Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι;

Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι;

Έχω βαρεθεί να βλέπω πεζοδρόμια γεμάτα παρκαρισμένα μηχανάκια τοποθετημένα έτσι ώστε να ‘επεκτείνουν’ τα κάγκελα του Αβραμόπουλου. Εντάξει, δεν μπορούμε να τα αφήνουμε στο δρόμο για τους γνωστούς λόγους αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συμβιβαστούμε με μερικά μέτρα ώστε να μην εμποδίζουμε.
    Έχω βαρεθεί να βλέπω μηχανάκια πάνω σε διαβάσεις, να κόβουν δρόμο στους πεζούς και να μην τους ‘παραχωρούν’ προτεραιότητα ακόμα και όταν σκοπεύουν να περάσουν με κόκκινο (τα μηχανάκια εννοώ).
    Έχω βαρεθεί να βλέπω μηχανάκια να κινούνται πάνω σε πεζοδρόμια (και να κορνάρουν και επίμονα σε πεζούς!)
    Έχω βαρεθεί να μου κορνάρουν και να με σπρώχνουν (τώρα τελευταία είναι της μόδας) άλλα μηχανάκια ενώ περιμένω στο φανάρι για να βγουν μπροστά μου και φυσικά πάνω στη διάβαση ενώ περνούν πεζοί.
    Έχω βαρεθεί τα μηχανάκια που κάνουν σφήνες ενώ κινούμαστε όλοι σε παράλληλη πορεία με τα αυτοκίνητα για να κερδίσουν το μήκος μιας μοτό.
    Γενικότερα, έχω βαρεθεί να βλέπω γύρω μου χρήστες δικύκλων (ολοένα και αυξανομένων κυβικών) και όχι μοτοσυκλετιστές.
    Σε όλα αυτά δεν μας φταίνε ούτε οι οδηγοί των αυτοκινήτων ούτε οι πεζοί ούτε και αποτελεί άλλοθι η κατάντια της πολιτείας (έλλειψη χώρων στάθμευσης, εμφανείς διαβάσεις, κτλ).

Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι ενώ με λίγη προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας (και των άλλων) πολύ καλύτερη;

είδα φως και μπήκα

Re: Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι;

Αρχικά δημιουργήθηκε από pksv
    Έχω βαρεθεί να βλέπω πεζοδρόμια γεμάτα παρκαρισμένα μηχανάκια τοποθετημένα έτσι ώστε να ‘επεκτείνουν’ τα κάγκελα του Αβραμόπουλου. Εντάξει, δεν μπορούμε να τα αφήνουμε στο δρόμο για τους γνωστούς λόγους αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συμβιβαστούμε με μερικά μέτρα ώστε να μην εμποδίζουμε.
    Έχω βαρεθεί να βλέπω μηχανάκια πάνω σε διαβάσεις, να κόβουν δρόμο στους πεζούς και να μην τους ‘παραχωρούν’ προτεραιότητα ακόμα και όταν σκοπεύουν να περάσουν με κόκκινο (τα μηχανάκια εννοώ).
    Έχω βαρεθεί να βλέπω μηχανάκια να κινούνται πάνω σε πεζοδρόμια (και να κορνάρουν και επίμονα σε πεζούς!)
    Έχω βαρεθεί να μου κορνάρουν και να με σπρώχνουν (τώρα τελευταία είναι της μόδας) άλλα μηχανάκια ενώ περιμένω στο φανάρι για να βγουν μπροστά μου και φυσικά πάνω στη διάβαση ενώ περνούν πεζοί.
    Έχω βαρεθεί τα μηχανάκια που κάνουν σφήνες ενώ κινούμαστε όλοι σε παράλληλη πορεία με τα αυτοκίνητα για να κερδίσουν το μήκος μιας μοτό.
    Γενικότερα, έχω βαρεθεί να βλέπω γύρω μου χρήστες δικύκλων (ολοένα και αυξανομένων κυβικών) και όχι μοτοσυκλετιστές.
    Σε όλα αυτά δεν μας φταίνε ούτε οι οδηγοί των αυτοκινήτων ούτε οι πεζοί ούτε και αποτελεί άλλοθι η κατάντια της πολιτείας (έλλειψη χώρων στάθμευσης, εμφανείς διαβάσεις, κτλ).

Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι ενώ με λίγη προσπάθεια μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας (και των άλλων) πολύ καλύτερη;
    Κάποτε οι ΜΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ήταν λίγοι και υπήρχε ¨κωδικας", άγραφος νόμος. Σήμερα γίναμε πολλοί, πάρα πολύ. Βλέπεις η μηχανή από "βρώμικη", "αλήτικη" και "επικίνδυνη" έγινε μέσο προβολής και νεοπλουτισμού. Εγινε της μόδας.
    Λογικό να υπάρχουν ανάμεσά μας λοιπόν και άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν με την μηχανή (εκτός από το κάτοχοι)
    Η συμπεριφορά τους λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με την συμπεριφορά των ΜΟΤΥΣΚΛΕΤΙΣΤΩΝ (όχι οτι εμείς είμαστε υποδείγματα και παναγίες....) Ότι όχημα και να είχαν τα ίδια θα έκαναν. Χώρια οτι οι αυτοκινητάδες που πήραν δίκυκλο θεωρούν οτι το πήραν για αυτόν ακριβώς το λόγο (σφήνες, ευκολο πάρκινγκ) χωρίς να τους νοιάζει τίποτα άλλο.
    Δυστυχώς όλα ξεκινάνε από την παιδεία και εκεί είμαστε έτη φωτός πίσω. Αν το κράτος πραγματικά ενδιαφερότανε κάποια πράγματα θα τα έβαζε στην θέση τους.
    π.χ. για την απόκτηση διπλώματος μηχανής θα μπορούσε να κάνει υποχρεωτικά τα μαθήματα τύπου CSS.
    για την απόκτηση διπλωματος αυτοκινήτου, την παρακολούθηση της σχολής π.χ. του Ιαβέρη
    και πολλά άλλα ακόμα.

Δυστυχώς ο καθένας κάνει ότι θέλει, χωρίς κυρώσεις τις περισσότερες φορές. Το κράτος της ασυδοσίας σε όλο του το μεγαλείο....

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αποποιούμε τις ευθύνες μου γιατί το κράτος είμαι εγώ,εσείς,όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την χώρα.

Απλα κάποια στιγμή,επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, αν θες να "επιβιώσεις" θα την κάνεις και συ από πλάγια πατώντας κάποιον άλλον.

μηπως θα επρεπε να υπαρχουν θεσεις παρκιν για τις μηχανες?
    μηπως θα επρεπε να μην κλεινουμε τις σφηνες στα φαναρια?(οταν αυτο ειναι εφικτο)
    μηπως οι πεζοι να μαθουν επιτελους να διασχιζουν το δρομο απο τις διαβασεις ?
    λεω ΜΗΠΩΣ..........
    μακρια από σκυλαδες, ρατσιστες και απαιδευτους

είδα φως και μπήκα
    Αρχικά δημιουργήθηκε από r6van
    μηπως θα επρεπε να μην κλεινουμε τις σφηνες στα φαναρια?(οταν αυτο ειναι εφικτο)
    λεω ΜΗΠΩΣ..........

Πολλά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ αλλά μέχρι να γίνουν τι γίνετε. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να ενοχλούμε όσο το δυνατόν λιγότερο...

Το οτι δεν υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ δεν δικαιολογεί το παρκάρισμα-κλείσιμο της ράμπας των Α.ΜΕ.Α. στα πεζοδρόμια.

Το οτι βιαζόμαστε δεν δικαιολογεί τις επικίνδυνες σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα. (είναι ΚΑΙ παράνομες εκτός των άλλων)

Το οτι βιαζόμαστε να βγούμε μπροστα στο φανάρι δεν δικαιολογεί το σταμάτημα πάνω σε διάβαση πεζών.

Όσο για το τι πρέπει να κάνουν οι πεζοί και όλοι οι άλλοι αυτό είναι άλλο θέμα....Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Για αυτό είπα οτι και να μην θέλεις, κάποια στιγμή θα την κάνεις "από πλάι¨..... Απλά να προσπαθούμε αυτό το "πλάγια" να το εκμηδενίσουμε

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Το προβλημα δεν ειναι τον χωρο των μοτοσυκλετιστων.
    Αλλωστε εγω δεν θεωρω τον εαυτο μου μοτοσυκλετιστη , και ουτως η αλλως τι παει να πει μοτοσυκλετιστης αληθεια;
    Εαν θελουμε να ομαδοποιησουμε αυτους που αναφερεις σωνει και καλα τοτε μονο σε μια κατηγορια μπορουμε να τους ενταξουμε.

Τους ΜΑΛΑΚΕΣ

Και αυτο ανεξαρτητως οχηματος που οδηγουν ειτε ειναι πεζοι και ανεξαρτητως φυλης , εκπαιδευσης κλπ.

Εγω δεν ειμαι μοτοσυκλετιστης , ειμαι ο Γιαννης και οποιος μου πει οτι εσεις οι μοτοσυκλετιστες ...μπλα μπλα.... τον γραφω στα αρχιδια μου και του λεω να τα πει σε αυτον που του τα εκανε και να μη με πρηζει.

Σιγουρα παντως φαινεται ευκολα πως δεν ανηκω στην κατηγορια του μαλακα:rotflmao:
    Keep on rocking in a free world !!!

λεω ΜΗΠΩΣ..........
    Όλα αυτά εννοούνται και πιστευώ ότι έχουν καλυφθεί από άλλα posts. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς (θεωρώ τον εαυτό μου μοτοσυκλετιστή), τι κάνουν οι 'χρήστες δικύλων' και πως επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα ενός αναβάτη. Εγώ πάντως όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές ντρέπομαι αλλά και δεν μπορώ να δικαιολογηθώ σε κανέναν (ειδικά πεζό) που μας χαρακτηρίζει ΟΛΟΥΣ κάφρους.

σσ1. Η μόνη 'καφρίλα' που δικαιολογώ είναι το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο μόνο και μόνο για λόγους προστασίας της περιουσίας μας αλλα και ακόμα και αυτό μπορεί να γίνετε χωρίς να είναι τόσο ενοχλητικό.

σσ2. Όσες φορές έχω δοκιμάσει να εξηγήσω σε κάποιον επίμονο που ζητάει 'κανε λίγο μπρόστα, ρε φίλε' ότι και οι πεζοί έχουν δικαίωμα να περάσουν τον δρόμο, το λιγότερο που έχω λάβει είναι ένα βλέμα του στύλ 'ωχ, πέσαμε σε μ....α'.

Re: Re: Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι;

Αρχικά δημιουργήθηκε από ironbum2
    Κάποτε οι ΜΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ήταν λίγοι και υπήρχε ¨κωδικας", άγραφος νόμος. Σήμερα γίναμε πολλοί, πάρα πολύ. Βλέπεις η μηχανή από "βρώμικη", "αλήτικη" και "επικίνδυνη" έγινε μέσο προβολής και νεοπλουτισμού. Εγινε της μόδας.

Δηλαδή εσύ νοσταλγείς την εποχή που η μοτο ήταν "βρώμικη", "αλήτικη" και "επικίνδυνη" ;;;

pksv συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου.

Αντί να δείχνουμε το κράτος και τα ΙΧ και να τα κατακρίνουμε, ας κοιτάξουμε τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η κριτική είναι εύκολη, η αυτοκριτική δύσκολη.

είδα φως και μπήκα

Re: Re: Re: Τελικά μήπως γινόμαστε λίγο κάφροι;

Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek

Δηλαδή εσύ νοσταλγείς την εποχή που η μοτο ήταν "βρώμικη", "αλήτικη" και "επικίνδυνη" ;;;

pksv συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου.

Αντί να δείχνουμε το κράτος και τα ΙΧ και να τα κατακρίνουμε, ας κοιτάξουμε τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η κριτική είναι εύκολη, η αυτοκριτική δύσκολη.

Αν διάβασεις όλα το ποστ θα δεις οτι δε νοσταλγω καθόλου αυτή την εποχή. Απλα κάνω μια σύγκριση.

Για μένα τα φαινόμενα που παραθέτει ο pksv στο αρχικό του μήνυμα αποδεικνύουν ότι η μοτο παραμένει "βρώμικη, αλήτικη και επικίνδυνη".

.
    Συμφωνω με τον προβληματισμο σας, και αποφευγω να προκαλω εφοσον κυκλοφορωντας ως πεζος, με μηχανακι ή αυτοκινητο καταλαβαινω τα λαθη μου εφοσον μερικες φορες εκτος απο θυτης ειμαι και το θυμα.

Χθες περασα απο τα Goodys στο Μαρουσι (με το κουτι μου) οπου ο δρομος εχει διαμορφωθει σε ηπιας κυκλοφοριας.
    Ακριβως στη μεση του δρομου παρκαρισμενο ενα Jeep. Κορναρω 1-2 φορες (χωρις να επιμενω αφου σκεφτομαι οτι μαλλον θα εμεινε) κανω οπισθεν (παρανομα), στριβω στο πρωτο δεξια (παρανομα) και γυρναω το μισο Μαρουσι για να βγω μπροστα απο το Jeep.
    Mεχρι να φτασω στο σημειο που ημουν, 3 αυτοκινητα να κορναρουν πισω απο το Jeep σαν τρελλά......Αποτελεσμα?
    Ενας τυπος, που καθοταν στην βιτρινα ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστα απο το Jeep μπουκωμενος βγαινει απο τα Goody's για να το μετακινησει ενοχλημενος..... To τι ακουσε δεν περιγραφεται....ο τυπος απλα χαμογελασε και συνεχισε το φαγακι του.....
    Η γυναικα μου μαλιστα, που ηταν μεσα στο μαγαζι και περιμενε την παραγγελία μου ειπε οτι ολοι ρωτουσαν ποιανου ειναι το αυτοκινητο και ο τυπος που καθοταν διπλα της εκανε τον ανηξερο. Αυτος ειναι ΚΑΦΡΟΣ.....

Περισσοτερη ευαισθησια χρειαζεται και ελπιζω καποτε να την αποκτησουμε.....

Προσθέστε και το θόρυβο. Έχω καρπαζώσει κωλόπαιδο που ήταν με κομμένη εξάτμιση στις 2 μετά τα μεσάνυχτα κάτω απ'το σπίτι μου και μάρσαρε επί μισή ώρα ενώ περίμενε φίλο του. Μου έχουν καταστραφεί διακοπές στο Μόλυβο (Λέσβος) επειδή τα ντόπια μ@λ@κισμένα κυκλοφορούσαν με κομμένες εξατμίσεις ΟΛΟ το βράδυ, κάθε βράδυ, και είχα την ατυχία το ξενοδοχείο να είναι πάνω στο δρόμο. Φυσικά εκεί ο νόμος δεν ισχύει για "τα δικά μας παιδιά". Αλλά φταίμε κι εμείς... είχα ορκιστεί να κάνω μεγάλη φασαρία στους ντόπιους μπάτσους και να κυνηγήσω το θέμα και στην Αθήνα, αλλά τελικά είπα "δε γ@μιέται"... Αυτό το "δε γ@μιέται" λέμε πάντα και στο τέλος γ@μιόμαστε εμείς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Κάφροι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα είτε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή με τα πόδια...
    Δε νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο από το να τους ανέχεσαι (στο βαθμό που αυτό δεν προσβάλει την αξιοπρέπειά σου)...
    Σήμερα το πρωί, καθ' οδόν για το συνεργείο μου έτυχαν τα εξής δύο περιστατικά:
    1. Σταματημένος τέρμα δεξιά σε φανάρι, ακριβώς πριν τη διάβαση. Φορτηγό, έρχεται αριστερά μου, κολλάει σχεδόν δίπλα μου και είναι πάνω στη διάβαση...
    Να τσαντιστώ; Όχι. Στο επόμενο φανάρι πάλι πρώτος θα ξεκινήσω (χωρίς σφήνες και λοιπά)...
    2. Δουκίσσης Πλακεντίας, δεξιά και βλέπω ένα αυτοκίνητο να ξεπροβάλει... Κορνάρω διακριτικά στην κοπέλα, η οποία φαίνεται να με έχει δει... Με το τσιγάρο να κρέμεται από το στόμα της, απαντά "Τι κορνάρεις ρε μαλάκα;"...
    Να τσαντιστώ; Όχι. Καλύτερα μαλάκας παρά στην άσφαλτο... Αυτή μόλις γύρισε από τις διακοπές της και σιχτιριάζει που θα κολλήσει στην κίνηση για να πάει να κάνει μια δουλειά που δεν της αρέσει... Προσωπικά τη λυπάμαι...

Συγγνώμη που σας κούρασα...

Ehh, what's up doc? Το avatar του/της bugsbunny
    Θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν είναι θέμα μοτοσικλετιστή αλλά καθαρά θέμα ΜΑΛΑΚΑ, γιατί ο μαλάκας είναι πάντα μαλάκας ότι και αν οδηγάει, ακόμα και πεζός στον δρόμο ! :a31:

Σίγουρα υπάρχουν κάφροι οδηγοί moto αλλά και η καφρίλα των κουτάκιδων είναι το κάτι άλλο! Δεν θα αρχίσω να γράφω και εγώ περιστατικά τα παραπάνω είναι αρκετά και χαρακτηριστικότατα., απλά θα συμφωνήσω ότι λίγη κυκλοφοριακή αγωγή δεν θα έβλαπτε κανέναν…

Μια απορία μόνο , όλες αυτές οι “κυρίες” με το κινητό στο αυτί και το τσιγάρο στα χείλη πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, όταν ανοίγουν το στοματάκι τους και βρίζουν “αλήτες” μηχανόβιους δεν περνάει από άδειο κεφάλι τους ότι κάποια φορά δεν θα είναι τόσο τυχερές και θα αρπάξουν το βρομόξυλο της ζωής τους?
    :a017:
    Course captain?
    Second star to the right and straight on till morning...

Στο αρχικό post αναφέρομαι μόνο και μόνο στην συμπεριφορά κάποιον οδηγών δικύκλων. Δεν αποτελεί άλλοθι η απαράδεκτη συμπεριφορά των οδηγών αυτοκινήτων απέναντι μας. Άλλωστε η δεύτερη κατηγορία μπορεί και εφαρμόζει το νόμο της ζούγκλας όσον αφορά δίτροχα και πεζούς. Το ίδιο κάνουν και αυτοί που αναφέρω σε άλλα δίτροχα και πεζούς. Αυτό θέλουμε; Και για όσους απαντήσουν 'ναι΄να τους υπενθυμίσω ότι το δίτροχο δεν βρίσκετε και πολύ ψηλά στην 'τροφική αλυσίδα' της ασφάλτου, το αντίθετο μάλιστα. Συμφωνώ απόλυτα ότι ο μ...ας παραμένει μ...ας όπως και αν επιλέξει να κινηθεί, αλλά ο αναβάτης υποτίθετε ότι επειδή ακριβώς γνωρίζει τους κινδύνους,δυσκολίες,κτλ... συγνώμη αλλά είναι 'Ο Μ....ΑΣ'. Και μια ερώτηση προς όλους: Είστε ακινητοποιημένοι στο φανάρι πρώτος ανάμεσα σε αυτοκίνητα και όχι πάνω στην διάβαση. Κατόπιν μαζέυονται 2-3 μηχανάκια πίσω σας και αρχίζουν τα 'σπωξίματα'(λεκτικά ή φυσικά). Τι κάνετε, ειλικρινά; Εγώ πάντως επιμένω στη στάση μου αλλά πραγματικά σκέφτομαι ότι ίσως κάποια μέρα θα συναντίσω κάποιον θερμοκέφαλο 2μετρο που θα μου τις χώσει και επιπλέον οι υπόλοιποι στο τέλος θα φύγουν χειροκρωτόντας!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Είστε ακινητοποιημένοι στο φανάρι πρώτος ανάμεσα σε αυτοκίνητα και όχι πάνω στην διάβαση. Κατόπιν μαζέυονται 2-3 μηχανάκια πίσω σας και αρχίζουν τα 'σπωξίματα'(λεκτικά ή φυσικά). Τι κάνετε, ειλικρινά;
    Στα π@π@ρια μου, ειλικρινά...
    Στο κάτω κάτω της γραφής, αν δεν τους αρέσει, στα π@π@ρια μου λέέέμεεεεεε!

...ίσως κάποια μέρα θα συναντίσω κάποιον θερμοκέφαλο 2μετρο που θα μου τις χώσει και επιπλέον οι υπόλοιποι στο τέλος θα φύγουν χειροκρωτόντας!
    Είμαι κι εγώ δίμετρος και όταν σταματάω σε φανάρι, παίζω με τις ενισχύσεις kevlar των γαντιών μου πάνω στο τεπόζιτο για να ξεμουδιάσω...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μήπως είναι λίγο καγκουριά..?
    από ziggΥ στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2010, 15:06
  2. Καμικαζι, πεζοδρομια και μηπως φταιμε λιγο;
    από MUSTILI στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2009, 08:27
  3. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2007, 19:22