ρε παιδια , καλημέρα καταρχάς , χτες το βράδυ διάβασα σχεδόν όλες τις πρόσφατες συζητήσεις στο φορουμ και μου δημιουργήθηκαν μερικές απορίες . Μπορείται (οι γνώστες πραγμάτων) να με διαφωτίσετε ? :
1 ) ισχύει το οτι η μπαταρία της Β δεν θα πρέπει να είναι ταλαιπωρημένη γιατί το μοντέλο υποφέρει απο ηλεκτρικά-μπαταρία και θα επηρεάσει την απόδοση ανορθωτή-πινία (τα καταστρέφε σταδιακά)?
2 ) ισχύει οτι το σύστημα TPS (throttle position sensor) θα βοηθήσει-εξαλείψει το τρίξιμο/κραδασμό και την καλύτερη ροή καυσίμου (ώστε να μη μένει απο ροπή ή να μη σβήνει) στις χαμηλές στροφές για τα μοντέλα πρίν το Κ4 ??
το έχει βάλει κανείς ? είδε διαφορά ?
3 ) τι είναι αυτό που διάβαζα για τα κολάρα και τους σφιγκτήρες που λόγο κατασκευαστικής ατέλειας είναι μεγαλύτερα και δεν εφαρμόζουν καλά ? (και τι ακριβώς πρόβλημα προκαλεί ?)
πρέπει να αλλάζουν ? ισχύει και για τα παλαιότερα μοντέλα?
4 ) το πρόβλημα (επικείμενο σβήσιμο / τρίξιμο) σε χαμηλές στροφές που κάνει , αλλού λένε οτι διορθώνεται με ρύθμιση του ρελαντί και αλλού λένε οτι είναι εργοστασιακό και θέλει ρύθμιση στις πεταλούδες ... ?? τι ισχύει ???
(σε εμένα πάντως η ρύθμιση του ρελαντί δε νομίζω να βοήθησε ιδιαίτερα...)
όλες οι γνώμεις και οι απόψεις καλοδεχούμενες !!
ευχαριστώ (VStrom 1000)