Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: Καταδύσεις

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Καταδύσεις

Άσχετο με μοτοσυκλέτα, ψάχνω όμως πληροφορίες και ίσως κάποιοι από εδώ μέσα έχουν ασχοληθεί με το θέμα.

Ψάχνω να ξεκινήσω μαθήματα καταδύσεων, με μπουκάλα. Θέλω να πάρω κάποιο δίπλωμα, το οποίο να έχει παγκόσμια ισχύ, ώστε να μπορώ σε όλο το κόσμο να νοικιάσω εξοπλισμό και να βουτήξω, αν το επιτρέπει το περιβάλλον και το οικονομικό βεβαίως βεβαίως.

Σε σελίδες σχολών εδώ στη Κρήτη, δε βγάζω και πολύ άκρη. Από ότι έχω καταλάβει ο πιστοποιημένος οργανισμός είναι ο Padi. Ποιο είναι όμως το δίπλωμα εκείνο το οποίο σου δίνει αυτή τη δυνατότητα?
    Γενικά τι έχετε να προτείνετε να προσέξω όσοι γνωρίζετε.

Ευχαριστώ!

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs

PADI και ANDY ειναι τα καλυτερα συστηματα για υποχρεωτικες εκπαιδευσεις προκειμενου να μπορεις να πας για καταδυση με μπουκαλες.

PADI πιο ερασιτεχνικα.
    ΑΝDY ειναι πιο αυστηρα και εχει περισσοτερο αναλυτικα προγραμματα.

Διαλεγεις και περνεις. Μερικοι προτιμουν πιο πολυ το ενα απο το αλλο, αλλα και τα δυο ειναι αναγνωρισμενα διεθνως.

Για την ιστορια υπηρχε και ενα ελληνικο συστημα αστεριων, αλλα δε ξερω αν ειναι αναγνωρισμενο ακομα.

Πριν καν αρχισεις μαθηματα κανε μια ιατρικη εξεταση για να παρεις το ΟΚ. Θα χρειαστει στη σχολη για την ασφαλεια σου.

Καλη επιτυχια ! Ειναι καταπληκτικη η ζωη που θα γνωρισεις !

Υπάρχουν πολλοι οργανισμοι που δινουν διπλωματα καταδυσης.
    Τα τελευταια χρονια η Padi παρουσιάζει μεγαλη αναπτυξη στο δικτυο της (καταδυτικα κεντρα που¨υποστηριζουν" τον οργανισμο) με αποτελεσμα να αποτελει ψιλομονοδρομο.

Αυτο που στην ουσια χρειαζεσαι για να νοικιαζεις εξοπλισμο (αλλα και πρακτικα να ξερεις τα απαραιτητα για να εισαι ασφαλης στις βουτιες σου) θα στο δωσει το διπλωμα πρωτου επιπεδου (Open water diver).

Για να το αποκτησεις θα κανεις θεωρητικα και πρακτικα μαθηματα και στο τελος θα δωσεις γραπτες εξετασεις. Το κοστος πρεπει να ειναι γυρω στα 400 ευρω και σου παρεχουν δινουν τα παντα για τα πρακτικα μαθηματα.

Αγία Πελαγία Μάικ! Δοκιμάζεις και βλέπεις πόσο θέλεις να ασχοληθείς με το άθλημα.

Ψηνόμαστε με την κοπέλα καιρό τώρα και κάποια στιγμή θα το κάνουμε τώρα που καλοκαιριάζει, ίσως σμίξουμε κιόλας κάποια στιγμή!...
    ...να σε πνίξω επιτέλους παλιομπεμβεδάκια που σού'χω άχτι

Από πέρσυ βλέπω πολύ οργανωμένες καταστάσεις πάντως, αν μάθω κάτι νεότερο θα σου πω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    Www.sea-gate.GR

Θα πάρεις όλες τις πληροφορίες που θες....
    Εγώ έχω το πτυχίο της PADI..to πρώτο...το open water diver... Με αυτό βουτας παντού και δεν έχεις πρόβλημα....μετα κανείς βουτιές αποκτας εμπειρία κα αμ γουστάρει συνεχίσεις....εγώ πχ παρόλο που έχω αρκετές βουτιές ( οι οποιοες καταγράφονται σε ειδικό logbook που έχεις , σφραγιζονται και αποτελούν το αποδεικτικό της εμπειρίας σου), δεν έχω προχωρήσει..μου φτάνει αυτό το χαλαρό-τουριστικό στυλ που έχω

Ότι άλλο θέλεις ρωτάς ....

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

Ναι ρε ! στειλτον στην αγια πελαγια που δεν εχει ουτε φυκια να δει στο βυθο.
    Δε τον στελνεις και στο φεγγαρι ; πιο πολλα καραφλα κοτρωνια εχει !

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    Ναι ρε ! στειλτον στην αγια πελαγια που δεν εχει ουτε φυκια να δει στο βυθο.
    Δε τον στελνεις και στο φεγγαρι ; πιο πολλα καραφλα κοτρωνια εχει !
    Θα μας πάνε άτα με βάρκα κύριος!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    και εδω ισως βρεις πληροφοριες

και ατομα που βουτανε απο κρητη χρονια

greekdivers
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αποτι βλεπεις padi ειναι μονοδρομος.

κι εγω πριν καμια τριετια ειχα παει κι εκανα μαθηματα στα χανια για padi. τα εκανα και μετα στην πρακτικη κωλωσα. κι ετσι δεν προχωρησα. δεν ειχα και καλη ψυχολογια τοτε.

τωρα τοχω μετανοιωσει και εχω σκοπο να ξαναπροσπαθησω μελλοντικα.

μπας και ασχολεισε και με windsurfing;

Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Θα μας πάνε άτα με βάρκα κύριος!
    Αν και καλα θα ηταν να σε πεταγανε απο βαρκα μεσα στις τσουχτρες
    αλλα απο ρηχα ξεκινας, για να μη σε πω στη πισινα με τα ταμπον ....
    α !! και με βαριδια στα χερια

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Καλησπέρα,

Δεν έχω βγάλει κανένα αστέρι ακόμα, αλλά ήμουν έτοιμος τότε που πήρα την πρώτη μου μηχανή. Μετά προφανώς ότι λεφτά είχα πήγαν σε αυτή, κράνη και βενζίνες

Παρόλα αυτά ένας κολητός μου είναι εκπαιδευτής και μου έχει πει αρκετα.

Από ότι ξέρω και εγώ της PADI είναι το πιο trendy. Εχω την εντύπωση ότι όποιο και να έχεις θα το δεχτούν παντού. Δε νομίζω ότι δε θα δεχτούν να σου νοικιάσουν εξοπλισμό πουθενά ή να μη σε πάρουν σε οργανωμένη κατάδυση επειδή έχεις πιστοποίηση από άλλον οργανισμό από αυτόν που δουλεύει ένα καταδυτικό κέντρο. Ειδικά αν είσαι λίγο έμπειρος.

Από εκεί και πέρα, ο εξοπλισμός είναι από λίγο έως πολύ τσιμπημένος, δλδ:

1) Στολή, ίσως βρεις και με 200-300ε, αλλά αν θυμάμαι καλά τις τιμές υπολόγιζε στο 400+. Για αρχή δεν είναι απαραίτητη, μπορείς να την νοικιάζεις μαζί με μπουκάλες όταν πας για κατάδυση.
    2) Τζάκετ. Αυτό που φοράς πάνω από τη στολή και φουσκω-ξεφουσκώνει ώστε να ρυθμίζεις την πλευστότητά σου. Επίσης ακριβό και όχι από τα πρώτα που θα πάρεις.
    3) Μάσκα, όχι πολύ και τόσο απαραίτητη αλλά από τα πιο φτηνά οπότε και από τα πρώτα. Αν έχεις μυωπία (όπως ήμουν εγώ όταν θα ξεκινούσα) και θες να της βάλεις φακούς γίνεται ποιο απαραίτητη,ποιο ακριβή και δεν έχουν τα καταδυτικά με μυωπία...
    4) Βατραχοπέδιλα. ~100ε ομοίως όχι και τόσο απαραίτητα, αλλά αν δεν έχεις καλά και να σου ταιριάζουν στο πόδι θα κουράζεσαι πολλαπλάσια από ότι αν είχες αυτό που έπρεπε.
    5) Ρυθμιστής. Αυτό που βάζεις στο στόμα και αναπνέεις. Το πρώτο που ήθελα να πάρω για προφανείς λόγους... 100-200ε αν θυμάμαι καλά.
    6) Μπουκάλες,rολόι κατάδυσης, μαχαίρια κα που δεν μας απασχολούν . Τα τελευταία που θα πάρεις πριν το σκάφος ...

Το 2004 που ήταν να κάνω το πρώτο αστέρι (το πρώτο κύκλο μαθημάτων) αυτόνομης κατάδυσης η ταρίφα ήταν 250ε αν θυμάμαι καλά για το πρώτο αστέρι, δλδ για 20ώρες μαθήματα θεωρία και άλλα 20 πρακτικά εκ των οποίων τα μισά περίπου σε πισίνα. Πλέον θα έιναι 50-100ε πάνω φαντάζομαι. Ο περιορισμός είναι ότι καταδύεσαι μέχρι τα 20-30μ αν θυμάμαι καλά και το δεύτερο αστέρι είσαι φουλ αυτόνομος δύτης με μπουκάλες γεμισμένες με ατμοσφαιρικό αέρα. Προτείνω αυτά τα δυο να τα κάνεις σύντομα και τα δύο.

Από εκεί και πέρα το κάθε καταδυτικό διοργανώνει καταδύσεις που σε πάει με δικό του σκάφος και ενδεχομένως σου νοικιάζει και εξοπλισμό αν δεν έχεις. Τότε ήταν 20ε η βουτιά, να μην είναι 30ε σήμερα;

Εφόσον αρχίσεις και βουτάς και δεις οτι σου αρέσει, παίρνεις και εξοπλισμό σιγά σιγά και ανάλογα τα οικονομικά σου.

Και εγώ ψήνομαι να βγάλω το αστέρι και έχω πει του κολητού μου όταν κανονίσει γκρουπάκι να με βάλει και μένα μέσα, αλλά αυτός δουλεύει συνήθως στο Ηράκλειο και εγώ είμαι Χανιά και δεν έχει κάτσει ακόμα.

Ελπίζω να βοήθησα, καληνύχτα
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Τα καλύτερα έρχονται Το avatar του/της christostr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
    Www.sea-gate.GR

Θα πάρεις όλες τις πληροφορίες που θες....
    Εγώ έχω το πτυχίο της PADI..to πρώτο...το open water diver... Με αυτό βουτας παντού και δεν έχεις πρόβλημα....μετα κανείς βουτιές αποκτας εμπειρία κα αμ γουστάρει συνεχίσεις....εγώ πχ παρόλο που έχω αρκετές βουτιές ( οι οποιοες καταγράφονται σε ειδικό logbook που έχεις , σφραγιζονται και αποτελούν το αποδεικτικό της εμπειρίας σου), δεν έχω προχωρήσει..μου φτάνει αυτό το χαλαρό-τουριστικό στυλ που έχω

Ότι άλλο θέλεις ρωτάς ....

Αυτό ακριβώς.
    Φεύγω... πάω ταξίδι να επισκευτώ τον εαυτό μου...

Mike

Μιας και ασχολουμαι χρονια με το αθλημα, για αρχη δε χρειαζεσαι καθολου εξοπλισμο οποτε μη σε ανχωνει αυτο, η σχολη που θα κανεις τα μαθηματα σου τα παρεχει ολα.

Οι περισσοτερες σχολες παρεχουν τη δυνατοτητα μιας αναγνωριστικης βουτιας ωστε να δεις κατα ποσο σου αρεσει η καταδυση και κατ επεκταση κατα ποσο θες να συνεχισεις με τα μαθηματα η οχι.

Οργανισμοι οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω υπαρχουν πολλοι αλλα τα τελευταια χρονια η PADI εχει παρει ενα προβαδισμα οποτε ειναι σχεδον μονοδρομος, τουλαχιστον για την ερασιτεχνικη καταδυση και ειναι αναγνωρισμενη παντου.

Καθαρα ενημερωτικα με το 1ο πτυχειο της Padi ( Open Water ) μπορεις μεν να βουτηξεις αλλα τυπικα απαγορευεται να πας περισσοτερο απο 18 μετρα βαθος οποτε καλο ειναι να παρεις και το 2ο ( Advance Open Water ).

Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο, αν παλι εχεις καμια απορια ευχαριστως να στη λυσω.....
    Ολα φαινονται καλυτερα πανω σε δυο τροχους......

Προτείνω αυτά τα δυο να τα κάνεις σύντομα και τα δύο.
    Δεν ειναι εφικτο να τα παρει κοντα αυτα τα δυο αστερια γιατι για να δωσεις για το δευτερο αστερι πρεπει να εχεις 80 ωρες καταδυσης ....

Δηλαδη το λιγο λιγο 4~5 μηνες διαφορα το πρωτο με το δευτερο αστερι ...
    Aprilia sr50
    Aprilia rs 125
    Aprilia rsv mille
    Cagiva raptor 650 ie
    Aprilia rsv 1000 r Factory

Αρχικά δημιουργήθηκε από usabug
    Δεν ειναι εφικτο να τα παρει κοντα αυτα τα δυο αστερια γιατι για να δωσεις για το δευτερο αστερι πρεπει να εχεις 80 ωρες καταδυσης ....

Δηλαδη το λιγο λιγο 4~5 μηνες διαφορα το πρωτο με το δευτερο αστερι ...
    usabub μαλλον κανεις καποιο λαθος σε αυτο που λες....

Αν θυμαμαι καλα για να μπορεις να κανεις το 2ο πτυχειο χρειαζεσαι να εχεις γραμμενες η 15 η 18 βουτιες, και μεσα σε αυτες μετριουνται και οι βουτιες των μα8ηματων, οποτε οπως καταλαβαινεις αν υπαρχει η ορεξη και ο χρονος μπορεις θεωρητικα να κανεις το 2ο πτυχειο μετα απο δυο βδομαδες περιπου απο τη στιγμη που εχεις κανει το 1ο....

Το οτι δεν θα υπαρχει η σχετικη εμπειρια ειναι αλλη υποθεση....
    Ολα φαινονται καλυτερα πανω σε δυο τροχους......

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κλανιές και Καταδύσεις Don't Mix
    από DirtRider στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2005, 20:28

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •