι και αν της βάζω δεν το κρατάει με τίποτα και εκτος από ότι μου τα κάνει όλα κόλο μένει και στεγνή, σήμερα παραδείγματος χάριν πήγα μια βόλτα καμια 100 χλμ γυρνάω την ψεκάζω με το spray την αφήνω για 5 ώρες πάω άλλη μια βόλτα για 40 χιλιόμετρα γυρνάω πάλι stgnh, να της βάλω κάτι σαν βάση υπάρχει τέτοιο πράγμα?

καθε ποτε την καθαριζεις?

καθε 1000 χιλιομετρα περιπου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver

όσο λάδι και αν της βάζω δεν το κρατάει με τίποτα
    Δε χρειάζεται πολύ λιπαντικό.

εκτος από ότι μου τα κάνει όλα κόλο
    Λογικό αν την πνίγεις στο λάδι.

μένει και στεγνή, σήμερα παραδείγματος χάριν πήγα μια βόλτα καμια 100 χλμ γυρνάω την ψεκάζω με το spray την αφήνω για 5 ώρες πάω άλλη μια βόλτα για 40 χιλιόμετρα γυρνάω πάλι stgnh, να της βάλω κάτι σαν βάση υπάρχει τέτοιο πράγμα?
    α) Πώς καταλαβαίνεις ότι είναι στεγνή;
    β) Τι λιπαντικό χρησιμοποιείς;
    γ) Με τι την καθαρίζεις;
    δ) Πόσα χιλιόμετρα έχει η αλυσίδα;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Βασικά τί λάδι χρησιμοποιείς; Για τί μοτοσυκλέτα μιλάμε; Πάντως τα 1.000 χλμ είναι κατά τη γνώμη μου υπερβολικά μεγάλο διάστημα, εγώ ας πούμε τη λαδώνω κάθε δύο γεμίσματα βενζίνης, δηλ. περίπου κάθε 260χλμ.

Re: Re: δεν κρατάει το λάδι πάνω στην αλυσίδα

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

α) Πώς καταλαβαίνεις ότι είναι στεγνή;
    β) Τι λιπαντικό χρησιμοποιείς;
    γ) Με τι την καθαρίζεις;
    δ) Πόσα χιλιόμετρα έχει η αλυσίδα;
    δεν της βαζω πολυ λαδι δυο φορες το πολυ να την περασω, απο λιπαντικο εβαζα της yamaha meta to bel ray αλλα και τα δυο το ιδιο, η αλυσιδα ειναι καινουργια 3,000 κμ , ωταν λεω στεγνη το ενοω τριβω το δαχτιλο επανω και ειναι ελαχιστο σχεδον καθολου, οσο απο καθαριστικο την καθαριζω με ενα πανι περασμενο με λιγο παραφινελαιο

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    Βασικά τί λάδι χρησιμοποιείς; Για τί μοτοσυκλέτα μιλάμε; Πάντως τα 1.000 χλμ είναι κατά τη γνώμη μου υπερβολικά μεγάλο διάστημα, εγώ ας πούμε τη λαδώνω κάθε δύο γεμίσματα βενζίνης, δηλ. περίπου κάθε 260χλμ.
    δεν την λαδωνω καθε 1000 αλλα την καθαριζω τοτε, οσο για τη μοτοσυκλετα το 600 naked ths foto ειναι αλλα δεν νομιζω οτι αυτο παιζει καποιον ρολο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver

Re: Re: Re: δεν κρατάει το λάδι πάνω στην αλυσίδα

δεν της βαζω πολυ λαδι δυο φορες το πολυ να την περασω, απο λιπαντικο εβαζα της yamaha meta to bel ray αλλα και τα δυο το ιδιο, η αλυσιδα ειναι καινουργια 3,000 κμ , ωταν λεω στεγνη το ενοω τριβω το δαχτιλο επανω και ειναι ελαχιστο σχεδον καθολου, οσο απο καθαριστικο την καθαριζω με ενα πανι περασμενο με λιγο παραφινελαιο
    Μετά το καθάρισμα με παραφινέλαιο ελπίζω να την πλένεις με σαπούνι για να φύγει το παραφινέλαιο.
    Αλλιώς ό,τι λάδι και να βάζεις δε θα "κολλήσει" ποτέ πάνω στην αλυσίδα.

Πώς βάζεις το λάδι, σε ποιο σημείο δηλαδή το ψεκάζεις;

Όταν λες τρίβεις το δάχτυλο επάνω, εννοείς στο πλάι της αλυσίδας ή πάνω στο γρανάζι;

Όπως και να έχει, η αλυσίδα πρέπει να έχει λαδωμένα τα λαστιχάκια της (O/X-Rings).
    Αν αυτά τα βλέπεις λαδωμένα είσαι μια χαρά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peter86
    καθε 1000 χλμ. την καθαρίζεις ή την λαδωνεις???
    χρησιμοποίησε και βαλβολινή με πινελακί αλλα με αρκετα συχνα διαστήματα λαδώματος δηλ. max 250-300 χλμ.Θα σου λερώνει λίγο την ζάντα,αλλα θα έχεις το καλύτερο δυνατό λάδωμα της αλυσίδας σου.Απλά να την λαδώνεις ότνα θα έιναι ζεστη και να την αφήνεις για όλη τη νύχτα.Το πρώι πριν ξεκινήσεις μπορείς με ένα πατσαβουρι να σκουπίσεις το κάτω μέρος της αλυσίδας έτσι ώστε βγάλεις όσο λάδι δεν ''απορρόφησε'' η αλυσίδα σου και το οποίο θα κατέληγε πάνω στη ζάντα και το πιρούνι σου.
    Για το καθαρισμό της και γώ παριφινέλαιο χρησιμοποιώ με οδοντόβουρτσα για λίγο τριψιματακι...

να υποθεσω οτι λαδωνεις απο την μεσα πλευρα ετσι?...???
    ισως φταιει αυτο που λεει ο Θωμας,πλυνε την να φευγει το παραφινελαιο...
    ''Εμείς τις βόλτες τις κάνουμε ταξίδια..!!

Re: Re: Re: Re: δεν κρατάει το λάδι πάνω στην αλυσίδα

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Μετά το καθάρισμα με παραφινέλαιο ελπίζω να την πλένεις με σαπούνι για να φύγει το παραφινέλαιο.
    Αλλιώς ό,τι λάδι και να βάζεις δε θα "κολλήσει" ποτέ πάνω στην αλυσίδα.

Πώς βάζεις το λάδι, σε ποιο σημείο δηλαδή το ψεκάζεις;

Όταν λες τρίβεις το δάχτυλο επάνω, εννοείς στο πλάι της αλυσίδας ή πάνω στο γρανάζι;

Όπως και να έχει, η αλυσίδα πρέπει να έχει λαδωμένα τα λαστιχάκια της (O/X-Rings).
    Αν αυτά τα βλέπεις λαδωμένα είσαι μια χαρά...
    εννοειται οτι την πλενω με σαπουνι εως οτου ειμαι σηγουρος οτι ειναι καθαρη, το τριβω εσωτερικα και πανω δηλαδη στην μερια που η αλυσιδα ερχεται σε επαφη με το γραναζι, οσο για τα ο-rings να πω την αληθεια δεν τα εχω προσεξει αν εχουν λαδι η οχι

Αρχικά δημιουργήθηκε από peter86
    καθε 1000 χλμ. την καθαρίζεις ή την λαδωνεις???
    χρησιμοποίησε και βαλβολινή με πινελακί αλλα με αρκετα συχνα διαστήματα λαδώματος δηλ. max 250-300 χλμ.Θα σου λερώνει λίγο την ζάντα,αλλα θα έχεις το καλύτερο δυνατό λάδωμα της αλυσίδας σου.Απλά να την λαδώνεις ότνα θα έιναι ζεστη και να την αφήνεις για όλη τη νύχτα.Το πρώι πριν ξεκινήσεις μπορείς με ένα πατσαβουρι να σκουπίσεις το κάτω μέρος της αλυσίδας έτσι ώστε βγάλεις όσο λάδι δεν ''απορρόφησε'' η αλυσίδα σου και το οποίο θα κατέληγε πάνω στη ζάντα και το πιρούνι σου.
    Για το καθαρισμό της και γώ παριφινέλαιο χρησιμοποιώ με οδοντόβουρτσα για λίγο τριψιματακι...
    την καθαριζω καθε χιλια και λαδωνω καθε 200-300

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    παντως αδερφε γιαννη κατι δεν παει καλα!
    ειδικα το μπελρει δεν φευγει ετσι ευκολα !
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

να πω και εγώ την γνωμη μου καθαριζω την αλυσιδα με παραφινελεο και πανι και στα καπακια ριχνω σπρευ με τεφλον της Motorex , ουτε πιτσιλαει , ουτε φευγει με βροχες κτλ εχω βρει την υγεια μου. ουτε πλυσιματα ουτε σαπουνια
    το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
    να πω και εγώ την γνωμη μου καθαριζω την αλυσιδα με παραφινελεο και πανι και στα καπακια ριχνω σπρευ με τεφλον της Motorex , ουτε πιτσιλαει , ουτε φευγει με βροχες κτλ εχω βρει την υγεια μου. ουτε πλυσιματα ουτε σαπουνια
    Αν λέμε το ίδιο , νομίζω το έλεγε racing το έβαζα στο BROS παλιότερα και μια 1000αρα χλμ την έβγαζε σχετικά άνετα άνετα . Πάντως έχω την εντύπωση πως οι αυτολίπομενες αλυσίδες που έχουνε κατά κανόνα οι μεγάλες μηχανές δεν έχουνε ανάγκη πολλά πολλά , ίσα ίσα ένα πέρασμα για να μην κάνουν θόρυβο. Αν έχεις και χρόνο , πάρε σκαμπουδάκι , βαλβολίνη 90αρα και πίνελο και ξεκίνα . Σκέτη απόλαυση ...
    Modenas Kriss 125

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Δεν κρατάει ρελαντί και τραβάει το γκάζι
    από std στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2013, 21:30
  2. Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2013, 11:22
  3. Το παπουτσι ελιωσε πανω στην εξατμιση. ΤΩΡΑ?
    από webassasin στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2011, 04:41
  4. δεν θα ηθελα να το δω πανω σε αυτο το μηχανακι!!
    από GTZ750 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2006, 10:03
  5. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/11/2003, 15:57

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ