Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 93

Θέμα: Ερώτηση περί κατάσχεση άδειας οδήγησης...

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis

Ερώτηση περί κατάσχεση άδειας οδήγησης...

Μιλώντας πάντα υποθετικά.

Ένα άτομο το οποίο διαθέτει δίπλωμα για 50άρι μηχανάκι και δίπλωμα αυτοκινήτου/μηχανής έχει μια άτυχη στιγμή και η τροχαία αποφασίζει ότι πρέπει να μείνει χωρίς άδεια οδήγησης για Χ διάστημα.
    Μας παίρνει την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου/μηχανής η αγαπητή τροχαία , αλλά έχουμε για το 50άρι ακόμα, μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με αυτό (με αντίστοιχη μηχανή πάντα) ή θα έχουμε πρόβλημα?

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Re: Ερώτηση περί κατάσχεση άδειας οδήγησης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
    Μιλώντας πάντα υποθετικά.
    "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

Παλαιό μέλος
    Υποθετικά μιλώντας πάντα έχω την αίσθηση ότι μπορείς.... αν και είναι λίγο παράλογο...
    Χωρίς ωστόσο να είμαι σίγουρος 100%!

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Υποθετικά μιλώντας μάλλον δεν μπορείς..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Δεν μου έχει πάρει κανείς το δίπλωμα για να εξηγούμε, απλά είχα μια συζήτηση και είχαμε αυτήν την απορία, γι αυτό και το υποθετικό της υπόθεσης.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

non serviam Το avatar του/της kachius
    Υποθετικά μιλώντας, το ένα δίπλωμα δεν απαιτεί το άλλο,
    οπότε όποιο και από τα 2 αν σου πάρουν, με το άλλο θα μπορείς να οδηγείς το αντίστοιχο όχημα.
    Δε φαίνεται πουθενά αν έχεις (ή αν σου έχουν αφαιρέσει προσωρινά) το άλλο.

Εκτός και αν πεις στον τροχονόμο "ξέρεις, έχω και άλλο δίπλωμα" και στα πάρει και τα 2
    Ξέρω από βέσπα!

Παλαιό μέλος
    Αν αναφέρεται αυτό στη νομοθεσία δε το ξέρω, το θεωρώ πολύ πιθανό με τέτοια οργάνωση που έχουμε.
    Αλλά έστω ότι σου έχουν πάρει το δίπλωμα και οδηγείς πενηντάρι και σε σταματάνε για έλεγχο.. δείχνεις το άλλο δίπλωμα και δε νομίζω ότι μπορεί ο αστυνομικός να διασταυρώσει κάτι αλλά ούτε οτι θα μπει στη διαδικασία αυτή.
    Από την άλλη αν έχεις τροχαίο έστω και με τραυματισμό πάλι η διαδικασία είναι η ίδια και μάλλον και εκεί δε θα έχεις πρόβλημα.
    Στη θεωρεία όμως δε γνωρίζω αν επιτρέπεται η όχι. Η λογική λέει ΟΧΙ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    Υποθετικά μιλώντας, το ένα δίπλωμα δεν απαιτεί το άλλο,
    οπότε όποιο και από τα 2 αν σου πάρουν, με το άλλο θα μπορείς να οδηγείς το αντίστοιχο όχημα.
    Δε φαίνεται πουθενά αν έχεις (ή αν σου έχουν αφαιρέσει προσωρινά) το άλλο.

Εκτός και αν πεις στον τροχονόμο "ξέρεις, έχω και άλλο δίπλωμα" και στα πάρει και τα 2
    Το θέμα είναι αν σε καλύπτει η ασφάλειά σου σε περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα..

Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Αν αναφέρεται αυτό στη νομοθεσία δε το ξέρω, το θεωρώ πολύ πιθανό με τέτοια οργάνωση που έχουμε.
    Αλλά έστω ότι σου έχουν πάρει το δίπλωμα και οδηγείς πενηντάρι και σε σταματάνε για έλεγχο.. δείχνεις το άλλο δίπλωμα και δε νομίζω ότι μπορεί ο αστυνομικός να διασταυρώσει κάτι αλλά ούτε οτι θα μπει στη διαδικασία αυτή.
    Από την άλλη αν έχεις τροχαίο έστω και με τραυματισμό πάλι η διαδικασία είναι η ίδια και μάλλον και εκεί δε θα έχεις πρόβλημα.
    Στη θεωρεία όμως δε γνωρίζω αν επιτρέπεται η όχι. Η λογική λέει ΟΧΙ.
    Η λογική επίσης λέει ότι αν κάνεις κάποια παράβαση με το αυτοκίνητο, να σου παίρνουν το δίπλωμα και να μην μπορείς να οδηγήσεις την μηχανή σου..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Λογικό επίσης είναι αν εγώ πάρω το μηχανάκι σου βόλτα και παραβιάσω όλο τον κώδικα να μου πάρουν μόνο το δίπλωμα και όχι την άδεια της μοτοσυκλέτας... δεν φταίει σε κάτι η μοτοσυκλέτα, ο οδηγός φταίει...

Αλλά εδώ λέμε τι είναι λογικό ή τι ισχύει;

Υ.Γ.: ούτε η ασφαλιστική μπορεί να ξέρει αν σου έχουν πάρει το δίπλωμα και έχεις μείνει μόνο με το 50άρι... πας να κάνεις τη δήλωση το δείχνεις, τέλος.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

μαλλον ΔΕΝ μπορεις,
    και δευτερο να εχεις (απο δηλωση απωλειας πχ) δεν εχει ισχυ, οπερ σημαινει οτι σε "τσεκαρισμα" με τα κεντρικα θα φανει, και δυστυχως η αγνοια νομου δεν συγχωρειται ουτε στον αγραμματο.
    Προσοχη.

εντιτ: georgio μην ψαχνεις τα λογικα και τα παραλογα, το ξερεις οτι ο επαγγελματιας συμφωνα με τον νομο εχει πολυ χαμηλοτερο οριο για το αλκοολ ? ακομα και οταν οδηγει το ΙΧ.

Δε σας εξοργίζει ότι η νομοθεσία είναι διάτρητη και ασαφής σε σημείο να πρέπει να κάνουμε πλειοδοτικό διαγωνισμό απόψεων προκειμένου να βγάλουμε, ίσως, άκρη;
    Ο πατέρας μου έχει ακόμη εν ισχύη άδεια ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ (βασίλειον της Ελλάδος) που του επιτρέπει να οδηγάει μέχρι 50cc. Του είχαν πάρει το δίπλωμα κάποτε και γύριζε με το αυτόματο και αυτό. Τον σταματήσανε, τους το έδειξε, τους είπε την αλήθεια, τον άφησαν και συνέχισε...
    :wacko:
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

πως μπορείς να έχεις 2 διπλώματα;;;

όταν έβγαλες το δίπλωμα για αυτοκίνητο ή μηχανή θα έπρεπε να ενσωματωθουν και οι αντίστοιχες κατηγορίες στην τελευταία έκδοση του διπλώματος

Αρχικά δημιουργήθηκε από ποπαϋ
    πως μπορείς να έχεις 2 διπλώματα;;;

όταν έβγαλες το δίπλωμα για αυτοκίνητο ή μηχανή θα έπρεπε να ενσωματωθουν και οι αντίστοιχες κατηγορίες στην τελευταία έκδοση του διπλώματος
    αν θυμαμε καλα εγω το 50ρι το ειχα βγαλει σε τροχαια ΟΧΙ μηχανολογικο.

για μηχανη πας μηχανολογικο οπως και για αμαξι. το 50 ηθελε μονο καθε χρονο ανανεωση που και παλι πηγαινες σε τροχαια και πληρωνες ενα παραβολο χωρις να εμπλεκετε το μηχανολογικο.

οποτε ΜΑΛΛΟΝ το 50 πρεπει να ισχυει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Η λογική λέει ΟΧΙ.

Γιατί?????
    Με δίπλωμα 50αριού σε 50άρι μηχανάκι θα είναι.
    Ποίο το παράνομο?
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Σελίδα 1 από 7 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση Περι Κλησεωσ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2005, 10:22
  2. Ερώτηση περί AutoRoute
    από da_z_bro στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2005, 01:52
  3. Ερωτηση περι αναρτησεων σε σκουτερακι
    από Rezeguet στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks